0 oy
404 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,422 puan) tarafından

Tuvalet eğitimininden gerçekten çok sıkıldım.

Okuldan izin aldım sırf bunun icin.

Bi gün iyiyse diger gün başa dönüyoruz.

Bi de artk kakasindan midem bulanmaya başladı.

Sabah altina kaka yapti mesela. Yumuşak yapmiş ve kusacaktım az daha. Ben biraktim babasi temizledi.

Pes edicem az kaldi.

17 Cevaplar

+1 oy
(3,727 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

İlk çocuğum 2,5 yaşında öğrendi, 

Şu an ikinci çocuğuma öğretmeye çalışıyorum 3,5 yaşına geldi Hala büyük tuvaletin altına yapıyor tuvalete hiç yapmadı henüz, Çişini söylüyor ama büyük tuvaletini söylemiyor, eğitimi bir türlü tamamlayamıyoruz, marifet annelerde değil bence 

Biraz da çocuğun kendi fıtratıyla da alakalı, ne kadar zorlasak da sabretsek de olmayınca olmuyor erteliyoruz doğru zamanı yakalamaya çalışıyoruz

-Reklam-
+2 oy
(1,958 puan) tarafından

kız insan kendi çocuğunun kakasından iğrenir mi? senin verdiğin tepkiler onu da etkiler. o yüzden bile eğitim başarısız olabilir.

ha çocuk hazır değilse ertele ama çocuk hazırsa sıkacaksın dişini mecbur. 

ikizlerimden birine öğrettim, diğeri için doğru zamanı bekliyorum. 

ben tuvalet eğitiminde anne ve çocuğun başbaşa olmasından yanayım. tüm odağını ona verince başarı geliyor bana göre.

ikizlerimden öğrenen kızımda öyle oldu. 1 hafta işten izin aldım mis gibi öğrendi. ama diğer kızım için şuan izin alma durumum yok izin alsam da başbaşa olamayacağız o nedenle onu doğru zamana erteledim. 

ev içi koşullarınız eğitim için uygun mu? gerekli planlamalar yapıldı mı? eğitim öncesi çocuk psikolojik olarak hazırlandı mı? sen hazır mıydın? başlamak için doğru zaman mıydı? vs. hazırlıklar da önemli... çünkü bu süreç çocuk için tramvaya çok yatkın bir süreç. hassas olmak gerek

(1,422 puan) tarafından

B.ok sonucta yani kendi cocugum da olsa midem bulanabilir 🤣

Benim midem hassas yani napim🤣🤣🤣

(1,958 puan) tarafından

boksa *** canım nesi var? alır atarsın gerekirse elini yıkarsın halıyı yıkarsın gider. üstüne yapışıp kalmayacak ya... 

sen iğrenirsen çocuk iki kat iğrenir.. 

ay ben yapamadım eşim yapsın bi çözüm değil ki ya adam evde olmasaydı ne olacaktı. ıyy diye diye mi temizleyeceksin? çocuk, "yaptığım şey iğrenç annem tiksindi bir daha yapmayayım" diye düşünür. bide çocuğun büyük aklı da iyice eriyor yani. 

yine de sen bilirsin....

+1 oy
(5,582 puan) tarafından

Ben olsam bakarım hazır değilse hiç istemiyorsa eziyet etmem çocuğa, ertelerim

(1,422 puan) tarafından

Cumaya kadar bi bekliyim bakalim.

+1 oy
(1,507 puan) tarafından

Hepimiz böyle öğrettik canım kimse çişim var diyim tuvalete koşmadi pes etme ben o ara tuvalette yasiyordum sakın bırakma bı 10 gün hafta sabret 

(1,422 puan) tarafından

Bazılarına sorarsan oyle canim ikinci gün çoçukları öğrenmiş hep 😒

(1,507 puan) tarafından

Onlar 5 yaşında ogreten grup kimseye bakma sen lafta herkes mükemmel canım sen sabret

0 oy
(774 puan) tarafından

Pes edip neolacak cnm . 

Sabretmen lazım.  

0 oy
(4,463 puan) tarafından

Kaç yaşında küçükse ertele madem belki hazir değildir ama 2.5 3 yaş varsa pes etme. 

(2,655 puan) tarafından

3 yaşına yakın diye biliyorum 

(1,422 puan) tarafından

Tam 3 yasinda

0 oy
(5,588 puan) tarafından

Kiz yok mu bunun eğitmeni,eğitim vereni felan. Ne çile çektin yaa. Ya da annene gönder o öğretsin. Benim annem öğretti bir günde. Ya da deneyimli bi bakıcı konuş anlaş 15 gün parasını verirsin öğretsin rahat rahat. Çocukla aranızdaki bağ zedelenecek bu gidişle,Freud amcanın teorileri geliyor aklıma.

