0 oy
164 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,971 puan) tarafından

Ben ek gida yapımında basarız oluyorum sanirim.

Meyve püresi yapayim dedim kaynatipta elma havuç kayisi birde biraz pirinç unu gibi ekledim  kaynatıp blandir yaptim yok tatlı olmus 😂😂rende yapsam benim bile boğazımda kaliyor 

7 Cevaplar

+1 oy
(4,048 puan) tarafından

blender kullanma

cam rende kullan

haşlama, buharda pişir

(2,971 puan) tarafından

Tamam 

-Reklam-
0 oy
(6,489 puan) tarafından

Cam rendede rendele o şekilde yap 

0 oy
(18,454 puan) tarafından

Rendenin önce yeriyle rendeler Bebek irmigiyle karıştırırdm Blender yapmazdim bebek irmigini de nadir kullanır sadece meyve püresi verirdim öyle dene istersen 

(2,971 puan) tarafından

Oda cıvık.oluyor  valla napcaz bilemedim 😊

(18,454 puan) tarafından

Yok kız olmaz ben şeftali muz yapıyordum tam kaşık kıvamı iyi oluyordu

(2,971 puan) tarafından

Birde onu deniyey8m

0 oy
(14,878 puan) tarafından

Bir kaşık bebek irmiğini biraz su ile pişir canım içine cam rende ile meyve ez karıştır iyice. Kalmaz boğazında korkma öğürme refleksi dil ortasında bebeklerde ondan boğazında kalmış gibi davranıyorlar 

(2,971 puan) tarafından

Deniyeyim birde çorba siz ne veriyorsunuz havuç kabak patetes yapiyorum ben 

(14,878 puan) tarafından

Benim daha tam geçmedi. Ama az zeytinyağı kabak patates dediğin gibi. Tarhana yapabilirsin kapya biber ile renklendirip. Şehriye çorbası koyuca yapıp yedirebilirsin. Yapıp verirken çatalla ez şehriyeleri. 

0 oy
(2,495 puan) tarafından

Elma armut kaynatıp kaynayınca biraz irmik ekle sonra karıştır kapat tamam extra blender yapmaya gerek yok kı veya istersen cam rende ile rendele kaşıkla ver oda oluyor 

0 oy
(4,888 puan) tarafından

Elma, havuç, kayısı hepsi tatlı olduğu için çok şekerli gelmiştir sana. Karışımları değiştirebilirsin biraz. Şeftali, armut, avokado, yaban mersini(ayına uygunsa elbet), kırmızı erik vs. ile karışımlar hazırlarsan belki şekeri daha az olur biraz ekşilik verecekleri için. Bir de irmikle bence daha iyi oluyor pirinç ununa göre. Tabi tercih senin. Bir de balkabağı, brokoli, bezelye, karnabahar vs de hazırlayabilirsin. Püreler illa meyveden olmak zorunda değil bana göre. 

(2,971 puan) tarafından

Deniyecegim bakalim  teşekkürler 

0 oy
(5,773 puan) tarafından

Pirinç ucuna gerek yok kaynatmaya gerek yok blendera gerek yok

Meyveye de gerek yok diyomuşum😀

(5,773 puan) tarafından

Rondo kullanmadim ama fındık ceviz verebilmek için baharat öğütücüde öğüttüm, cam rendede rendeledigim meyvenin içine koyup veriyordum. İlk zamanlar böyle şeyler verdim yumurta yoğurt ..belki aklıma gelmeyen de vardır yumurta şimdi aklıma geldi. Blender rondo vb kullanmadim. Suda haslamadim buharda pişirdim ama onlari da yemedi. Yavaş yavaş diğer gıdalara geçtim . Evde yaptığım kaymaktan da verdim 

(5,773 puan) tarafından

Mama yerine ek gıda mi vermek istiyorsun daha çok

(2,971 puan) tarafından

Ee artık ek gıdaya gecmiyceklermi ben günde çorba meyve ve yoğurt veriyorum yani mutlaka çorba oluyor ana öğün gibi zaten 1 öğünü böyle atlıyoruz neden hep mamami vercez

(5,773 puan) tarafından

Yok zaten ben mama taraftarı değilim. Çorbalar da yaptım verdim ama tam olarak hangi ayda başladığımı hatırlamıyorum. Mercimek

ezogelin 

Terbiyeli tel şehriye çorbası

Arpa şehriye çorbası

Sebze çorbası

Turuncu kabak çorbası

Daha aklıma gelmeyen bir sürü çorba böyle sırayla yapıp veriyordum ama bıkmıştım o zamanlar hep çorba vermekten neyseki yavaş yavaş diğer yemeklere de geçtik kurtuldum çorba yapmaktan

Çorbalara ıyma veya et koyarsan iyi olur sağlıklı beslenir oğlun. Mesele mercimek çorbasına tarhanaya kendi yaptığım ilik suyundan da koyuyorsun

Tarhana yapmaktan sıkılırsan içine tel şehriye koyarak da yapabilirsin

(2,971 puan) tarafından

Yok daha o kaşar değil yeşil sebze bile vermedi 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 147 göst.
30 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 139 göst.
0 oy
5 cevap 241 göst.
2 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu