+1 oy
372 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (2,205 puan) tarafından

Kızlar oğlum 4. Sınıfa geçecek tatilde şuan. Tatil boyunca iki kez denize bir kez Kapadokyaya yakın şehire falan gezmeye götürdüm kısa bir tatil yaptı ama şimdi tamamen tatil mooduna girerse okul açılınca çıkamaz diye düşündüm ve evde 4 yaşında bir kızım var tüm gün dövüşüyorlar ev savaş alanı ben çığlık çığlığa asla kural tanimiyor. Bende İngilizceye yazdırdım haftanın üç günü İngilizceye yarım saatlik mesafede götürüp getiriyorum 3 saat kalıyor diğer iki gün de sabahları 3. Sınıfın tekrarını yapması için eve hoca geliyor aksaminada basket kursuna yazdırdım sosyallessin gelişimine destek adına. Hafta sonları çiftliğimiz var oraya götürüyorm ders falan yok sınırsız özgür. Ama bugün asla gitmek istemedi ağladı bildiğin yoruluyorum sıkılıyorum evde bomboş oturmak istiyorum tatil boyunca diye. Annelik vicdanım hemen üzülüyorum tamam diyesim geliyor ama mantığım bunu kabul etmiyor yardım edin bana :(

25 Cevaplar

+1 oy
önce (2,559 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Ben de eğitimden yanayım, sanırım ödül süreci ile bunu atlatabilirsiniz. Bir ayını böyle geçirsin mesela, bir iki hafta tatilini yapsın o süreçte daha esnek davranın. Mesela hoca gelmesin. Sonra okul açılmaya yakın yine bu düzene dönersiniz. Çocukların erken dönemden itibaren eğitiminin bu şekilde yapılması taraftariyim. Aksi halde günümüz çaği ile bizim çağımız bile bir değil. Bende ilk okul lise döneminde son sinifta dersaneye giderek üni kazandim. Üni boyunca hem çalışıp hem okudum ama suanki dönem böyle değil son zaman çalışıp yapılacak bir süreç değil. Sınavlar her sene değişiyor zorlaşıyor. Çocuklar yarış ati gibi. Herkesin bebesi özel okulda. Çocuklar anaokulu çağından itibaren çok iyi eğitimler alıyorlar. Sizinkisi de 6-7 yaş olsa tamam soğur derdim bende ama çocuk 4.sinif. Eğitim hayatına adapte olmuş çoktan. Salmak okul dönemini de etkiler. Böyle istiyorum demekle herşeyi yapamayacağını öğrensin, onun iyiliği için. Büyüyünce teşekkür eder. 

İç motivasyon tabi ki çok önemli, istemeyen bir çocuğa siz birşey ogretemezsiniz. Ama bu yaştaki her çocuk sokakta oynamak ister. Ne yazık ki benim eşim gibi nice çocuk serbest bırakılıp kendi halinde zapt edildiği için ziyan oluyor. Ben çok kasıyor yorumlarına katılmıyorum. İngilizce kursu alması zaten çok normal. Her çocuk yüzmeye, at binmeye gidecek değil. Bir mentali için İngilizce kursu, bir fiziki etkinlik için baskeybol yapıyorsunuz. Gayet ideal bence.  Bunun yanında akşamları da veya gün içinde de 2 saat ders çalışması sosyal hayatını etkilemez. Çocuk kosmuyor oynamıyor sosyallesmiyor olsa, robot gibi okey de sizin sisteminizi ben şahsen çok beğendim. Kendimde çok okurum çok arastiririm. Bende olsam böyle bir uygulama geçirirdim hayata. Annesi sizsiniz. Evladinizi kırmadan, zorlamadan ama yönlendirerek yapın. Vicdan azabı çekmeyin. 30 yaşında meslek sahibi olmayan biri çocukken oynadığı oyunla ovunmuyor. Ama doktor, mühendis vs bir çok çocuk küçükken çalışması, merakının ekmeğini şimdi yiyor. Hepimiz üstün zekalı değiliz. Bu piyasada, entrika dolu hayatta, sınav sisteminde meslek ataması olmayan bu dönemde çocukların çok iyi yerlere gelmesi için temel lazım.

