0 oy
659 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (153 puan) tarafından

Selam kızlar nasılsınız neler yapıyorsunuz benim moralim aşırı derecede bozuk bir önceki yazdığım postu görenler az çok bilir. Banka ile ilgili bir sorunum vardı ona dair bir post açmıştım ve kızlardan biri postunu altina acaba kardeşin seni kandırıyor olabilir mi parayı yemiş olabilir mi demişti Ben de sanmıyorum gibisinden cevap vermiştim. Ve bugün öğreniyorum ki gerçekten benim tonca emek vererek, kızımı yanıma alarak çalıştığım gittiğim o işten kazandığım paramı benden habersiz yemiş. En çok zoruma ne gitti biliyor musunuz yani bana bunu yapanın benim öz ve öz kardeşim olması beni çok derinden burktu incitti. Ve bir diğer üzüldüğüm nokta içinde bir gram merhamet olan bir insan bunu yapmazdı yani benim durumumu o kadar iyi biliyor ne zorluklarla çalıştığımı o kadar iyi biliyor her şeyden yoksul yaşadığımızı aldığım o maaşla ancak buzdolabı ihtiyacını kirayı vesaire ödeyebildiğimi de çok iyi biliyor yani o maaş benim hayata tutunma harçlığım bunu da çok iyi biliyor yani gram merhamet olsaydı içinde o paraya kıyamazdı ama demek ki yokmuş. Yemin ederim artık ne diyeceğimi bilemiyorum. Gel dedim bankaya gidelim sürekli geçiştiriyordu en son gel işte gidip halledelim falan dedim baktık ki köşeye sıkıştı son çare itiraf etti ya benim ihtiyacım vardı Ben o parayı kullandım dedi ne paramı geri ver dedim ne de bağırıp çağırdım sadece yazıklar olsun sana dedim benden habersiz şekilde kendi yeğeninin rızkını yedin ben bu çocuğa şimdi nasıl bez alacağım her şeyi geç ben bu çocuğa nasıl kahvaltılık bir şeyler alacağım nasıl sütünü alacağım dedim bak biliyorsun dedim ben bu maaşı bekliyordum günlerdir diyordum ki maaş gelsin şunu alalım bunu alalım Sen dedim bana nasıl kıydn artık kardeşe bile güven olmazmış cidden pes dedim ama bir kez daha anladım bu hayattan tek olduğumu. Cidden Allah'a havale ediyorum. Dizinde başınızı sisirdim çok uzun oldu ama çok sinirlendim onu geç aşırı moralim bozuldu siz olsanız ne düşünür napardiniz

15 Cevaplar

+4 oy
(1,860 puan) tarafından

Polise gideceğim de ve iste. Onlar seni düşünmüyor sen niye düşünüyorsun?

Ya paramı verirsiniz ya da kızınız hırsızlıktan ıslahevine gider de. Sonra ileride evlendirirken veya iş ararken ıslahevi geçmişi karşısına çıktığında yüzünüz kızarmasın. Hırsızlık bu.

Her çocuk da anne babasının sırrıdır, şu yaptığı kendisini değil ailesini rezil etti.

Hakkını aramana Allah müsade ediyor, neden durasın ki?

(153 puan) tarafından

Ya biliyor musunuz  bu şekilde söylemek veya yapmak aklıma gelmedi değil ama yine bak yine de ben onlar gibi değilim demek ki şu lanet gelesi vicdanım el vermedi dedim ki benim de kızım var Ben de bir anneyim o şekilde annemi üzmek istemedim ama şu an ben de çaresizim yani gerçekten normalde ben bugün veya dün gidip evimin eksiklerini kızımın eksiklerini alacaktım şu an çaresizce oturmuş bir şey düşünüyorum yani

(1,860 puan) tarafından
+3

Kendinle alakalı olsa tamam affet ama kızınla alakalı, Allah sana emanet bir can verdi ve o kendi hakkını kuruyana kadar sen onun hakkını korumak “zorundasın”

Başka çaren yok ki. Allah sana evladının hakkına girmelerine müsade et diye mi verdi o bebeği?

Kardeşine bakmak sana farz değil ama evladına bakmak farz. (Eşine farz aslında ama galiba şu an teksin, o sebeple bu yükümlülük senin üstünde.)

