+1 oy
700 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,006 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi

Çok zor zamanlardan geçiyoruz geçen anlatmıştım eşim iflas etti diye bir ev iki araba sattık yine de temize çıkamadık kayın babam kayınlarım da yardım ettiler Tamam dedi ki artık geçti eş im gece gündüz çalışıyor kapatır borcunu Ama kayınbabamlar illa oturduğunuz evi de satın tamamen temizlenin diyorlar Ben de yok dedim açıkçası 3 tane çocuğum var onlarla taşınmam çok zor olur Eğer çok mecburi bir durumsa giderim dedim kiraya tekrar bir iki sene idare ederrız Alırız yine yanına ama  eşim Annemlerin alt katına gideceğiz diyor yani Kaynanamın dibine ve en sevmediğim eltimin yanına😔

Bende karşı çıktım dedim evi satarsan ben yokum kusura bakma Geçmişte de kaynanamlarla çok kötü şeyler yaşadık boşanma aşamasına geldik ama çocuk var diye vazgeçtik dedim aynı şeyler yeniden yaşanacak 

Ailem de eğer çocuklarınla gelirsen onların umrunda olmaz daha beter hoşlarına gider çocuklarını birkaç gün babasına bırak gel aklı başına gelsin diyor ben de çocuklarıma bırakamıyorum ikilemde kaldım Şu an sadece bekliyorum inşallah satılmaz ev😔

Daha önce çeşitli imtihanlardan geçsin ama bu denli zorlanmamıştım inşallah Rabbim hayır kapılarını açar🤲

17 Cevaplar

0 oy
(24 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Kız konuşan alakasız senin aılen benım aılem mi 😀 

Bıze de aynısını söylüyolar tabı çocuklarımızı bırakmayacagımızı biliyorlar ya üstü kapalı oturun cekın diyolar

Gıtme valla delılıgı getır ne kaynananın alt katına ne annen gıle ip koparsa kopsun ama senden yana kopmasın 

(3,006 puan) tarafından

Zâten vala bu zamana kadar her istediklerini yaptım da ne oldu en ufak bir şeyde en kötüsü yine benim

(24 puan) tarafından

Tecrübeyle söylenir canım ben altustkuyum tecrübe ettım

-Reklam-
+5 oy
(22,828 puan) tarafından

Ailem ne biçim akıl veriyor. Çocuklarını bırakınca onlar çocuklarıni.birakip gitti diye komple elinden alırlarsa ne olacak. Hem çocuklarını üzmeye değer mi? 

Olmamış birşey için şimdiden çocuklarını birakmayi göze alabiliyorsunuz ama kaynana evinin altına taşınmak daha kötu geliyor. Kesinlikle ailenin fikri çok kötü. Borcunuz ne kadar eşinin aylık kazancı ne kadar. Bunları bilmeden yorum yapamam. Hakikaten evi satınca yeni ev alabilme ihtimaliniz var mı. Eğer evi satınca borç bitiyorsa kiraya çıkın o zaman. En iyisi bu 

(3,006 puan) tarafından

E peki çocukları kendimle götürdüm diyelim ben Hem çalışıp hem çocuklarıma Nasıl bakacağım Annemde de durmuyorlar çalışma gibi bir şey de yok bizim burada kimse çalışmıyor yani Kadınlar olarak Bir de çocuklarla gidersem kaynanam da eşim de hiçbir şey olmamış gibi davranmaya devam ederler zaten baştan beri bunu istiyorlardı bizim ayrılmamızı istiyorlardı 

Ki ben Bu zamana kadar çöp atmaya giderken bile çocuklarımı tek bırakmamış insanım Benim için de zor çok uç bir nokta ama inşallah Rabbim o duruma getirmez

(508 puan) tarafından

Bıraktın annene gittin diyelim canim ,Valla o çocukların yaşadığı travmayı unutturabilecekmisin 

O daha kötü bir durum kayinvaldenin altına tasinmaktan 

İnşallah o duruma dusmezsin canım ama çocukların yaşayacağı korkuyu da travmayayida bir düşünmek lazım 

(3,006 puan) tarafından

Benim kaynanam ve eşim asla uzun süreli bakmaz çocuklara Ben biliyorum çocuklarım kaynanamı hiç sevmiyor hem de ben diyorum Bir iki gün babasında kalsa tüm sorumluluk eşim de olsa belki birazcık düşünür bize bir ev tutar o düşüncedeyim İnşallah Bunlara hiç gerek kalmaz ve satılmaz ev

