0 oy
946 göst.
Diğer kategorisinde (1,198 puan) tarafından

Zorla kapatıldım… Açılmak istiyorum."

Kızlar herkese açık paylaşıyorum çünkü artık içimde tutamıyorum.

Zorla kapatıldım. Bu karar bana ait değildi. O zamanlar susmak zorundaydım, ama şimdi kendi sesimi duyurmak istiyorum. Kendimi Yaşlı Hissediyorum öyle diyorlar da açıkken genç örtüyle yaşlı diyenler...

Açılmak istiyorum… Çünkü artık kendimi olduğum gibi yaşamak istiyorum.

Ama dürüst olayım, korkuyorum.

Eşim ne der, nasıl konuyu açmalıyım?

Çevrem ne der? Ailem nasıl bakar? İnsanlar beni yargılar mı?

Siz ne düşünüyorsunuz?

Ben mi abartıyorum?

Yoksa gerçekten kendi bedenim üzerinde karar verme hakkım var mı?

Bu kararı verirken yadırganmak mı, yok sayılmak mı daha ağır gelir bilemiyorum…

Ama tek bildiğim, bu sefer gerçekten “ben” olmak istiyorum.

Siz bu süreçten geçtiniz mi? Geçtiyseniz neler hissettiniz?

Yanımda olacak insanlar olur mu bilmiyorum ama düşüncelerinizi okumak bana iyi gelir.

31 Cevaplar

+7 oy
(1,870 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Eşin seni sen olduğun için seviyorsa "öyle daha mutlu olacaksan, öyle yapmalısın" diyecektir. Şimdi beni linç edecekler ama ona rağmen sana şunu mutlaka söyleyeceğim. Hayat çok kısa dostum. Rol yapmak için 5 dakika bile fazla. Kaldı ki senin içini bilen Rabb"i kapanarak mı kandıracaksın. Belki bir gün içinden gelir yeniden kapanırsın inan hayat bu hiçbir şey belli olmaz. 

(3,665 puan) tarafından
+7

Belki o gün hiç gelmeyecek belki bir an ecel geldi ve sen ona bu yorumu yaparken ve senin gibi bu yorumu yapıp mutlu olduğun gibi yap hayat kısa demek hataya ortak oldun ?? yanlış anlamayın ama amacım hor görmek değil yanlışa yanlış demek. Şu ayeti okuduğum dan beri içim titriyor.

Dünya hayatı bitince kimin kazançlı çıkacağını öğreneceksiniz. (En'âm suresi/135)

(9,003 puan) tarafından

kalben kapanmadiktan sonra seklen kapanmanin onemi varki . 

(1,870 puan) tarafından

Ya bacım belki de herkes onu üzerken ben mutlu ettim diye sevap kazandım. Ya ben bunu buradakilere anlatamadım. Arkadaşlar bunun hesabını sen ben yapamayız. Yapmamalıyız da bize düşmez. Zorla kapandırılmış içinden bu gelmeyen birinin saçı açık kalsa ne kapalı kalsa ne. Tekrar söylüyorum içimizi gören Rabbi mi kandıracağız.  Gerçekten şu gruba gelmeden önce çok daha Müslümandım. Pek çok vaazcı arkadaşımız pek çok okumadan bilmeden kulaktan duyma müslüman arkadaşımız beni dinden uzaklaştırdı. 

-Reklam-
+8 oy
(1,319 puan) tarafından

Bitanem şuan gençsin evet fakat yaşlanacaksın. Evinde özgür bir şekilde açıl saçıl sana kim ne deyebilir.

Açılıp açılmama mevzusunda bununla alakalı istihare yapmanı tavsiye ederim. Burda açılma diye sert yorumlar da yapılacaktır istemeyerek kapanmışsın açıl diyr yorumlar da yapılacaktır sen bu soruyu Allah'a sor hayırlı olan ne ise kalbine Allahu Teala o hissiyatı verecektir. 

