0 oy
89 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (763 puan) tarafından

Kizlar 6 haftalık gebeyim bugün kahverengi lekelenme nedeniyle acile gittim doktor alttan baktı bı sıkıntı yok dedi muayene bitince bugün lanama olabilir korkma dedi neyse akşam oldu uyudum kalktım tuvalete gittim bildiginiz damlar şekilde pembe kan geldi çok korktum normalmi acaba doktorun dediği gibi progestan da yazmıştı doktor bugün alamadım eczaneler kapalıydı diye yarın alırım dedim ama korkuyorum uykum kaçtı resmne  

2 Cevaplar

0 oy
(426 puan) tarafından

Neden alttan muayeneye izin verdiniz ki 

İleri haftalarda yani 36 dan sonra falan alttan muayenede lekelenme olması normal genelde ama sizin haftanız çok küçükmüş 

(2,831 puan) tarafından

İlk haftalar zaten alttan muayene yapılıyor. Benimde kanamam varken alttan muayene edildim, bu her gebede aynıdır. Haftası çok küçük karından gozukmez kese. 

(763 puan) tarafından

Evet doğru hemşire üstten gözükmez dedi alttan muayene dedi bende sıkıntı olsa yapmazlar dedim o an

(426 puan) tarafından

Her gebede ve doktorda tabikide aynı değildir.iki hamileliğimde de karından gözükmeyince 1 hafta sonra tekrar gelmem söylendi ve 1 hafta sonra gittiğimde görünüyordu.6+1 ve 6+2 de kesede bebekte görünüyordu.6 hafta karından görünmesi için çokta küçük değil.

(763 puan) tarafından

Oysaki doktoru çok brgnemistim inşallah bı sıkıntı yoktur yarın gidicem bakalim

(2,831 puan) tarafından

İlk muayene vajinal yapılır her gebede sabittir, siz erken mi öğrenmiştiniz, bazen o haftaya kadar bir kaç kez muayene oluyoruz bu sebeple karın ultrasonuna geciliyor. Kanama alanı varsa içinde kalp sesi duyulana kadar yine vajinal bakılır bu da sabittir. 5 ay  kanamali bir gebelik geçirdim, vajinal ya da rahim ağzı kaynaklı bir sorun olup olmadığını ve bu ihtimalin dışlanması gerekliliği için ilk ultrason vajinal yapılır. Her gebelik aynı olmaz evette ilk ultrason her gebede rahim ağzı ve vajinal ağız taraması için vajinal yoldan yapılır. Karın ultrasonu icin bebefin 20 mm civarı olması isteniyor, 6 haftalık bir gebelikte ise ortalama bebek 13 mm oluyor. aslında dediğiniz gibi 6 haftalıkken son adet tarihiyle uyumlu ise görülür ama bu düşük bir ihtimal, som adet tarihi hesabı olduğu için. Bebeğin 6 haftalık olması gerekiyor yani. Siz neden izin verdiniz deyince yazmak istedim, ilk kontrollerin zaten vajinal yapılması gerekir. Kanama alanıni da tetiklemez çünkü zaten rahim ağzına bile tam ulaşmıyor. Bende de 6 haftalıkken bebek goruldü de bazı gebelerde 9 haftalıga kadar görülebiliyor, kese oluştuktan sonra 1 hafta 10 gün içerisinde görülüyor. Anne stres yapmasın hiç, vajinal ultrason düşük tehdidini tetiklemez onun için yazmak istedim

-Reklam-
0 oy
(2,831 puan) tarafından

Pembeye dönmesi düşük tehlikesini güçlendiriyor. Pembe veya kırmızı olması tehlikeli kabul edilir. Alttan muayene etmesi çok normal cunku gebelik haftan daha çok yeni. Karından gozukmez. Beklemeden yarın sabah tekrar doktora git. Nöbetçi kadın dogumcu varsa acilden de gidebilirsin. Genelde pembe kanamada yatış verilir veya iğne tedavisi de eklenir. Kahverengi lekelenmede normal değil zaten birşey yok deyip göndermesi çok yanlış. Düşük tehlikesi olarak değerlendirilmeli. Zaten prigestani da onun için kullanıyorsun.  Tekrar bir git, iğne olarak genelde proluton yapılıyor. Doktoruna danışarak vurdur. Geçmiş olsun, inşallah sagsalim kucağına alırsın. Mümkünse eğilip kalkma vs yapma. Doktoruna gecikmeden mutlaka git

(763 puan) tarafından

Yarın sabah gidicem tekrar canım teşekkür ederim inslalah önemli bişi yoktur doktor kanama olabilir korkma dedi ama ne bilim yinede insan korkuyo

(2,831 puan) tarafından

Bu haftalarda genelde üstünü görme dediğimiz kanama ile karıştırılabilir ama o çok az olur bir pedi bile.doldurmaz. normal.kanama gibi de olmaz silik renkli genelde kahve veya pembedir. Kırmızivari kanamalar tehlikelidir, aksatmadan tekrar gidin çok geçmiş olsun inşallah sagsalim kucağınıza alırsınız 🌸 bende ilk gebeliğimde 5 ay kanama.gecirdim, çok dinlenin ki uzun surmeden atlatin

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 271 göst.
6 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Papatya-ya (573 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 274 göst.
14 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 707 göst.
23 Ekim 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
0 cevap 35 göst.