+1 oy
310 göst.
Güzellik-Bakım kategorisinde (935 puan) tarafından

Yani bakımsız bi insan değilim. Evde gecelik pijama tarzı giymem ev için ayrı kıyafetlerim vardır. Ama bence mesele bu değil. Bi tanığım var hayranım. Kadın kadındır.  Dişil enerjisi çok yüksektir. Bu arada erilde değilim. Evde eşimin halledeceği hiç bir işe elimi sürmem. Dışarda da öyle. Narin nazik bi insanımdır zaten. Dişil enerji nasıl yükselir ki acaba. Mesela 30 oldum anneyim ama sanki büyümemişim gibime geliyo🤷🏻 ben küçükken 30 çok büyük bi yaştı çok kadın bi yaştı. Ben 30 olunca neden işler değişti. Sanki büyümemiş falanım gibi

10 Cevaplar

+3 oy
(1,652 puan) tarafından

Dişilik tamamen kafada bitiyor, karakter, kişilik meselesi. Alma verme dengesini tutturmak. İşve cilve de hediyesi sadece.

Almak dişil, vermek erildir.

İstersen cıvıl cıvıl ol, çocuk gibi saf, masum ol ama alma dengen yoksa ve devamlı vericiysen sen eril enerjisi yüksek bir insansın.

Yaşın kaç olursa olsun düsturun aynı olmalı, “kendimi önemsiyorum”

Çünkü birilerinin sana bir şeyler vermesini kabul etmek evvela kendini önemsemekten geçiyor.

Arkadaşının yaptığı çok doğru, çocuğunu taşıyabilir ama eşi varken taşımıyor. Çünkü eşi ona “taşıma işini üstlenirim, sen rahat gez” diye rahatlık hediye ediyor. Arkadaşınız da bu görünmez armağanı almakta bir beis görmüyor, aksine eşi verici olsun kendi alıcı olsun diye genelde eşi varken çocuğu tutmaya yeltenmiyor.

Yani arkadaşınız kendisine prenses muamelesi yapıyor ki eşi ona kraliçe muamelesi yapsın.

Basit denklem, 2+2=4.

Eğer fedakar olursan, yapabilirim diyerek her işte en önce sen varsan eril enerjiyi çalıştırırsın. Eşine de senin hediyeni almak düşer, yani dişilik.

Zaten ikisini de eşitlemek lazım, dengeyi bozmamak lazım.

Normal şartlarda zaten devamlı vericiyiz, ev içinde, ev dışında, markette, gezmede, parkta hep kadınlar olarak “dur, şu müşkülü de çözeyim çünkü çözebiliyorum” diye düşünerek hareket ediyoruz.

Hiç verici olmasak, devamlı alıcı olsak o zaman denge şaşar, hep verici olmak da böyledir.

Yüzde yüz dişil olamayacağımıza göre yüzde yüz eril de olmamalıyız ama biz vermeyi almaktan daha iyi yapıyoruz.

Erkekler, tabiatları gereği eril enerjideler. Kadınlar da dişil.

Ne zaman ki bir erkek, gerek aile gerek çevresi tarafından bir şeyler vermeden büyütülür, o zaman o erkeğin sorumluluk alma potansiyeli körelir. Örneğin annesi, aslında yatağını kendi toplayıp annesine karşı sorumlu olduğu meseleyi yine annesine “toplaman gereken bir yer yok, sorumluluğumu aldım ve senin için topladım” şeklinde toplayarak ifade ederse hediye adı altında vericiliği arttığı için eril enerjisi yükselir.

Ancak annesi daima vericiyse, yani çocuğuna kul köle olur daima alması gerekeni almıyor aksine hizmeti veriyorsa o zaman çocuğun dişil enerjisi yükselir ve böyle bir beklentiye girer.

