+2 oy
473 göst.
Kültür-Sanat kategorisinde (1,425 puan) tarafından

Arkadaşlar ben işimden dolayi o kadar çok sınav kâğıdı okumuş biriyim ki yani buna rağmen burda ki bazı üye arkadaşların olaylarını okurken hicbi şey anlamıyorum. 😂 🤷🏻‍♀️

Bacılar ❤️ nolur düzgün anlatin ya arap çorbası gibi. 😅😅

Yorum yapcam yapamıyorum. Olayı anlamadım çünkü bi olay örgüsü yok. 😅😅

Öğrencilere de hep söylerim bu yüzden kitap okuyun, gazete okuyun. Olay örgüsünü oluşturmak bu kadar zor olmamalı. 😅😅

25 Cevaplar

+1 oy
(5,403 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

İki temel sebebi var. Birisi iletişim kurmayı bilmemek. İkincisi Türkçe bilmemek. Türküz, Türkiye'de yaşıyoruz ama Türkçe bilmiyoruz 🤷‍♂️

Yazım yanlışları bazen gözümü acıtıyor. Söyleyince de biz senin gibi okumadık diye azar ve ayar yiyorum. Anlatım bozukluğu sanki kural gibi, bozukluk olmazsa ceza var sanki. Parazit kelimeler çok fazla. "Yani, şey, neyse, işte" 5 kelimelik cümlenin 3 kelimesi "yani"

Bazı hanımlar çok yetenekli ama. Türkçeden Türkçeye çok güzel çeviri yapıyorlar onlar sayesinde anlıyorum çoğu metni 😄

(1,425 puan) tarafından

Çünkü kitap okuma alışkanlığımız yok ülkece.

-Reklam-
+2 oy
(22,553 puan) tarafından

Alışırsın bacım. İlk geldiğimde ben de böyle olmuştum. Hatta senin gibi post açmış linç yemiştim🤣 Sonra alisiyosun. Hatta ben de artık yazarken hatalar yapıp umursamıyorum. 🤣 Noktalama hak getire 🤣

(1,425 puan) tarafından

Bunda linc yiyecek ne var ya yok artik 🤣

(22,553 puan) tarafından

Seninkinde yok canım 😁

+2 oy
(6,217 puan) tarafından

Bir süre sonra beyin giriş gelişme sonucu kendi düzenliyor. 🤣 hatta noktalama işaretlerinin kullanılmadan yazılan postları bile anlamaya başladım. Siz de yakında anlamaya başlarsınız  

(1,425 puan) tarafından

Umarim 😂

+1 oy
(2,822 puan) tarafından

Burda ünlem.yok nokta yok dümdüz yazı var 😁 işinize gelirse diyip okuyup anlayabildigimizi çözüyoruz 

(1,620 puan) tarafından

Noktalamalar eksik kalsın yıne anlarız bazen hakikaten anlatamıyorlar anlatmak istediklerini. Ordan oraya atlıyorlar

(1,425 puan) tarafından

Aynen oyle nokta istemez valla duzgun anlatsin yeter 🤣

+1 oy
(1,787 puan) tarafından

Ne yazdığıma dikkat edecem diye kısa bir konuyu yarım saatte yazıyorum.yazım yanlışından çok,bazı konular çok karmaşık anlatılıyor.olay kimin başına gelmiş kim ne demiş belli olmuyor.o yüzden ekstra yazılan yorumlarıda okuyorum

0 oy
(8,986 puan) tarafından

😀😀 ben ya konusarak klavyeye yazdiriyorum . yada uyukladigin yada spor yaptigim zaman. o yizden bazen kendim bile anlamiyorum ne yazdigimi

(1,620 puan) tarafından

Sen yazım yanlışı çok yapıyorsun seni de bazen anlamıyorum 😅  belli üstün körü yazdığın. 

(353 puan) tarafından

Casperiye kız senin yazdığını cozuyorum ben artık ne yazılırsa anlarim 😁sadece baştaki harf doğru diğerlerinin yeri hep değişik 😂

(8,986 puan) tarafından

yani biseyler yaparken yaziyorum ya  ole hizlicana  😀😀 cik detaya girsem kendime bos zaman birakamamki 

(353 puan) tarafından
+1

Biz çözüyoruz zor da olsa aşko sen devam et😁

0 oy
(2,485 puan) tarafından

İlk buraya geldiğimde 3 den fazla okurdum vazen yorumlarda yazılanı okurdum anlamak için ama şuan çorbada olsa içindekileri bulabiliyorum 🤣🤣

(1,620 puan) tarafından

Ben de öyle yapıyorum 😅😅

0 oy
tarafından

Ya bazıları gerçekten o kadar çok devrik anlatıyor ki giriş gelişme sonuç hiçbir şey anlaşılmıyor kim kime ne demiş kim ne yapmış bazen gerçekten anlamak için ben de birkaç defa okumak zorunda kalıyorum hani noktalama işaretlerinin kimsenin dört dörtlük yazmasını ben de beklemiyorum ama bari olaylar anlatırken öznelere yüklemlere dikkat edilse belki daha düzgün okuyabiliriz

(1,425 puan) tarafından

Dedim ya aşko olay örgüsü sifir 🤣

tarafından

Hele ki postun içeriye elti görümce ve kaynana üçlüsüyse tamam kim kime demis çince gibi anlaşılmıyor 

(1,425 puan) tarafından

Ahhahahahah aynen aynen 🤣🤣🤣

(353 puan) tarafından

Aynen valla kim kime ne demiş bende anlamıyorum.

