+1 oy
205 göst.
Diğer kategorisinde (18 puan) tarafından

Merhaba kızçelerim 2 yaşında ve 3 yaşında 2 tane bebeklerim var 2 yaşında olan kızın meme içiyor ve gece sürekli uyanıyor Benim yarın geceden itibaren Çalışmam gerekiyor biraz araştırdım çevremdekilerin tavsiyesiyle bay bay uyku Damlasın tavsiye ettiler Acaba bunu kullanırsam Kızım gece her zamanki gibi sık sık Uyanır mı meme için yoksa sabaha kadar Düzenli uyku mu sağlar bir bilginiz var mı

15 Cevaplar

+1 oy
(2,829 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Bu damlanın bir çok hasara yol açtığı biliniyor, sinir sistemi başta olmak üzere. Bir çok nöbet geçiren çocuk var, daha çok asabilesen var. Yaşı oldukva ilerlemiş. Böyle kestirmelere başvurmak yerine bir uyku rutini oluşturun. 2 yaşında bir çocuğun hala gece beslenme vs sebepli kalkması gelisimini pekte olumlu etkilemiyor. Bu uas grubunda 10-12 saat gece uykusu beklenir. Çok zorlanıyorsanız sütten kesmeyi deneyin. Çocuğa bir rutin verin. 

Bu arada bu damlalarda combo olarak papatya Melisa ıhlamur var. Böyle bir bitki çayını sizde icseniz muhtemelen 2 saat kestirmek istersiniz. Lakin bu damlada bu etki bile verilmiyor. Bebeklerin uykuya kolay dalmasina yardımcı sadece. Uyku süresini uzatmiyor. 10 dk sonra yine kalkan bir cocuksa yine kalkıyor yani. Zaten yazıyor açıklamalarında okursanız. Bunun yerine uyku öncesi 1 fincan ıhlamur, ballı süt ve vermek inanın daha etkilidir. 

Bitkisel yazdığına aldanmayın. O kadar bitkisel birşey olsa evinizde papatya ıhlamur Melisa kaynatıp icirirdiniz zaten. 

-Reklam-
+2 oy
(228 puan) tarafından

Kesinlikle ilaç kullanma zararlı kimyasal hepsi yazık bebege daha 2 yaşında 

(18 puan) tarafından

İlaç degıl tamamen bitkisel

(228 puan) tarafından

Ilac kategorisinde yer alıyor yinede güvenip vermezdim ben olsam

(6,541 puan) tarafından

Bitkisel olmasi zarar vermeyecek anlaminami geliyo ?

(228 puan) tarafından

Bitkisel de olsa kimyasal içeriyor zararlı sırf ben ise gidicem çocuk uyusun diye bebege kimyasal mi verilir 

(6,541 puan) tarafından

Urun kimyasal icermiyo. Ama bitkisel ve dogal olan seylerde bebeklere hatta yetiskinlere bile zarar verebilir. 

Bitkisel veya dogal diye vermeyo dogru bulmuyorum. Zaten arastirirsaniz bi cok zarari oldugunu gorursunuz.

+2 oy
(3,676 puan) tarafından

O damlalar uykuya dalmasına yardımcı olur uyanmamaya değil bide sürekli kullanımda zararlı olur 

+1 oy
(9,081 puan) tarafından

6 aylikken almistim ogluma. onu icirdigim gun heoten daha zor uyuyordu sinir oldum attim. hemde uclü sise almistim indirimdeydi diye. inancim baya tamdi kullaninca ise yarayacagina dair

(9,081 puan) tarafından

papatya kaynatip bi tatli kasigi kadar veriyirdim . bitki cayi  kimyon corekotu rezene

+1 oy
(950 puan) tarafından

Memeyi biraktirmayi denedinmi . Bende 2 yaşına gelince biraktirmak istiyorum suan 16 aylik 

(18 puan) tarafından

Of denedım ama basarılı olamıyorum çünkü çok fazla direniyor

+1 oy
(228 puan) tarafından

Yapay zeka da böyle söylüyor 

image

+1 oy
(6,541 puan) tarafından

Canim bu tarz urunler bebeklerin beynine zarar verebilir. O sebeple onerilmez. 

