0 oy
204 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,541 puan) tarafından

Merhaba kızlar komşuya gitmiştim bıgun 5 yaşındaki oğlumun ayağını balkonda sokak kedisi çizmiş eve geldim hemen, kolanya doktum acile gitmeden oncede sabunlu suyla yikadim ignesini yaptirip geldik eve. 

Komsunun torununuda cizmis kedi bisey olmadi diyorlar.

Ben kayitsiz kalamiyorum boyle biseyde daha once cizdiginda da yaptirmistik asilarini ihmale gelmez, iyiki soyledi oglum siz de benim gibi misiniz

10 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Yani şimdi şöyle.bir durum var her kedi tarafından çizilen gidip aşı yapmiyor 

(1,541 puan) tarafından

Evet oyle bisey olmaz diyende cok, ama kuduz diye bi gercekte var

-Reklam-
0 oy
(9,080 puan) tarafından

bizde yaptirdik 4 doz.kozim 3 yasindaydi

(1,541 puan) tarafından

Bu 3. Kedi tirmalamasi diye hatirliyorum, neyse kedilerle imtihanimiz artk  🙄

0 oy
(915 puan) tarafından

Geçen hafta benim kızı da çizmiş baya bı hiç söylemedi kızım gece uyuyunca giydirrken gördüm. Beni de tirmalamisti sogukkanliyim galiba senin yaptigin doğru tabi.

(1,541 puan) tarafından

Yeni evledigimde benide cizmisti asilarimi oldum yine de, hayvanin kuduz mikrobunu tasimasi halinde sonuc cok kotu Allah korusun 

0 oy
(2,184 puan) tarafından

En ıyısını yapmışsın canm can bu Allah korusun kuduz sa kedı ne olacak 

0 oy
(1,902 puan) tarafından

İyi yapmissin nolur nolmaz 

0 oy
(152 puan) tarafından

İyisi gitmişsin ihmale gelmez .Bende cocugumun başına gelse kesin giderim

0 oy
(4,683 puan) tarafından

Kuduz ağız yoluyla bulaşıyor ama tabi kuduz olup patisine salya akıp akmadigini bilemezsin. Geçmiş olsun sorun olmaz umarım.  Benimde kedim var aşıları tam. asilarini düzenli yaptiriyorum .Çocuklarımin da sokak hayvanlarına temas etmesine izin vermiyorum uzaktan seviyorlar. Sadece kuduz değil parazit pire bit herşey geçebilir.

(1,541 puan) tarafından

Hic riske atılacak bi durum degil tabi, ayağın da 3 tırnağının da izi çıkmış kedinin

(4,683 puan) tarafından

Katılıyorum. Kuduz dönüşü olmayan bir hastalık malesef.

0 oy
(3,471 puan) tarafından

Kızımın doğumuna 1 hafta kala sitenin bahçesinde kedi ikimizi de tırmaladı. Üstelik kendisi gelip sevdirmeye çalışmıştı. Çizilen yer kanadıysa riske atılacak bir durum değil asla ve asla. Kuduz belirtileri ortaya çıktıktan sonra %99.5 öldürücü bir hastalık. Hemen eve gelip yıkadık baticonla temizledik hastaneye gittik. Şakaya veya ihmale gelecek bir yanı yok. Sonradan ah vah etmemek için yaptırmak lazım. Aşının üstünden 6 ay geçtiyse aşılar yenilenmeli tekrar çizilme durumunda. 

(3,471 puan) tarafından

İyi ki haber vermiş gerçekten. Ben eskiden sokak hayvanlarını gördüğüm yerde severdim çantamda yemek taşırdım vermek için ama artık bende dokunmuyorum çocuklarıma da elletmiyorum. Evde kedimiz var herşeyi tam. Dışardan pire parazit getiririm ona mazallah daha önce başıma geldi çünkü. 

(1,541 puan) tarafından

Bende kuduz aşısı vurulduktan sonra sevmiyorum artk, önceden her gördğümde severdim. Yok 2 sefer çızdı kedi beni şimdi hatırladım. 3 seferde oğlumu. Ve oğlum olduktan sonra hiç sevmiyorum kuduz gerçeği paraziti falan bi sürü hastalığı var 

(3,471 puan) tarafından

Evet 4 doz aşı az değil. Git gel büyük külfet. Bide geçebilecek tek hastalık kuduzda değil. Patisinde bir sürü mikrop parazit var. 

(3,471 puan) tarafından

Bizi 1 defa çizdi ama zamanlama olarak çok kötüydü. Sezeryan oldum hastaneden çıktım kuduz aşısı için başka hastaneye gidip aşıyı yaptırdım.

(1,541 puan) tarafından

Evet kötü bi zamana denk gelmiş gerçekten, oğlumun aşısının son dozu da benim sezaryanımdan bi gün sonraya denk geliyor 

0 oy
(3,962 puan) tarafından

Bildiğim.kediyse yaptirmazdim 

(1,541 puan) tarafından

Yani aşılı ev kedisinden bahsediyosunuz sanırım 

(3,962 puan) tarafından

Sahsen benim.kedilerde asi yok ama kiduzda değiller birini tirmalasa asi olmasına gerek kalmaz  sokakta yasiyorlar

(1,541 puan) tarafından

Tedbiri elden bırakmamak gerek sonu çok kötü öyle bişeyde Allah korusun, bilemeyiz hangi hayvanda kuduz mikrobu var

0 oy
(5,563 puan) tarafından

kuduzun dönüşü yok maalesef. henüz başıma gelmedi ama kızım çok seviyor hayvanları tetikteyim o yüzden 

(1,541 puan) tarafından

Daha küçükken oğlum bi tane sarı kedi vardı balkona gelirdi hep kucağına baş aşağı alır getirirdi kediyi sjsjs

Artk sevmesine izin vermiyorum önceden çok severdi, aman dikkat edin haberiniz bile olmaz Allah korusun söylemese bende bilmicektm 

İlgili sorular

+2 oy
34 cevap 1,056 göst.
+3 oy
21 cevap 730 göst.
18 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Huzeyfem (107 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 122 göst.
+2 oy
13 cevap 468 göst.

Kategoriler

1,475,534 soru