(8,975 puan) tarafından

canim zaten burda vocugun kafasini karistiran annesiydi yanlis hatirlamiyirsan. ananesi vocuk bezli gibi davranip saldim cayira mevlam kayira nezaman iserse ustune ozaman degisir temizleriz tarzindaydi sanirim. yani cocuga visin gelince soyle hemen tuvalete yetiselim mantigini ananesi ogretmiodu. o yuzden annesi izin aldida kendi giristi egitime diye hatirliyorum

(5,588 puan) tarafından

Ooo mesele benim bildiğimden de karışıkmış. Allah kolaylık versin valla çok büyük sabır lazım.

(1,422 puan) tarafından

Annemle olmuyo denedik.

Zaten anneannesinden pek çekinmiyor benden cekinir.

Gittim iznimi erkene çektim üstelik.

Egitimde 9.gundeyiz

0 oy
(4,738 puan) tarafından

Gecen postunada yZdım aslında senin oğlun hazır değil istediğin baskıyı yap öğrenmez

2 ay bari ara ver . Küçük çiş bi ihtimal kaçar ama büyük çişini söylemeyip inadına yapıyorsa hazır değil 

Hemde kaç hafta oldu başlayalı azda olmadı daaha öğrenir desen

(1,422 puan) tarafından

9.gun

Evet inadina yapiyor kakasini.

Hazir olmak bi yana istemiyor.

0 oy
(811 puan) tarafından

Bence pes etme yaasi kucuk deyil birazdaa sabr etsen oyrenir cisini.

0 oy
(8,975 puan) tarafından

ilk zaman cocugun cok kafasi karisti bende ondan sebep boyle. pes etme izin nekadar. biraz daha ugras. bence. tam halletmeden ananeye birakirsan yine komple basa donecek. tamamen kavrasin oyle brak anneme bence

(1,422 puan) tarafından

22sine kadar iznim. Universite sonuclari aciklanicak o tarihte cunku.

0 oy
(8,975 puan) tarafından

ama cocuk okula gidevekdi yanlis hatirlamiyirsam krese . oyle almazlar brakmasi lazim bide kucuk degi zaten 3 yasinida gecik. . bende tam 3 yasta basladim 2 gün bir damla bile tuvalete cis yapamadi. kakasinida tuttu. 3. gunu aksam cisinide kakasinida yapti. megersem klozet aparati istemiyormus bizim gibi direk klozete oturmak istio. kollarindan destek alio. derdi oymus. aparatsiz oturtunca 3.gun aksamdan beri cok sukur sorunsuz alisti.1 ay oldu tam alisti.  bence zamani gayet arkadasin cocugunkini ananesi kafa karistirdi biraz o sebeple gec oluyir ogrenme sureci

(1,422 puan) tarafından

Ya ne istediğinin farkindayim. Kafasina gore takılmak istiyo. Cani isterse klozete yoksa altina yapiyor. Bi derdi yok yani bizimkinin keyifci biri.😒

0 oy
(189 puan) tarafından

Canım pes etme devam et bizler böyle öğrettik 

Migden bulanıyorsa maske takabilirsin gibime geliyor ama 

Tabi sen daha iyisini bilirsin 

Karışmak gibi olmasın kusura bakma 

(1,422 puan) tarafından

Ne bilim valla napcam sasirdim

0 oy
(11,852 puan) tarafından

Ohooo bizler ne kakalar temizledik, ne külotlar gitti çöpe :) ama öyle pes etmek olmaz. Sen değil o pes edecek  ve öğrenecek. Hem pes etsen ne olacak ki, 3 buçuk yaşındaki çocuğun wc eğitimini daha ne kadar erteleyebilrsin?

(11,852 puan) tarafından

Ya akşam akşam cidden ne yapmaya çalıştığını anlamadım da, soru soruyorsun yardımcı olup fikir vermeye calısıyoruz tek takıldığın nokta çocuğuna 3 buçuk yaşında demiş olmam. 

Benim anlatmak istediğim şu ki çocuğun yaşı ilerledikçe inatlaşıp alışmak istememesi. Benim kızım da 10gün buyuk tuvaletini altına yaptı asla soylemedi ordan biliyorum çünku. 

Ha şu da var şimdi pes edip bıraktın diyelim, 3 ay sonra tekrar başlasan çocuk her halukarda 3 buçuk yaşına gelmiş olacak. Buçuklara aylara takılmana gerek yok, anlatmak istediğimi anlamışsındır umarım.

