+1 oy
543 göst.
Diğer kategorisinde (18,580 puan) tarafından

Günaydın kızlar bilen bilir size sabah bana öğlen 🤣🤣 

Arkadaşım biseyler atmış ordan gördüm gebelik ve lohusalıkta zorbalık görmüş kadınlar yazmış kendi yaşadıklarım geçti gözümün onunden film şeridi gibi resmen ben başlayım siz devam edin hadi ☺️

Hamileyken bişey duymadım ama hastaneye almışlardı beni bazı sorunlar çıkmıştı şey denmişti 

• Sen ne yatıyorsun orda kestir de aldirsana çocuğu oğlan evde aç susuz 

•Dogurmayi biliyorsa başının çaresine bakcak yapcak bişey yok 

Lohusalıkta da: Eşimle tartıştığım için şöyle seyler duydum 

• Bırak git biz bakarız çocuğa senle mi ugrascaz 

•Surekli hastaneye mi taşıyacak bu adam sizi 🫤

Bunlar aklımdan çıkmayanlar daha neler var neler de ben kolay kolay nefret etmem insanlardan ve eşimden değil de hep ailesinden duydum normalde eşinizden duyduğunuz en kırıcı sözler ama sorunun esası ben eşimden hiç kırıcı bişey duymadım daha çok ailesinden 😣

Varmı sizinde böyle aklınızdan çıkmayan sözler 

Sabah sabahta kafanızı yoruyorum hakkınızı helal edin ballar 🍯 

26 Cevaplar

+2 oy
(4,125 puan) tarafından

dün o paylaşımı ben de gördüm. içim burkuldu. 

Allah razı olsun eşimden, ne gebeliğimde bir densiz laf etti ne doğumdan sonra.

hamileliğimi iş yerinde söyleyince ordaki kendinden büyük kadınlar, kendi gebeliğinde ve lohusalığında yaşadıkları bazı şeyleri anlatmışlar, bak 20 yıl oldu unutmuyoruz, sen de dikkat et falan demişler. 

doğumdan sonra geldi, sana 1 kişi bir laf ederse bana söyle sakın içinde tutma. 

(18,580 puan) tarafından

Benimde kızım prematüre doğdu eve gelen kocamın annesi bu çocuk kotulenmis hastanede daha iyiydi orda kalsaydı dedi 2 kilo çocuk ne bekliyorsun acaba her gece çocuğumu kaybederim korkusuyla uykukarimdan ettiler beni unutulmuyor..

(18,580 puan) tarafından

Eşimin yeğeninin 8 aylık oğlu vefat etti yenisini yaparlar sahar dediler sen düşün 

(4,125 puan) tarafından

50 tane çocuğun olsa birini diğerinin yerine koyabilir mi insan. 

gerçekten çok kötüler 

benim arkadaşımın kaynanası diyordu 2.5 kilo doğmuş bebeğe, bu bebek çok zayıf, çok üzülüyom hastalıklı sanki, gelişemedi vs. 

ben çıldırma noktasına gelmiştim. benim kızı görse kalpten giderei herhalde 1850 gram olarak küvezden almıştım. 

(18,580 puan) tarafından

Evde değer verdiğimiz bir eşya bile kırılsa yerine aldığımız onun yerini tutmuyor bunlar nasıl böyle konuşabiliyor vicdan merhamet yoksunlari 

(3,955 puan) tarafından

İlk çocuğum düşük olmuştu 

Banada teyzem anne annem üzülme bir daha hamile kalırsın demişti 

Onlar iyi anlamda dediklerini söyledi ama

Yanlış yerde yanlış cümle 

-Reklam-
+2 oy
(14,912 puan) tarafından

Beş günlük lohusaydım gece hiç uyumamıştım görümcem ile kayınvalidem Bi saat öteden ziyarete geleceklerini söylediler dedim Bi saat uyuyayım bebek uyurken beni uyandırın onlar gelince. Görümce hanım evime bile girmemiş annesi oturuyordu koltukta beni uyandırdılar. Eve girmeme sebebi benim uyuyor olmam terbiyesizlikmiş haber vermiş neden uyumuşum. Ve benim sevgili eşim onları haklı buldu o an. Neyse geçmiş gün canımı sıkmayacağım 😊