Erkeklerin tabiatında hizmet etme aşkı diye bir şey var. Onlar bunu fark etmeseler bile başarılı oldukları her seferde özgüvenleri artar, mutlu olurlar, bir daha aynı his için hizmet etmeye yönelik işler yaparlar.

Erkek çocuklarıyla “hadi sen arabasın, götür beni” şeklinde oynarsanız çıtını bile çıkarmaz çünkü biri için bir şey yapma durumunda zevk alır.

Aksi türlü kızların da nazını işve cilvesini görüyorsunuz, istediğini yaptırmaya doğuştan alışıklar.

Tüm bu yazılardan erkeği kullan ona hizmet ettir anlaşılmasın, tabiatları vermeye kodlu bir cinsiyet için sizin ona verici olma şansı tanımanız bile yeterli bir hediyedir.

Ayrıca erkekler, çaba sarf ettikleri şeylere karşı tuhaf bir bağımlılık gösteriyorlar. Cebinde olana karşı ise kolay gelen kolay gider diye düşünüyorlar. Tabi ki istisnalar vardır ama kaideyi bozmuyor işte.

Eril enerjiyi azaltıp dişil enerjiyi çoğaltmak için bırakın sizin için bir şeyler yapsın. Sizi, zorlanacağınızı düşündüğü bir meseleden kurtarsın mesela.

Ben de çarşaflıyım ve dışarıda oğlumu tutmak benim için zor, halbuki kas kütlesi bakımından eşimle neredeyse aynıyız. Yani tutamaz mıyım? Pek tabi ki tutarım. Ama tutmam çünkü eşim, ufak da olsa benden bir pürüzü giderdiği için daha verici olmak istiyor.

Örnek olarak, restoranda kadın için çekilen sandalye detayı. Senin için bir şeyler yapıyorum düşüncesini en net ve çabasız ilan eden şeydir. Biz sandalyemizi çekemez miyiz? Bal gibi de çekeriz. E eşimiz bilmiyor mu bunu? Gayet de biliyor.

Yani ortada, senin için ufak da olsa bir şey yapıyor olmak beni mutlu ediyor çünkü bana teşekkür et istiyorum diyor içten içe.

İhtiyaç duyuldukları yerlerde kalırlar, gerek fiziksel gerek zihinsel.

Biz kadınlar emin olun hiçbir şeye muhtaç değiliz ama onlar muhtaçmışız gibi davranınca birden bire dünyanın en mutlu insanına dönüşüyorlar.

(935 puan) tarafından

Ayyy çok güzel çok açıklayıcı bir metin teşekkür ederim. Evet sanırım ben almayı bilmiyorum. Mesela çöpü eşim atar ama es kaza işe giderken unuttu diyelim ben markete inerken dur atıvereyim deyip hem kızımı hem çöpü taşıyorum asansör bozuk olduğu halde, zorlandığım halde. Kalmasın kokmasın gelince bidaha çöp için çıkmasın mantığıyla. Bende ki evlilik anlayışı hep birbirimize yardımcı olmak şeklinde gelişti. Belki bu yüzden dişil enerji kısmını kaçırdım

(1,652 puan) tarafından

Geç değil.

İnsanın iki hayatı vardır, ikincisi sadece bir tane hayatı olduğunu farkettiğinde başlar.

-Reklam-
+1 oy
(4,199 puan) tarafından

Bu sonradan kazanılmaz ki ister 25 ister 50 yaşına gelsin bir bayan, o enerji içinde varsa onu saklayamaz. 

(935 puan) tarafından

O enerji bence her kadında var ama kimi kadın bunu çıkarabiliyor veya farkında olayı çözmüş. Kimi kadın farkında değil ve zamanla dişilliği sönük kalıyor. Mesela arkadaşım "eşimin olduğu yerde asla çocuğu kucağıma ben almam " dedi bakınca evet güç gerektiren bi iş. Ama ben hayatı bu kadar detaylı sınıflandırmıyorum. Eşim varken bende almam kızımı, arabasını ben sürmem ama bu benim için asla sıfatında değildi. Eşim yorulursa sürerim buna dişillik erillik olarak bakmazdım mesela.

