0 oy
121 göst.
Diğer kategorisinde (3,316 puan) tarafından

Tuvalet eğitim sürecinde kızım kabız oldu. Sağlık ocağında doktorumuz bu iki ilacı verdi. Kullanan var mı aranızda. Kaç günde etki ediyor 

image

5 Cevaplar

0 oy
(3,456 puan) tarafından

Oğlumun kabızlık sürecinde uzun bir süre duphalac kullandık. Dozu size ne kadar söyledi doktor bilmiyorum ama 1-2 ml ile başlayıp barsakları çözülene kadar devam edebileceğimizi söylemişti. Bol bol su içmesi lazım ilacın işe yaraması için. Barsaklara su çektirip kakayı yumuşatıyor. Dozu fazla kaçırmamaya dikkat edin ortalık batabilir😅

(3,316 puan) tarafından

Doktor ikisinide 8 saatte 2 ml şeklinde vermemi söyledi

(3,456 puan) tarafından

O şekilde ver o zaman canım. İlk gün olmasa da ertesi gün çözülür barsakları. Oğlum bir keresinde 9-10 aylıkken bezine kakasını yapmış. Değiştireyim diye açtım. Duphalac kullandığımız dönemler. Meğer poposunun ucunda sert kaka ama arkası bildiğin su gibi olmuş. Tam bezi açmışken fışkırtarak yapmıştı kakasını😂 bebeğime dair ilk travmam diyebilirim. 1 saat sonra arkadaşımıza gidecektik. Kolumdan bacağımdan kaka akıyor😂😂 arkamda beşik ve gardrop vardı oralara bile sıçramıştı🤦

(3,316 puan) tarafından

Bugün tam anlamıyla verdim ama bir etkisi olmadı. İnşallah yarın yapar. Kaka yapmak istemiyor korkusundan, yapmadıkça daha çok kabız oluyor

(3,456 puan) tarafından

Evet tuvalet eğitiminde çok yaygın kabızlık maalesef. İnşallah yarın yapıp rahatlar. Allah kolaylık versin canım. Zor bir süreç

(3,316 puan) tarafından
+1

Evet, çişine hemen alıştı ama kabız olunca kakadan çok korkuyor. İnşallah rahatlar yarın, 

-Reklam-
0 oy
(1,001 puan) tarafından

Bende kızımın tuvalet eğitiminde kullandım o süreçte tuvalet korkusu vardı ve bu kabızlığa neden oldu 10 dakikada etki etmesi lazım diye biliyorum 

0 oy
(3,554 puan) tarafından

Aktardan kara erik kurusunu alin hosaf yapin birebir ben kronik kabizdm cok sukir bana fayda etti

0 oy
(14,493 puan) tarafından

Allah şifa versin

Kızımın ilk baştan beri iki aylıkken başlamıştı kabızlığı yakın yakınları kadar çok keşke daha önce Rastlasaydım 

Instagram‘da bir tane doktorun sayfası var takip ediyorum her gün bir çay kaşığı Hindistan cevizi yağı vermeyi öneriyor iki aydır veriyorum günaşırı tuvalete çıkıyor

Keşke keşke daha önce öğrenseymişİm 

(14,493 puan) tarafından

Sayfanın adı hastalanmayan çocuk

0 oy
(709 puan) tarafından

Oğlum 3 yaşında bi ara kabız oldu duphalac verdi doktor 2 kapak içir demişti hiç bir işe yaramadı sonra bu poposuna sıkılan ilaçtan verdi o da işe yaramadı Hindistan cevizi yağı demişlerdi o da pek işe yaramadı kayısı hoşaf felan yaptım hiç biri fayda etmedi sonra üstüne düşmedim kendiliğinden yaptı kurtuldum şükür 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 57 göst.
+1 oy
1 cevap 111 göst.
26 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sekerparemm (763 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 228 göst.
20 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Pamuk prenses (1,047 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 75 göst.
12 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde nurr001 (3,316 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,291 soru

24,096,734 cevap

332,127 kullanıcı

...