(18,580 puan) tarafından
+1

Emzirirken odamdan çıkmayan kaynanam aç sezaryen yarana bakcam diyen kaynanam 5 günlük doğum yapmışken güya bize içli köfte yapan bana sandalye de otur yap hep yatma annen sana mı bakcak birde diyen kaynanam ah ah bir kaşık suda bogsam rahatlar miyim 

+2 oy
(4,764 puan) tarafından

Günaydınn dostum

Azıcık oturduğumu gören böyle oturursan doğuramayacaksın diyodu

Birde 8 buçuk aylık bebeğim varken tekrar hamile olduğumu duyan burdan yürüyorlardı ikisi bir büyüdü işte amaan sanane yani 😁

(18,580 puan) tarafından

Bende kızım 1 yaşındayken hamile kaldım banada sende doğurmadin doğurmadin kocayı görünce azdın açıldı şimdi oralar devamı da gelir ne iğrenç sözler ya kadın kadına yapıyor bide 

+2 oy
(3,413 puan) tarafından

Çok şükür eşimin ailesiyle birlik olmama rağmen bende travma yaratacak aklımdan çıkmayan kırıcı kötü bı söz hatırlamıyorum duymadım şu an hamileyim şu an da psikolojimi yipratacak bişey yaşamıyorum 

(18,580 puan) tarafından

Çok şükür Allah razı olsun o aileden

(3,413 puan) tarafından

Amin amin canım. Sizinkileri okudum resmen çok üzüldüm. Lütfen s.edin öyle aileleri . Asla görüşmeyin ben öyle bişey duysa asla tahammul edemem 

(18,580 puan) tarafından

Mesafe koydum işte cancağızım ama arada kocan olunca silemiyorsun maalesef 

+2 oy
(19,903 puan) tarafından

Benim en kırıldığım şey doğumdan sonra duyduğum bir sözdü

Ben daha yeni çıkmışım doğumdan pertim çıkmış bebek ememiyor ona uğraşıyoruz süt gelmiyor ayrı stres üstüne bir de görümcemin ses kaydını duyunca iyice stres oldum diyor ki hanım efendi " sütü de gelmemiştir daha dimi" 

Hayır yani sanane geldiyse de gelmediyse de bütün görümcelerim arayıp sütün geldi mi var mı diyor en sinir olduğum şey o soruydu o dönemde hiç doğru bulmuyorum sorulmasını 

(18,580 puan) tarafından
+1

Edepsizler

+2 oy
(902 puan) tarafından

Ben silikon uçla emzirmek zorunda kaldım 40ı çıkana kadar , halam görünce aaa onla mı emziriyon öyle olmaz senin kokunu alamaz o zaman demişti. Nasıl üzülmüş kafama takmıştım zaten zar zor emzirmeye çalışıyordum , sonra bırakabildik çok şükür 

(18,580 puan) tarafından

Gerizekal.i bu insanlar ya napsin emziremiyorsa arkadaşım in oğlu 1 yaşına gircek nerdeyse o hala UCLA emzriyo emmiyor elimde değil napayım diyor kötü anne mi yani yoo çokta iyi anne

(902 puan) tarafından

Önemli olan emmesi ha öyle ha böyle ama işte insanlar düşünmeden konuşuyor 

+2 oy
(4,155 puan) tarafından

Yok ya şükür. Zaten gurbette doğum yaptım Allah var kaynanam da iyidir. Sadece gogus ucum yok diye silikonla içiyordu 40 i çıkana kadar. Her gördüğünde onu çıkar aniden göğsüne koy cocugu alışır diyordu.3 5 kere diyince artık kafama takıyordum. Off işte görmesin yine söyleyecek vs. Halbuki ablam annem filan da söylüyordu ama lohusalik ya başka bir takıyorsun 🥲😄

