0 oy
51 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (116 puan) tarafından

Herkese merhaba iyi günler dilerim oğluma kaka eğitimi veriyoruz Daha doğrusu vermeye çalışıyoruz Yaklaşık 3 gündür tuvaletini yapmıyor çişini yapıyor orada sıkıntı yoktu ama büyük tuvaletini bir türlü tuvalete yaptıramıyoruz ve 3 gündür bez takmıyoruz Bez yok Bitti diyoruz aklından çıkarmaya çalışıyoruz her yolu denedik oyunlar açarak oyunlar oynayarak telefondan videoları açarak eğitici videolar açarak Yani aklınıza gelebilecek her şeyi yaptık karnı şişti davul gibi ve karın ağrısı yaşıyor ama bir türlü kakasını yapmıyor tutuyor resmen günü gelmiş doğum yapacak kadın gibi dolanıyor ortalıkta Kendisi şu an üç buçuk yaşında Lütfen bir akıl verin O öyle acı çektikçe ben de kendimi kötü hissediyorum 3 gündür tutuyor bildiğiniz yapmıyor lazımligi  alıp Odanın bir kenarına koyuyorum oraya yap diyorum oraya da yapmıyor hiçbir şekilde bırakmak istemiyor yapmak istemiyor sürekli bez istiyor geceleri sürekli uyanıyor uykuda yaptırmaya çalıştık her türlü yolu şekli denedik yine yapmadı internetten araştırıyorum bazı doktorları dinliyorum Kimisi bez takın diyor Kimisi gidebildiği yere kadar bekleyin sabredin sonunda yapacak diyor 3 günü geçti hala bu durumda kabızlık ilacı verdik belki kabızlığı'na götürür de artık tutamaz yapar diye O da hiçbir etki etmedi ne önerirsiniz ne yapmalıyım lütfen eğer bildiğiniz veya en etkili çözümleriniz varsa söyleyiniz

2 Cevaplar

0 oy
(6,907 puan) tarafından

Belki kötü bir fikir ama lazımligin icine bez acsan ona yapsa bir süre sonra bezide kaldirirsin kakayi kendinden bir parca olarak goruyorlar bizde tuvalet egitimi kitabi vardi biraz ona baktik ettik kakasini bir sure altina yapti sonra lazimliga yapmaya basladi ilk yaptiginda hadi annesine babasina gidiyor hadi bay bay yapalim dedim sifonu ona cektirdim falan o sekilde alisti 

-Reklam-
0 oy
(4,350 puan) tarafından

Kızım 3 yaşında bizde de aynı sorun var ben bir aydan fazladır tuvalet eğitimine başladım çok şükür çok rahat bir şekilde ilerledik ama büyük tuvalet kısmında Kızım zaten normalde kabızlık sıkıntısı çeken biriydi iyice kabız oldu iyice içine kapandı. Yani tuvalete otursa bile kendisi yapamıyor çok aşırı derecede ıkınıyor ve morarıyor yapmak için. Ben de çözümü bezde buluyorum bez takıyorum günde bir defa bezine yapıyor ama o bezden de kesmem gerekiyor. 

Doktora götürdüm bunun için kabızlık ilacı verdi İlk başlarda büyük tuvaletini yapacağı zaman bezini tak bu ilacı da kullandıkça yavaş yavaş kabızlığı geçer ve tuvalette daha rahat adapte olur zaten yaşa da küçük dedi 

Belki senin çocuğun da kabız olmuş olabilir tuvalet eğitimine başlanan çocuklar genelde kabız oluyorlar zeytinyağı falan içir poposuna zeytinyağı sür ben hep öyle yaptım 

Ve ben alıştırma tuvaleti olmasına rağmen hiç ona alıştırmadım direkt Bizim oturduğumuz tuvalete oturttum onu kendisi ellerinden destek alarak tutuyor kendini 

Çünkü 4 yaşında kreşe vermeyi düşünüyorum kreşte öyle pembeli mavili cicili bicili tuvaletler olmuyor direkt normal tuvalet olduğu için ona alışmasını istedim. 

Hem klasik hem alaturka tuvalete alıştırdım ki ileride bir hastaneye gideriz bir devlet kurumuna gideriz orada tuvaleti

gelirse zorluk çekmesin diye

Bir hastaneye giderse bu sefer evdeki lazımlığı isteyecek senden öyle de düşün. 

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 162 göst.
17 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Nurrsa (211 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 214 göst.
0 oy
14 cevap 441 göst.
17 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Cikolataaa (582 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 139 göst.

Kategoriler

1,468,702 soru

24,062,596 cevap

330,235 kullanıcı

...