Gidip açıkça iste ve eğer karşı çıkarlarsa anında polisi ara. Şaka yapmadığını anlasınlar yoksa daha çok başın ağrır.

Benim altınlarımı yediniz ses etmedim ama evladımın rızkına dokunamazsınız. Paşa paşa vereceksiniz paramı yoksa ıslahevine gider diye de açıkça ifade et kendini.

Tek başına olsaydın ne yaparsan seni bağlardı ama artık tek değilsin, eğer hakkını şimdi almazsan aynı onlar gibi sen de o bebeğin hakkına girersin.

Allahtan korkmuyorlarsa sen de mi korkmuyorsun?

(15,136 puan) tarafından

Senin vicdanın evladına sızlasın. ALASKA  Sonsuz haklı bu konuda. Ve ne demek hiçbir şey demedim. Şiddet çözümdür bazen

-Reklam-
+2 oy
(2,005 puan) tarafından

Çok üzücü. Allah hidayet versin ama böyle yaptığıyla kalmamalı. Ilı ay bir işe sokun eşek sudan gelene kadar çalışsın ödesin sana. Tabi sen bekleyemezsin babandan iste. O da çalıştığını babasına ödesin. Kolay mı öyle başkasının emeğini, rızkını yemek? Eğer o kardeşin bunun bedelini ödemezse bir daha böyle bir fırsat eline geçtiğinde yıne aynısını yapar. Çalıstırın

+2 oy
(15,136 puan) tarafından

Kardeşini yolmak için ne bekliyorsun peki

0 oy
(4,535 puan) tarafından

Önceki postuna bakıp geliyorum 

(153 puan) tarafından

Moralim aşırı bozuldu ya oturdum öyle çare düşünüyorum gerçekten insafsız sen 16 yaşındasın ne yapacak parayı ailen senin ihtiyacını görüyor. O para benim çocuğumun rizkiydi 

(4,535 puan) tarafından

Kardeşine ödet eğer o ödeyemezse.  Anne babandan iste. Paranı da kimseye güvenme bundan sonra.

(153 puan) tarafından

Annemle babam mı ödeyecek onlar kardeşimden beter biliyor musun eşimden ilk ayrıldığım yıl hani kendimi toparlayana kadar bir ev tutma imkanım olana kadar onlar da kalmıştım o zamanlar bile elimde kalan birkaç altınımı dahi onlar yemişler diye yemin ederim ki ve hala ödemediler

(4,535 puan) tarafından

E canım sen annem babam ödemez kardeşime bir şey diyemedim diye niye bu kadar pasif duruyorsun. Tek başına olsan neyse ama senin bir çocuğun var. Onun hakkının yemesine göz yumup sessiz kalamazsın. Bırak vicdanı merhameti. Ben olsam dolarım kardeşimin saçını elime paramı ver yoksa seni polise şikayet ederim der bir de cinnet geçirir her tarafı kırar dökerim. Anneme babama da paramı bügün ödemezseniz kızınızı hırsızlıktan hapse attırırım der tehdit ederim.

(1,859 puan) tarafından

Bencede yapması gereken o emin olun fırsatını bulsun gene yemeye çalışacak o yapıda insan beşinde aynıdır onunda  dersini güzel ver ve mesafeni koru

0 oy
(17,267 puan) tarafından

Ee geri vermeyi düşünmüyor mu parayi. 

(153 puan) tarafından

Keşke verse canım benim nereden verecek ne çalışıyor ne bir şey oturmuş babası ona bakıyor. Bilmiyorum ben helal etmiyorum

(17,267 puan) tarafından

O zaman babandan iste. Yaşina başina bakmam yakasına yapışırım valla. 