(22,828 puan) tarafından

İnan ki senin dediğin şekilde yapsam eşim asla peşimden gelip tek kelime etmez. Yüzüme dahi bakmaz. O çocukları da bir daha bana koklatmaz. Ben böyle biseye asla cesaret edemezdim sanırım. Allah muhtaç etmesin ama o çocukları üzmek yerine kaynananın altına tasinsan bundan iyidir bence. Bu benim fikrim. Karar senin 

(3,006 puan) tarafından

Kaynana hiçbir şekilde bizim hiçbir yere gitmemizi istemiyor yememize içmemize bile karışıyor eski kafada Bir Kadın yeni evliyken çok kavga ettik Bana elini bile kaldırmaya çalıştı yani bana hakaretler etti eşim de annesi ne derse asla tek bir laf söylemez Sen haksızsın ın O haklı der ama dediğin doğru olabilir Bırakıp gitmenin çözüm olmayacağını ben de biliyorum

+1 oy
(2,202 puan) tarafından

İnşallah ailenin bu saçma sapan önerisine karşın gaza gelip küçücük çocuklarını birakmazsin. 

(3,006 puan) tarafından

Tamam ben kiraya dünden razıyım zaten onu ikna edemiyorum yok diyor illa oraya gideceğiz diyor ben de oraya gitmem gerekirse çocuklarıma da bakarım

(3,973 puan) tarafından

Yani hiç demiyorsun 

Yok asla bırakmam 

Ölürüm de bırakmam demiyorsun 

Çünkü aklın hep onları bırakıp gitmekte 

Buraya kadar okudum senin yorumları 

Sana bırakma çocuklarını demiş 

Hep bir bahane arkasına sığınmış sın

O zaman al çocuklarını kadın sığınma evine git

Eğer gerçekten bırakmak istemiyorsan

Allah akıl fikir versin 

Kaynana kötü demiş sın

Ama öyle birine çocukları bırakıp gitmeyi şimdiden düşünüyorsun

Ailen desen ki aile denmez

Çocuğu bırak diyene

Boşuna kendimi yormim 

Nefes tuketmim 

(3,006 puan) tarafından

Evet ben o kadar doğurdum büyüttüm 3 tane çocuğu bu zamana kadar el bebek gül bebek besledim ama dünden hazirim çocukları bırakmaya 😏

Keşke empati duygunuz birazcık gelişmiş olsa öyle uzaktan ahkâm kesmek kolay 

(3,973 puan) tarafından

Bu ahkam değildir 

Olay evi satma derecesine gelirse 

Sözde ailenin dediği gibi 

Çocukları bırakırsın buna

Yemin ederim 

El bebek gül bebek büyüttüm diyorsun ama 

İnsan olmayan kaynana varlığına çocukları bırakmayı düşünüyorsun 

(3,006 puan) tarafından

@yaprak dokumu Ne kadar inanarak boş konuşuyorsun 🤦🏼‍♀️💆🏼‍♀️

Neysee yorumun için teşekkür

0 oy
(6,002 puan) tarafından

Çocuklarınin yaşı kaç

(3,006 puan) tarafından

Biri 4 biri 1 buçuk biri 4 aylık ikinci çocuğu istedik Ama 3 tamamen sürpriz oldu çocuklarım başım üstüne hepsi ile ayrı ayrı ilgileniyorum zaten bu olaylar olduktan sonra hiç  çocuklarla ilgilenmedi tamamen Bakımlarını Ben karşılıyorum O yüzden içim el vermiyor

(6,002 puan) tarafından

Üçü de küçükmüş. Annenler nasıl öyle der benim aklım almıyor büyük olsalar neyse. Kesinlikle bırakılmaz ya yazık valla insan bir empati yapar

0 oy
(1,539 puan) tarafından

Sakin satmayın evi 

(3,006 puan) tarafından

Ah ah bir dinlese beni ama ederinin bir tık üst fıyatına satılığa koymuş tek tesellim o

0 oy
(1,498 puan) tarafından

Bir ev iki araba satacak kadar nasil iflas ettiniz kiz??

Üzüldüm gerçekten?

(3,006 puan) tarafından

Eşim tek değil kardeşiyle ortak elektrik işi yapıyorlar ve binaların işini üstleniyor lar biri tarafından dolandır ıldı ve tefeci lerden borç aldı nasıl yapıyorsak kurtulamıyoruz

0 oy
(1,725 puan) tarafından

Allah yardımcınız olsun evi satmanıza gerek kalmadan bi çıkış yolu bulunur ınsallah.