(7,751 puan) tarafından

Çocuğunu kucağına almasıyla dişil enerjinin bağlantısını çözemedim ben ama.

(935 puan) tarafından

Yani benimde bakış açım bu değil dediğim gibi. Dişil eril olarak bakmıyorum. Kendisi bahsederken " babası yokken tabi ki taşırım ama varken asla almam' şeklinde konuştu. Sonuçta bizler erkeklere göre daha dikkat gerektiren şeyler giyiyoruz ( tesettürlü ve etek giydiği için böyle konuşuyor) daha çabuk yoruluyoruz o taşısın ben koluna girer gezerim edalarındaydı. Bende bu olayı böyle değerlendirmem. Eşim mesela markete uğramış olsun kızım kucak istesin alır taşırım yorulana kadar. Sen geldin ben taşımam demem. Ama bakınca acaba bu dişillik erillik oluyor mu dedim bende. Güç gerektiren durumlardan da geri durma erkeğini yönlendirme acaba böyle mi dişillik artıyor. 

+1 oy
(232 puan) tarafından

Çok güzel maşallah o Zaman bendw 30 ama herşey benden geçti diyorum 

(935 puan) tarafından

Öyleside zordur gibi 🥺

(232 puan) tarafından

Hep mutlu ol iyisallah 

+1 oy
(1,853 puan) tarafından

Bende 30 yaşındayım benim sakin durgun öyle naz niyaz yapan cilve yapan tiplerden değilim karakteristik bı sey sanırım 

(935 puan) tarafından

Bence her kadın yaratılış gereği dişillik taşır içinde bir yerde. Ama ya şartlar yada yaşadıklarımız bunu kaybettiriyor bize. 

(1,853 puan) tarafından

Anlık durum değişikliği bile etken oluyor kesinlikle o ortamı anı bulmak yakalamak lazım 

0 oy
(9,082 puan) tarafından

ben 37 yasindayim hala cocuk gibiyim . disil enerji deyince oyle fingirdek kipir kipirmdir

(935 puan) tarafından

Yok ay aman 😁 hayranım dediğim kadında fingirdek değildir ama bi kadın ağırlığı vardır üstünde. Bense asla 30 hissedemiyorum. Yeni gelin gibi hissediyorum hep. Kadınlıkla bekarlık aradında kalmış gibi. 

0 oy
(9,535 puan) tarafından

Kocamın yanında bende çocuk gibi oluyorum ya gecelik vs giyerim o ayrı ama onunla çocuklaşmayı çok seviyorum 

(935 puan) tarafından

Bende giyerim uyurken ama o dişilliği hissetmem. Ben biraz daha 30 yaşımı hissetmek büyüdüğümü anlamak istiyorum 😁 

(9,535 puan) tarafından

Bende 30 yaşındayım arkadaş çevremde vs akıl alınır oturaklı bir tipim ama kocaya gelince işler değişiyor 😅

0 oy
tarafından

Aslında böyle olmak daha iyi değil mi ? :) Bende 29 yaşındayım yeni anneyim ama hala çocuk gibi hissediyorum. Kıpır kıpır heyecanlı sanki böyle olmak daha iyi gibi ama mesela aurası yüksek insanlara bayılırım. Dediğiniz şey böyle bir şeyse bende size katılıyorum. Kesinlikle öyle olmak isterdim. Böyle otururken bile kendilerine has bir kimlikleri olup dişil enerjileri aşırı yüksek dururlar. Ama onun haricinde evin içinde bıcır bıcır olmayı tercih ederim bence böyle daha tatlıyız :)

(935 puan) tarafından

Evet evet tam olarak bu mesele. Bunu çok yaşadım ya biraz da onu deneyimlemek istedim heralde 😁