(9,080 puan) tarafından

iyide kadin cocuguna evine bakiodu biliodur ablasinin durumunu cocugu yanima alip calistim dio buna bile goz diktiyae zaten odeme geri odeme mantigi da dusuncesinde olamaz ben demistin kandiriyor diye. bariz belliydi. qr koddan cekilmez diyordu. neyse anne baban varsa onlardan iste odesinler cocuklarinin hatasini. 16 yasindaki kardesin de ana babasina hesabini versin

0 oy
(9,080 puan) tarafından

belliydi zaten qr kod ile kandirmasindan .  yani cahillik iste sen cocuguna bisey alacakdin sanki  dusunki ona bile teveasul etmis sana geri odemez o parayi bu ay icin baska biyerden borc bularak ayi gecistirmen gerek

(153 puan) tarafından

Evet sanırım sen demiştin yemiştir diye yemin ederim hiç ihtimal vermemiştim hani bana kıymaz böyle bir şey yapacak olsa bile benim halimi biliyor ayıptır söylemesi boğazımdan kısıyorum gerçekten yetiştireyim diye bazı şeylere. Allah'a havale ediyorum ne diyeyim

(9,080 puan) tarafından

anne babana soyle bence sen ev gecindiriyorsun . fazlalik para olsa hadi neyse dersin emegimi kardesim yedi dersin ama sen bir ay yasayacagin parayi cope atmis kabul edemessin . anne babana soyle bu ay senin evine anne baban baksin senin calinan parani anne baban geri sana versin kardesinde hesabi ana babasina versin

(153 puan) tarafından

Az önce bir arkadaşa daha yazdım anne babam İnan bana kardeşimden beterler ilk evlendiğim sene hani kendimi toparlayana kadar bir ev tutup kızımla evime ayrılana kadar onlar da kalmıştım o süre içinde evliliğimden kalan birkaç tane altınım vardı onu bile annem ve babam yemişlerdi ve hala ödemediler bana. Yemin ederim ki  mahvettiler beni. Hani şu an size anlatırken bile sanki kendi öz ailemi anlatmıyorum gibi ya çocuğu ile ayakta durmaya çalışan evlatlarının sırtından az mı geçindiler şimdi de kardesimin bu yaptığı cidden çok üzüldüm. Hani bir de durumum iyi olsa veya o para fuzuli bir para olsa derim ki gitsin yani helal olsun Ama yemin ederim ki o para hesaplı bir şekilde geliyor ve fazla bir miktar da değil ben öyle gündelik işlerde falan çalışıyorum imkanım olunca fabrikaya gidiyorum tekstil falan yani gerçekten hesaplı şekilde diyorum ki şu kadarını buzdolabına şu kadarını kızın bezine şu kadarını kızın şu eksiklerine bu şekilde ayırıyorum

(9,080 puan) tarafından

cok uzuldum canim aynen fazlalik para olsa  yesin kardesim yapmis bir cahillik dersin ama i senin gecim oaran bir ay ne yaoacaksin bunu bile dusunmemis. ordan burdan borc almaya calis ozaman diger maasin gelene kadar  bir kac ay icinde az az oderim dersin . cik uzuldum durumuna

(153 puan) tarafından

Sağ ol canım mecburen öyle yapacağım Allah büyüktür kendisini de Allah'a havale ediyorum yani çıkar ona Bir yerden bak hâlâ da diyorum daha yaşı küçük Ama aklı isteyince her şeye basıyor yani. Şimdinin 16 yaşındakilerine de hadi küçüktür yapmış bir cahillik diyemiyoruz yani biz 16 yaşındayken banka hesabımız yoktu Bir de olmamasını geç olsa bile oradaki parayı alıp harcamayı akıl edemezdik vallahi

0 oy
tarafından

Borcun 4/1 ini çekebilir avukat . Maaşın hesabına yatsaydı daha kârdaydın. 16 yaşında ki kız kardeşin ne yaptı o parayı önce onu bir sorgula . Hırsızlık bu ve önüne gecmezseniz yarın birgün başkasına da yapacak 

(153 puan) tarafından

Nasıl yani hangi borcun. Evet ben de az önce bir arkadaşa dedim yani 16 yaşındasın sen ablanın ihtiyaçlarını giderdiği parayı ne yaptın akşam zaten annemi arayacağım bu konu hakkında konuşacağım tamam ben biliyorum artık benim param ödenmez yani çünkü kardeşim kendisi çalışmiyor babamda ödemez ama uyarsın en azından 

tarafından

Senin borcundan dolayı kız kardeşinin hesabında ya para onu diyorum, kendi maaşın borcuna yatsın kalanla idare et. Böyle olmasındandır iyidir 