(18,580 puan) tarafından

Kız onda bişey yokta insan agresif oluyor alınıyor herseyey

+2 oy
(18 puan) tarafından

Üçüncü çocuğumu büyütüyorum. İlk hamileligimden beri duymadığım kötü söz kalmadı hakaret değil ama cok can acıtıcıydi. Herkes bana nasil katlaniyorsun diyordu ama aştım artık dalga geçmeye bile basladim ben umursamayınca daha cok söylüyor kaynana orası ayrı fakat eskisi gibi canımı yakmıyor son hamileligimde yemek yapamıyorum eşim hazirliyor cocuklara da o bakıyordu sofranın başına gidince bismillah deyin şeytan sofraya gelmesin çocuklar diye bağırıyordu her sofraya geldiğimde aynı şeyi yapıyordu özellikle bana bakarak :) doğurdum lohusayken surekli bir şeyler yemek ihtiyacı hissediyordum emzirmeden kaynaklı bizim köyde mallara da cok yemek yedirirdik süt olsun diye sen de onun gibisin diyordu ahh ahh bunlar gülüp geçtiğim şeyler bir de içimi kor gibi yakan lafları varda eskide kaldı işte.

(18,580 puan) tarafından

Cennetlik resmen gülüp geçiyoruz ama içimizi deliyor

+2 oy
(6,947 puan) tarafından

Sütum gelmiyordu kaynanam herkes ısrarla mama verme emzir diyorlardı sanki keyfimiz den emzirmiyorduk

(18,580 puan) tarafından

Bunu banada dedi erken doğum yaptım Dr 38 e kadar gelmeyebilir dedi gelmedi de damla damla sagcam diye yara ettim hep kanatiyorum yine gelmiyor hala emzir diyor al sen emzir süt yok diye hıçkıra hıçkıra ağladığım oldu 

(6,947 puan) tarafından

Kızım mamayla büyüdü herkese dert olmuştu mama yeyisi

+2 oy
(572 puan) tarafından

İki doğumumda da ve sonrasında annem ve eşim vardı sadece yanımda hiç zorbalayan biri olmadı ama şöyle bir hatıram var. İlk kızım yoğun bakımdaydı solunum yetersizliğinden 34 gün en entğbe kaldı. Zor bir doğumdu ani doğum olduğu için ben ameliyata alındıktan sonra annem yola çıktı otobüsle 22 saat. Kızım başka bir hastaneye sevkedildi  başka bir ilçede. Eşim kızımızla gitti hayati tehlikesi vardı. Ben hastanede yanlız kaldım. Ameliyattan çıktığım çıplak halimle üzerim örtülü bir şekilde sabaha kadar yastıksız yattım o yatakta. Eşim ve annem gelene kadar anestezinin de etkisiyle boynum tutuldu. Kızım için ayaklandım ama boynum öyle bir ağrıyordu ki bir hafta hiç oynatamadım. Bu süreçte sabahtan akşama kadar o yoğun bakımın kapısında bekliyorduk. Süt götürüyordum. Eşim ve ben de perişan olmuştuk. O kafayla eşim beni tuttu gel biraz hava alalım dedi. Alışverişe gittik o piskolıjiyle:) bir tarak almıştı bana hediye olarak. O tarağı şakasına şak şak dakika başı bana vuruyordu. Eve geldik hala devam ediyor. Normalde el şakası yapma gibi huyu yok ben de hiç hoşlanmam zaten. Neyse baya bir devam etti. Ben de hem o piskoloji hem de lohusa kafasıyla bir anda ağlamaya başladım. Sen beni tarakla mı dövüyorsun diye. O anda kahkaha attı sonra pişman oldu. Şiddet gibi bir şey hiç bir zaman söz konusu olmadı ama o zamanlar neyin ne olduğunu pek ayırt edemiyorum çok zor günlerdi😂O günden beri hoşlanmadığım el şakalarından daha da bir nefret eder hale geldim:))) 

Böyle bir anı işte... 

(18,580 puan) tarafından

Alıngan oluyor insan ister istemez 

+2 oy
(4,802 puan) tarafından

Hiç duymadım öyle densiz şeyler sadece 3.çocuğumda 18 temmuz 2016 da doğurdum ve küveze girmişti 15 temmuzdan dolayı heryerde gösteriler vardı hastane Çarşı merkezde olunca süt götürmek aşırı zorluyordu bizi arabayı hastaneye çok çok uzak biryere Park edip yürüyorduk ve ben loğusa olunca zor yürüyordum ama gitmekte istiyordum 

Eşimde trafik gösteri yürüme mesafesi olunca stres yapıp bağırmıştı bana gelmesen nolur ben götürsemde bukadar strese girmesem die 

Ben uzun uzun ağlamıştım bende görmek istiyorum daha kucağıma alamadım bebeğimi die 8 gün küvezde yattı ama ne çekmiştik 😥

(18,580 puan) tarafından

O seni düşünmüş sen yavrunu ☺️

+2 oy
(1,506 puan) tarafından

İlk kez hamile kaldığımda eşimin babası hariç kimseye söylememiştik, o da gidip tüm sülaleye yaymıştı.

