0 oy
107 göst.
Diğer kategorisinde (442 puan) tarafından

Kızlar kan değerlerim çok düşük 24 haftalıkta hamileyim doktorum aksatmadan kullanmam gerektiğini söylüyor ama aşırı bulantı ve sersemlik yapıyor.ne yapmam gerekiyor acaba siz hangi demir ilaçlarını kullanıyorsunuz yan etki yapmayan varsa ondan alayım kullanamıyorum elimdekini🤦‍♀️

5 Cevaplar

0 oy
(23,021 puan) tarafından

Aç karna içince bende de bulantı yapıyordu. Kusuyordum hatta. O yüzden yemekten 2 saat sonra iç demisti

(442 puan) tarafından

Banada gece yatmadan aç karna al demişti gece yarısı ağır mide bulantısıyla geri kalkıyorum malesef

-Reklam-
0 oy
(3,049 puan) tarafından

Ben gece yatmadan önce hep alıyordum ilaçlarımı şu şeker pembesi ilaç var bir tane o içebiliyorum bile değerlerimi bayağı yükseldi

(442 puan) tarafından

Banada gece yatmadan önce iç dedi 11 buçukta içip yattım 2 gün gece yarısı ağır mide bulantısıyla geri kalktım:( bulantı ilacımı aldım hemen 1 saate falan anca geçti

0 oy
(21,087 puan) tarafından

Hangisini kullanıyorsun canım bende de kabızlık yapıyor hemen hemen hepsi fertamir kullanıyorum o iyi geliyor sadece 

(442 puan) tarafından

Oroferon kullanıyorum daha doğrusu kullanamıyorum:(

(21,087 puan) tarafından

Ben sadece bunu kullanabiliyorum yoksa aşırı kabız olup sisiyorum kullanmazsam da kabizim de mecbur veriyor ilk doğumdan sonra Dr değiştirmiş dikislerim o kadar zorlandı ki kabızlıktan bide bunu dene istersen meyve suyu gibi 

0 oy
(3,456 puan) tarafından

Devletin karşıladığı bütün demir ilaçları mide bulantısı ve kabızlık yapıyor. Tok karna almayı deneyebilirsin. Aç karna emilim daha iyi oluyor diye öyle diyorlar ama seni çok rahatsız etmemesi için öyle dene. Bende 36 haftalık hamileyim. Doktorun yazdığı ilaçları içemiyorum. O yüzden microferin c vitaminli yeni nesil demir ilacını kullanıuorum. Hiçbir sıkıntı yaşamadım.

(442 puan) tarafından

İşe yarıyorsa alayım.doktorun yazdığını kullanmak zorundada değiliz heralde mideyi deliyor resmen zaten gebelik bulantılarımda hala geçmiş değil üstüne bide onu içince iyice mahvoldum

(3,456 puan) tarafından

Evet doktorun yazdığını kullanmak zorunda değilsin canım. Benimde fena halde mideme dokunuyor o ilaçlar. O yüzden microferin ilacını aldım. Hiçbir kötü yan etkisini yaşamadım. 

0 oy
(269 puan) tarafından

Ben hamileyken sağlık ocağının verdiğini iciyodum bulantım hiç olmadı ama ilaçların tam ismini hatirlamiyom 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 70 göst.
+1 oy
5 cevap 217 göst.
0 oy
2 cevap 147 göst.
26 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Erdemlili yolcu (100 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 67 göst.
22 Mart 2025 Diğer kategorisinde Kubra_16 (27 puan) tarafından soruldu

Kategoriler