Kızım 3 yaşında bizde de aynı sorun var ben bir aydan fazladır tuvalet eğitimine başladım çok şükür çok rahat bir şekilde ilerledik ama büyük tuvalet kısmında Kızım zaten normalde kabızlık sıkıntısı çeken biriydi iyice kabız oldu iyice içine kapandı. Yani tuvalete otursa bile kendisi yapamıyor çok aşırı derecede ıkınıyor ve morarıyor yapmak için. Ben de çözümü bezde buluyorum bez takıyorum günde bir defa bezine yapıyor ama o bezden de kesmem gerekiyor.
Doktora götürdüm bunun için kabızlık ilacı verdi İlk başlarda büyük tuvaletini yapacağı zaman bezini tak bu ilacı da kullandıkça yavaş yavaş kabızlığı geçer ve tuvalette daha rahat adapte olur zaten yaşa da küçük dedi
Belki senin çocuğun da kabız olmuş olabilir tuvalet eğitimine başlanan çocuklar genelde kabız oluyorlar zeytinyağı falan içir poposuna zeytinyağı sür ben hep öyle yaptım
Ve ben alıştırma tuvaleti olmasına rağmen hiç ona alıştırmadım direkt Bizim oturduğumuz tuvalete oturttum onu kendisi ellerinden destek alarak tutuyor kendini
Çünkü 4 yaşında kreşe vermeyi düşünüyorum kreşte öyle pembeli mavili cicili bicili tuvaletler olmuyor direkt normal tuvalet olduğu için ona alışmasını istedim.
Hem klasik hem alaturka tuvalete alıştırdım ki ileride bir hastaneye gideriz bir devlet kurumuna gideriz orada tuvaleti
gelirse zorluk çekmesin diye
Bir hastaneye giderse bu sefer evdeki lazımlığı isteyecek senden öyle de düşün.