Biz yurtdışındaydık, doğuma Türkiye’ye geleceğiz sonra geri döneriz deyince hayır diye kavga etmişlerdi. Eşimi komple dışlamakla tehdit ediyorlardı, onlar orada doğurup orada büyütelim istiyorlardı. Yurtdışı dediğim de Özbekistan, islamı yaşamak yasak ve ben çarşaflıyım. Sadece para hırsıyla rest çekmişlerdi bize.

Gebeliğimin 4. Ayında eşim askere gitti, 1 ay bedelli. Benim de o süre zarfında annemde kalmamı doğru bulduk. Beni bırakıp kendi teslim olmaya gidecekti, annesi yol boyunca annemi arayıp ne biçim kız yetiştirdin diye saymıştı.

Eve geldiğimde annem alelacele kapatsa da ben duymuştum bağırışını. Zaten anneme bağırabilecek yüreği bulması ayrı, çok normal bir mesele için annemi araması apayrı bir iğrençlikti. Türkiye’de evimiz yok diye eşim askere gitmeden önce kaynanamlarda kalmıştık, benim anneme gitmem batmıştı. Sonradan haddini bildirdim ama, içim o konuda rahat. Daha da annemi arayamaz, annem hakkında ağzını dahi açamaz.

Benim yaşanılan onca şeye rağmen hala İstanbul’da doğurmak istediğimi duyunca annesi evde kaos çıkarıp herkes babandan korkar sizi mahveder şeklinde bağırmıştı, ben de aniden salonda oturan kaynatamın önüne geçip senden korkmam mı gerekiyor anlayamadım diye sitem etmiştim. Kaynanam lafı çevirmeye çalışınca susturdum ve ben senden korkmam, en fazla saygı duyarım ama saygı duyulmayacak şeyler yaparsan onu da kaybedersin. Benim Zaten bir babam var, babaya ihtiyacım yok. Sen kimsenin senin hayatına karışmasına müsade etmezken benim hayatıma karışma hakkını nereden buluyorsun? Senin raconun varsa benim de var demiştim. Eşimi sindirmek için durmadılar ama bana daha da karışamadılar çünkü bildiğimi okudum. Eşim de benden güç aldı.

Ben erken doğurdum 33 haftalık, annem hastaneye yattığım hafta umreye gidecekti. Son ana kadar hastanede başımda kalmak istedi ben de annemi istedim ama kaynanam sanki doğurup çocuğu kaçıracakmışız gibi davranarak annemi kovmaya çalıştı. Ben de ölüm döşeğinde can çekişirken bağırdım odada, her defasında haddini bildirdim ama haddini aşmaktan asla geri durmadı.

Oğlum doğdu, kendi evime geçtim. Sırf onlar İstanbul’a gelmemize engel olmak için her şeyi yaptılar diye ben de temelli taşındım, yurtdışındaki şirketi de başıboş bıraktırdım, bekar kardeşleri varken bizim orada ne işimiz var diye de herkesi susturdum.

Kimse onlara karşı çıkıp mantıklı konuşmadığı için hep kendi borularını öttürme peşindelerdi, ta ki bana kadar. Tartışmayı hiç sevmem ama insanı savunmaya mecbur bırakıyorlar.

Gebeyken yediğim iftiraların sonradan sahibine dönmesini çok gördüm o yüzden içim rahat.😌

Lohusalıkta öyle alındığım gücendiğim bir mesele olmadı çünkü her konuştukları şeye tak diye cevap verdiğim için konuşmaya çekinir oldular.

Biz seni böyle bilmiyorduk dediler, tanımaya çalışmadınız ki dedim.

Sözlerin çok keskin dediler, Anyaya anya Konya’ya Konya, ayna gibiyim dedim.