önce (5,232 puan) tarafından

Ben mühendisim. Makine mühendisiyim ve sokakta da hunharca oynadım. Lise sona kadar dershane veya özel ders yüzü görmedim. Lise sonda da bir hayırsever üstlendi dershane masrafımı öyle gidebildim. Eşim de aynı şekilde. O benden de iyi bir derece ile üniversite kazanmış. İlk 2000'e girerek.

Evet belki sistem acımasız, çocukları erkenden yarışa sokuyor ama ben akademi eğitim için çocukken baskılamaya karşıyım. Herkes zeki değil diye bir şey yok, yeni dönem çocuklarının hepsi istemese de zekiler. Bazıları ultra zeki hatta. Eğitimi tüm kalbimle destekliyorum. Özellikle de kızların eğitimini. Ama eğitim bu değil arkadaşlar. 9 yaşında kurs aldırmak, sınıf tekrarı yaptırmak ya de dersten derse yollamak değil. Olduğu kadar. Sırf bu yüzden oğlumu erkenden okula yollayıp okuldan soğumasını istemiyorum. Sırf bu yüzden oğlumu saçma sapan yarış çarkından uzak tutup tam gün okula yollamak istemiyorum. Bana kalsa okula da yollamam. Ne devlet ne özel, pek çok okulun nitelikli olduğunu düşünmüyorum. Ablası MEB avukatı olan biri olarak söylüyorum bunu. Elindeki dosyaları görseniz... Dilerim bir gün keşke çocukluğumu yaşamama izin verseydiniz diyen bir evladım olmaz. 

Bu dönemde olmaz emin olabilirsiniz. Sizin eşiniz zaten üstün zekalı, kendiniz yazmıştınız. Sizinde zeka seviyeniz belli. Ama ne yazık ki herkes üstün zekali degil. Bazilarinin dirsek çürütmesi gerekiyor. Aynı skeilde bizim sistemde girdigimiz sınavlar ile şimdiki bir değil. Bende son sene yarım dönem dershaneye giderek mimarlık fakültesinden mezun oldum. Yüksek lisans yaptım. Arnavutluk gibi bor çok ülkeleri gezdim, yıllardır çalışan bir kadınım. 2 üni mezunu kardeşim var. İkiside mimarlık mezunu. 1 i üni okuyor 1 ide bu yıl sınava girdi. Son küçük aman erkek çocuğu oynasın diye ellenmedi. Mezuna kalacagi kesin. 3 yıldır dersanede. Yani demem o ki herkes hayatları üzerinden görüş alır. Siz sizin görüşünüzü zaten yazmışsınız okudum aşağıda. Bakış açısı. Ben böyle olduğunu düşünüyorum, herkesin fikri, hayatı görüşü farklı olabilir. 2 kurs+1 özel ders alan çocuğu robot olarak görmüyorum ben. Bence gereklilik. Siz öyle görebilirsiniz. Görüşünüze saygı duyuyorum. Lakin benim suanki düşüncelerim bu yönde. 

Ben aman ellenmesin de demiyorum. Tembelliğe şiddetle karşıyım. Ama bu kadar programlı olmak da doğru değil. Lisede düzenli ders çalışmalı ama okul dışındaki zamanda kurstan kursa ekstra mesai harcamamalı. 9 yaş sahiden çok erken çocukları yarışa başlatmak için.

Bana gelince, zeki olduğumu düşünmüyorum. Yetenekli ve en önemlisi çalışkanım. Çalışkanlık da yapıdan değil. Mecburiyetten. Çok zorlu bir çocukluk geçirdik. Sosyal statü atlamak için tek seçenek okumaktı. Öyle az buz okumak da değil. İlk 10.000e girerek. Bu yüzden sürekli çalıştım. Bir süre sonra yaşam tarzı haline geldi çalışmak. Zeki olmaktan değil yani benim eğitimim ve mesleğim 😄 Eşim istisna olabilir. O konuda haklısın.

Aynı noktalara gelmesek de yaklaşıyoruz, ben sadece çok erken başlamak istemiyorum. Çocuk robot olmasın istiyorum. 

