+1 oy
1,261 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (49 puan) tarafından

Eşim her ay (ocak ayından itibaren) 1000 tl harçlık veriyor. Ben biriktiriyorum kendime. Kredi kartıda bende evin alışverişini yapıyorum. Ama her ay sonu niye bu kadar çok diyip başımı yer. Kendisine markete  gitse kartı alır benden yani. Bu ay mesela 2000 tl ev alışverişi yaptık. Bana dün borcun 2000 tl dikkat et fazla harcama sıkıştık diyor. Dünde bana 600 tl vereyim sana bu ay bitince dersin diyo. Ama kredi kartından nadir kendime birşey alıyorum. Oda kıyamet kopuyor her ay sonu ne aldın eve alıyorum halbuki. Gittikçe her ay paramı düşürdü.  Karttanda harcama diyor.  Markete gittim  2 gün önce beni aradı  ne aldın 230 tl ye dedi. Eve geldi ne aldın göster diyor. Dünde yatağa girdim. Yüzün neden asık böyle diyor. Hem bakımlı olmamı güzel giyinmemi istiyor. Ben saçımı evde boyarım kendim keserim. Asla kuaföre gitmem. Kaş bıyık epilasyon evde yaparım. Gidince kendi parandan ver nasıl olsa harcamıyorsun diyor.  6 yıldır evliyiz her ay fazla harcama diyor. 600 tl verdi ekmeği gündüz ben alıyorum 10 tl günlüğüm 20 tl ye geliyor

45 Cevaplar

+1 oy
(3,358 puan) tarafından

Benim ki maaşı direkt benim hesaba atar. Kendine 5 bin alır sigara, benzin parası diye. Market alışverişini toplu yaparız beraber. Benim hesabın banka kartı onda durur, kredi kartım da bende durur. Kredi kartı limitim 6 bin o bana ait ama eğer fazlasını istesemde hesaplarım arasında transfer yaparım, haberi bile olmaz söylemesem. Şu var kredi kartından bile harcama yaparken ben söylerim, şu kadar harcayacam haberin olsun diye

(49 puan) tarafından

Her ay sonu beni arar bu alışverişten bu kadar harcadın der ama teyit ediyorum diye aradım seni der hangi siteden aldın der. Her ay 6 sene boyunca arar bunsiteden bu kadar bu siteden bu kadar der.  

(3,358 puan) tarafından

Zaten eşim istesede öyle yapamaz, hesaplar benim olduğu için kontrol şansı yok. Ama eşinizin yaptığı şey çok yanlış. Size bakmak ve harçlık vermek zorunda

-Reklam-
+1 oy
(4,458 puan) tarafından

Kavga da etse etmese de harcayacaksın daha çok harcayaksın. Gerekirse iki işte çalışacak karısının çocuğunun isteklerini karşılayacak. Kısma kendinden çocuğundan kıymetinizi olmaz. Eğer parayı sen yemezsen o yedirecek başka birini bulur.

(49 puan) tarafından

Bu  lafına her harfine katılıyprum aldatmıştı zaten. Ben her yazıkmalmayayım dediğimde saçım kırk renk olmuş halde aldattı

(4,458 puan) tarafından

Boşver canım ne acıyorsun o zaman. Yemediği halt kalmamış sen hâlâ onu mu düşünüyorsun. Bir de utanmadan sana hesap mı soruyor.

+1 oy
(17,207 puan) tarafından

Ben evin alışverişine asla karışmam. Ne lazımsa eşim alir. Biz çocuklarla markete gidince almak istediklerimizi alırız. Eşimde belli bişey vermez. Arada kartıma atar, arada eve bırakir. Kendi kredi kartım var lazım olunca ordan alırım. Madem senin harcadıklarına karışıyor hepsini kendisi alsın. 

