0 oy
337 göst.
Diğer kategorisinde (320 puan) tarafından

Kızlar biz aile apartmaninda oturuyoruz birlik oturuyoruz görümce altkatta çocuğu 11 yaşında sayılır bugün kızım onların evine gitti jelibon almışlar içinde 9 en fazla 10 tane var bide çikolata almış aldığı çikolatayı görümcemin oğlu beğenmemiş benim kızıma uzatmış ye ye diye benim kızda jelibondan bi tane istemiş vermemiş ben yicem demiş 

Geldi bana anlattı bende marketten ayni jelibondan aldım benim kıza dedim ki sende ona verme nasıl oluyormuş anlasın diye görümcemin oğlu neden vermiyosun demiş 

Benim kızda annem verme dedi demiş çünkü sorarsa annem verdirmedi diye söyle dedim annem verme dedi demiş Benim kız biraz saf Karşısındaki biri bollukta yiyeceğini paylaşmasa bile Benim kız yiyeceğini paylaşıyo sonra nankörlük görüyo arkadaşlarından 

Ama içimde yara oldu sanki ayıp oldu gibi geldi bana 

13 Cevaplar

+1 oy
(1,832 puan) tarafından

E ne farkın kaldı çocuktan yapmayın böyle şeyler lütfen sizler her zaman iyiyi ogretin çocuklarınıza 

(320 puan) tarafından

Ama onun annesi yanindaymis hiç sende paylaş oğlum dememiş ki 

önce (1,832 puan) tarafından

E TM o demedi bak nasıl rahatsız oldun ve soyluyosun sen böyle yaparak o anne gibi oldun

-Reklam-
+1 oy
(21 puan) tarafından

Yani niye olsun ki 

Eğer jelibon yerken başlarında görümcen varsa ve oğlunun vermemesine karşılıl ver oğlum çak cuk demediyse seninde sende ona verme normal 

Bu şekilde ikiside eşit yemiş oluyor 

Oğlan kendinkini yicek bi de kalkıcal benımm kızımınkimi yicek yok öyle kusura bakmasın 

Ben her zaman çocukşsrın paylaşmasından yanayım 

Birşey oldumu kız vermedimi gider o an yenisini alır karşıdakine veririm 

AmA velakin biri benim çocuguna verdirmeyip benim çocugım canı çekince bende ona aynısını aldığımda karşıdakine almam 

Nefis can çekme olayını geliyor çünki bi paket komple kendi oturup yemiş annesi de paylaşmayı göstermemi ben niye vereyim

(320 puan) tarafından

Annesi yanindaymis ama hiç bisey dememiş 

Kızımın elinde jelibonu görünce iyi yapmışsın alıpta demiş 

Bende onu duyunca verme dedim benim kıza 

(21 puan) tarafından

Yani bence iyi yapmuşsın hiçde ayıp değil 

Ben küçükken ozamanın parasıyla 1 tl harçlık verirlerdi 50 krş başkasına verir simidimi ayransız yerdim 

Bisküvili alır içinde 10 varsa 9 unu başlasına verir 1 ini yer acaba onudamı verseydim diye düşünürdüm 

Ama kimse benle bişeyini paylaşmazdı 

Şimdi noldu gene aynı herkese veriyorum herşeyi 

Birşeyleri eksik ver canı sıkılmıö gezdir getir yedir 

Yine aynı kimseddn birşey görmüyorum ben sıkılınca ben gezmek isteyince herkesin işi oluyor 

Iyğzden gerektiği zaman hayır olmaz vermem demeyi bile bilmeli bence çocuk 

İlerleyen yaşlarda da hayır diyemiyor sonra benim gibi

(320 puan) tarafından

Aynen öyle canım yiyeceği çok paylaşırsan bide çok istiyolar doymuyolar bende senin gibi hep yiyeceklerimi paylaşıyodum ama gerek yok insan iyilik yapınca çok nankörlük yapıyolar 

0 oy
(747 puan) tarafından

Çocuklara paylaşmayı öğretmeliyiz diye düşünüyorum ben

.  O öyle yaptı diye seninkinin de öyle yapması gerekmez bence . 

(320 puan) tarafından

Paylaşmayı her çocuk bilmeli diye düşünüyorum bende 

(747 puan) tarafından

Keşke onlar da ogretseymis. Ama sende kızına verme deme . Bilinçaltına yerleşir 

(320 puan) tarafından

Doğru sölüyosun yanında annesi oğlum sende paylaş demediği için bende kıza jelibondan ona verme dedim 

İnsanın zoruna gidiyo

0 oy
(4,572 puan) tarafından

Hayatin gercekleri 28 yasindayim cok verici paylasimci bi insanim cok sukur ama hic slici tarsf olamiyorum millet gibi hakkimi savunamiyorum karsimdaki kullaniyo farkibdsyim ama Allah bilsin Allah rizasi ocin yaparim brn diyorum insaAllah Rabbim razi oluyodur yoksa hayatim boyunca ezilmemin hic bi anlami olmayacak 

(320 puan) tarafından

Canım kalbin çok temiz maşallah Allah biliyo zaten yaptığın iyilikleri ama karşı taraftan nankörlük görünce ben iyilik yaptıkça bu nankörlük katlanıyo bana daha çok nankörlük yapıyolar yakınlarım akrabalarım özellikle iyilik yapıyorum daha çok iyilik bekliyolar

Bende tanımadığım insanlara iyilik yapıyorum en iyisi bu bence 

(4,572 puan) tarafından

Estagfurullah kalpler Allahin emrindedir o bilir 

Ama ben krndimi kullandigini dusundugum kisiye o sonbiyiligim olur sonrasinda oyle bi mesafe koyarim ki hatasini anlar ha yuzune vurmam o anda da tepki vermem ama sonrski surecte uzaklasirim kul hakki kendinden baslar 

0 oy
(1,610 puan) tarafından

Evet ayıp olmuş.

