0 oy
634 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (4 puan) tarafından

Kizlar samimi olduğum iki arkadaşım var bunlardan birinin 3 tane oğlu var diğerinin 1 tane benimde 1 tane. 3 çocuğu olan arkadaşımın çocukları hepsi erkek ve hepsi sorunlu çocuklar. Benim kızım en kucuguyle arkadaş. Konu şöyle ki bu kızın adi Pınar 3 oğlu var ve kadın aşırı gamsiz çocukları da aşırı serseri ve sorunlu. Ben ne zaman o arkadaşımla bir araya gelsem onun çocukları benim cocugumu zorbaliyor ve ağlatıyor ama benim kızım yine de onlarla oynamak istiyor. Mesela benim kızımın başka arkadaşı da var ama o zorbalayan çocuk diğer çocukları da kendi tarafina cekiyo ve çete kurup benim çocuğuma satasiyor. Neyse ben bunun annesini defalarca uyardım ama umursuz olduğu için yapma dedi daha bişe demedi ama yine yapmaya devam etti çocukları. En son ben kızmaya basladim o çocuklara yapmayin etmeyin diye bu sefer çocuklar bana düşman oldu yolda gördüğünde kötü laflar soylediler bağırarak beni rezil ettiler. En son olayda da parkta oturuyorduk çocuklar oynuyodu. Arkadaşımda eve bişey almaya gitti bende çocukları izliyorum. Onun çocuğu hadi alyayi üyelik dedi (Alya benim kızım) o sırada dönen kaydiraktalar. Üyelik demesiyle çocuğun düşmesi bir oldu. Yüksekten yüz üstü düştü ufak yaraladı oldu. Ben o anı görünce direkt sinir krizi geçirdim o çocuğu kovaladim. Yakalayamaz şansı kaydiragin tepesine çıktı bende peşinden çıkıp kaydiragin içindeyken çocuğun beline vurdum ayağımla. O da ağlaya ağlaya eve kaçtı. O an gözüm dönmüştü çünkü bile isteye zarar verdi benim çocuğuma. Eğer oyun esnasında kaza olsaydı asla bişey demezdim. Sonra annesiyle birlikte geldi kadın bana dedi ki nolursa olsun bana söylemeliydin virman çok yanlış dedi biz güzellikle arkadaşlığımızi bitirelim dedi bende okeyledim. Şimdi benim çocuğum defalarca onun çocuğu tarafından zarar gördü uyarnama rağmen çocuğuna sahip çıkmadı güzel tembihlemedi. Yeri geldi ben uyardım yine ben kötü oldum. En sonunda olacağı buydu ve oldu. Daha öncesinde çocuğuma yazık oluyo diye o kadınla ilişkimi kesecektim ama zor gunlerinde hep o yanındaydı o yüzden menfaat uğruna mesafe koyamadim arama en sonunda da bu oldu. Siz ne dusunuyosunuz ben baya vicdan yaptım ama olması gereken de oldu gibi sanki

25 Cevaplar

+7 oy
(5,292 puan) tarafından

Kızın için üzülüyorsan direkt mesafeni koysaydın zamanında bak kadın nasıl ilişkisini kesti seninle ki sana şoyle diyeyim o çocuğun annesi ben olsaydım beline bir tekme yerdin :) 

(4 puan) tarafından

İyide ben defalarca uyardım ve taşların olduğu yere itti onun çocuğu hemde kasıtlı bi şekilde. Herkese kendi çocuğu tatlıdır terbiye verneliydi

(4,916 puan) tarafından
+3

Sana kalmadı elalemin çocuğunun terbiyesi.. Beline tekme atarak da veremezsin bunu, üstelik korktuğun için annesi yokken yapmışsın. Çok çocuğunu düşünseydin bunca zaman mesafeni koyardın arkadaşına. Çocuğunu bunca zaman zorbalatmazdın. Üstelik arkadaşını kaybetmekten korktuğun için.. Başkalarının anneliğine laf söylemişsin de, kendini hiç eleştirmemişsin.. 

