İlk muayene vajinal yapılır her gebede sabittir, siz erken mi öğrenmiştiniz, bazen o haftaya kadar bir kaç kez muayene oluyoruz bu sebeple karın ultrasonuna geciliyor. Kanama alanı varsa içinde kalp sesi duyulana kadar yine vajinal bakılır bu da sabittir. 5 ay kanamali bir gebelik geçirdim, vajinal ya da rahim ağzı kaynaklı bir sorun olup olmadığını ve bu ihtimalin dışlanması gerekliliği için ilk ultrason vajinal yapılır. Her gebelik aynı olmaz evette ilk ultrason her gebede rahim ağzı ve vajinal ağız taraması için vajinal yoldan yapılır. Karın ultrasonu icin bebefin 20 mm civarı olması isteniyor, 6 haftalık bir gebelikte ise ortalama bebek 13 mm oluyor. aslında dediğiniz gibi 6 haftalıkken son adet tarihiyle uyumlu ise görülür ama bu düşük bir ihtimal, som adet tarihi hesabı olduğu için. Bebeğin 6 haftalık olması gerekiyor yani. Siz neden izin verdiniz deyince yazmak istedim, ilk kontrollerin zaten vajinal yapılması gerekir. Kanama alanıni da tetiklemez çünkü zaten rahim ağzına bile tam ulaşmıyor. Bende de 6 haftalıkken bebek goruldü de bazı gebelerde 9 haftalıga kadar görülebiliyor, kese oluştuktan sonra 1 hafta 10 gün içerisinde görülüyor. Anne stres yapmasın hiç, vajinal ultrason düşük tehdidini tetiklemez onun için yazmak istedim