+1 oy
1,230 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (49 puan) tarafından

Eşim her ay (ocak ayından itibaren) 1000 tl harçlık veriyor. Ben biriktiriyorum kendime. Kredi kartıda bende evin alışverişini yapıyorum. Ama her ay sonu niye bu kadar çok diyip başımı yer. Kendisine markete  gitse kartı alır benden yani. Bu ay mesela 2000 tl ev alışverişi yaptık. Bana dün borcun 2000 tl dikkat et fazla harcama sıkıştık diyor. Dünde bana 600 tl vereyim sana bu ay bitince dersin diyo. Ama kredi kartından nadir kendime birşey alıyorum. Oda kıyamet kopuyor her ay sonu ne aldın eve alıyorum halbuki. Gittikçe her ay paramı düşürdü.  Karttanda harcama diyor.  Markete gittim  2 gün önce beni aradı  ne aldın 230 tl ye dedi. Eve geldi ne aldın göster diyor. Dünde yatağa girdim. Yüzün neden asık böyle diyor. Hem bakımlı olmamı güzel giyinmemi istiyor. Ben saçımı evde boyarım kendim keserim. Asla kuaföre gitmem. Kaş bıyık epilasyon evde yaparım. Gidince kendi parandan ver nasıl olsa harcamıyorsun diyor.  6 yıldır evliyiz her ay fazla harcama diyor. 600 tl verdi ekmeği gündüz ben alıyorum 10 tl günlüğüm 20 tl ye geliyor

45 Cevaplar

+5 oy
(4,954 puan) tarafından

Ya yokturr gerçekten ya cimridir

Ama sendede suç var saçımı kendim keser kendim boyarım diyorsun ordaa acıyarak hatayı yapıyorsun

Market alışverişinede karrışma bence yaz listeyi gönder alssın sanada kendine ait para versin 

(9,080 puan) tarafından
+1

bencede sende suc derdin ne kendin kesiom edio. gt kestir git bakimli ol. eskin anlasinki bu degirmek 600 tl ile donmez . bi. tl ilede donmez. sen harcamiyor bilio verdigine sukret. nasilsa biriktirdigin var ordan al harca deyip bi kurus bile birakmasa yeri. derdin ne eziyet edion kendine . marketede karisma kendi alsin bakalim nasil ne kadar tutuyor gorsun

-Reklam-
+4 oy
tarafından

Eşin şaka mi ayda 2000 TL ben yanlış okudum sanırım  yahu bir market siparişi haftalık tutuyor 3 3.5 yani o kadar idare bulmus sorguluyor pes 

(1,510 puan) tarafından

Mesela demis kiz :)) 2 bin lira para mi artik

tarafından

Yani bence de öyledir tam da okumadım hızlı hızlı geçtim :) bazılarının kocaları benim dengemi bozuyor

(1,510 puan) tarafından

Aynen 2 bin lira artik harclik olarak bile yetmez 

Birisi kalkip bastan asagi kiyafet yenilese 10 bin ile kurtarirsa helal olsun. Kaldi ki mutfak etindden sutunden peynirinden tabii guvenilir alinirsa 10 15 bin garanti meyvesini sebzesini saymiyorum bile 

+3 oy
(1,965 puan) tarafından

istemezsem hiç vermez :)

ben maaşımı alınca kendime bin ya da 2 bin lira ayırıyorum gerisini ona  veriyorum. onun kredi kartından ek kartım var ay boyunca ordan kullanıyorum. ama mutfak masrafı, deterjan gibi şeyleri zaten eşim alır. alışverişleri istişare eder birlikte yaparız. zaten çoğu şeyi internetten alıyoruz. birbirimizden ayrı sadece iş yerinde yediğimiz öğle yemekleri oluyor genelde :)

evlilikte eşimin parası, benim param, harçlık gibi terimlerin evliliği yıprattığı düşüncesindeyim.

eşin para vermekte güçlük çekiyorsa alışverişleri kendisinin yapmasını sağla bence

+2 oy
tarafından

O zaman ya hic vermesin 

Yada veriyorsa hiç ardı arkasına sormasın 

Ne bu böyle ya...