(153 puan) tarafından

İşte benim maaşım yok şu an konu da tam olarak bu aslında  kardeşim maaşımı yedi

(153 puan) tarafından

Bir de biliyor musun kartımın blokelenmesi bile benim yüzümden değil yani ailem beni o kadar mağdur etti ki anlatsam vallahi Bir destan çıkar. Kartımı eksilere düşüren kartımda borç yapan da annem ve babamdı yani. Ben eşimden  ayrıldığım yıl onlarla kaldım ve hani gerçekten bir kadın boşanınca biraz kendini yük gibi hissediyor sürekli ablam falan da bana işte babamgile yük olmuşsun senle kızın falan diyordu ben de hani kendimi onlara muhtaç hissetmeyeyim falan diye kalkıp banka kartım falan ellerine vermiştim hani kendileri para atıp kendileri harcıyorlardı ama işte anlamadım bir şekilde yok artık bloke ettiler

tarafından

Çok üzücü bir durum . Başka eve çıkmış olsaydın şuan bu durumda değildin

0 oy
tarafından

Yani bende kırılır ve üzülürdüm her insan gibi 

bir insan en büyük darbeyi yakınlarından yiyor inan bana 

Elin yabancısı bu kadar canını acıtmaz 

Emin olun çünkü adı üstünde yabancı

Akrabalarıma anlatamadığımı 

Inan elin yedi kat insanına anlatabiliyorum 

Çünkü beni yargılamıyo ve dinliyo

(153 puan) tarafından

Aynen gerçekten bak 21 yaşındayım bunu o kadar iyi anladım ki bir daha asla ama asla kimseye güvenmeyeceğim. Ama şöyle de bir şey var gerçekten mecburdum normalde biraz onun huyunu biliyorum rahat bir insandır ama dediğim gibi benim kartlarım blokeli o yüzden mecbur kaldım onun hesabını verdim maaşı ona yatırsınlar istedim

tarafından

İşte blokeli olması seni mecbur bırakmış 

Bloke kalkarsa hic bi engel kalmaz 

Kardeşin suçunu anne baba cekmemeli ama 

Baska care olsa keşke 

İnan çalışıyor olsaydım ve belirli maaşım olsaydı hic çekinmeden gönderirdim 

Ama çalışmıyorum 

0 oy
(330 puan) tarafından

Zaten yabancıdan kazık yemezsin ki en yakınından yersin maalesef 

0 oy
(1,086 puan) tarafından

Evet kardesiniz calismiyor odeyemez amma annesi babasi odemeli sizde kotu durumdasiz

(153 puan) tarafından

Keşke ödeseler ama hiç sanmıyorum ödeyeceklerini hiç

(1,086 puan) tarafından

Amma odemeliler sizin duruumunuzu bilmiyorlarmi kirayi nasil vereceksiz cocuguna nasiil bakacaksiz

0 oy
(163 puan) tarafından

Çok üzüldüm artık onun hesabına gondermesinler parayı başka bir hesap aç kendi adına o parayı da almaya çalış yazık degilmi sana o evlat da sen nesin bu kadarda ayrım olmaz ama ya ayıp gerçekten 

0 oy
(1,836 puan) tarafından

Senin adina çok üzüldüm ayni yasta kız kardeşim var cok büyük sorumsuzluk yaptigi ve cezasiz kalmamali annen baban devreye girsin bu boyle olmaz demekki senden de hiç çekinmiyor 

0 oy
(3,343 puan) tarafından

Yorumlari okudum ama seninde cok ihtiyacin varmis yerinde olsam 2 gun sure veririm arar derim 2 gun sure bul parayi bana ver yoksa sikayet ederim ki vermesse gercekten ederim

0 oy
(17,267 puan) tarafından

Bu postu arayan arkadaş için dünkü postu hortlatayim @Ay_tozu

(42 puan) tarafından

Teşekkür ederm

0 oy
(42 puan) tarafından

Mrb canım bana özelden yazar msn sana yazamıyorum eskı hesabım kapandı hatrlamısın bilmiyorm umudunu_kaybetmeydı nıckım

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 1,328 göst.
0 oy
4 cevap 304 göst.
0 oy
14 cevap 622 göst.

Kategoriler

1,473,645 soru

24,127,800 cevap

333,861 kullanıcı

...