Bir türlü tek başına uyumaya ikna olmuyor halen yanında uzanmamızı istiyor uyumak için. 2 3 dakikada uyusa tamam 15 20 dakika bulduğu oluyor. Çocuklarınız kaç yaşında kendi yatağa girip uyudu
Çocuk gelişimi kursuna gittim. 14 yıl deneyimli çocuk gelişimi mezunu öğretmenden eğitim almıştım. Çocuklarınızı en az altı yaşına kadar tek uykuya göndermeyin , çocugunu yatağına yatırım yaninda oturup ya da uzanıp ,bir masal anlatın ya da hikaye okuyun derdi. Sarılıp onu sevdiginizi her zaman güvende olduğunuzu söyleyin huzurlu ve mutlu bir sekilde uyumasını sağlamış olursunuz ayrıca sevgi ve güven bağını da sağlamlaştırmis olursunuz diye anlatırdı. Ben de her gece kitap okumasam da bazen küçük bir sohbet sarılıp onlar uyuyana kadar yanlarında duruyorum. Tavsiyem tek başına uykuya yollamaman.
İşte bu yüzden iki çocuk arası bana göre 4-5 yaş olmalı zorunluluk yoksa. İlki kendi işlerini görüyor olmalı
Yaşlar yakın olunca tabi zor oluyor malesef. Benim iki çocuğum var oğlum 8 kızım 3 odaları ayrıydı birleştirdim ranza da altlı üstlü yatiyorlar. İkisi aynı zamanda yattığı için sorun olmuyor. Sizin cocuklarin ikisi de şuan ilgi yaşlarında kolay gelsin
Teşekkür ederim
Bende doğumdan sonra anladım yaş aralığı 4 yaştan az olmamalı :D
Bence 4 5 te değil çünkü bu sefer okul çağına denk geliyor o da zor bir süreç en az 10 yıl olsun ya da tek çocuk en rahatı 😀
10 yıl ideal gerçekten bir kere misafirlikte 10 yaşındaki kız çocuğu kızımı o kadar güzel oyalamıştı ki daha bebekti 5 6 aylık içimden demiştim o zaman keşke büyük kızım bu yaşlarda olsaydı
3 yaşında alıştırdım bak arkadaşların sa kendi yatıyormuş gece lambası da var ışık da açık seslensen hemen geliriz diye diye alıştı özellikle arkadaşları büyük etken oldu bir araya geldiklerinde ben şöyle uyuyorum böyle uyuyorum diye sohbet ediyorlardı 😀
Ah ah benim kızdaki inat kimsede yok milyon kere söyledik yok yalnız uyumak istemiyor sadece o olsa, her seyi bizimle yapmak istiyor
Bilmiyorum canım benim kız da çok inattı ama her öocuk değişik nasıl ikna olur anne baba olarak siz daha iyi bilirsiniz
Canım benim oğlum 5 yaşında
Hep benimle uyur uyuduktan sonra odasından çıkarım
Tek uyumayı sevmez
Tek cocuk mu sizinki
Evet canım benim
Benimki uyumuyor pek ama uykusu geldimi ben yatıyorum diyor gidip yatağına uyuyor 1 buçuk yaşından beri böyle odasını ayırdım düzene girdi veya ben derim hadi oğlum git odana yat diye birde uyku düzeni olsa benden iyisi yok
Karakter çok etkiliyor cocugun davranışlarını benimki dogdu doğalı teması yapışmayı seviyor
Gün içinde benimkide bana yapışık dakka başı sarılır öper koynumdan cikmaz özellikle kardeşi olduktan sonra ilk başlarda bizle bile yatmak istedi kardeş kıskançlığı oldu net bir karar la hayır senin odan ve senin yatağın var bizimle yatamazsin dedim 2.3 gün biraz ağladı ama tolerans tanımadım net bir şekilde kararlarınızı iletin ağlamasına fırsat verin bakıyor ki aglasamda olmayacak pes ediyor
Benimki de 2.5 yaşında yine seninki iyi 20 dakika da uyuyormuş 1 saat bekliyorum uyuması için en son kızıyorum artık yatta uyu diye
Öğlen uyumuyor 2 yaşından beri ondan dolayı yoksa bende 1 saat beklerdim
Benimki de bıraktı öğle uykusuna ama yine de enerjisi nasılsa bitmiyor
2 yaşından beri kendisi uyuyor ama ben yanında durmak istiyorum gündüz işte özlediğim için. Odasını erken ayırdım ben belki onunla ilgili olabilir. 5 aylıkken aldım odasına
Sizin durumunuzda bende aynısını yapardım
Ay ben hala beşiğini sallayarak uyutuyorum 3.5 yaşında oğlum beşiği odamızdan da ayıramadım belki ona oda yaparsam alışır diye umuyorum
MaşaAllah:D asla benlik değil o yaştaki çocuğu sallamak
Odadan odaya gitmiyor birde tekmi yatacak sjsj
Kızımın aynısı varmış :)
Kizim 1 buçuk yaşından berı kendi kendine uyur
Bir yaşinda odasını ayırdım
Uyuyana kadar beklerdim öyle öyle aliştı
Oğlum bir buçuk yaşında piş pat yaparım uyur
Her çocuk farklı 🌸
Kızınızın yanında bekliyormusunuz uyuyana kadar yani uykuya dalana kadar yoksa öpüp çıkıyor musunuz odadan
Çıkıyordum kendi uyurdu
2.03 gündür gitme yanımda kal diyor o uyuyunca çıkıyorum
1,466,781 soru
24,035,359 cevap
328,896 kullanıcı