Eşim banada veriyor 1500 

Harcamasamda biriktiriyorum 

Daha cok çocuğuma biseyler alırım 

Ama ne yaptığımı sormaz 

+2 oy
(1,911 puan) tarafından

Benimki asla kart kullanmaz ne geliyorsa onunla idare et der hesap hareketlerinde görürse sorar şuna ne aldın diye bunu bunu derim tamam der ay sonuna para kalmazsa kendine bişey alma paramız azaldı der onun dışında evde para kalmadıysa isterim eve para bırak ne olur ne olmaz diye eksikleri ona derim işten gelirken alir 

+2 oy
(2,776 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Benimki her ay 4 bin verir bende onu  bi güzel harcarım ekstradan kardından 2 bin e. elbise filan aldm heves  eddimbazen cok bonkör   bu ay kartda Cok girdik nakittir hic kalmadı dedı... bende bu ay almadım yerine karttan 3 bine. biseyler aldm yani isin ozu cok idare  ettin bu manalya 🗽 senin mi diyorlar (cok fedakarlığın  kendimden vermek istemem herkesten bitene senden de oyle🌍  heves  ettiğini  alabildiğin kadar al dünya  kime kalmış ki kafasındayım🌠

+2 oy
tarafından

Sınırsız verir valla bende harciyorum😂

+2 oy
(4,683 puan) tarafından

Biz herşeyi beraber alıyoruz. Ev alışverişi kişisel ihtiyaçlar filan. Parayı nereye harcadın muhabbeti olmuyor haliyle. Gotle son gibi olduk işten çıktı çıkalı zaten 😀

+2 oy
(1,952 puan) tarafından

Ben eşimden aylık para almam. Her eksiği gediği o alır. Onsuz dışarı pek çıkmam. Çıkacağım vakit ne kadara ihtıyacım varsa o kadar isterim o kadar verir onun dışında kredi kartı bende durur 

+2 oy
(1,763 puan) tarafından

1000tl mi? Esin ne kadar maas aliyo asgari mi ? Oyleyse bilemem de… Liseye giden kız kardeşime her hafta 1000tl veriyor babam. O bile baba yetmiyo diye söylenir yani. Belli ki idareyi bilen bi kadinsin bu erkekler hep boyle kıymet bilmez.

(49 puan) tarafından

1000 tl verdiğinde bile söylenir ki bu ay sıkıştık 600 verecem dedi. Zaten harcamıyorsun. Bakımlı ol der . 6 yılda 2 kere gittim bi kere kestim bi kere boyadım. Şimdi kesim 1000 ti diyince bende evde ona kestirdim.

(1,763 puan) tarafından

Valla senin gibi eş bulunmaz bu devirde bacim ne diyim bilemedim çok sasirdim 

+2 oy
(15,109 puan) tarafından

Şaka mı la bu post. İki bin lirayı bizim kız yiyor tek başına paranın kıymeti mi var

(49 puan) tarafından

Ay sonuna kadar en fazla 6000 tl oluyor

+2 oy
(1,211 puan) tarafından

Alışverişe beraber çıkıyoruz o ödüyor zaten . Ben arkadaşımla çarşıya çıkacağım zaman bin lira verir istersem tabi. Allahtan ne aldın ne kadar ödedin diye sormaz. Bende tutumlu kadınım zaten . Gereksiz şeyler almam. 2 kere düşünürüm pahalı bir şey alacağım zaman, acaba alipta pişman olurmuyum diye. 

+2 oy
(12,025 puan) tarafından

10 yıllık evliyiz daha bir kere ne aldın nerye harcadın diye sormadı. Sormaması da lazım bence. Sonuçta bu evde birlikte yaşıyoruz eve alınan belli giren cıkan belli. 

Hesap kartı, kredi Kartıda var bende ama ben nakitçiyim. Zorda kalınca kart kullanıyorum ama eşim zaten sürekli para bırakır çantama. 

Bilmiyorum ya eşinin yaptığı çok yanlış, ha yoksa bişey diyemem ama var olup da cimrilik ediyorsa büyük sorun.