(1,884 puan) tarafından

O kadar katılıyorum ki, bak çocuğun annesi nasıl hemen mesafe koydu çocuğu için. Sen kendini düşündüğün için mesafe koyamamamissin, çocukla bin kat çocuk ollmuşsun. Herkesin yavrusu kendine tatlı . Şimdi soruyorum sana o çocuğun aklıyla senin aklın bir mi? Milleti eleştirmeden önce kendine bak 

(7,800 puan) tarafından

Şu postu okurken çıldırdım. Benimde 3 çocuğum var ve inanın yan yanayken o üçü asla yapma etmeden anlamıyorlar lütfen uzaktan terbiye veremedi diye kötüleyip durmayın. Tek çocuk yalnızdır anneyi dinler 2 3 kardeş olunca asla laf söz dinlemek yok. Birbirlerine takılıp gaza geliyolar. 

O annenin yerinde olsam yemin ederim kafanda saç bırakmazdım madem çocuklarımı anneliğine laf ediyosun görüşmeseydin.

O sana emanet edecek sende tekmeleyeceksin. Çıldırdım okurken .

tarafından
+1

Yalnız post sahibi haklı neden linçlediniz anlamıyorum ki . Çocuğu sürekli zaten dayak yiyormuş çocuklardan. Herkesin çocuğu kendine kıymetli valla kusura bakmayın 🤭😁 

(7,800 puan) tarafından

Görüşmezdi olur biterdi bu ona çocuğa tekme atma hakkını vermiyor 

tarafından

O konuda evet post sahibi haksız ama iyi olmuş bundan sonra başkalarının çocuklarına zarar vermez . Zaten post sahibi de bir anlık öfke ile yapmış muhtemelen hangimiz çocuğumuzu o durumda görse birşey yapardı diye düşünüyorum 

(4,916 puan) tarafından

Post sahibi haklı değil. Şöyle ki, ben de çocuğumun ezilmesine razı gelmem o yüzden de mesafe koyarım görüştürmem o kişilerle. Ama post sahibi ne yapmış? Kendi arkadaşını kaybetmemek için görüşmeye devame etmiş, çocuğunu ezdirmiş, annesi yanında yokken de diğer çocuğu dövmüş.. Kabul edilir değil.

(1,884 puan) tarafından

Hayır Sümeyye bence haksız, çocuğa vurma konusunda haksız. Sırf kendi ortamı için çocuğunu kurban etmiş . Üstüne bir de çocuğa vurmuş. Niye haklı dedin ki? 

tarafından

Neden dedim biliyor musun canım bu benim şahsi fikrim. Karşı tarafın çocukları hiç masum çocuklar değil . Uyarılmasına rağmen bile isteye çocuğu ezip dövüp sıkıştırdığı için ben kadını dövme konusunda haklı buldum . Evet en başta mesafesini koyacaktı o konuda sizinle hem fikirim ama mesafe koymuyor diye de çocukların da başkalarını darp etmeye hakkı yok . Çocuklar ailelerin aynasıdır bu çocuklar bir yerlerden görüyor ki yapıyorlar . Herkesin çocuğu kendine kıymetlidir yemin ederim başınıza gelse sizde benzerini yapardınız çünkü yaptıkları masumca birşey değil kaydıraktan çocuğu yüz üstü atmak hiç akla mantığa sığmıyor 

-Reklam-
+5 oy
(6,769 puan) tarafından

Açık konuşayım sonuna kadar hatalisin baktin zarar veriyor mesafeni koydaydin 

Böyle bir durumda benim çocuğuma biri vursa o kaydıraktan kafasını sürterek kıvırcım cıkartırdim 

Okurken sinir oldum hoşuna gitmeyen bir şey varsa görüşme çocuğun beline vurmak nedir 

+4 oy
(20,476 puan) tarafından

HAKSİZSİN. Biri benim çocuğuma vursa sebebi her ne olursa olsun onu orda parçalarım adı üstünde çocuk daha öncesi niye mesafeni koymadın da konunun bu kadar uzamasını bekledin neymiş arkadaş neymiş zor zamanında yanında olmuş geç bunlari çocuğuma zarar veren babası bile olsa acımam atarım bile bile görüşüp çocuğuna zarar verdirttin şimdi de haksız mıyım diyorsun yerden göğe kadar HAKSİZSİN 