(1,422 puan) tarafından

Sorun senin yardimci olmaya calisman degil ki.. 

ayrica niye bu kadar gerildin onu da anlayamadim

Gerekirse ertelerim her cocuk bir değil çünkü seninde bunu biliyo olman lazim 😩

(11,852 puan) tarafından

Ben gerilmedim ki, çocuğuna 3 buçuk yaşında dedim diye gerilen sensin, ben öyle algıladım :) açıklama yapmaya çalıştığım için uzun uzun yazdım sadece. 

Elbette hazır değilse zorlayacak değilsin, ama nereye kadar. 4 yaşına kadar altına yapacak değil. Izindeyim demiştin iznin bitene kadar sabret. Kendisi zaten rahatsız olup pes edecek ve tuvalete gitmeye başlayacak

(1,422 puan) tarafından

Eylüle kadar öğrenir heralde 🙄 krese baslicak bezli almiyolar özellikle söylediler 

(11,852 puan) tarafından

Öğrenir tabii ki, evet kreşler bezli almıyor. Sen iznin bitene kadar devam et, emin ol olumlu sonuç almaya başlarsın :)

0 oy
(2,602 puan) tarafından

Daha önce 2 kere denedim ve hazır olmadiğını gördüm ve erteledim. Şimdi 33 aylık oldu ve çocuğum hazır olduğu için 2. Günde kendi kendine lazimliga kaka yapmış ve mutfaktaydim baktım lazimliği temizlemek için tuvalete götürüyor. Demem o ki ne kendinize ne cocugunuza eziyet etmeyin 

0 oy
(14,736 puan) tarafından

Kızım ilk öğrendiğinde kakasından korkuyordu elime yaptırdım korkmasın diye. Zorluğu var gececek sık sık götür var mı diye sorma o kası kullanmayı öğrensin canım. Sen de karşısına otur orada muhabbet edin. Sakin ol ama 

(1,422 puan) tarafından

Evet oda kakasindan korkuyor bi kere lazimliga yapinca anne bunu burdan al korkuyorum dedi

(14,736 puan) tarafından

Yani kakaya bay bay olayı işe yarıyor ama ben şöyle diyeyim kızımı oturttum kendim de klozete oturup yaptım büyük tuvaletimi ohhh rahatladım annem dedim sifonu çektim. Sen de yapabilirsin bak benim canım acımadı herkes yapıyor annem bunu bu çok normal dedim. İki oyuncağı ile lavabonun önünde tiyatro kurguladım niloya sen tuvalete gider misin hayır tospik korkuyorum nedenn ama bezine yapınca popon acımıyor mu sana güzel çamaşırlar almadı mı annen🤣of bir haftada bitti bizim mevzu ama eşim o dönem zeka seviyemi sorguladı bence 

(1,422 puan) tarafından

İnanmazsin belki bende ayni kurguyu kukuli üzerinden yaptim once ise yariyo sonra devam 🤣 

(14,736 puan) tarafından

Hahaha analar ne çekiyor ya 🤣 akışına bırak o zaman canım hazır değil demek ki 

(5,399 puan) tarafından

Ben de kaka dede diye bir şey uydurdum. Sözde klozetin altında yaşlı sevimli bir kaka dede varmış. Çocuklar kaka yapınca çok mutlu oluyormuş. Kakaları inceleyip hımm bu çocuk güzel beslenmiş yumurta yemiş salata yemiş falan diyor. Yıldız veriyor güzel beslenip kaka yapana 😄 Kaka dedenin mutluluğu için çalışıyoruz😄😄😄

0 oy
(30,042 puan) tarafından

Hazir hissetmiyorsa zorlamayin iki hafta ara verin

(1,422 puan) tarafından

Cumaya kadar bekliyim bakim olmadi ara vericem

0 oy
(31 puan) tarafından

Sabırlı olmak lazım ben kendimden biliyorum ilkokula giderken bile gece altima isiyordum korkuttular olmadı hocaya götürdüler olmadı doktora gittik olmadı naylonlar örtüyorduk yataga her akşam yanımda temiz carsaf olurdu gece kalkip değiştirirdim hepsini hatırlıyorum sonra birgün gece hiç uyanmadan sabah uyandım altım kuruydu şok olmuştum o günden sonra da hiç olmadı zaten istersen biraz daha bekle bir süre daha bezle devam et sonra sadece geceleri bezle yavaş yavaş alisacaktir zaten 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 110 göst.
5 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde Alectemovik (41 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 376 göst.
9 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Mihra (385 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 196 göst.
11 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Ashshhshs (995 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 129 göst.