Kimsenin laf atmasına müsadem olmadığı için ve eşimi bile ailesine karşı ben savunduğum için artık dokunulmaz hale geldik.

İkinci gebeliğimi 5 aya kadar sakladım, neden diye sorduklarında da ilkinde tek bir kişiye söyledik tüm sülale duydu. Gebeliği ne kadar uzun saklarsan çocuğun edebi o kadar güzel olur diye hatırlattım.

Sözlerden çok tavırlar beni daha çok etkilemiş.

Bu sürede annemler tabi damadına oğlu gibi bakıyor, full pervane etrafında. Hatta eşim bile bazen kendi evine gitmek yerine annemlere gider. Sevildiğimi hissediyorum diyor.

Ben ise eşimin ailesinin evinde daima bizim için mücadele ediyorum. Sevilmediğimi de iliklerime kadar hissediyorum.

Uzun oldu kusura bakmayın, biraz içerlemişim. Bunlar bir de hiçbir şey değil, aklıma gelmiyor çoğu.

(3,955 puan) tarafından

Anladım canım 

Hakkını helal et 

Birde bana anlatmak zorunda kaldın 💗💜💞🫡

(1,506 puan) tarafından
+1

Türk olmam hasebiyle ben çarşafımla göğsümü gere gere gezebiliyordum ama oranın vatandaşı siyah başörtü bile takamıyor.

Hatta birkaç sene önceye kadar boyunlarını bile kapatmaları yasakmış.

Pasaport fotoğraflarında saçlarını açmak zorundalar mesela.

Sakalı olan bir adamı hapse atmışlardı biz oradayken.

Ben oradayken bir ablaya ve iki gelinine ders veriyordum, eşim arabasının her camına film çektirmişti ve ben hep arkaya oturuyordum. Polis ne zaman görse bizi durdurup kimlik pasaport kontrolü yapıyordu.

İslamı yaşamak isteyen bir kesim var ama izinleri yok devlet tarafından, önceki başkan din düşmanıymış şu anki biraz olsun ılımlı yaklaşıyor.

Ben namangan şehrinde yaşadım, orası en mahrem bölgelerden biri, Taşkent gibi değil. 1930 Türkiye’si gibi.

Buharada geçirdiğim bir hafta boyunca polisler devamlı durdurup pasaport kontrolü yaptılar, namanganda daha azdı mesela.

Benim oturma iznim yok diye ayda bir Kırgızistan’a girip çıkmam gerekiyordu, andijan şehrinden geçmek lazım, orada bile çarşaflı görür görmez durduruyorlardı arabayı, Türk olduğumu görünce salıyorlardı.

Kırgızistan’a geçerken yüzümü açtırıp bekletiyorlardı, eşim defalarca görevlilerle konuşmak zorunda kalmıştı benim yüzümden.

Buna rağmen her gün gidip ders vereyim diye bir sürü kadın çağırıp sohbet dinliyorlardı, çarşafıma sarılıp ağlayan vardı, sırf kocası kuran öğretti diye 19 senedir hapiste olan bir teyze tanımıştım.

Yapılan zulüm yerli olana yapılıyor, turiste değil. Ben markete girince bile herkes bana bakıp çekmek istiyordu çünkü değil çarşaflı, siyah giyinen insan yoktu orada. Çiçekli elbise giyinip köy stili başörtü yaparak çıkıyorlar dışarı.

Bir de ben en islamik şehirdeydim, Taşkent Buhara semerkand andijan vs daha farklıydı.

Bunlar benim şahsi gözlemlerim.

(1,660 puan) tarafından

Çok enteresan. Insallah düzelir.  %80den fazlası müslüman ama dinini yaşayamıyor özgürce. Türkiye'nin taşını toprağını seveyim ❤️

(1,506 puan) tarafından

Benim açımdan müthiş bir deneyimdi, memleketimin taşını toprağını havasını suyunu yaratana kurban olayım, insan özgürlük ne demek bunu öğreniyor.