+4 oy
(15,099 puan) tarafından

Kızın için başta senin uzaklaşman gerekirdi tıpkı arkadaşının yaptığı gibi ve arkadaşın aşırı medeni davranmış onlar çocuk da sen yetişkinsin ve bunu arkadaşın yokken yapıyorsun o varken yapabilir miydim diye bir sor kendine 

+2 oy
(1,983 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Annesi yanında olsa yine aynı hareketi yapabilecek miydin? Annesi yanında yokmuş ve haliyle sen ona saldırırken o an savunmasız durumdaymış. Karşında bir yetişkin varmış gibi anlatmış ve çocuğa da öyle davranmışsın ama o da hala çocuk farkındaysan. Yaptıkları kabul edilebilir değil evet bu doğru ama senin yaptığın hiç değil. Kime anlatsan hadi o çocuktu da öyle yaptı, ya sen de çocuk muydun da beline ayağınla vurdun derler. Resmen orantısız güç uygulamışsın çocuğa. Yukarıdaki arkadaşın yazdığına katılıyorum ben çocuğun annesi olsam biri benim çocuğumun ben orda yokken sinirden gözü dönerek beline vursa aynı tekmeden o da kendi beline yerdi. Yırtardım valla onu orda. Çünkü senin de yorumlarda yazdığın gibi herkesin evladi kendine tatlıdır. Ayrıca her seferinde çocuğunun yanında olup onu koruyamazsın o yüzden kendini savunmayı öğret çocuğuna. İki "ÇOCUK" kendi aralarında halletsinler. Kadın iletişimi kesmekten haklı çocuğum kendi arkadaşından dayak yese ayrı, arkadaşının annesinden dayak yese ayrı. Biraz mağdurluk psikolojisinden sıyrılıp empati kurmayi dene aynısını senin yaşadığını düşün. Kızın aynı şeyleri yapsın ve arkadaşın da sen yokken gözü dönüp kızının beline tekme atsın. Neler olurdu sence? Arkadaşın da iyi Allah'tan terbiyesini bozmamış saygı çerçevesinde bitirmiş. Sen de birdahaki sefere başkasının ciğerine vurmadan evvel İki kere düşünürsün belki bu vesileyle.

+2 oy
(312 puan) tarafından

Annesinin yanında bağırıp tokatlardim.en kötü günde yanındayms canım benim kolay mı doğurdun çocuğunu,onun ki altın da seninki *** mu.asla asla hickimsenin terbiyesizligini senin çocuğun çekmeyecek.hepimiz anneyiz yapma etme dese yapmaz,asla konuşma.sen çocuklarına terbiye vermedigin sürece gorusmeyelim de kızım sizzin kum cuvaliniz değil de.simdiden yem olarak büyürse ilerde kendine kötü davranan iten kakan döven erkeklerle görüşür evlenir.bunun normal olduğunu zanneder çünkü o itilirken annesi orda onu zorbalayan insanlarla gülüyor kizmiyordur.bu dünyada bir tek dogurdugun önemlidir.kendine gel kızının senden başka annesi onu koruyacak kimsesi yok.arkdasi bulursun arkadaş olmadan da yaşarsın çocuğunun sağlığı huzuru daha önemli 

(4,914 puan) tarafından

Sonuna kadar okumamışın sanırsam

(312 puan) tarafından

İstediğini sanmakta özgürsün.