0 oy
(6,142 puan) tarafından

Yorumları okudum da aklıma YouTube da konuşan doktor bir kadın geldi mesela o kadın çok dişil duruyor

(210 puan) tarafından

Hangisi adı nedir 

(6,142 puan) tarafından
0 oy
(552 puan) tarafından

Ben genelde bu tarz cok güzelsin tarzı iltifatlar çok alırım, kendimi oldukça da dişi hissederim ama kast ettigin şey bu mu bilmiyorum, yani kendimi öyle hisseder ve hep o şekil giyinmeye dikkat ederim evde pijama dahi giysem üstüne crop giyerim çok güzel durur, dudaklarımda hep bir pembelik vardır evde bile tekken bile vs dört dörtlük bir fiziğim veya yüzüm yok ama kendimi beğenirim ve begenilirim kimse de dört dörtlük değil zaten. Ki dişilik de bununla alakalı değil çevremde çok çok guzel olup da daha bugüne kadar 1 tane ilişkisini tuttramamis kişiler var erkekler hatta yazmayan aramayan taraf oluyor hep kızı 

(552 puan) tarafından

Yani kendini dişi hissediyorsan disisindir çok da kasmaya gerek yok

(935 puan) tarafından

Yok kasmıyorum. Bazı insanların yaydığı bi enerji var onu seviyorum. Kendimi de tabi ki seviyorum ama büyümüş 30 olmuş kadın gibi hissetmiyorum buna değindim. 

(552 puan) tarafından

Hissetmiyorum dersen zaten hissetmezsin hissettirecek şeyler yapmadan da hissetmezsin ne giyer ve ne yaparsan onu hisseder beyin canm

(935 puan) tarafından

Mesela ne yapayım? Dikkatli giyinirim evde Salmam kendimi. Eski mesleğinden dolayı zaten cilt bakımı ve makyajla alakam vardır. Evde full makyaj gezmem abdest alırken zor oluyor ama hep derli topluyumdur görünüş olarak. Güzel kokmayı severim deodorantsız günüm geçmez her duş sonrası muhakkak kullanırım. Duşsuz en fazla 2 gün kalırım oda nadir. Evde genelde parfüm yada vücut spreyi sıkarım. Ben konunun bunlarla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Zaten minyonum bakanda en fazla 26-27 diyor ama bence dişil enerji bunlardan çok bağımsız. Çevremde de nadirdir dişil enerjisi ne kadar yüksek dediğim insan sayısı

(552 puan) tarafından

Esra ezmeci var Instagram da onun sayfasına gir 1 saatlik felan vifeolari var disilikle ilgili çok var hele, izle canm kafamda oluşur birşeyler 

0 oy
(19,557 puan) tarafından

Valla bende 30 Olcam ama eşime sorsan 20 gibi davranıyorsun der içimizdeki çocuğu buyutemedik gitti 🤣 yanında çocuğumu da büyütüyorum ben böyle mutluyum he evde giydigime de dikkat etmem çekerim şalvarı vicdanima kadar tey rey gezerim eşimde bu hallerimi seviyor bence 🤗 dişil enerjim de yok bence aman gerekte yok her sene hamile kalıyorum sonra 🤣 kız niye kendini böyle sevmiyorsun boşver dişil enerjiyi falan

(935 puan) tarafından

Kız sevmem olur mu kendimi tabi seviyorum 😁 iyi ki varım canım ben 💕 sadece bunu da bi deneyimlemek istiyorum yani büyüdüğümü anlamak istiyorum kocaman kadın oldum demek istiyorum 😁

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 146 göst.
+1 oy
9 cevap 401 göst.
+4 oy
22 cevap 660 göst.
26 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde honki ponki toninok (4,449 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 286 göst.
15 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Hosmerim (2,986 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,498 soru

24,073,063 cevap

330,786 kullanıcı

...