Takintilari ornek olarak soylemistim. Yani bunlara benzer durumlar var mi diye .
Otizm'in de turleri var. Bazilari saydiklarinizi yapmazken bazilari yapabiliyolar.
Ben ogretmenim ozel egitim ogretmeni degilim. Ama girdigim siniflarda ozel ogrenciler olabiliyo. Suan 2 tane otistik ogrencim var. Birisi surekli ayni yerde oturur. Goz temasi vardir. İletisimi var. Ama temasi asla sevmez. Yanina yaklasilmasini bile istemez. Onun haricinde cok cana yakin sempatik bi cocuktur. Ama tek basinadir genelde.
Diger ogrencimin ezberi cok iyidir. İngilizce sarkilari cok iyi ezberler ve soyler. Sarki soylemeyi cok seviyo tenefuslerde falan surekli sarki soyler. Telaslaninca,panik olunca elini,kolunu degisik sekillerde sallar. Bazden gozunu bi yere diker dalmiş gibi. Bazden ozellikle sarki soylerken kafasini cok degisik sallar. Bu ogrencimde genelde tek basinadir. Digerleriyle arkadaslik etmez cok iletisime gecmezler genelde.
İsaret etmesi onemli. Bunun uzerinde durun. Belki isaret etmeyi bilmiyodur. Kucaginiza alin buyuk resimli bi kitapta ki resimleri isaret ederek gosterin. Bak bu inek ,bu kedi diye isaret ede ede gosterin. Ya da evde ki herhangi bi seyi isaret ederek gosterin. Susadigi zaman bardagi getirdiginde anlamiyorum ne istiyosun de. Parmaginla goster de. Bi sure su vermemeyi deneyin hemen vermeyin yani. Belki o sekil isaret ederek gosterir.