Burada birçok açık olup Kapanmak isteyen kişilerin kapanmasına vesile olduk namaz kılmak isteyen kişilerin namaz kılmasına vesile olduk Bunlar baktığın zaman hayırlı olan şeyler fakat senin açılman sana belki kendini daha kötü hissettirecek bunu öngörebildiğini düşünüyorum. Allahu Teala'nın ayetine ters düşüyor çünkü tesettür farz gibi kalıplaşmış şeyleri bunun gibi şeyleri yazıp senin hafızanda spam mesajı görevi görmek istemediğimden daha fazla yazmak istemiyorum O yüzden sen bu sorunun cevabını bizzat Allahü Teala'ya istiharede sorarak alırsın. 

(1,198 puan) tarafından
+1

Mesajını dikkatle ve saygıyla okudum. İçten ve iyi niyetle yazdığın belli, teşekkür ederim.

Benim için bu süreç sadece bir “açılmak istiyorum” meselesi değil. Kapanırken bunu gerçekten Allah için yaptığımı düşünüyorum Baskı vardı, korku vardı…

Şimdi bu sefer, gerçekten içimden geldiği gibi, samimiyetle yaklaşıp yaşamak istiyorum.

İstihare elbette düşünülebilir ama ben zaten bu konuda uzun zamandır dua ederek, hissederek, içsel bir yolculuk yapıyorum.

Rabbimden tek dileğim; kalbimle, niyetimle doğru olan neyse onun bana gösterilmesi.

Düşünceni kırıcı olmadan paylaştığın için sağ ol 🌸 Zaten açılsam bile tek fark baş örtüsü olur

(1,319 puan) tarafından

Ben teşekkür ederim nefsinle olan mücadelede Allahu Teala senin yar ve yardımcın olsun. 

tarafından

Ya Nuray sen kalbi ne güzel insansın ♥️

(1,319 puan) tarafından

Allah bilir ya keşke güzel kalpli olsaydım gerçekten

+2 oy
(11,373 puan) tarafından

Rabbim banada hakkıyla kapanmayı nasip etse 

Bende kapanmayı istiyorum 

(1,198 puan) tarafından

Amin İnşallah Canım💓

+2 oy
(1,199 puan) tarafından

Allah rızası için değil de ailen zorladı dıye kapanmışsın ve bu travma kalmış sende

Açıl demem asla Rabbim yardımcın olsun şeytan vesvese verıyor sana dua et ve iyice düşün taşın ona göre karar ver

(1,198 puan) tarafından

Teşekkürler Yorum İçin

+1 oy
(1,629 puan) tarafından

Ah canım öyle oluyor ne yazık ki zorla başörtüsüne sokulunca benimsenemiyor. Üzüldüm senin adına ama içinden gelmiyorsa hakkını veremıyorsan açıl. Eşinin tepkisi ne olur bilemem ama sen istemiyorsan söyle.

(1,319 puan) tarafından
+2

Lam Elif ben bunun fetvasını dinledim diyor ki bir kişi bir ibadeti tam yapamıyorsa Sakın ona Hani yapamıyorsan onu bırak demeyin. Misal kişi alkol içiyordur namaz kılıyordur bu kişiye ya alkolü bırak bırakamıyorsan namaz kılma demek ne kadar yanlışsa tam kapanamayan kişiye de hakkını veremiyorsan açıl demek hiç doğru değil bizzat kişiye günaha sevk etmek oluyor. Bunun fetvasını verecek şekilde Bizler fıkıh okumadık O yüzden diyemeyiz.

(1,629 puan) tarafından

Ne fetvası kim fetva vermiş? Hakkını veremıyorsa çıkarsın başındakini. Zorla başı örtülmüş. Kendi kafa karışıklığından değil. Kendisi hiçbir zaman tercih etmemiş. Kendi isteğiyle kapanıp kafası karıştığı için açılmak istediğini söyleseydi yorumum daha farklı olurdu. O tesettür ibadeti yerine getirmiyor şuan farkında mısın? Yorumunun başına la bi gıt yazmıştın düzeltmişsin.