Annen nasıl akıl verıyor öyle çocukların belki 0-3 yaş grubunda bebek nasıl bırakılır?

(3,006 puan) tarafından

Canım kendimle götürsem bile boşanma açarlar direk ailesi hazır zaten eşim yine bırakmaz çocuklsrı bana Ben diyorum Bir iki gün onda kalsa belki fikrini değiştirir kiralık bir ev tutar bize

0 oy
(11,918 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun ama 3 çocuğunu da bırakıp gidebilecek misin gerçekten?

(3,006 puan) tarafından

Bu zamana kadar çocuklarımdan bir saat bile ayrı kalmadım bilmiyorum yapabilecek miyim ama başka çare bırakmıyorlar bana gideceğim evde çok küçük hem kaynanamla  dip dibe e orada her gün kavga gürültü olacak Ben adım gibi eminim niyetim sadece eşimin vazgeçmek kararından

0 oy
(1,670 puan) tarafından

Benim evim de yoktu borcumda ama eşim babası için İst dan irfaya taşındı bende kavga ettim bütün eşyamı sokağa döktü ustumdekilerle babamın evine sigindim emin ol hicbisey düzelmiyor sadece çocukların o zamanları geri gelmiyor ve asla 2byasinda olsada unutmuyorlar .

Sana tavsiyem sağlığınız yerindeyse şükret boşver Dünya malı gene kazanılır sakin cocuklarini bırakma.bak bana burdan bez gönderen oldu düşün okadar zor bı süreçten vgeciyorum 1 yıl oldu eşim issiz ama elhamdülillah rabbim rizka kefil neyse sakin cocuklarini bırakma bacım 

0 oy
(2,644 puan) tarafından

Asla annenlerin aklına uyma. Annem ben 5 6 yaşlarındayken öyle bir şey yaptı 2 gece gitti teyzeme. Evden valizle çıkıp gittiği ve anne diye agladigim anı unutamıyorum.  Eşine rızam yok bu evi satmana de. Satarsa da kiraya çıkın kaynananın oraya gitmeyin 

0 oy
(1,792 puan) tarafından

Bi tanıdığım da kaynanasiyla aynı evde yaşıyorlardı ayrı eve çıkmak istiyordu anlaşamıyorlardı çocuklarını bırakıp annesinin yanına geldi sonra da adam gitti boşanma davasını açtı çocukları da aldı ailenin verdiği akıl hiç mantıklı değil anladım çocukların bakımı zor gelir vazgeçer diye düşünüyorlar ama tersi de olabilir 

0 oy
(19,557 puan) tarafından

Ailende ne kadar gaddar insanlar küçücük çocukları bırak gel ne demek biri daha 4 aylık birde gidiyorsan onları da götür yazık çocuklara

0 oy
(1,292 puan) tarafından

Satmayın canım bizde borcu kapatalım diye arabayı sattık sonra bin pişman olduk tekrar alındı şükür ama o sürede ne rezillikler çektik gerekirse yemeyin içmeyin ama evinizi satmayın. K.validenin dibine gitmekte intihar olur. Kolay kolay bidaha ordan çıkamazsınız

(3,006 puan) tarafından

Aynen öyle teşekkür ederim

0 oy
(1,091 puan) tarafından

Sakın ailenin lafıyla çocuklarını bırakıpta gitme, eminim bu konuyu eşjnle halledip çözersiniz . Bizde zamanında çok zor günlerden geçtik elbet geçecek.

0 oy
(931 puan) tarafından

Ailen yanlis akil veriyor cocuklarini burakir gidersen asil senden bosanir mahkemedede elinde koz olur iyi anne deyil cocuklarini burakti gitti.Gecici sure icin bence katlana bilirsin

(3,006 puan) tarafından

Eğer ki mahkeme benim anneliğimi sorgulayacak sa eşim zaten havada karada hem babalık hem kocalık tarafından sınıfta kalır 😏

Tek dileğim olayların o dereceye gelmemesi

(931 puan) tarafından

Ben bilemem tabiki oyledir amma elinde ispat olmasi lazim.InsaAllah is oralara gelmez kiraya cika bilirsiniz gecici olarak.Amma eyerki bu dakika odenilecek kadar muhum deyilse evinizi satmayin calisarak odesin

0 oy
(3,702 puan) tarafından

Evinizi satmayin. 

0 oy
(4,593 puan) tarafından

Evini sakın sattırma borç ödenir onların amacı sizi ellerinin altına almak 

İlgili sorular

+1 oy
17 cevap 418 göst.
0 oy
1 cevap 97 göst.
0 oy