+1 oy
(1,128 puan) tarafından

Eşim bana para vermez maaş kartı bende ihtiyacı oldu mu ben veriyorum ona evim geliri gideri benden sorulur

+1 oy
(626 puan) tarafından

Kusura bakma da suç sende tabi başta karım tutumlu her şeyi o hallediyorlari duymuş düzeni sen kurmuşsun al sana düzen şimdi neden şikayetçi oluyorsun 

Adam resmen bütün yükü sana yıkmış çakallik ediyor bir elbise alsan 1000 TL yetmez sen ne giyiyorsun  bir ağda bile ne kadar tutuyor hiç mi bir insan kendine önem vermeyecek bir kutu boya alsan bile ooo kaç TL adam bir de ekmeği suyu her şeyi sana yıkmış 

Her ay 5000 TL verse bile ancak yeter 

Böyle insanlarin genelde kazançları iyi oluyor 

(49 puan) tarafından

Bana 35 alıyorum diyor  bu ay taksit 20.000 tl 15 bin kalıyor. Onumlada ev madrafı ama daha öncede böyleydi taksitten değil

+1 oy
(377 puan) tarafından

Ya bu konuşmalar beni derinden yaralıyor en hassas olduğum konudur bu benim. 2 yıldır devlet memuruyum elhamdülillah ama öncesinde 2 yıl evdeydim iş hayatım yoktu. Özel sektörden ayrılırken ben babamdan bile harçlık isteyemedim beni senden para istemek zorunda bırakma sakın diye uyarmıştım. Maaşını alır almaz bir kısmını benim hesabıma atardı ev için asla ordan harcamazdım o sadece benimdi. Bir sefer 101 e gittiğimizde plastik bir şey almak istemiştim gerek var mı ki dedi diye bende tüm ipler kopmuştu çok ama çok alınganım ben bu konuda. Bunca lafa iyi dayanıyorsunuz Allah yardımcınız olsun kardeşim. Sanırım bu konuda dişli olmak gerekiyor sessiz kaldıkça erkekler üsteleyebiliyor bu mevzuyu. Veya kendiniz çalışma imkanınız varsa böyle bir yol seçebilirsiniz. Rabbim tüm hemcinslerime maddi bolluk versin gerçekten içten duamdır.

+1 oy
(6 puan) tarafından

Şimdiye kadar herkes kafasına göre harcıyordu baktık batıyoruz ekonomiyi brn devraldım 😅 günlük 333 lira harclık veriyorum aylık 10bin yapıyor. Evin tüm giderlerini bende kalan psradan karsılıylrum. Cok şükür bu ayı sağlam bitiriyoruz. Ekonomi kadındayken iyi idare ediliyor. 

+1 oy
(1,059 puan) tarafından

Esim bana para vermiyor gerektiyi  zaman ben istiyorum ben kendim calistigim icin hep param oluyor.Evin ihtiyaclarini falan karsiliyor bebeyimiz var ona hergun mama aliyor

+1 oy
(2,146 puan) tarafından

Benimkide bi kac kere sorguladı ondan sonra alıs verişe onuda götürdüm evlendiysrn bana bakmak zorundasın diyede soylendim bi kac kere sonrasında ek kart cıkarttı arada bir de 2 3 binlira cocuklara biriksin diye atar onunla ceyrek gram ne alabilyosak onu alırız

+1 oy
(5,459 puan) tarafından

Maaşlı çalışırken hepsini bana verir kendisi harçlık alırdı evin idaresi komple bendeydi şimdi yüksek miktarları yine benim hesaba atıyor kendisini ona göre ayarlıyor yani ekonomi yine bende ama sen de kaç para harcadın diye hiç sormaz sadece paramız varmı der o kadar ilgilenmez ki sıkıştığı zaman ben para verince şaşırır bi defa biriktirdiğim paralarla bana araba almıştık tabi sonra salakligima geldi kaynıma gitti arabamın parası dertlendim bak 

SONUÇ OLARAK KOCA TARAFINI ALLAH BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN 

harca sende harcamasan bile param var deme bitti de tekrar tekrar iste 

0 oy
(6,772 puan) tarafından

Bizde haslik muhabbeti yok ödemeleri yaparız para yerimiz bellidir oraya koyarız kime ne lazimsa kullanir ama birbirimize haber vererek su kadar aldım kullandim bilgin olsun diye çünkü o an o paraya güvenir birşey yapariz birimiz kullanmış olur diye 