(1,319 puan) tarafından

La bir git Yazmadım sesli klavye ile yazdığım için Lam Elif kısmını Öyle yazmış düzelttim

(1,319 puan) tarafından
+3

Hanımefendi gayet de hakkını veriyor Çünkü Yukarıda bir yerde kapanırken Allah için kapandım baskı vardı korku vardı yazmış Şu an sadece bir çelişki içerisinde nefsiyle. Ve çok da güzel açılırsam Sadece başım azcık olacak yazmış Bu da demek oluyor ki bu Hanım hakikaten tesettürü çok güzel bir şekilde yaşıyor. Insanların kendisine onu yaşlı hissettirdikleri için böyle bir duygusal sürece girmiş. 

(1,319 puan) tarafından
+2

Yani şimdi baktığın zaman dışarısı çok sıcak Ben de bilirim açık kıyafetlerle gezmeyi isterim yani Neden istemeyeyim ki ama Allahu Teala'nın emrettiği için kapalı gezme gayretinde bulunuyorum yoksa ne kadar güzel Rüzgar saçlarımı savursun rüzgar tenime değsin isterim. Nefsim bundan haz alır neden istemeyeyim. Hanımefendi de aynı şekilde kapanmanın Allahu Teala'nın emri olduğunu biliyor. 

+1 oy
tarafından

Yaaa ama öbür dünyanıda düşün 🥺 bu dünyada ki zevkin için ahiretini yakma be gülüm . Şeytan vesvesesini dinliyorsun yapma kuzum namaz kıl Kur'an oku için ısınır tekrardan 🙏

(1,198 puan) tarafından

Onlar var zaten 🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺

tarafından

Yaa Rabb'im en hayırlısını nasip etsin inşallah canım zorlandığın için içinden gelmiyor anlıyorum 

+1 oy
(18,320 puan) tarafından

Arkadaşımda senin gibiydi aynı eşiyle konuşup ikna etti hiç kimse de yargılamadi ilk defa kendim için bişey yapıyorum lütfen beni üzmeyin demişti asla dile bile getirmedik kimsenin de getirmesine müsade etmedik elimizden geldiğince acilmasan daha iyi ama sen kararliysan ne desek boş kafaya koymuşsundurr

(1,198 puan) tarafından

Yorumun için çok teşekkür ederim, gerçekten çok naziksin. Evet, biraz kafama koydum gibi ama yine de içimde çok dalgalanma var. Bir yanım kalmak istiyor, bir yanım gitmek… Biliyorum açılmak kolay bir karar değil ama artık gerçekten kendim için bir şey yapmak istiyorum. Bu süreçte anlayışla yaklaşmanız, yargılamadan dinlemeniz bile bana çok iyi geliyor. Allah hepimizin yolunu açık etsin.........................

(18,320 puan) tarafından
+1

Bizde kadınız anlarız halden hem bizlerde çocuk büyütüyoruz yargılamak bize düşmez kişi yaşattığıni yaşamadan ölmezmis hakkında hayırlısı olsun ❤️ 

+1 oy
(757 puan) tarafından

Çevirenin ne dediği önemli değil önemli olan eşinin ne dediği ama onun da bence buna karışmaya hakkı yok mutsuzsan kendini iyi hissetmiyorsan açıl ne diyeyim.

(1,198 puan) tarafından

🥺🥺🥺Konuyu nasıl açacağım İnan bilmiyorum

(757 puan) tarafından
+1

En başından kendi isteğinle kapanmadığını artık Kimin zoru ile kapandıysan o kişinin seni zorladığını anlatacaksın böyle mutlu olmadığını söyleyeceksin  sonra da açılacağım ben diyeceksin seni ben çok iyi anlıyorum biliyor musun çünkü zamanında o kadar çok annem tarafından kapanmam için baskı uygulandı ki çocukluğumdan beri ama ben karşı gelmeyi başardım acıktım açığım hala tesettürlü kadınlara saygım sonsuz aynı şekilde çarşaf giyen hanımlara da saygim sonsuz herkesin kendi tercihi ama ben kendime asla ve asla yakıştıramıyorum başörtüyü takınca kendimi ben çok yaşlı hissediyorum değişik hissediyorum bu arada kafama ben gerçekten hiçbir şey takamıyorum süs olsun veya başka bir şey olsun bendeki takıntı da olabilir bilmiyorum normalde aslında o kadar açık giyinen bir kadın da değilim şu da bir gerçek açıklık ile çıplaklık bir değil.

