0 oy
95 göst.
Diğer kategorisinde (252 puan) tarafından

Kızlar 4 yaşındaki oğlumun takıntı problemi mi var normal mi böyle olması sizin çocuklarınız böyle mi?

Bir şeye taktı mi dilinde hep o mesela evde bozuk bir telefon vardı sadece açılıp kapanan onun açılıp kapanması acayip hoşuna gidiyor sürekli kapat aç kapat aç yapıyor kapanıp açıldıkça çıkan çiçek figürü var Huawei çiçeği diyor ve telefonu elinden bırakıp oyuncaklara başlıyor ya. Atıyorum legolardan Huawei çiçeği yapıyor toplardan Huawei çiçeği yapıyor resim çizelim diyorum illa Huawei çiz diyor.

Bundan önce saat takıntısı oldu saat aldık dayısı annenesinden de istemiş onlarda aldı rengarenk saatleri oldu saatlere taktı dışarda yabancı birinin saatini görünce koşa koşa gidiyor saatine bakabilir miyim diyip dokunuyor. Dışarı çıkınca aklı hep saatlerde oluyordu o bitti telefondaki çiçek figürü başladı işte. 

İki gündür de Show nin çiçek amblemini görmüş Show TV çiçeği yapalım diyip oyuncaklarla sürekli onu yapmaya çalışıyor bana onun resmini yaptırıyor yapmayınca küsüp gidiyor ağlıyor o derece.

Bu bir takıntı mi hastalık mı Allah aşkına ya sizin çocuklarınız da var mı bu kadar bir olaya bir şekle bir oyuncaği takıntı haline getirmesi.

Birini tam unuttu diyoruz başka birşey buluyor takacak

3 Cevaplar

+2 oy
(1,458 puan) tarafından

Silik otizm belirtisi gibi duruyor arkadaşimin kizi da böyleydi otizm cikti

-Reklam-
0 oy
(508 puan) tarafından

Bizimkide 4 yaşında evden ne atsam arkasindan ağlıyor geçen karpuz bozulmus biraz yeni kesip eksikyi attım niye attın ben onu yerdim diye ağlıyor yok oğlum bak yenisi var onu yiyelim hayır ben coptekini istiyorum diyor onu yiyecektim diyor o bozumus diyorum yok yani , sonra geçen ona beşiği kucuk diye baza takımı aldik oda kuruyoruz neyse oturma odamın koltuklarını gönderdim ona oda kurmak için koltuklarımizi götürdüler diye ağlıyor dedim sana çok güzel bir oda yapıyoruz tek tek geliyor eve parcalar aldigim nevresim takımları oyuncaklar vs yok diyor koltukları istiyorum ama senin kocaman güzel odan olacak diyorum genede kabullenmiyor :) herşeyi evden gizli gizli atıyoruz artık ağlıyor diye cimrilik mi desem dedesi çok cimridir ona mı çekti ,nasıl anlatsam dolaptan küçücük bir yemek birşey atayım günlerce ağlıyor yemek de değil sadece ufak bir kağıt olsun vs bizimde öyle bir takintimiz var 4 yaşında 

(1,458 puan) tarafından

Cok normal bu

(508 puan) tarafından

Herşeye çok bağlanıyor ama nesnelere yiyeceklere değişik biraz ama zaten oğlum normal bir çocuk,bizim ailede daha önce böyle yapan çocuk görmediğim için bana anormal geliyor , sadece nesnelere bağlanma takıntısı var  evde asla değişiklik istemiyor ne yeni birşey gelsin ne de eski birşey gitsin o da kişilik özelliği diye düşünüyorum aslında 

0 oy
(9,080 puan) tarafından

bence takindi degil dikkatini cektigi seyi unutana kadar hevesini alio. sinra yeni bisey gorup dikkatini cezbedince yeni farkettigine adapte oluo. takinti degil bence

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 157 göst.
0 oy
3 cevap 223 göst.
+2 oy
18 cevap 722 göst.
12 Şubat 2025 Moda kategorisinde Yavhehedesus (1,294 puan) tarafından soruldu
+3 oy
39 cevap 1,274 göst.

Kategoriler

1,467,545 soru