3 Kredi kartı nada ek kart çıkardı istediğimiz gibi kullanırız 

0 oy
tarafından

Kızım dilediğin gibi harca 

Dünyaya bir daha mı gelcez alla nı seversen ya

Git kuaföre saçını boyat kestir makyaj yaptır 

Manikür pedikür yaptır 

Cicilerini giy 

Gece birlikte uyumadan once de ki 

Hayatım bakımlı olmamı istiyordun 

Verdiğin para anca bunlara yetti 

Harçlığımı biraz daha yüksek tut 

Ben senin icin yapıyorum de bakalım 

Ne yapacak 

1000 ne almaya kalksan yetmez ki 

Markete gittiğini farzet bir poşet aldın gittin geriye ne kaldı. 

Eşim bana 1500 verir 

Ben öyle idare ediyorum 

Market pazar hersey onda 

Arada çocuğa biseyler alırım o kadar 

Hesap kartım var benim bazen oraya atar 

Bazen elime 1500 verir.

Kullandığımı alırım 

Geri kalanını saklarım 

Sonra ihtiyacım var dediğinde üstüne katlar

Masaya koyarım 

Sevinir.

Allah razı olsun gülüm der

Daha fazla bırakır harçlık 

0 oy
(1,483 puan) tarafından

Ben eşime harçlık veriyorum 😂 onun maaşı anca kredi kartini, faturaları ve kirayı ödüyor. Tüm parası bitiyor ben de ona harçlık veriyorum 😁😂

0 oy
(1,949 puan) tarafından

Eşin hangi yüzyılda yaşıyor acaba? 

10 liraya bir ekmek dahi etmıyor 

Benım maaş yüksek :)

0 oy
(3,491 puan) tarafından

O ne ya tavuk döner o para 

Harçlık istemem zate  işime ne lazımsa alirin kartı ile

0 oy
(5,404 puan) tarafından

Aynı sorunu bende yaşıyorum 

Biz varlık içinde yokluk çekiyoruz 

Abisini de ortak etti işine 

Suan çıkılmaz bi haldeyiz 

Annesi dahil herkes karisiyor 

Eşimde ailesinden çekiniyor 

Doğru düzgün para vermiyor valla 

Bi marketten 1 milyara eksikleri aldım 

Lafı sözü bitmedi 

Battık diyor dengesiz 

Erkek vermezse kadın parayi nerden bulacak acaba

0 oy
(7 puan) tarafından

El kartı bende lazım odlukca istiyorum 

0 oy
(123 puan) tarafından

İkinizde bence çok para muhabbeti yapıyorsunuz mesela ben çalışmaya başlamadan önce eşim maasi yatıp faturaları odeyince hesapta kalan parayı çekip eve getirir bırakırdı lazım oldukça oradan harcadım hiç lafı dönmedi şimdi çalışıyorum kartlar krediler faturalar odendikten sonra kalan parayı çekip gene aynı yere koyarız kime ne lazımsa alır oradan şimdiye kadar hiç para muhabbeti yapmadım eşimle yapmamda ayrıca bu harçlık muhabbeti oldu olası bana saçma gelmiştir 1 evde 1 kişide çalışsa 2 kişide çalışsa ortaktir benim senin yoktur bnce

0 oy
(4,786 puan) tarafından

Her ay eşime 25, 30 bin veriyorum kalanı benim 

0 oy
(1,828 puan) tarafından

Kredi kartı var ve nakitte gönderiyor. Ama eşim görev dolasiyla farklı şehirlerdeyiz. Pek karışmaz kızmaz bende zaten abartmam harcarken.

İlgili sorular

0 oy
29 cevap 1,091 göst.
22 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Miracin annesi (139 puan) tarafından soruldu
0 oy
33 cevap 859 göst.
17 Aralık 2024 Diğer kategorisinde NuReLLa -_- (21,376 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 133 göst.
4 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Hayatnur (357 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 685 göst.

Kategoriler

1,472,379 soru

24,110,298 cevap

332,934 kullanıcı