+1 oy
(1,425 puan) tarafından

Zorla kapatmak nedir ya? Cok uzucu. Esinle ortak yolu bulup istedigin karari verirsin umarim. Elalemi umursama herkes kendi camurunda debelensin birak

(1,198 puan) tarafından

Konuyu nasıl açacağım bilmiyorum örtün varken kocanın yanında yaşlı duruyorsun diyen bile oldu..................

(1,425 puan) tarafından

Bence anlayisla karsilar. Mutsuz oldugundan bahset once

+1 oy
(8,608 puan) tarafından

Evet bende zorla baskıyla kapatildim ve 2 yılın sonunda açıldım hem de kavga ile ailem o kadar ağır laflar söyledi ki ama umrumda olmadı 2 ay hiç dışarı çıkarılmadım daha çok soğudum kapalılıktan ve 10 yıl oldu açılalı verdiğim en doğru karar buydu çünkü psikolojim çok bozulmuştu. Kapanmayı düşünmüyorum keşke baskı olmasaydı belki de herşey daha farklı olurdu. Şimdi iyiyim mutluyum özgüvenim var. İnsan nasıl muyluysa öyle yaşamalı hayatını.

+1 oy
(6,653 puan) tarafından

Evet geçtim kimse ne der diyede düşünmedim 

Kimsede birşey diyemedi 

Ha şöyle bir şey var benimki bir nevi mecburi bir açılma oldu fazla detaya girmek istemiyorum 

O yüzden ailem saygı duydu ve onlarda acmam için bir süre baskı yaptılar 

Eşimin ailesi ve akrabaları çok tepki verdi eşim annesine babasına bile sizene diyerek rest çekti 

+1 oy
(2,662 puan) tarafından

Valla cnm içinden ne geliyorsa onu yap bu hayata bikere geliyorsun ve senin hayatın hayatta mutlu olabilmek çok zor o yüzden nasıl mutluysan öyle yap.

Tabiki çevreden laf gelebilir onuda takma bisure sonra herkes alışır zaten 

İçinden geleni yap.

+1 oy
(254 puan) tarafından

Ben seni anlıyorum bende kapandım ama bana kapan filan diyen olmadı ben sadece özenti olarak kapandım 3 yıl kapalıydı 3 yılın sonunda yapamayicagimi farkettim herkes yaşlı gosteriyorssun bence yakışmadı işte giyimini oturtamadin neler neler dediler depresyona girdim aynaya küstüm o derece eşime söyledim ben acilicam dedim olmaz dedi yazda geldi biguluyordum istemediğim için eşimle tekrar konuştum ne yasadiysam anlattım tamam sen doğru yolu gösterdin ama ben yapamıyorum dedim aynaya bakmak istemiyorum ben intihar edicek dereceye geldim sen ne kadar begensende ben bu bedeni kabul edemiyorum dedim zaten ben tesettürlü değilim dedim balkona kapıya çöpe çıkarken açık çıkıyorum bu tesettür değil kimi kandiriyorum dedim eğer direticeksen senin olmadığın yerde açık gezerim olduğunda da kapanirim kabul ediyor musun dedim ben çok mutsuzum dedim oda tamam sen nasıl mutluysan nasıl istiyorsan öyle olsun dedi zaten aman aman açık değilim çok ölçülü giyinirim bazıları küstü bana açıldım diye sanki dinden çıktım ben yine namazımı kılıyorum ama tesettürü ben yapamadım ama sana acil diyemem çünkü yine sen düşünüp son kararı sen vericeksin eşinle sakın sakin konuşursan onunda anlayacağını düşünüyorum Allah feraha cikarsin

+1 oy
(261 puan) tarafından

Ben baş ortusune açıklık kapalılık denilmesinden. Nefret ediyorum. Basımda baş örtüsü yok diye ben neden açık diye nitelendiriliyor um. Sanki ciplakmisiz gibi. Neyse bu ayrı konu. 