Dediğiniz gibi ayni sonuç farklı bakış açıları, her anne çocuğu için en güzel secimi yapar 🌸 ben post sahibi gibi düşünüyorum bir anne olarak vicdan azabı çekmesini de doğru bulmuyorum. Annesi en doğru kararı verecektir 

-Reklam-
+5 oy

Ben çocuklara her gün işe gider gibi kurslar, eğitimler yazılmasına karşıyım. Çocuk çocuktur yapmayın.

Ben 5 çocuklu yoksul bir ailenin ortancasıyım, ne kurs gördüm ne spor, anaokulu bile yok. Şu an TED mezunu, lisansını ODTÜ ile taçlandırmış, üstüne yine ODTÜ yüksek lisansı ile cilalamış yöneticimden daha iyi İngilizce biliyor ve konuşuyorum. Üniversitede öğrendim. Bunu övünmek için demedim. İş hayatında da sürekli İngilizce konuşuyorum, çok gelişti ister istemez. Dil ve spor yetenektir, çocuk yatkınsa 40 yaşında da öğrenir. Bırakın biraz çocuk gibi yaşasın. Şımarsın demiyorum, eline tablet TV vermek de değil çocuk olmak. Böyle robot gibi de programla kursla yaşamasın.

Naçizane önerim sadece yüzmeye gitsin yazın. Haftada birkaç saat de okumayla yazma çizmeyle meşgul olsun. 

önce (8,766 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

hepimiz ogrenci olduk . okul acilinca on gun okula adapte olunmaz sonra el mahkum olunur. cok asiri kasiyor post sahibi bence bu cocuk iyi bir yere gelip basarili bir ogrenci olacagi yerde gunun birinde patlama noktasina gelecek okadar sıkintiya kimse gelmez. ortokul lisede tembel bir cocuk olmasi cok da supriz olmaz bence .bukadar yuk ve strese bikar cocuk . kapasitesi olmus olsa bile kullanmaz geri geri tepeer.

3. sinifin tekrarini cocuga niye vurun kirbaci yapar gibi eziyetle yuk bindiriyorsunki yuzme voleybol basktbol gtsin.  stres atsin okula desarj olarak baslasin eylulde. yuksek gerilim trafosu gibi baslar bu cocuk okula eylulde zaten skilmis vaziyette4. sinif derslerine adapte bile olamaz

Eğitimi her şekilde desteklerim, ama bir robot çocuk ya da sistemin çiftliğine bir yarış atı yetiştirmek istemiyorum ben. İnşallah büyük konuşmuş olmam. 

3. sınıf tekrarı için eve hoca geliyormuş, bu nasıl mümkün olur diye düşünüyorum. 3. sınıf öğrencisi neyi unutmamalı okul açılana kadar, bu kadar kritik ne öğrenmiş olabilir 3. sınıf öğrencisi? Gerçekten bilmediğim için soruyorum, müfredat bu kadar mı değişti?

önce (2,598 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

On yıllık matematik öğretmeniyim. Söylediklerinize harfiyen katılıyorum. Bir de hep şunu deriz; su içmek istemeyen bir ata hiçbir kuvvet su iciremez. Yani çocuk istemedikten sonra ne kadar özel ders, kurs, baskı olursa olsun hepsi boşa. Böyle üstüne giderek çocukları daha da sogutuyorlar. İngilizce ogrenmek istemiyorsa çocuk isterse İngiltere'ye göndersin yine bir şey öğrenemez mesela.