0 oy
tarafından

Bende buraya ilk geldiğimde 

Surekli bilmeden eski postaları hortlatırdım farkında olmadan ama

Bir kaç arkadaş uyardı 

Yorum yaparken tarihlere bak diye 

Şimdi artık tarihlere bakar oldum 

Ya işte öyle...

(1,425 puan) tarafından

Hahaha benim dudak dolgusu postu da oyle hortlatıyolar arada 🤣

tarafından

😁😁

0 oy
(1,620 puan) tarafından

Çok haklısın ben de öyle anlamıyorum. Ordan oraya atlıyorlar biraz önce bir postta yine öyle bir şey vardı. Ne anlatmaya çalıştığını anlamadım yazacaktım bir de baktım ki bir kaç kişi yorum yapmış ben mi algılama sorunu yaşıyorum acaba diyerek kendimden şüphe ettim bi an sonra tekrar okudum. Evet ıyı anlatamamış  

(1,425 puan) tarafından

Bence yorum yapanlar da anladığı kadarıyla yorum yapiyodur ya 😅

(1,620 puan) tarafından

Muhtemelen öyledir 🙂

0 oy
(4,868 puan) tarafından

Belirli bir zaman sonra alışıyorsun buradaki dile de. :) Ama şunu da unutmamak lazım. Bazen insanlar bir sinir ve öfkeyle post açıyorlar ve o anda dikkat etmiyorlar ne yazmışlar, nasıl yazmışlar vs. O anda tek amaçları bir destek bazen de yorum veya yol gösterilmesi.

0 oy
(3,885 puan) tarafından

ahaha sen böyle yazınca annemin yazılı kağıtları geldi gözümün önüne 😂

ingilizcem iyidir, annemin yazılı kağıtlarını bazen birlikte okurduk. bi de İngilizce düşün çözene kadar canım çıkardı ama yılların tecrübesi tabi annem, bir şeyler anlatmaya çalışmış bu deyip tam puan falan verirdi😂😂

noktalama işaretleri çok önemli. kelime yanlış yazılabilir, hepimiz yapıyoruz. ama nokta, virgül şart😝 en olmadı boşluk koyun di mi

(1,425 puan) tarafından

Hala devam ediyor. Mesela şunu da böyle yazıyor “ediyo” “geliyo” r yok asla. Kac kez uyardim cocuklari 🤣

(3,885 puan) tarafından

ay bir de Türkçe öğretmenlerini düşünemiyorum. hadi sen yuvarlar doğru dersin, Türkçeci ne yapsın yazım yanlışı var 😂😂

(1,425 puan) tarafından

Onlar isyan ediyolar zaten emin ol 😅

(353 puan) tarafından

Eşim Türkçe öğretmeni harf görse puan veriyor😂yoksa yazım yanlışı dolu ,doğru kelime yok .

(1,425 puan) tarafından

Hep bu kitap okumamadan kaynakli bi durum ya yeni nesil okumuyor malesef. Ben öğrencilik yıllarımda ansiklopedi bile okurdum inan ki.

0 oy
tarafından

Zamanla alisirsin🤣

0 oy
(14,750 puan) tarafından

Ben düzeltince hocam okul mu burası diyenler utanır mı sanmam😅 ben alıştım artık meslek koşullarını site girişine bırakıyorum, çıkarken alıyorum. 

(1,425 puan) tarafından

Güzel mesajlar yazmak ne bilim dilimize özen göstermek sadece okulda olmamali ya 😅

0 oy
(5,586 puan) tarafından

Ben anlıyorum 😀

(1,425 puan) tarafından

Nasil nasil 😅😅

(5,586 puan) tarafından

Ben burda yazmaktan çok okuyorum

Diğer sosyal medya platformlarinda da öyleyim yazmaktan çok okurum

0 oy
(9,256 puan) tarafından

O özellik zamanla yükleniyor takılma alışırsın 😅

0 oy
(780 puan) tarafından

Uzun postlari hiç okumuyorum 😀😀

Çünkü karışık yazıyorlar. Ne özne ne yüklem ne giriş gelişme sonuç var . 🙃🙃🤪

(1,425 puan) tarafından

Ben okurum uzun okumaya aliskinim da. Anlayamiyorum sorun o 🤣

0 oy
(668 puan) tarafından

Ben direkt yorumları okuyorum. Uzunları okumuyorum 

0 oy
(6,404 puan) tarafından

Valla bende aynı anlamıyorum bazılarını iki kez okuyorum yine anlamıyorum cvp yazmıyorum genelde

0 oy
(18,160 puan) tarafından

Bazen bende hiç anlamıyorum yazım yanlışı ve doğrusu ne asla bulamıyorum o kadar karışık özel çaba sarfetsem o kadar karışık yazamam yazdıktan sonra hiç okumuyorlar heralde ne anlattım ne yazdım diye ben 50 kere okurum 😃😃

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 801 göst.
4 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Havin06 (3,059 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 567 göst.
11 Ocak 2021 Diğer kategorisinde tugcevepars (392 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 391 göst.
25 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde _sema_ (1,594 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 1,558 göst.