Ben baş örtülü degilm fakat açıkta değilim. Ben başörtüsünün bir gelenek ve kültür oldgnu dusnuyorum. Kuran'da açık giyinilmemesi gerektigni okudum ben. Ziynetlerinizi kapatın diyor. Göğsünüzü kapatin diyor.  İşte herkesin bir görüşü var.  Ben inansaydim eger sizin gibi Allah'ın bunu emrettigine ozamn baş örtüsü orterdim. Kim ne gözle bakmış takmazdim. 

Kuran'da ziynetlerinizi örtün diyor ya, eğer saç sence ziynetse, sence cinsel bir bolgyse sence tahrik edicek bir yerse kapali kalmaya devam etmelisin. 

(261 puan) tarafından

Dunyada tek ben değilim. Şaşırıyor olmanizida normal karşılıyorum. Görmek isterseniz eğer benim gibi düşünen binlerce insan var.  Biraz farklı bakarsanız belki..

Peygamber efendimiz de zamaninda İslami tebliğ ettiğinde,, insnar diyordu ki biz atalarımızdan hordugumuze mi iman edecehiz senin gibi bir çobanın söylediğine mi. Veya diğer peygamberlere de aynısı yapılıyordu. 

Sünnete de karşıyım oğluma yaptirmis o olmama rağmen 

Adetliyken ibadetten uzak durmaya katiyyen karşıyım. 

(1,319 puan) tarafından

Adetken ve lohusayken cima serbest mi ve oruç da tutuluyor mu ? @Mirmirmir

(261 puan) tarafından

Cima serbest değil. Yani ilişki. Katiyyen haramdır. Allah Kuran'da yasakları net şekilde belirtmiştir. Fakat adetliyken oruç tutmayı dememiştir. Adetliyken namaz kilmayin dememistir. Çocukları sünnet edin dememiştir.  

Demiştir ki, rahatsizsaniz oruç tutmayı yolculuktaysaniz ve rahtszsaniz yapmayın. Bu tarz yazıyor. 

İnsanlar dolaylama yapıyor adetliyken ilişkiye giremiyorum Allah'ın huzurunda namaz kılmaya hakkımız yok manasiyle ibadet edilmiyor. 

(1,319 puan) tarafından

Kaç vakit namaz kılınıyor ? Ve nasıl namaz kılıyorsunuz ne okuyorsunuz ?

(261 puan) tarafından

Normalde cevap vermiycektim, aç oku ne diyorsa onu yapıyorum demem gerekirdi. Sonra aklıma geldi anlatan video var. Çok merak ettigni dusunerek  

https://youtu.be/kfJ21CO3Tlg

0 oy
(72 puan) tarafından

Ne zaman kapandın. Bende 6.sınıfa giderken zorla kapatıldım şuan 27 yaşındayım asla açılmam. Bu aralar sosyal medyada akım haline getirmişler açıkçası üzülüyorum herkesin kendi düşüncesi tabiki eşinle konuş öncelikle 

(1,198 puan) tarafından

Canım senin yaşadığın sürece saygı duyuyorum Hepimiz farklı duygularla büyüdük farklı yollar seçtik

Ben de çok küçük yaşta kendi isteğim dışında kapandım 10 sene Şimdi içimden geldiği gibi yaşamak istiyorum kimseye özentiyle değil sadece kendime dürüst olarak

Eşimle de açık açık konuşmayı düşünüyorum

Fikrini paylaştığın için teşekkür ederim 🌸

(72 puan) tarafından

Rica ederim canım nasıl mutluysan öyle yaşa tabiki

0 oy
(3,015 puan) tarafından

Öncelikle zorla kapatılmaya çok karşıyım bu kendi isteğin ile olmalıydı çünkü zorla tesettür ibadet olmaz insanın içinden gelmeli. 