aynen cocuk istemeli. ben ilkokul 4 e kadar cok sevdigim ogretmen vardi baska ile tayinci gitti. 5.nifta baska ogretmen geldi bizi bosa belese gecirdi. o sene okadar laylayloma alismisimki 6. sinifta hic tinlamiyorum dersleri. matematik 1 geldi ilk donem. annem geldi konustu matematik ogretmeniyle. allah razi olsun kadin inan bana benim yanima oturdu  dersin son yarim saati sinifi serbest birakdi nerdeyse bir ay biyinca ozel olarak bana ders anlatti sinifta. tenefuslere cikartmadi beni tenefuslerde anlatti. kursa zaten gidiyordum haftasonu kursa. rasyonel sayilardi . hic dersi dinlemiyordum ne oldugunu bile bilmiyorum . bastan anlatti tum konulardan. sinra bana istek geldi .  en sevdigim ders matematik oldu. 6. siniftan beri matematigim 98 in altina dusmedi hic . universite sinavinda mat 1 ful mat 2 3 yanlis ile beni kurtardi ciddi anlamda puan yaptirdi . kadinin bana ilgisi dersi sevdirmesi benim icin tum kurslara bedel oldu. o yizden cocuk isteyecek baska hicbir yolu yok bu isin 

Gerçekten iç motivasyon en önemli şey. Birilerinin zorlamasıyla hiçbir şey olmuyor. Kapasite zaten şart ama istek olmadıktan sonra gerisi boş. Sonra kapasitesi olan çocukta da geri tepme oluyor.

+2 oy
önce (3,174 puan) tarafından

İngilizce kursu ve baskete gitsin ama eve hoca neden geliyor. Oğlunuz haklı, o bir çocuk yarış atı değil. Bu şekilde okuldan nefret eder başka bir şey olmaz

+1 oy
önce (674 puan) tarafından

Mutlu olmadıktan sonra eğitimin ne faydası var? Sıkılmadan severek yapmalı. Sevdiği şeylere ağırlık verin. Spor olabilir sanat olabilir. 

+1 oy
önce (4,618 puan) tarafından

Şu tempoda ben de bayılırım. Bence tekrar biraz fazla olmuş. Dil gelişimi için çok iyi İngilizce eğitimi basket de güzel boy gelisimine de faydası var. İki günu dinlenip daha verim alabilir bence.

+1 oy
önce (33 puan) tarafından

Bir öğretmen olarak size tavsiyem çocuğunuzla bir plan yapmanız yönünde. Çünkü siz ne kadar uğraşırsanız uğraşın çocuğunuz isteksizse etkili olmaz. Çocuğunuzu çok sıkmadan birlikte anlaşarak kurs veya etkinlik koymanız iletişiminiz açısından da daha iyi olur

önce (2,205 puan) tarafından

Peki hocam mesela okul dönemi tüm dersleri mükemmel ve sadece İngilizce kötü örnek veriyorum Türkiye geneli denemeye girdi ve 460 aldı ingilizcede tek soru yapamamış ortak karar alarak İngilizce istedi. Evimin yakininda kurs var fakat hem sevsin hem öğrensin sadece ders olmasn diye yarım saat uzaklıkta oyun alanı olan bir kursu tercih ettik iki buçuk ay olarak eğitim veriyorlar ve parayı peşin istiyorlar. Verdim ilk günler harika okul dönemi de buraya devam etmek istiyorum dedi mutlu oldum. Fakat 2. Haftaya girdik daha gitmemde gitmem diye tutturdu. Geri adım atmalimiyim sadece evde kalmak daha mutlu ediyor diye

önce (33 puan) tarafından

Haftada 3 gün kurs 2 gün ders tekrarı belki ağır gelmiştir. Konuşup ders tekrarını iptal edebilirsiniz belki o zaman ingilizceye isteği oluşur. Çocuğunuzu ve potansiyelini bilmediğim için fazla yorum yapamıyorum ama daha önce dediğim gibi çocuk isteksizse çok faydası olmaz malesef 

0 oy

Tabii ki çocuk haklı. Daha çok küçük. Biraz evde kalma hakkı var. Biz bile daralıyoruz. Hani lgs senesinde falan olsa tamam derim. Çocuk o yorgun kafayla dönem boyunca daha isteksiz olur zaten.

0 oy
önce (1,694 puan) tarafından

Bence biraz fazla onun için, bence basketi kesmelisin. Öbürleri ihtiyaç. 