(3,955 puan) tarafından

Bu doğrudur maalesef ki

Bende Özbek ama

Evlendim tesettürlü oldum

İki ay evvel gittim özbekistana 

Pasaport yenilemek için 

Başımı açtırdı öyle resim çekildim 

Kanıma dokunuyor bunlar

Dedim niye böyle kural var

Dedi ki hangi ülkede gördün başı kapalı bir biyometrik kimlik olduğunu 

Dedim

Türkiye de gördüm 

Sustu dediler maalesef 

Yasak

Çok üzgünüm bu konuda 

Bu arada çarşafı Şerif kesinlikle yasak bizde doğrudur bunlar 

Camiler bile yoktu

Son 7 yılda ancak kuruldu 

Bu konuda çok üzgünüm 

+2 oy
(4,821 puan) tarafından

Boyle sozler duysam neyse buyuk konusmak istemiyorum bende zorluk cektim ama boyle direk soylenmedi 

(18,580 puan) tarafından

Kız bunlar ne ki daha neler var neler

+2 oy
tarafından

Yorumlar gerçekten çok iğrenç . Çok iğrenç kötü insanlar var. Ben sanırım katlanmam hiç birine. Kaynanam çocuğa Ihlamur içirecekti. Kadına dedim tamam artık sen çok durdun hadi evdekiler seni bekler dedim 🤣

Gitti gene geldi ama bu sefer hiç şeye karışmıyor 

(18,580 puan) tarafından

Fazlasi vardır eksiği yoktur baciko

+2 oy
(1,747 puan) tarafından

Düşük riskim olduğunu bilmesine rağmen bana iş yaptırmaya çalışmasıydı sonra da erken doğum riskim vardı sancılarım oluyordu tam annem gitmek üzere misafir geldi annemin de işi vardı kaynanan yardım eder dedi neyse yemek hazırlamaya mutfağa geçtim birşey hazırlama ben tokum dedi geçti oturdu ya sabır dedim hazırladım milletten çok kendisi yedi sonra eşimle masayi filan topladik eşimin halası kızım hiç iyi durmuyorsun dedi iyiyim dedim geçtim ertesi gün yine misafir geldi kaynanam bide gelmiş dün hiç iyi değildin sancın vardı heralde diyor eşim de o halimi gördüğü için kaynanama kızmış zorla yardım etmişti bide doğum da suni sancı verdiler bir an önce dogurayim diye suni sancıyı açmaya çalıştı ben kızdım şimdi de ikinciye hamileyim geç söyledik yine de aynı haddsizligine devam ediyor kayinbabama gelinin karnı göğüsü kalçası büyümüş hamile heralde demiş cinsiyetini de söyleyince ben zaten erkek istiyordum dedi sonra kivirmaya çalıştı 

(1,747 puan) tarafından

Simdikinin erkek olduğunu duyunca u dönüşü yaptı telefon açıyor yapılacak işin var mı diye bazen iyi kaynanalari görüyorum da bizim neyimiz eksikti diyorum

(18,580 puan) tarafından

Erkek kız ayrımı yapan cahiller varmı hala 

(1,747 puan) tarafından

Var canım tek kaynanam değil çok denk geliyordu ben zaten biliyordum ayrım yapacağını kayinbabamin ismini koyarım diye düşünüyor 

(18,580 puan) tarafından

Benimkiler de benden bekledi de koyamam ikinizin de huyunu beğenmiyorum kusura bakmayın dedim 

(1,747 puan) tarafından

İyi demişsin ben yüzlerine diyemezdim eşime demiştim ama babamın huyunu beğenmiyorum koyamam ismine filan çeker diye 

+2 oy
(2,031 puan) tarafından

Yine ben yine ben.toplam 4 hamilelik yaşadım 2sini kaybettim.hayatımın dönüm noktası diyebilirim.

-İlk gebeliğimde beraber yaşıyorduk.eşim beni özel hastaneye götüreceğini söyleyince,annesi ne özeli hepimiz devlette doğurduk devlete gidin demişti.

-O aralar daha 2 aylıktı bebeğim.evli görümcem para karşılığı tarlada babasıgile yardıma gidiyordu.bende evin temizliğini yemeğini yapıyordum.öğleden sonra bana sende gel yardıma  az kaldı işimiz diye söyledi.o zamanda s*****olduğum için ses etmeden gittim.2.gidişimde kanamam oldu 1 hafta sonra bebeğimin kalbi durdu.

