Ev kredili bir ayı kaldı son taksit. Eşimle ciddi tartışıyoruz artık zıvanadan çıkmış durumda. Ev onun üstüne acil şerh koydurmam lazım hiç güvenim kalmadı ona.
Tapuya git, ordan sana belge veriyorlar. Sen o belgeyi doldurup muhtara onaylatiyorsun. Sonra tapuya götürüp verince şerh koyuluyor. Tapuya ait bilgilere ihtiyacın olacak. İnşallah vardır fotokopisi falan sende.
Ben boşanmadık evdeyiz ama ben o noktaya gelip gelmiycemizi bilmiyorum önceden önlem almak istiyorum
Zaten boşanmadan koyuluyor bu şerh. O evde eşinle birlikte yaşadığını falan onaylaması gerekiyor muhtarın.
Muhtarda tanıdık of
sen gdip esinin uzerindeki eve tedbir koyduramasainki heralde bence yani.
Ama aile konutu evlendikten sonra alındı
Babaannem koydurmus ama nasıl oluyor bilmiyorum. Notere falan gidiliyordur sanırım.
Evlendikten sonra alınmışsa önce avukatına gidiyorsun o seni tapuya gönderiyor parsel ogreniyosun yada biliyorsan direk avukatın koyduruyor
Boşanma yok henüz avukata gitmeden olmuyor mu
Maalesef koydurulmuyor bildiğim kadarıyla
Yeni yasayla herşeyi yapabilir eşin mal kimin uzerineyse söz hakkı onun oluyor bosanirken talep edemiyorsun.bence hemen bir avukatla görüş anasının babasinn üzerine yapsa hicbirsey talep edemiyorsun eskidendi o herşey bölünecek olayi
Ödenen krediler tarih belli ama
Ben koydurmustum canım
Tabu ile birlikte tabuta gitmiştim ordan yonlendirdiler muhtarlığa vs gitmistim
Ama gidince direk eşine haber gidiyor MSJ olarak haberin olsun tartışma yasiyabilirsin
Bende avukata sordum koydur eşinin haberi olmaz kesinlikle dedi
Anca satmaya kalkarsa yada birinin üzerine devir yapmaya kalkarsa o zaman duyar dedi
Önce avukata gidiyorsun aile konutu şerhi koydurmak istiyorum diyorsun o sana kağıt veriyor onunla tapu dairesine gidiyorsun ordan seni belediyeye yönlendiriyor söylediğin adres de ev var mı yok mu onun adına sana kağıt veriyorlar bide muhtara da imza attirman lazım ordan tekrar tapu dairesine gidip kağıtları veriyorsun hemen işleme koyuyorlar zaten sabah erkenden gidersen 1 günde halledersin konulduktan sonra eşine kağıt geliyor haberin olsun
Valla ben tapuya gitmistim
Bilgisayardan formu doldur sadece burda imza atacaksın dedi
Ada parselini bilsen yeter dedi
Ben avukata sordum evlilik cuzdaniyla tapuya git dedi
Ada parselin bilsen yeter dedi
Eşinin de haberi olmaz dedi
Tapudaki adamda bilgisayardan gir formu doldur sadece buraya imzaya geleceksin dedi
Para filan yatırdın mı ücretli mi. Orjinal tapuyla gitsem yetmez mi bide evlilik cüzdanı? Ada parsel nerden çıkıyo
Ben e devletinden bulmuştum canım
Tapuya gittim ama koydurmadim
1,467,011 soru
24,038,071 cevap
329,026 kullanıcı