+2 oy
(5,755 puan) tarafından

Çözümün çok basit

1 kartı eşine ver ne lazımsa o alsın

2 ona maddi olarak sağladığın hiçbir kolaylığı sağlama

En fazla 3 ay sonra aklı başına gelir. 

(49 puan) tarafından

Kartı versem bana 600 tl kalır isteiğim birşeyi mesela alamam ki bazen onun kartından alıyorum mesela kıyafet  300 tl kartından alırım verirsem alamam

(5,755 puan) tarafından

Alma bacım,ne kadar yırtık pırtık eski kıyafetin varsa onları giy. Hele ki eşini temsil ettiğin ortamlarda,o utanmiyorsa sen hiç utanma. Böyle böyle akillanacak. Haa sakin alttan alttan laf da sokma. Sorarsa en yeni kıyafetlerim bunlar hayatım başka yok dersin. 

Sana da buket  kuzay ve psk fatih reşit civelekoglu videolarımı izlemeni tavsiye ederim. 

+2 oy
(3,393 puan) tarafından

Acıma saçını gerekirse kuaförde boyat 

Benim eşim benim gereksiz harcama dışında hiç bir harcamama karışmaz hesap sormaz kartlar bende maaşın hepsi benim hesaba yatar kendisine harçlık alır gerisi bana kalır yani beraber o hesaptan faturaları kartları öderiz arabamıza benzin atarız ama benim yönetimimin altında hepsi 

(49 puan) tarafından

Sacımı boyatsam her ay dip boyası gerekir 1000 tl vardır belki dip boyası bilmiyorum. Sac boyama 7000 8000 tl vermez verse bana veriğinden keser

+2 oy
(1,827 puan) tarafından

Anladığım sen çok fazla iadere ediyorsun bende o hatayı yapıyordum bir yerden sonra baktım kendisi herşeyin hesabını sormaya başladı şimdi aylık belirli bi miktar yok şehir dışında çalışırken aylık 8 bin veriyordu ev alışverişi de kendisine aitti şimdi yanımda olduğu için lazım olduğu zaman isterim ama yine ev alışverişi faturalar kendisine ait kredi kartından da ya nakit yoksa ya da alacağımız ürüne taksit yapılacaksa kullanırız onun dışında para lazım derim ne kadar der miktar söylerim onu verir 

+2 oy
(1,876 puan) tarafından

Postta takılınacak çok nokta var da benim en çok takıldığım 2000 lira ile aylık alışveriş yapabiliyor musunuz cidden ya

(49 puan) tarafından

Hayır öyle haftalık yani demek istedim aynsonuna kadar 6000 7000 oluyor mutfak 

+2 oy
(2,221 puan) tarafından

Bak cimriyse ayrı konu ama bu ekonomi ile de yok yani onuda anlarim. Gereksiz hiç birşey almam çünkü faturalar çocukların kursu ev masrafı zorluyor adamı. Kendime ayrı birirktirmem olmayanı biriktirmek saçma geliyor bana. Karttan mutfak harcamalarını yapıyorm verdiği parayida pazar ekmek falan aşmamaya çalışıyorm nakit arttiysa birdahaki ay nakitim var verme diyorum adamın da hoşuna gidiyor onu düşündüğümü biliyor çünkü 

+2 oy
tarafından

Hep bir lafım vardır benim param benim param eşimin oarasi da benim param bende evde iş yapiyorum mesela sıkı çalışsam eşimden fazla maaş alırım o yüzden bizde senin benim yok para evde durur kimin ihtiyaci olursa ordan alır kimse kimseye de hesap sormaz

+2 oy
(213 puan) tarafından

Benim eşim olabilir mi bu bin TL veriyor 3 aydır hesabımda onunla yetiniiyorum hep yüz veridgimizdn oluyor ya 

İlgili sorular

0 oy
29 cevap 1,087 göst.
22 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Miracin annesi (139 puan) tarafından soruldu
0 oy
33 cevap 855 göst.
17 Aralık 2024 Diğer kategorisinde NuReLLa -_- (21,087 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 129 göst.
4 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Hayatnur (357 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 683 göst.

Kategoriler

1,471,675 soru

24,101,952 cevap

332,462 kullanıcı