0 oy
(6,544 puan) tarafından

Linclenirim belki ama çocuğuma hayır demeyi öğretmeye çalışıyorum karşısındakine tepki vermesini öğretmeye calsyrm oğlum biraz öyle ama kızım narindir çok üzülür böyle ama düzelir inşallah. O kadar çok görüyorum ki parkta sitede  . Ki haberlere bile konu oldu akran zorbalığı kendini tanıması koruması lazm o yüzden nerden başlarsak iyidir . .

Vermemesi cocugun deil bu arada gorumcemin ayıbı onrdayken yapılmışsa ayiptr mi ha çocuk  teksencocuktur derdim. 

(320 puan) tarafından

Yok canım annesi yanindaymis ama hiç paylaş dememiş çocuğuna 

(6,544 puan) tarafından

Onun yaptığı ayıp vala 

0 oy
(3,866 puan) tarafından

Oğlan kaç yaşında?

(320 puan) tarafından

11 sayılır 

(3,866 puan) tarafından

Kocaman çocukmuş . Hadi küçük olur aklı ermez neyse dersin. İyi demişsin boşver. Ama ben olsam hiç yanlarına göndermem.

(320 puan) tarafından

Ben göndermek istemiyorum ama görümcemin çocukları hep bizim evde bağıra bağıra oynuyolar çok yaramazlar 

0 oy
(4,250 puan) tarafından

Keşke 2 paket alıp birer tane olarak paylaştırsaydın daha anlamlı olurdu 

0 oy
(1,756 puan) tarafından

Bana çok çoluk çocuk işleri gibi geliyor böyle muhabbetler desem 

(320 puan) tarafından

Saygı duyarım diyebilirsin herkesin kendi düşüncesi 

Ama şöyle bişey var ben görümcemin yerinde olsam kendi çocuğuma derdim jelibonundan en azından bi tanede kuzenine ver diye çünkü yanındaymış çocuğu 

(1,756 puan) tarafından

Onun yaptığı zaten yanlış bilerek görerek şahit olarak yaptıysa aklından şüphe ederim onun. Onu hiç konuşmuyorum bile ama ne yazık ki böyle insanlar var etrafımızda biz aksini yapardık tabi ki paylaş ona da ver derdik ama çocuktan yiyecek kıskanan mübarek olasıca insanlar da var 

0 oy
(1,659 puan) tarafından

Çocuğum olmadan ve ortamlarda bulunmadan önce derdim ki ne kadar ayıp etmişsin sonuçta onlar çocuk ama maalesef artık ortamı bildiğim için kendi çocuklarımız da kendini korumayı birazda olsa bencil olmayı öğrenmeli üstelik karşısında ki de anlayabilecek kapasitede bir yaşta bu yaşta böyle davranıyorsa eğer öyle yetişti demek ki sen kızına seninle paylaşanla paylaş birlik olanla ol olmayanla olma bu şekilde öğret bence ayıp etmemişsin çocuklar artık dış dünya ya karşı kendini koruyabilmeli 

(320 puan) tarafından

Aynen öyle canım duygularıma tercüman olmuşsun 

0 oy
(1,728 puan) tarafından

Ya şu çocukları pis islerinize alet etmeyin 

(320 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ne pis işinden bahsediyorsun sen ya neyin kafasını yaşıyon görümce çocuğun yanindaymis ve çocuğuna paylaş jelibonu kuzeninle bile dememiş 

Ben sadece kızıma jelibondan madem vermemiş sende kendi jelibonundan verme dedim başka bişey demedim 

0 oy
(632 puan) tarafından

Ben olsaydım hepsine 1 paket alır yollardım . Görünce in haberi olsaydı verirdi bunlar çocuk. Benim kizimada birisi birşey vermezse gelip bana söylüyor bende diyorum ben alırım kızıma 

(320 puan) tarafından

Görümcemin haberi var yanındaymış çocuğunun zaten hiç bisey dememiş

0 oy
(189 puan) tarafından

Şahsi fikrimi söyliyim iyi yapmışsın hiçde ayıp olmamış.. çocuk açısından söylemiyorum annesi açısından..

(320 puan) tarafından

Annesi zaten yanındaymış ama hiç bişey dememiş 

(189 puan) tarafından

Evet annesinin terbiyesizliyi

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 597 göst.
27 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Annelerrr (334 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 278 göst.
13 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,451 puan) tarafından soruldu
0 oy