(4,914 puan) tarafından

Hey Allahım yaa 

+2 oy
(4,916 puan) tarafından

Annesine lafını edememiş, mesafeni koyacak duruşu sergileyememiş, gücün yettiği için çocuktan çıkartmışsın hırsını. Baştan sona hatalısın. Madem çocuğun zarar görüyor, annesi de bir şey yapmıyorsa uzaklaşacaktın onlardan. Kendini düşünüp arkadaşını kaybetmek istememiş, çocuğunu da yem etmişsin. Yetmemiş korktuğun için annesi yokken diğer çocuğa tekme atmışsın, bir de mağdur edebiyatı yapıyorsun. Ne garip, sorumsuz insansın.. Sinirlerim tepeme çıktı. Kadın yine anlayışlı davranmış ve insan gibi konuşmuş seninle. Çocukların kavgalarının önüne mesafeyle geçilebilecekken sen koca kadın olarak kimsin de elalemin çocuğunun beline tekme atabiliyorsun?? Bir de haksız mıyım diye sormuşsun.. 

+1 oy
(1,877 puan) tarafından

Yaptığın şey daha kötü sonuçlar doğurabilir. Kaydırağın tepesinde mı attın tekmeyi çocuga? Ya düşseydi bi yerini yaralasaydı? O çocuk o an sana emanetti. Bu kadar orantısız güç çok yanlış. Bi tokat atsaydın sert bir sesle çocuğuma bir daha vurma diyebilirsin. 

+1 oy
(5,814 puan) tarafından

Basta hata etmissin. Bizimde 3lu arkadas grubumuz var. Ilkokul arkadasim ikiside. Cocuklarin isine karismayiz ama zorbalik yapsa cocuklar daha birbirimizi uyarmadan atiliriz. Yani senin cocugun sistematik zorbalik gorurken gorusmeyi kesmeliydin. Vurmalimiydin tabi ki vurman yanlis. Onun yerine annesinin bi guzel agzina etmeliydin bana kalsa.

(4 puan) tarafından

Mesafe koymayı çok denedim aslında çağırdılar o zaman gitmeyi tercih ettim durumu anlattım kızım çok uzuluyo dislaniyo kaç kere uyardım falan dedim ben tembihledin dedi tm bu sefer olmaz dedi konu böyle böyle uzadı mesafe koyamadim. Onun cocuguda gördün gorebilecegin en serseri çocuk ateş gibi. O yüzden içinde şeytanca olan var diye sinirlenip vurdum ben yoksa başkasının çocuğuna asla vurmam ben bu ilk defa başıma geldi zaten

(5,814 puan) tarafından

Olan olmus artik kendini uzmenin anlami yok aksine rahatla. Bi daha da bi kere bile olsa kimseye taviz verme cnm. Hakliyken haksiz olursun malesef.

0 oy
(23,595 puan) tarafından

Nerden tutsan elimde kalıyor senin çocuğuna üyelik yazmışsın ne demek istediğini anlamadım ama çocuğa vurman da yanlış çocuğun zorbalık görmesine rağmen menfaatine susman da yanlış olmuş 

0 oy
(1,007 puan) tarafından

Kizin konusunda haklisin yanlis yapiyorlar bir daha onlarin oynadigi yere goturmezdin arana mesafe koyardin.Amma sendemi cocuksun en fazla kulagini tartarsin tekme nedir ya orada yanlissin sende zorbalik yapmissin

0 oy
(7,134 puan) tarafından

Baktın çocuğuna o cocuklardan zarar gelecek hemen mesefa koyman gerek ti 

Bir tanede benim arkadaşımın çocuğu var nezaman bir araya gelse benim oğlanı yanına cekiyor etrafta kim varsa biz onunla küsüz demeye başlıyor kendine çekiyor, baktım birde ne yapsa hemen ben yapmadım diyor koş koca insanın gordugumuze mi inanalim ona mı yap yap yapmıyorum de 

Baktım bu çocuktan benim oglana zarar gelir hemen mesefa mi koydum

(4 puan) tarafından

O çocukta aynıydı ateş gibi bı çocuktu içinde gerçekten şeytanca olanlar vardı ben ona sinirlendigim için vurdum. Yanlışlıkla olmadığı için bu planı yaptigi için birde sinir krizi geçirdim o an ben yoksa yine yapmazdım. Ama içimde sığmadı değil öyle nefret ediyodum cocuktan

