0 oy
190 göst.
Diğer kategorisinde (83 puan) tarafından

Merhaba, zamaninda ergenken kendime asla uygun olmayan bir unibersite bolumu secmisim. 4 yil okudum fakat ise girince sayilar ve matematik, hesap yapmak ve bilgisayara saatlerce bir suru rakam girmenin asla bana gore olmadigini anladim. Ilgim olmadigi icinde gelismelere fransiz kaliyorum. Mulakatta guncel soru geldiginde mala donuyorum. Sanayide calismakbasla bana gore degil. Unjversite sinavina tekrar hazirlanip hayalim olan psikoloji veya pdr gibi daha sozel bolumlere yonelmek istiyorum. Biraz daha konuşma tedabisinde iyiyim veya reklam veya grafik tasarim. Derslerim iyidirm calisinca yapabiliyorum kendime guveniyorum ama suan 2 yas cocukla nasil ders calisirim bilmiyorum. Ayrica issiz kalmakta istemiyorum. Universite okumakta zor. Kazanma kazanilir ama... sizce ne yapmaliyim? Istemedigim bir isi yapamam. Esim calis diyor, aipeyi gecindiriyor. Tabi yardimci olmak isterim ama yapamiyorumm olmuyor, hergun nefret ede ede ise gidemiyorum...

4 Cevaplar

0 oy
(67 puan) tarafından

Ben 3 çocukla katipliğe hazırlanıyorum neden olmasın yeterki iste bende hamileyken üniversite sınavına girmiştim

-Reklam-
0 oy
(1,832 puan) tarafından

Yaparsin kendine güven ben hem calisiyorum hemde yuksek lisans yapiyorum 3 yasinda oğlum var üstelik suan tuvalet eğitimi veriyorum canim cikiyo o ayri da 

(83 puan) tarafından

Ayyy canim benim, seni kutlarim. Cok enerji gerektiren isler bunlar. Ya ben bebeğe biri baksada aklim bebekte kaliyor. Odaklanamiyorum ya. Vicdan azabi cekme durumlari da var. Ne olcak bilmiyorum.

(1,832 puan) tarafından

Hic oyle düşünme sonucta onun geleceği icin yapicaksin bunu

(83 puan) tarafından

Bilmiyorum benden başka babaannesi de sever ilgi gosterir ama kim bakarsa baksin, benim gosterdigim ilgiyi gosteremeyecek. Cocugun gelisimi azalir diye korkuyorum. Birde ben istanbulda degilim. Itu odtu iü gibi sayili basta gelen universitelerde okumadikca da yani yine bir universite okumak mantikli gelmiyor. Artik 3 universitede bitirsen issizlik oluyor. Bebegi birakipta istanbulada tasinamam bu saatten sonra. Alternatif para kazanma yontemlerine bakmak lazim dusunuyorum suan. Sadece esimin sirtindan nereye kadar. Cok sukur ev var ama sadece ev yetmiyorki. Bir tatilede cikmayalim mi? Insan istiyor biraz kendine bakim yapsin. Kadinlik sonucta. Kocamdan istemeye de cekiniyorum.

0 oy
(54 puan) tarafından

Bende 28 yaşında lise mezunuyum çocugum okula başlayana kadar açıktan bi bölüm okuyup okula gittiğinde işe başlarım diye düşünüyorum ama nerden başlayacagım hangi bölüm vs hiç bi fikrim yok yada cesaret edemiyorum tecrübesi olan aydınlatırsa sevinirim

(83 puan) tarafından

Canim en çok cabuk meslege baslayabilecegin bir bolum okumalisin. Sececegin bolumun mezunlarina ulasip iş durumunu ogrenmelisin. Chat gpt ye sorabilirsin. Ama en onemlisi bence cabuk is bulmak

(54 puan) tarafından

Sordum aslında muhasebe filan diyor ama bilemedim

(83 puan) tarafından

Evet iskurda muhasebe ilani cpk fazla, belki ben bile baslayabilirim

(54 puan) tarafından

Birde kurslar varmış muhasebe için sence hangisi

(83 puan) tarafından

Halk egitimde de var kurslar ben surekli basvuruyorum ama ne mesaj geliyor ne bildirim. Ucretliler var fiyatlari 1000-10.000 arasi degisiyor. Udemy de var ama hic muhasebeci tanidigim olmadigi icin ne kadar bilgi lazim. Udemy ogrenmeye yeter mi bilmiyorum. Ama muhasebecilik icin kurs zaten yeterli olmaz bence. Hukuki terimlerler var. Yok teminat mektubu yok iste sermaye falan ayrintili basliklar var. On muhasabede tabi o kadar ayrintiya girilmez ama. On muhaebe icin udemy veya 1.500 tl ye kadar olan paralar deger. Ama on muhasebe bence biraz işte de ögrenilebilen bir mevzulari var. Yetemeklere bagli. Bence udemyle basla 299 tl civari zaten. Baktin anlayabiliyorsun dikkatini cekiyor. O zaman ayrintiya girersin. Benim tavsiyem o

(54 puan) tarafından

Kesinlikle araştıracagım çok teşekkür ederim

0 oy
(429 puan) tarafından

Yanında bir desteğin varsa her şey yapılabilir.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 328 göst.
0 oy
14 cevap 499 göst.
2 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Gzmbyndr (25 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 181 göst.
26 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 213 göst.
22 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Mislimisli003 (3,895 puan) tarafından soruldu