İnsanlar ne der ailem ne der düşüncesine girme o beden senin bedenin kimse buna karışamaz eşine bu konuda tatlı dilli ol ikna etmeye çalış derim. 

Bir konış bakalım tepkisi ne olucak eşinin 

(1,198 puan) tarafından

Mesajın için Teşekkürler Canım 🙏Ah canım öyle oluyor ne yazık ki zorla başörtüsüne sokulunca benimsenemiyor.

0 oy
(3,911 puan) tarafından

zorla dayatılan şeylerin sonu hüsran işte maalesef. kendinden emin ol ve kararını açıkla. 

(1,198 puan) tarafından

Maalesef Öyle Oluyor..........

0 oy
tarafından

Kızım sana insanların saygı duymaları gerekiyor 

Her insan özgür olmalıdır 

Çok afedersin ama 

Kafasını örtüpte altına tayt dap dar kot giyenleride gördüm görmedim desem yalan olur.

Herseyleri ap açık meydanda

Kapalı olmak 

Tesettürlü olmak bu değildir 

Tabiki acılabilirsin 

O senin özgür kararın 

İlla ki sen güçlü dirayetli olacaksın ki 

Karşına çıkabilecek şeylere karşı zırh gibi olabilmelisin.

Bi de yok o ne der 

Bu ne der diye diye bu hale gelmedik mi be kızım 

Ailende olsa 

Eşin de olsa

Çocukların cevren akrabanda olsa 

Sana ve kararlarına saygılı olmaları gerekir 

(1,198 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

O kadar haklısın ki teşekkürler yorumlar için...................

tarafından

Rica ederim kızım 

Allah yar ve yardımcımız olsun yavrum 

(1,198 puan) tarafından

🥺🥺🥺Sağ Ol

0 oy
tarafından

Bu düşüncelere iten başka sebepler olabileceğini düşünüyorum. İyice düşünmelisin açılınca gerçekten tamamen özgür mü olacaksın Seni etkileyen tek şey örtü mü kendi kararlarını vererek yaşamadığın tek şey örtün mü. 

Ve kapalılık yaşlılık çirkinlik değildir. Güzelliği örtmek için zaten orası ayrı ama hem yeterince örtüp hem iyi hissettirecek çeşit çeşit kıyafet var. Eğer bir buhrandaysan acele etme gerçekten içine dön bir bak hangi eksik beni buna itiyor diye. Seni tamamen bilemem sadece düşünmen gereken şeyleri hatırlatmak istedim 🌸

(1,198 puan) tarafından

Nazik Görüşün İçin Teşekkürler 🥺

0 oy
(9,003 puan) tarafından

acil yada kapan demek haddime degil.  gunahi sevabin da beni baglamaz. baskasinida baglamaz. sen baskasi istedigi icin kapandiysan anlami ne ki . sadece daha fazla metrekare kumas giyiyorsun ortunuyorsun o. bunu allahin emrinoldugi icin icinden gelerek yapmalisin inanarak yapmalisin . . seklen kapali olabilirsin ama icin aciksa ne anlami kaldiki. kalben istemiyorsan. dinimizden dil

ile ikrar kalp ile tastik var yani biseyi sadece disindan soylemek degil icinden de inanman ozumsemen lazim . 

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 839 göst.
26 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
40 cevap 1,922 göst.
7 Haziran 2024 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,395 puan) tarafından soruldu
+2 oy
34 cevap 1,317 göst.
30 Nisan 2023 Güzellik-Bakım kategorisinde Pelin1 (682 puan) tarafından soruldu
+1 oy
28 cevap 2,770 göst.

Kategoriler

1,465,730 soru

24,020,271 cevap

328,191 kullanıcı

...