0 oy
tarafından

Herkesin söylediğine katılıyorum hatalısın madem kızına zarar veriyor diyecek ki benim kızımdan uzakta oynayın bu şekilde mesafeni koyacaktın annesini de uyaracaktın biz görüşmeyelim çocukların da benim kızıma yaklaşmaması konusunda uyar bak görürsem kötü olur diye baştan net bir şekilde noktanı koyacaksın sen hem arkadaşına devam ediyorsun hem de annesi yokken çocuğa vuruyorsun evladım benim için de çok kıymetli herkes için de çok kıymetli ama kimsenin çocuğuna bu şekilde vuramazsın karşındaki de Ergen falan değil yani küçük bir çocuk vurman hiç doğru değil annesi şu an haklı durumda yaptığı şeyi ben de kabul edemem oradan düşmesini ama çocuğu tutar annesinin kapısına götürürüm çocuğa vurmak doğru bir hareket değil burada sen haksızsın 

0 oy
(4,718 puan) tarafından

Herkesin çocuğu kendine kıymetli. Sen menfaatin uğruna mesafe koymamissin, kendin diyorsun. Çocuğun ilk sırada olmalı, menfaatin değil. Ne kdr hakli olsanda o çocuğa tekme atman çözüm değil, bende duysaydim bunu o kadin gibi sakin konuşmazdım seninle emin ol, ufak capli bir olay çıkardı. 

0 oy
(5,006 puan) tarafından

Ben burda bazen cok sasiriyorum nasil kendinizi hakliyken haksiz konuma dusuruyosunuz cocugu tekmelemek nedir anliyorum benim cocuguma da biri boyle siyer yapsa gozum doner ama kalkip gucu bana yetmeyecek birine vurmam madem bu kadar rahatsizdin mesafe koycaktin en azindan o cocuklarin huyunu biliyosun neden annesinin eve gitmesine musade ettin ben 4 cocukla bas edemem ya gotur cocuklarini ya gitme desen njye masuliyet aliyosun hadi oldu olay bagir cagir kiz vurmak nedir o konusmayi da sen arkadasina yapacaktin ki o zaman sonuns kadar haklisin kimsenin kimsenin cocuguna zarar verme hakki yok derdim yanlis yapmissin bacim 

0 oy
(4,671 puan) tarafından

En kolay çözüm görüşmeyeceksin

0 oy
(11,971 puan) tarafından

Gökçeennnn naberr

0 oy
(22,988 puan) tarafından

O çocuk çok yanlış bişey yapmış. Ama sen de çok.kotu bişey yapmışsın. Beline ayakla vurmak nedir. Allah kızını korumuş. Kafa üstü düşüp daha kötü olabilirdi.  Sokakta sana arkadaşının çocukları kötü sözler söyleyerek bağırıyor ve sen hala gorusmeye devam.ediyorsun. arkadaşına minnet borcun varmış. Ama keşke bunu bı sure erteleseymissin böyle kötü sonuçlar olmazmış. 

0 oy
(4,914 puan) tarafından

Arkadaşlara hep katılıyorum. Senin gücünle o çocuğun gücü birmi 

Hadi beline tekme attığında düşüp sakat kalsaydı yada başını biyere vursaydı

Terbiyesiz çocukları diyorsun ama ilişkini kesmiyorsun

Benim kızlarımda sitede akran zorbalığı yaşadılar bir uyardım iki uyardım Üçüncüde aşağı indim benim kızlarım dan uzak durun yoksa annenize babanıza gitcem dedim 

Kızlarımın her yanlarına geldikçe uzak durun kızlarımdan diyerek uyardım 

0 oy
(227 puan) tarafından

Üyelik ne demek ? Çocuklar öyle dedi diye mi düştü kızın  yoksa kızını mı düşürdüler anlamadım o kısmı

İlgili sorular

0 oy
45 cevap 1,951 göst.
16 Ekim 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
8 cevap 327 göst.
23 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Su1880 (198 puan) tarafından soruldu
+1 oy
31 cevap 1,277 göst.
11 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Huzurum91 (14,126 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,875 soru