0 oy
1,042 göst.
Diğer kategorisinde (1,199 puan) tarafından

Zorla kapatıldım… Açılmak istiyorum."

Kızlar herkese açık paylaşıyorum çünkü artık içimde tutamıyorum.

Zorla kapatıldım. Bu karar bana ait değildi. O zamanlar susmak zorundaydım, ama şimdi kendi sesimi duyurmak istiyorum. Kendimi Yaşlı Hissediyorum öyle diyorlar da açıkken genç örtüyle yaşlı diyenler...

Açılmak istiyorum… Çünkü artık kendimi olduğum gibi yaşamak istiyorum.

Ama dürüst olayım, korkuyorum.

Eşim ne der, nasıl konuyu açmalıyım?

Çevrem ne der? Ailem nasıl bakar? İnsanlar beni yargılar mı?

Siz ne düşünüyorsunuz?

Ben mi abartıyorum?

Yoksa gerçekten kendi bedenim üzerinde karar verme hakkım var mı?

Bu kararı verirken yadırganmak mı, yok sayılmak mı daha ağır gelir bilemiyorum…

Ama tek bildiğim, bu sefer gerçekten “ben” olmak istiyorum.

Siz bu süreçten geçtiniz mi? Geçtiyseniz neler hissettiniz?

Yanımda olacak insanlar olur mu bilmiyorum ama düşüncelerinizi okumak bana iyi gelir.

31 Cevaplar

0 oy
(9,082 puan) tarafından

ne aciki kendi bedenim uzerinde karar verme hakkim varmi diye soruyirsun sormak zorunda birakiliyorsun. kendi bedenine zaten senden baskasinin karar verme hakki yok bu bile ters bu dusjnce yapisi bile ters

(1,199 puan) tarafından

İki Yorumuna ithafen yazıyorum

Yorumun gerçekten içime işledi… Evet, aynen dediğin gibi; bu tamamen kalpten gelmeli. Ne yazık ki ben bu süreci isteyerek yaşamadım, o yüzden içimde hep bir boşluk vardı. Şimdi ilk kez kendim için bir şey yapmayı düşünüyorum. Anlayışla yaklaşman, yargılamadan yazman çok kıymetli. Allah Razı Olsun............

-Reklam-
0 oy
(1,684 puan) tarafından

Tesettür dinimizin farzidir

Ama sen kapalısın sadece icinden gelmiyosa dinimizce zorlama yokki Allah'ın kelaminabbakmayip etrafı eşini dusunmen doğru değil canım.bende 18de evlendim kapandım  ama çok istedim içimden geliyodu yani ailem hepsi açık tabi ama kapalı olmak tesetture girmek değil su zamanda.

Rabbim doğru yol nasip etsin 🤲 

0 oy
(1,863 puan) tarafından

Ben de kız kuzenlerimin ve annemin zoruyla kapatildim. 6 sene kapalı kaldım. Evlenir evlenmez de eşime mutlu olmadığımı söyledim ve açıldım. Ailem tepki verse de zamanında zorlamasaydiniz bugün bunları yapmazdım dedim. Gönül isterdi ki kendim isteyerek kapanmayı fakat dayatma olunca sonuç böyle oluyor. Benim eşimin ailesi açık olduğu için açıklığı sorun etmedi benim eşim de. Senin kararın dedi. Senin eşinin çevresi nasıl? Eğer tesettürlü insanlar ile dolu ise eşin kesinlikle istemez bence

0 oy
(4,685 puan) tarafından

Benim kardeşim küçük yaşta kendi istegiyle kapanmıştı. Sonra 19 lu yaşlarda açıldı. İlk başta sasirdik çünkü çok isteyerek kendi kendine ortunmustu. Sonra alıştık tabi ki hepimiz. Kendi hayatı , kendi kararı bize sadece desteklemek düştü öyle de yaptık. Zorla sana dayatılan bit hayatı elbette yaşamak zorunda değilsin. İnsanlar konuşur iyi de olsan kötü de olsan seni eleştirenler yargilayanlar olacaktır. Sen sadece kendin için karar ver yaşamak istediğin gibi yaşa. İnşallah kendin için en iyisini yaparsın.

0 oy
(845 puan) tarafından

Ben de 2 defa kapandım olmadı hepsi baskıyla oldu. Açılırken bile babam dan çok çekindim düşündüm kendimle savaştım. Zorla olmuyor bu işler eşim sen bilirsin dedi çevreden cekindigimi söyleyince kime ne benim eşinden herkes kendine baksın dedi. Böyle mutluyum böyle kendimi seviyorum pişman olmadım. Yani senin kararın ben yaşadığım şeyi anlattım sadece.

0 oy
(6,723 puan) tarafından

Bende yorum yapmak istedm kendimden Yola çıkarak. 

Bende teseturluyum.   8 yıl olmustur kpanalı. Öncesi çok bakımlı saçlar boyalı herhafta kuaförde olan biriydim. Gözde biriydim diyebilirim.. 

Tesettür öyle bir nimet ki tamamen kendini saklıyorsun. Kimse sendekini görmüyor keşke daha önce kapansaydim diyebilirim o kdr gözde olmasamda olurdu.  Haliyle beni şimdi görenler çok şaşırıyor açık halin baskayfi. Gençtim bakimliydin bla bla bla.. 

