0 oy
81 göst.
Diğer kategorisinde (764 puan) tarafından

Kızlar benim 10 aylık bebeğim var tuz atmadığım yemeklerin yüzüne bakmıyor myle dolu dolu değil ama ufacık attığımda yemeye başlıyor doktor 1 yaşı bekle demişti ama açta bıraktım yesin diye yok yemedi istemedi ne zaman hafif tuz attım yemeye başladı siz attınız mı yoksa 1 yaşı beklediniz mi

8 Cevaplar

0 oy
tarafından

Çok az tat için atıyorum ben 

(764 puan) tarafından

Anladım teşekkürler

tarafından

Sen zaten normalde yemeklerini çok tuzlu yiyen biri değil sen kendine göre ayarlayabilirsin ben mesela ortadan daha az bir seviyede tuzlu yerim o yüzden kendi seviyene göre ayarladım da çocuğum için zararlı olduğunu düşünmüyorum çünkü ben de çok tuz tüketen birisi değilim

-Reklam-
0 oy
(9,079 puan) tarafından

ben ilk tusuz verdim baktim cocuk yemio ben baktim tadina igrenc otesi. cocugunda sinucta bi damak tadi var. azcik minnacik tuz kattim lezzetlensin diye. bizim yemekler gibi tuzlu tabiki degil ama tuz katiodum yani minnacik

(764 puan) tarafından

Anladım teşekkür ederim

0 oy
(1,426 puan) tarafından

Ben himalaya tuzu kullanmıştım çünkü benim oglumda tuzsuz tatsiz seyleri yemezdi halen himalaya kullaniyorum en sagliklisi o. Ayrica vucudun tuza da ihtiyaci var. 

(764 puan) tarafından

Bende de himalaya tuz var diyor ya doktorlar 1 yaş ön esi verme diye o yüzden tedirgin oldum

0 oy
(3,130 puan) tarafından

İllede 1 yaşı beklemedim. Ama öyle çok tuz ve baharat da kullanmadım. 

0 oy
(5,780 puan) tarafından

Bir yaşını bekledim ben

0 oy
(2,495 puan) tarafından

13 aylık dün doktor hafif atabılırsın dedi bugün itibari ile başladim 

0 oy
(2,452 puan) tarafından

Ben 9 aya kadar tuzsuz verdim hep ama 9 ayda tatilde otelde oranın yemeklerinden verdim şimdi ona özel tuzsuz yaptıklarımı yemiyor haliyle. Bende veriyorum mecbur. Kendimize az tuzlu yapıyorum bizimkilerden yiyor. zaten çok düşkün değil ek gıdaya iki üç mama kaşığı yer sonra tükürmeye başlar. 

0 oy
(2,779 puan) tarafından

19 aylık hala hiç atmıyorum eşimde 0 tuz yiyor. Ben çok tuzlu yediğim için kendime atıyorum ayrı tabakta. Bebekler ihtiyaç duydukları tuzu zaten ilk 6 ay boyunca anne sütünden alıyorlar. 6. aydan itibaren ek gıdaya başlayan bebeklere de ekstra tuz verilmesine gerek yoktur; zira ek gıdalarda yeterince tuz bulunuyir. Bu nedenle 1 yaşına kadar bebeklere ekstra tuz verilmesine gerek yok.1 yaşın altındaki bebeklerin böbrek fonksiyonları tam olarak gelişmediği için yüksek tuz ve elektrolit yükünü vücudu yeterince dengeleyemez. 1 yaşını doldurana kadar bebeğin tuza ihtiyacı yok ve sağlığı için de kesinlikle verilmemesi gerekir. Çünkü bu yaşlar aşırı sodyum, yani tuz tüketimine bağlı ileri yaşlarda gelişebilecek tansiyon hastalığı yönünden belirleyici dönemdir. Yine de isterseniz bir çimdik atın atınca yiyor tuzsuzken yemiyor ise. Bebekler inattir.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 64 göst.
+2 oy
2 cevap 90 göst.
+1 oy
4 cevap 98 göst.
+2 oy
5 cevap 111 göst.

Kategoriler

1,466,949 soru

24,037,342 cevap