0 oy
83 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (6 puan) tarafından

Oğlum Yaklaşık 1 hafta 10 gündür yemek yemiyor zaten kahvaltı hiç yapmıyordu öğlen ve akşam yiyordu yemekleri şimdi ne verirsem direk çıkartıyor ağzından çorba içiyordu artık onu da azalttı içmek istemiyor sadece emmek istiyor gece emmesine ilk aylardaki gibi hala devam ediyor 2 3 saate uyanıyor yemek yememesinin sebebi nedir sizce

8 Cevaplar

0 oy
(9,079 puan) tarafından

17 aydan sonra meme bagimlilik oluyir . suankinin on kati olacak iki ay sonra.  yavas yavas bagimliliga basliyor iste. 23 aylik kizi gunde tek igun corba zorla yediriyodum ben full beni emiodu. bagimlilik

(6 puan) tarafından

Evet gün geçtikçe daha çok bağlanıyor 

-Reklam-
0 oy
(5,778 puan) tarafından

Aslında sen annesisin bilmen lazım

Sıcaktan

Dişten

Aşıdan

Hastalıktan olabilir

(6 puan) tarafından

Bilemediğim için buraya sordum 

(2,376 puan) tarafından

Normal değil ya ….

(6 puan) tarafından

Normal olmayan nedir 

0 oy
(2,133 puan) tarafından

Benimde kızım 15 aylık. Yemek fln yiyor ama çok değil hatta daha çok meyve yiyor karpuz, kavun vs. Geçen doktora götürdük bu konu hakkında. Doktor gayet normal sıcaklardan olabilir dedi. Birde yemek yesin diye zorlamayın size zıtlaşır dedi. Birde yemesi için zorlanan bebekler yiyimsiz olurmuş. Bende şuan zorlamadan az az ama sık sık yedirmeye çalışıyorum 

(6 puan) tarafından

Oğlum da sadece meyve yiyor yemeği her verişimde reddediyor zorluyorum ağlıyor 12.3 dü kilosu 11.9 a düştü 

(2,133 puan) tarafından

Ben zorlamayı bıraktım artık doktorun tavsiyesiyle. Acıkınca kendisi yanıma geliyor zaten. O zaman güzel yiyor. Bence sende bı zorlamadan dene bakalım yiyecek mi yemek

(6 puan) tarafından

Dün çok zorlamadım uzattım yemek isterse geldi çekinerek yedi biraz sonra tekrar geldi az az yedi bakalım böyle böyle inşallah yemeğe başlar tekrar birde emzirmedim gündüz çok fazla 

(2,133 puan) tarafından

Benim kız 5 aylıkken emmeyi bıraktı. Belki senin çocuğun meme bağımlılığı olduğu için yemek istemeyebilir veyahut sıcak olduğu için de.

0 oy
(677 puan) tarafından

Havalar sıcak iştah azalması normal. Birde 1.5 yaşına doğru memeyi emzik gibi kullanıyorlar. gündüzleri yavaş yavaş emme sayısını azaltın. Geceleri de bırakmaya yakın azalttın. Zor ama 2 yaşından sonra emmeyi kesin öncesinde kesmeyin. Birde kışın bağışıklık için emmesi daha önemli mümkünse kışın kesmeyin 

(6 puan) tarafından

Anladım teşekkür ederim 

(677 puan) tarafından

Rica ederim 

0 oy
(902 puan) tarafından

Benim bebeğim de 14 aylık sıcaktan yiyesi gelmiyor, sevdiği şeyleri bile yemiyor sürekli bir şeyler içmek istiyor

(6 puan) tarafından

Evet oğlum da sadece sıvı şeyler istiyor 

0 oy
(236 puan) tarafından

Canım diş sancısı çekiyordur

(6 puan) tarafından

Azı dişlerinin olduğu yerler beyaz beyaz şimdi hafif şişlik var gibi ön dişleri üstte 4 tane var altta 3 daha çıkmadı 1 tanesi o çıkmadan azılar çıkar mı bilmiyorum 

0 oy
(4,513 puan) tarafından

Diş olabilir. Kızım 15 aylıkken azi dişlerini çıkardı yok öyle bir şey. Tamamen yemeden kesildi asla yemiyordu. Tek emiyordu o da ısıra ısıra memeyi delik deşik yapmıştı. Sabahtan akşam kadar bağırıp agliyordu o günleri hiç unutmuyorum :)

(6 puan) tarafından

Sadece sıvı tüketmek istiyor birde meyve yiyor ön dişleri daha tamamlanmadı işte azı dişleri ne zaman çıkar bilmiyorum dün emzirmedim akşama kadar aç olduğu için biraz yedi yemeğini

0 oy
(4,141 puan) tarafından

Aynı oğlumu tarif ettin. 12.5 aylık sadece süte yapışıyor oturamıyorum bile yemegi de zaten azdı simdi iyice kesti delirmek üzereyim 

(6 puan) tarafından

Bende dün temelli yemekten geçer diye emzirmedim akşama kadar biraz yemek yedi uyurken emzirdim bugün de aynısını yapacağım bakalım em azından gündüzleri memeyi kesmeyi düşünüyorum buradaki önerileri yapacağım ilk anneliğim olduğu için tecrübesizim 

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 161 göst.
0 oy
1 cevap 106 göst.
27 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Nlgn.hll. (18 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 287 göst.
8 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Kbrarslan (1,041 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 338 göst.
31 Mart 2022 Diğer kategorisinde zezee (1,659 puan) tarafından soruldu