2 gundur fark edilmis ablamin kizi tam 1 yas 1 aylık.
Hemen bir göz doktoruna götürün 2 yaşa kadar bazı kaymalar normal kabul ediliyor ama doktor görmeli
Yani umarm dedgnz gbi gecici birseydir insallah
Canım benim yeğenimde öyleydi göz doktoruna götürdüler göz sinirleri tam gelişmemiş uyuması gerek dedi doktor ama asla uyumaz yeğenim gündüz uykusu doğduğnden beri yok nerdeyse kayma gittikçe arttı çok net belli olur duruma geldi 4 yaşından sonra ameliyat dedi doktor göz bandı verdi asla tutmadı gözünde ağladı çıkardı attı artık ameliyat son çari ilerliyor ne yazıkki ihmal etmeden çocuk doktoruna götürsünler
Suanda ne kadar lik cocuk ve amlyt olmadi mi henuz allahm sizinkinede sifa versin insallah rabbm sağlığına kavustursun
Yeni 4 yaşına girdi 2 yaşında başladı hafif kayma sürekli doktor kontrolündeydi ama ilerledi farklı şehre taşındılar orda artık başka bi dıktor bulup sadece beşlarlar düzenleri oturunca bilmiyorum inşaallah canım Rabbim kimseyi evladının sağlığıyla sınamasın
Amin amin insallah
Fotoda belli olmuyor bana şaşı gibi gelmedi ama premature doğanların çoğunda gözde sıkıntı yaşanıyor. Şuphesi varsa dr.a götursunler hemen
Evet randevu aldik goturecegz insallah kolay trdavyle saglgna kavuşur
Benim kizimda premeture dogdu su an 25aylik kizimdada vardi ayni yere dikktli bakınca gozleri kayiyordu.doktora goturmek.istedim etrafdakiler goturme eynek filn takarsa dahada bozulur gozleri diyerek fikrimden tasindirdilar.ama su an sorun yok yani var ama eskiye gore duzeliyor git gide.siz yinede doktora giturun ya sonra gec kaldim demeyin en azindan
Haklisnz goturucez evet siz hic mi goturmedinz
Normal göz hastaliklarina gideceksiniz duruma göre onlar yönlendirir sizi öyle bir şüphe varsa sakin ertelemeyin göz şakaya gelmez ihmale asla gelmez sıkıntı varsa bile etken yaşta düzelsin
Evt cnm sagol yorm icin. 15 gn snrya verdi randevu en erken tarih bu sehir hastnesne
Eğer kayma varsa gözle görülen hemen dk götürün en azından gözlükle düzelme ihtimali olur ilerlerse şasi kalır gozuklede duzelmez
Evet bnu bende arastirmalarim sonucu oylemis. Umarm dedgnz gbi kaymadir
Çocukların zaten ilk 6 ay bir kere sonra da 6 aylık periyotlarla göz doktoruna götürülmesi lazım. Rutin yani. Hiç mi goturmediler şimdiye kadar. Kayma şaşılık bunlar zaten bebeklik döneminde tespit ediliyor. Heleki prematüre olduğu için zaten göz doktorundan takipli olmasi gerek. Normal göz doktorundan randevu alın. O kontrolünü yapsın. Annesi de rutin 6 ayda bir götürsün kontrole
Evet ya aslinda götürdü 4 aya kadar ama cok buyuk aletle goz bebegini acip bakiyorlardi annesi dayanamadi parmagiyla gezdirince takip edince biz de dedik hatta artk goturme cocuk goruyor zaten bir sknti yok dedik. Cok sukur olmadi simdiye kadar zaten . Ama dedgnz gbi yinede götürmekte fayda vardi. Bu saatn snra umarm en guzel tedavyle iyilesir
İnşallah ama o prematüre. Göz muayenesi ve takibi çok önemli. Zaten rutin olarak yapılıyor her bebeğe bu yazdiklarim. Lütfen götürsün ihmal etmesin. Göz bu, şakaya gelmez.
Ya iste 15 gn snraya verdi randevu. Her goz poliklgnde de şaşı ya bakmıyorlar. Biz dedik sehir hastansi olsun orada var en azindan garanti olur dedik o da iki hafta snraya umarm gec kalinmamis olur
Şaşılık veya gözde kayma rutin bir ışık bakımıyla bile anlaşılabilir. Göz bebeğine ışık dusumune göre doktor anlayabilir. Herhangi bir göz doktoruna gidebilirsiniz, her doktor bakar geçmiş olsun.
Şaşı degil göz kaymasi bunun adı bende de vardi cocukken simdi hic yok ama doktora vs goturulmusum.tabiki de sizde mutlkaa goturun
Evet de iste 15 gn snraya randevu bulabildik oda her goz doktoru şaşı ya bakmayip gonderiyormus baska hastaneye umarm iyi bir doktora denk geliriz
Doktora gostersinler erkenden onlem alinsin resimle belli olmaz ki takip edilmesi lazim
Anladm cnm 15 gn snraya randevu var icimiz icimizi yedi burad paylasmak istedm
1,465,541 soru
24,017,994 cevap
328,093 kullanıcı