-2.bebeğimde ise eşimgilin komşu kızı var evlenmiş.bekarken eşim için istemişler.vermemişler.kaynanamda yanıma gelip benim oğlum köyün en efendisi.kızda köyün en akıllı kızıydı.kabul etselerdi olurlardı birbirlerine.

-3.gebeliğimde zehir zemberek geçti.o sıra ev yapıp kendi evimize taşındık.bu sefer bizle yaşamaya başladı düşük riskim var diye.neyse evli görümcemde bizde o sıra.ben uyurken kaynanamla konuşuyorlar.bebek doğunca bişey almayın zaten ilaç hastane oarasını ödüyorsunuz(parayı eşim kazanıyor babası elinde tutuyor)

Kaynanamı bu konuda dolduruyordu.

-doğum yapıncada herkes gerçek yüzünü koydu ortaya.ailem yok yanımda evde görümceler var.hastaneden geldik açım.evde yiyecek hiçbirşey yok.yemek olarak fasulye kurusu yapmışlar birde çorba.dedim biraz çorba içim.büyük olan küçük görümceme diyor çorbayı az koy çocuklarda içecek.yarım kepçe çorba tek içtim.kendi doğum tatlımdan 3 dilim tek yedim.vahşiler hepsini yemişti.

Evde 1 odada 3 görünce 2 çocuk 1 aylık bebek kaynanam eşim ve yeni doğan bebeğim kalıyorduk.

Görüncelerde gidince kaynanam evde ne kadar yiyecek varsa aldı götürdü.hesapları ayırdık artık diye.

Sonra kayınbabam kavgaya feldi sen kaynanana saygısızlık yapıyorsun diye bağurdı çağırdı.sütüm kesildi sonra

-son gebeliğimde ise eşimle tartıştık.para hesabı yaptık

Bana en son senin ilaçların hastane masrafların ne kadar tutuyor haberin varmı diye bağırdı çağırdı.çocuk isteyen oydu zaten.daha çok var ama bu kadarı bike sayfayı doldurur.eşim zaten kara listenin başunda yer alıyor.sırf bu yüzden asla ama asla hakkım helal değil onlara.Allah biliyor verdiğim suyu bile helal etmiyorum.hepsinin köküne kibrit suyu🔥

(18,580 puan) tarafından

30 haftalık hamileydim zeytine götürdü 28 gün sonra doğum yaptım ama hiç bizden oldu demedi doğuma gitmeden önce de evinde 20 kişiye hizmet ettim ertesi gün hastaneye aldılar 1 hafta sonra da doğum oldu

(18,580 puan) tarafından

Erken doğum sebebim söylüyorum biz naptik Allah öyle yazmış diyor işine gelince Allah öyle yazmış gelmese senin yüzünden oldu der

(2,031 puan) tarafından

Bende 34 haftalık doğum yaptım.banqda sen deprem oldu ailen için  korktun ondan oldu diyorlar.halbuki,depremden birgün sonra eşim ve kayınbabam görümcemi kayseriden almaya gidiyorlar.yolda az kalsın kaza yapıyorlarmış eve geldiklerinde sabah saat 6 olmuştu.başımızda kimse yok evde tekiz ev sallanıp duruyor.bütün stres üst üste gelince 8 şubatta doğum yapmıştım.zaten görümcem kocası hepsi bizdeler uzanmaya yer bile yok riskimde olunca bebek doğdu.onlarda hiçbir şekilde kendilerinde kusur aramazlar.kaynanam benle kontrole gelirde doktor derdi tuvalete bile uzun oturma yemeğini yataktan kalkmadan ye.kaynanamda kalkma kızım idare ederiz derdi.2.günü yine iş yaptırırdı.

(18,580 puan) tarafından

Bende 34 de yaptım kız sen niye erken doğurdun

(2,031 puan) tarafından

En başından beri bende rahim ağzı yetmezliği var.alttan dikiş atılmıştı.iğnelerle zor 34 haftalık oldum.deprem olduktan sonra da stresten erken geldi.kaynana ve görümcelerde bunda büyük faktör.şimdiki bebeğimde riskliyliydi ama onlarla görüşmeyince 38 haftaya kadar durdu.