. Senin kararın kalbini kırmak istemiyorum ama seytan nefsine oynuyor acil yada kapan deiyemem senin kararın . İnşallah doğru yolda hangisi hayırlısı ise o olur senin için.. 

💞🌸

0 oy
(6,070 puan) tarafından

Dini vecibeleri zorla yaptırmak gibi kötüsü yok herhalde

Çok şükür beni zorlamadi ailem kapanmam için

Kendi isteğimle kapandım

Ama fazla açık giyinmeye de karşılardi

Karışıyorlardı sinir oluyordum o zamanlar

İstediğim gibi giyinemiyordum 

Sana da ne diyebilirim bilemiyorum günah desem günah olacağını biliyorsun açılmanın 

Başkaları her zaman her şeyde konuşacak birşey bulur

Başkaları hiçbir zaman kıstasım olmadı

Ben Allah ın emrine uygun yaşayıp Allah ın nehyettiklerinden de uzak yaşayarak ömrümü tamamlamak istiyorum

0 oy
(11,105 puan) tarafından

Bu ara o kadar fazla açılan kadın var ki.... Şaşırmıyorum popüler kültürün kölesi olmuşuz maalesef.

Sana acil yada açılma diyemez kimse. Tesettürü içinden geldiği i için değil Allah'ın rızası için değil zorla yapmışsın zorla gönülsüz yapılan işte malesef olmuyor. Bunun hesabını eşine ailene değil Rabbime vereceksin. İbadet Allah ile kul arasındadir. 

İyi düşün taşın kararını ver ve verdiğin kararın arkasında dur. Kimse için değil kendin için en iyisini en doğrusunu artışıyla eskisiyle düşün. Açılırsan ne olur ne kazanırsın ne kaybedersin. Kapalı kalmaya devam edersen ne olur ne kazanırsın ne kaybedersin bunları sakin kafayla düşün. 

0 oy
(218 puan) tarafından

Yani mantıken yaklaşalım olaya. Mesela kime güzel görünmek istiyorsun ? Eşin ve kendin için evde her türlü kıyafeti giyebilirsin. Kendin içinse de ev yeterli değil mi ? İnsan başkalarına güzel görünmeyi neden ister. Benim için eşim ve ben önemliyiz mesela. Dışarıda da tabiki özenirim ama açılacaksam bir anlamı olmalı kendim evde açıksam dışarıda açılmam kendim için değil başkaları için olur. Yani kendim olamadım, diyorsun ya. Sen insanın kendi olması ile dışarıya karşı kendini göstermesi olayını karıştırıyorsun. 

0 oy
(232 puan) tarafından

Karar senin ama isteyerek de olmasa örtüye alışıyorsun sonra bir pişmanlık olabilir hakkında hayırlısı olsun 

0 oy
(248 puan) tarafından

Bende açıldım yıllar önce.kendi kararım ve araştırmalarımla kapanmistim aileme bir ay sonra soylemistim.feracelidim.carsafa doğru gidiyordum,yolda yürürken bile meal tefsir falan okurdum.boyle araştır araştır derine in derken asıl olanın kafanı değilde kalbini kapatmak olduğunu anladim,dedikodu yalan,insanlar ile ilgili kalbinden kötü bir söz geçirmemek olduğunu farkettim.tam karar verdiğimde bile üç ay düşünme süresi vermistim kendime,açıldım ailem birşey söylemedi.yillar geçti hala insanlara karşı kötü niyet beslememeye calisiyorum,yalan söylemem hiçbir zaman,elimi attığım her işte ölçütüm vicdanimdir.bedenin ruhun senin tabikide.icinde boguldugun bir hayatı yaşama bence eşinle konuş,hayır diycek,sende onun Arabistan'da ki erkekler gibi örtülü gezmesini talep edersin.inat edip yapacagim dersen yaparsın bu tartışılacak bir konu değil dersin.bu hayat senin 

(1,199 puan) tarafından

Açıl kendi karsrın dedi canım sma ortalık karışacak dedi

(248 puan) tarafından

Acil konuşan olursa dinle dinle haklısınız de ben bunu uygun gördüm de kimseyle muhatap olmazsnz haklısınız diyip direk konuyu da kapatabilirsn.ben herkese tmm diyip kendi bildigimi yapanlardanm alisirsn 

(1,199 puan) tarafından

Kaynana Kaynatadan Bahsetti

(248 puan) tarafından

Konuşsunlar konuşsunlar tmm tmm haklısınız de kapatma ama susarr bir yerden sonra onlara ne canm kanser olsan saçsız kalsan kendini yerden yere mi burçak sanki onun canını alma benim canımı al Allah'ım diye.herkes kendi saclarindan sorumlu 

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 844 göst.
26 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
40 cevap 1,981 göst.
7 Haziran 2024 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,410 puan) tarafından soruldu
+2 oy
34 cevap 1,364 göst.
30 Nisan 2023 Güzellik-Bakım kategorisinde Pelin1 (684 puan) tarafından soruldu
+1 oy
28 cevap 2,788 göst.

Kategoriler

1,469,148 soru

24,068,281 cevap

330,493 kullanıcı

...