Bitkisel olmasi zarar vermeyecegi anlamina gelmez. 

Bazi besinler bebeklere onerilmez veya ek gida doneminde her besinin verilme zamani vardir. Bu acidan dusunebilirsin. 

Doktorumuz bu damlanin 3-4 yastan once ki donemde verilmemesini onerdi. Genelde ozel cocuklara zoraki durumlarda kullaniliyomus. Onun haricinde kesinlikle kullanilmamali dedi. 

Bu arada uykusuzlugu dibine kadar yasadim. Seni cok iyi anliyorum ama bu sekil bebeginin beynine zarar verirsin.

+1 oy
(375 puan) tarafından

Abimgil yeğenime kullanıyor 21.30 gibi veriyor 22 de hemen uykuya dalıyor sanırım gece de uyanmıyor. Abim doktor eczacı bir tanıdıklarına danışarak kullanmaya başladılar ama yeğenim 4 yaşından sonra kullanmaya başladı daha küçük yaş için uygun mudur bilemiyorum 

+1 oy
(4,204 puan) tarafından

Yaşı da gelmiş zaten emmeyi bırakırsa uykusu düzene girecektir boşuna da damla kullanmamamis olursun canım 

+1 oy
(1,014 puan) tarafından

Benim kızım da 21 aylık bende kullanmayı düşündüm uykuya çok direndiği için ama tereddütlüydüm buraya yazınca iyice vazgeçtim onunda çok olumsuz yanları varmış 

+1 oy
(21,749 puan) tarafından

İnternette yorumlarını okumuştum bu ürünün bir çok kişi çocuğunda solunum sıkıntısı meydana geldiğini yazmış 

+1 oy
(2,799 puan) tarafından

Kızınızın gecesi uyanmasının nedeni destekli uyuması. Benim bildiğim kadarıyla bu ürün uykuya geçici kolaylaştırıyor. Yani işe yarasa bile sadece ilk seferde kolay uyur gece hala sık uyanabilir. Ben şahsen bu tarz ürünleri hiç kullanmak istemedim.

+1 oy
(8,679 puan) tarafından

Ne uğraşıyorsun memeden kes kurtul en fazla 1 hafta sana zorluk çıkaracak sonrası rahat yavaş yavaş daha fazla uyuyacak. Ben 2 yaşına kadar gece emzirdigime pişmanım. Şimdi hamileyim 1 yaşında gece emzirmeyi bırakacağım gündüz devam ederim sadece. 

(18 puan) tarafından

Nasıl bırakacaksın bende çok istiyorum ama olmuyor yarın akşam ise baslıyacam eşim bakacak acaba ben olmasam alısır mı 

(447 puan) tarafından

Eşin gece uyanınca su versin biraz biraz canım, o şekilde alışır 

(8,679 puan) tarafından

Kızımda bıraktırma aşamasında bir uyandı su verdim bir uyandı pış pış dedim bir uyandı kucağıma aldım sarıldım sonra yine uyandı su verdim şeklinde bir kaç günde bıraktırmıştım 

+1 oy
(200 puan) tarafından

Ogluma. Veriyordum emzirdigim zamanda ayni uyaniyordu 

+1 oy
(447 puan) tarafından

Emmek için uyanıyorsa memeyi bırakmanız lazım artık canim zaten 2 yaşına gelmiş, gecede uyanmaz bu sayede. Benimkide biberon için uyanıyordu ama artık uyanmiyor BM

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 206 göst.
0 oy
5 cevap 800 göst.
4 Ocak 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 386 göst.
30 Haziran 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde bbsradrkk (1,650 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 1,821 göst.
22 Mart 2021 Diğer kategorisinde MiracAlpinannesi (153 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,739 soru

24,063,147 cevap

330,249 kullanıcı

...