Öbürleri gerçekten ihtiyaç ama baskette onun istediği bir tek basketi istoyor gerisini tamamen iptal et yaz boyu evde yatim diyor da olmaz ki

0 oy
önce tarafından

Günaydın 

Ben olsam mutluluğunu secerdim 

Eger evde oturup dinlenmek istiyorsa 

Tamam yavrum hadi evde kalalım derdim 

Egitime bir gün ara verirdim 

Enerji düşüklüğü yaşıyor sanırım 

önce (5,445 puan) tarafından

Küçücük çocuk .eziyet ediyorsunuz

Mutluluk niye geride kalsın

Mutsuz mutsuz ders çalışsın somurtsun hayattan şikayetçi olsun çocuk yaşta böyle mi olsun çocuk

+1

yahu gtmeyiversin yazin 3. sinifin tekrarini yapmak zorunda degilki yaris ati gibi.  baskete gtsin yuzmeye gtsin . inglizce seviosa ona gtsin sevmiosa kisin okul zamani yollar. cocuk inanki basarili olacak saniosun ama vocuk bu gazla gderse okulu bire birakir lisede okadar gerilim yukluyirsun ki cocuga basarili olacak saniosun tam ters tepecekinan buna mantigin bunu almicak asil. ozaman diyeceksinki kurstan kursa kisturum ozel hocalar tuttum diceksin. ama cocuk zaten bu sebepli tembel olacak kapasitesini kullanmiycak tepki olarak

önce tarafından

Ya ilk mutluluk dedim 

Annesi eğitim dedi 

Az önce eğitim dedim 

Şimdi de mutluluk diyeceğim 

Ben olsam hem mutluluk 

Hem eğitim 

önce tarafından

Ne diyecegimi sapıttım yahu 

Ahahah 😀

0 oy
önce (728 puan) tarafından

Cocugu cok yuklemissiniz butun gunu dolu ben boyle sevmiyorum sikilmadan yapmali benimde oglum 6yasinda 1sinifa gidecek hergun bir harf yazdiririm unutmasin diye sonra kendi oynuyor

0 oy
önce (2,574 puan) tarafından

Çocuklar sene boyunca zaten okula gidiyor. Yazın da tatillerini yapsınlar. 3.sınıfın tekrarına gerek var mı bilemedim ilkokul öğretmeni arkadaşlar varsa daha iyi bilir tabi. Liseye gidecegi zaman son sene çalışacak zaten. İnsan hatırlamıyor ki.  KPSS çalıştım mesela 1 ay çalıştığını diğer ay hatırlamıyorsun. Basket seviyorsa basket yeterli bence. İngilizce'de de uygulamalar var tabletten yüz yüze canlı dersler o olabilir. Çocuk bu kadar isteksizken zaten verim alacagini dusunmuyorum

3. Tekrarı derken alıp bitiremedigimiz dönem icerisindeki kitaplar ve tatil kitaplarını tek değilde öğretmen eşliğinde yapması. İnanın Tekken sadece ordan oraya ziplayim tablet izleyim malesef öyle bir dönemde degiliz

0 oy
önce (1,312 puan) tarafından

Çok fazla bir cocuk için daha küçük 

0 oy
önce (1,844 puan) tarafından

Yavrum bunalıma çocuğu. Bırak yapsın tatilini. 

0 oy
önce (4,850 puan) tarafından

Beni yanlış anlama ama çok fazla bence de. Tamam haftada birkaç gün ingilizce güzel, basketi seviyorsa eğer ona da tamam ama eve gelen hoca bana göre fazla. Çocuğa hiç alan bırakmamışsın gerçekten kafasına eseni yapması için. Bu tempoda ben bile sıkılırım. Özgür alanım olsun isterim. Ayrıca mutlu olmadığı hiçbir şeyden verim alamazsınız. 

0 oy
önce (1 puan) tarafından

Benim oglum 2. Sinifa gecti. Donem icinde okul, etut ve 4 gunde yuzmeye gidiyodu. Son 1 ay o kadar isteksizlesti ki adeta zorla goturdum. Tatile girince de (yuzme donemi bitti) hic biseye yazdirmadim. Cunku kendi de istemedi. Evde gunluk yaz odevleri ve kitap okuma yapiyo onun harici bahcede oyun ve ps oynuyo. Cocuklar kucuk zaten hayat boyu kosturacaklar. Bu kadar zorlamanin hic anlami yok bence. Sadece basket istiyosa ona goturun bence. Hevessiz yapilan her is kulfet size de ona da.

