0 oy
391 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (71 puan) tarafından

Arkadaşlar oturduğumuz apartman aile apartmanı sadece ben ve karşı komşum kiracıyız ve daire kapılarımızın arası yaklaşık 2 metre fakat kendisi bu 2 metrenin %70 ini kendisi kullanıyor ve sadece bize çok az yer bırakıyor kapısının önüne minder atmış çocukları otursun oyun oynasın diye halı falan sermiş yanına da çocuklarının Scooterlarını koymuş su damacanalarını dizmiş ayakkabıları zaten saymıyorum yani biz kapıdan çıkarken bir şeyleri ayağımız takılmadan Ayakkabınızı giyebilmek için çok çaba sarf ediyoruz Kaç defa söyledim uyardım hatta eşim bisikletleri ve damacanaları onların kapısının önüne doğru koydu çıkamıyorduk çünkü kapıdan ama biz koyar koymaz 2 dakika sonra hemen geri aynı şekilde düzeltiyor ne yapacağım bilmiyorum sizce ne yapmalıyım

Bir insan neden kapısının önüne halı serer ki paspas olsa anlarım ama bildiğiniz halıyı katlamış ikiye onu sermiş ve biz o halıya basmamak için ayakkabılarımızı taşıyıp kenarda giyiyoruz ayıp olmasa resmini çekip koyacağım ama

11 Cevaplar

0 oy
(23,839 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bence basıp geçmek lazım veya şikayet etmek 

(71 puan) tarafından

Kime nasıl şikayet edeyim ki ev sahibi söyleyeyim desem adam Bursa’da bana ne diyecek çıkıp yukarıdakiler söylesem koskocaman insanlarsınız sizin derdiniz diyecek yani muhatap olabileceğim bir kişi yok kendisine söylüyorum anlamıyor kadın

en son eşim eşine söyleyecek o da adam biraz sinirli evde sıkıntı çıkartır diye korkuyorum Şikayet geldi sizden falan diye

(5,031 puan) tarafından

zabıtaya şikayet edeceksiniz. 

(23,839 puan) tarafından

Komşuluk ilişkisi rica minnet ile alakalı değildir Kanuni güvence altındadır ve bu yaşanan durum hak ihlalidir zabıtaya tutanak tutturacaksınız 

-Reklam-
0 oy
(15,129 puan) tarafından

Basarım ayakkabıları da muhtemelen ayağımla sağa sola saçarım. Beni ihlal edene acımam ben

(71 puan) tarafından

Gerçekten saygısızlık yapmak istemiyorum ama bir dahakine daha sert bir şekilde eşyaları kenara koyacağım 

0 oy
(17,211 puan) tarafından

Zabitayi arasan gelip ceza yazarlar. Bina içine ve yangın merdivenlerine eşya koymak yasak. Düşünsene bir deprem yangın falan olsa kaçarken eşyalara takılırsınız. 

(71 puan) tarafından

Aynen öyle bi deprem anında asla çıkamayız o kadar bisiklet scooter damacana birine takılıp ölürüz 

0 oy
(1,992 puan) tarafından

Bence şey de az bi alan kalmış boşta şu halıyı tam aç da bizim kapı önünü de kapatsın 😅

(71 puan) tarafından

😂😂 Aman yok kalsın

0 oy
(21,713 puan) tarafından

Benim yan komsumda öyleydi uyardım çeki düzen verdi kendine scooter akülü araba ayakkabılık dağınık ayakkabılar mesela şuan şehir dışında kapıda ayakkabı ve scooter var ne alaka ya koysana evine annem hep aslan yattığı yerden belki olur temizlik kapı önünden başlar derdi asla yerde ayakkabı sevmem paspas a ayakkabı basmam onlar basıyor benim paspasa buna şükür yinede en azından uyarınca laftan anlıyorlar arada kaçıyor ipin ucu ama sağlık olsun 

0 oy
(452 puan) tarafından

Halıya basarım çok sinirlenirsemde katlarım atarım kapısının önüne saygısızlık yapana saygısızlıkla cevap vermezsek çok eziliriz

0 oy
(4,460 puan) tarafından

Zabıtaya şikayet et.

0 oy
(1,806 puan) tarafından

Ya komşunuza bir kez daha söyleyip iyice anlasın diye sert konuşacaksınız, ya da ev sahibini arayıp “Ben kirayı düşürüyorum, kullanamadığım alan için ücret ödemem” diyeceksiniz. O da size ne olduğunu sorduğunda her şeyi anlatacaksınız.

Komşuluk ilişkilerinde, hak ihlali söz konusu olursa hakkımızı arayalım diye görevliler tayin edilmiş.

Veya bir gün cm cm ölçüp tam ortaya koli bandı çekeceksiniz, “eğer geçerseniz sizi zabıtaya şikayet edeceğim artık” diyeceksiniz. Resmini çekip de ev sahibine göndereceksiniz ki onun da her şeyden haberi olsun, yarın başınız ağrımasın.

Veya madem aile apartmanı, komşunuzun ev sahibinin telefonunu bulmak zor olmaz, arayıp ona söyleyebilirsiniz.

0 oy
(2,195 puan) tarafından

Bir süre sen de ev de ne varsa çıkar onlarda mahsur kalsin evde 

0 oy
(231 puan) tarafından

Erkekler konuşsun belki eşi derse anlar 

0 oy
(380 puan) tarafından

Kapıya büyük bir dolap yerleştir,ikinci elden alabilirsin kilitli olsun,yanına da büyük büyük saksılar kat ve dikenli kaktüs tarzı olsun.bir hafta icinde insanlığa donmezlerse eşyalarını al çöpe at.cip sandım her tarafa saçılmış.diye 😀

İlgili sorular

+3 oy
12 cevap 493 göst.
3 Nisan 2025 Diğer kategorisinde mcecence (66 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 311 göst.
22 Ekim 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde Sevgi_kelebegi (333 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 605 göst.
27 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Hanifemm (1,493 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 1,165 göst.
10 Nisan 2020 Diğer kategorisinde ✨Gafsa✨ (2,890 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,781 soru

24,115,860 cevap

333,221 kullanıcı

...