+2 oy
(23,102 puan) tarafından

Allah vicdansız merhametsiz insanları hayatımızdan uzak tutsun çok aminnnn

Benim ***** ******** kaynana ben kolik bebekle uğraşıyordum ne yemek yapabildim ne iş makarna anca yapabildim bana dedi sadece bunumu yapabildin şok oldum kayınbabada vardı bişey demedim o zamanlar böyle değildim sadece bebeklemi uğraşıyım yemeklemi dedim annem çalışıyo kendi yapabileceği hiç bir yaardımı yapmadı tek derdi ortalık karıştırmak olan bi insan şimdi aynı cümleyi kursa kah git evimden bidahada gelme der oğlunuda boşarım kimseye tahammül edecek sabır bırakmadılar bende

(18,580 puan) tarafından

Bende de aynı şekilde hiç sabrım tahammül um yok

(23,102 puan) tarafından

Bizi bu hale onlar getirdi

+1 oy
(14 puan) tarafından

Konu ile alakası yok ama kaynanamla kahvelere çay saatlerine gitmedigim için bana cahill

demişti :))) öyle nerden aklıma estiyse 

(18,580 puan) tarafından

Cahil mi 🤣🤣 ay tövbe 

(14 puan) tarafından

Evet onun gibi titizlikle laff taşımacılığı yapmadığım için cahil oldum neysee günümü mahfedemem 

+1 oy
(42 puan) tarafından

Gurbette kötü bir hamilelik geçirdim. Düşük riskim oldu kayınvalide geldi bir bardak su vermedi. En son açlıktan kendim kalktım yemeğimi yaptım. ( Kanamam vardı sürekli) Eşim hamilelik boyunca ailesinin "o benim kızım " demesine sesini çıkarmadı. Canım hamur işi çekti annesigilde iken geldi boşanacağız vs dedi. Toza alerjim var hamileyim kayınvalide evi temizlememiş üstün körü dahi olsa. Eşimin ailesi bebeğe eşya alacaktı bir ay boyunca oyaladı almadılar. Doğum yaptım bebeğim 10 gün yoğun bakımda kalacaktı. Hastaneye geldiler bir çorba getirmemişlerdi. (Ablam ve arkadaşları çorba getiriyordu) Eşimin ailesi hastaneye evindeki çiçeği getirmişti.Çocuğumu görmeye bile gelmediler. Babam rahatsızlanınca eşim oraya da uğradı. Gurbette ki evime 4 aylıktı bebeğim 4 saat durup gittiler. Daha neler neler. Eşimin aileci oluşu yüzünden bana defalarca kez bağırmasını unutmuyorum. Olur da annesi gelir diye hamilelik ve lohusalığı tek başıma geçirdim. Hakkım ne eşime ne ailesine helal değil. 

(18,580 puan) tarafından

Bu gebeliğimde yaşadım bu durumu 3 gün yemek vermedim şimdi kedi gibi 

(42 puan) tarafından

Ben cevabını veririm ama eşim rezil eder beni herkese. O yüzden pasifim sesim çıkmaz. 

+1 oy
(17,006 puan) tarafından

Hamileyken eltim sürekli doğururken ölen annelerden yada bebeği doğumda ölen annelerden bahsediyordu. Birde uluorta anlattığı için eşim kızmıştı niye böyle şeyler anlatıyorsun diye. 

(18,580 puan) tarafından

Kanamam oldu bebeğim düşmüş kaynanam iş varya kaçarsıniz noluyo sanki herkesin kanaması oluyor demişti bebeğim düştü diyince de bidaha yaparsınız demişti Allah belanı versin dedim direk yüzüne ağlaya ağlaya eşimde kızdı nasıl bu kadar kötü kalplilrr aklım almıyor 

(17,006 puan) tarafından

Ne kadar kolay geliyor bu lafları söylemek onlara ya. Kendi kızı olsa bu kadar rahat konuşamaz. El kızı olunca ne bizim kıymetimiz oluyor nede karnimizdakinin. 

(18,580 puan) tarafından

Ama karnımdaki de onun kanından bana acımıyor da ona niye acımıyor 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 621 göst.
13 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde Beyza5 (5,053 puan) tarafından soruldu
+1 oy
18 cevap 866 göst.
22 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Nehirr1562 (7,101 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 966 göst.
6 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Tansugoc (769 puan) tarafından soruldu