Çok çok haklısınız ama dönem icerisinde ki aldigimiz ve bitiremedigimiz kitapları yapması için okul zamanlı düzenli gelen öğretmenimiz gelmeye devam ediyor. Aynı öğretmen ile ilerlediği için ders değil de tatil kitaplarını falan yaparken yanında bir abla eşliğinde yapıyor gibi. Bunu saglamazsam asla kitap yüzü açmaz sadece sert ve anlamsız şekilde hareketli. Aslinda aşırı Zeki dersleri çok iyi İngilizce kötü diye yazın onu telafi edelim temel sağlam olsun dedim oyun alanı olan bir kurs enerjisini atsın evde sıkılmaktan iyidir

0 oy

Ben mutluluğundan yanayım

0 oy
önce (4,648 puan) tarafından

Çocuğun şuan okuldan tatile geçmemiş farkındaysan okul devam ediyor. Bence haklı İngilizce ve özel hoca tutulmuş . Nerde tatili . Haftasonu zaten okul varken de tatildi

Yüzme kursu olabilir yada sevdiği bir spor . 

Yüzmeye senelerdir gidiyor ve yeterli haftada bir denize gidiyor evime çok yakın. Okul konuları erken bittiği için biraz erken bir tatile başlandı ve neredeyse bir aydır sadece yatıyor karakter değiştirdi küçük kardeşiyle kavga ediyor akşama kadar. Türkiye geneli sınavda 460 puan aldı ve düşük aldığı tek ders İngilizce asla yapamıyor okuldada. Yazın telafi edelim okula eksiksiz başlayalım diye ortak karar aldık(İngilizce kursunun içinde kocaman bir oyun alanı yemek bölümü var) çocuk evde kalıp sıkılacagina sosyallessin diye. Basketi kendi istiyor yıllardır gittiği kulüp. Geri kalan tekrarda 3. Sınıftan kalan kitaplr ve tatil kitaplarını bitirirken yanında bir ogretmen esligi ile hem konuları unutmasın hem hiç yapmamış olmasin

0 oy

niye ki okadar yikleniyosun 3. sinifin tekrarni niye yapsin gereksiz yere cocuga stres okul acilinca hepden bikacak. ilgilizce seviosa ogrensin sevmiosa yuzmeye gtsin nebilim voleybol basketbola gtsin sevecegi bise yapsin yazin. yaris ati degilki. on gun tatl modundan cikilmio zaten bizde ogrenci olduk. sonra el mahkum okula ayak uydurur uydirdik hepimiz boyle yapdik. covugu cok sıkiyorsun bence o cocuk sana bise diyimmi basarili olacagi yerde hepden geriler. cunku sıkıyorsun zorluyorsun o yuk vocugun ortaokulda lisede patlayacak

0 oy
önce (1,130 puan) tarafından

Eğitim odaklı değilde eğlence odaklı kurslara verebilirsin canım yüzme yaşına uygun oyun grubu gibi ztn okulda sürekli öğrenmek zorunda kaldığı için çocukta yorulmuştur nereye kadar 

0 oy
önce (22,420 puan) tarafından

Eğitim daha önemlidir. Ayrıca her zaman cocugumuzi mutlu etmek gibi bir görevimiz de yoktur. Anne babanın görevi çocuğu için doğru olanın yapmaktır. Ama hem özel ders hem İngilizce haftanın 5 günü dolu olması yaz tatili için fazla.  O kadar doldurmak yerine 3 günluk bir program yeterli olacaktır. Ve ayrıca çocuk istemedgi şeylerde aglayabilir. Bu normaldir. Ağladı diye istediği yapılmaz. Ama yazın da sanki okul varmişcasina çalışması çocuğa bıkkınlık verir. Daha gevşek bir program yapabilirsiniz. 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 310 göst.
+3 oy
14 cevap 286 göst.
0 oy
2 cevap 66 göst.
0 oy
5 cevap 654 göst.

Kategoriler

1,463,734 soru

23,991,224 cevap