+1 oy
189 göst.
Diğer kategorisinde (4,181 puan) tarafından

Hanımlar hayırlı günler 🌸

Günlerdir bir çok postta gördüm, çocuğum şu kadarlık nereye vereceğiz sorunlarını. Instagramda denk gelmiştim, sizlerle de paylaşmak istedim 🫶🏻

image

4 Cevaplar

+1 oy
(9,079 puan) tarafından

teorikde oyle 36 ayi kabul ediyir anasifi. 48 ay sonrasi ida anaokulu kabul ediyir ama cogu anasinifi tınlamiyor bu durumu biz kabul etmiyoruz diyor. 

ilk okul icin zaten illa israrala cocugu kucuk kucuk 1. si ifa baslatmak isteyenlere anlam veremiyorum. gtsin iste ne guzel iki sene anasinifina. 1 sinifa maksimum buyuk ayda iken baslasin sinifin en buyuklerinden olsun . bir ay bile cocugun kapasitesinde fark yaratiyor

(1,736 puan) tarafından

Kendi yaşıtlarından büyük olunca sorun olmuyor mu

(9,079 puan) tarafından

kendi yasitlarindan buyuk olmuyorki. benim kizim ocak dogumlu. 56 aylik anasinifina gtti 68 aylik bi sene daha gtti. 80 aylik 1.sinifa gtti. 68 aylikken birinci sinifa gonderseydin yasiylarinin arasinda en kucugu olacakdi.   ne gerek var illa dilekce ile erkenden kaydettirmeye.  ertesi sene gtti sinifin en buyukleri arasinda ortalama zaten herkes boyle dusundugu icin cocuklarin dogum ayina gore sinifta ay farki var vocuklarin aralarinda. 34 kisilik sinifta 4 kisi cocugunu erkenden dilekce ile kaydetmisti. 30 kisi benim cocugumu. akraniydi. 4 cocuk 7 8 ay kucukdu buzumkilerden. bukadar bile asiri farkediyor . bizimkiler seri sekilde okumaya gectiler kucuk olan dort cocuk zar zor heceliyordi. bizimkiler toplama cikarma yaparken kucukler ritmik sayamiyordu . baya geriden geldiler.

(1,736 puan) tarafından

Benimkinin daha okula başlamasına var 2022 doğumlu ama şimdiden düşünüyorum nasıl olacak diye eşim de senin düşündüğün gibi düşünüyor 

(9,079 puan) tarafından

benim oglanda 2022 haziran dogumlu. bu sene devlet zaten almio ozele yollarsam yollucam yollamassam evde.

seneye devletin alacagi ay gelio  zaten eylulde 51 ay oluo anaokuna devlete yollarim bi sene okudu 63 aylik oluo eylulde yine vericem devlete. bi sene daha okudu 75 aylik oluo. muhtemelen 1. sinifa kaydettiririm.  cunku ablasinocak dogumlu oldugu icin 81 aya sarkti 1 sinifa baslamasi . oglumu bi sene daha anasinifina versem 87 ay olur ki o cok buyuk olmus olur. gereksiz yere bir seneden çalmiş olurum.  yani 75 80 ay ideal . cocugun dogum ayina göre degisiyor cunku bu durum. 

yani oglumuda ablasi gibi ust  uate iki sene veirrim ana sinifina. ablasi ocak dogumlu oglum haziran. ilkokula baslama ayi farki orda olusacak dogum ayinda biri 75 aylik baslicak digeri 81 aylik baslamisti

(1,736 puan) tarafından

Benimki de Aralık doğumlu ya iki kere gönderince sıkılır diye düşünüyorum çocuk gelişim mezunuyum staj zamanında çok gözlemedim çocukları iki kere gelen herşeyi artık bildiği için sıkılıyordu etkinlikleri yapmıyordu istemiyordu gelmek belki de çocuktan çocuğa fark ediyordur ama anaokuluna hiç gitmeyen bir çocuk da birinci sınıfta çok zorlanıyor bu durum da var 

-Reklam-
0 oy
(600 puan) tarafından

Benim kızım da 5 yaş Mart doğumlu ana sınıfına göndermek istemiyorum birinci sınıfa yollasam sorun yaşar mıyım harflere falan çok ilgisi var 

(4,181 puan) tarafından

Neden göndermek istemiyorsunuz? Anaokuluna giden çocuklar, gitmeyenlere nazaran 1-0 önden başlıyor hayata. Giden ya da gitmeyen iki öğrenci bir olamaz. Anaokuluna gitmeyen öğrenci tuvalet için bile izin almaya çekinirken, giden öğrenci bu durumu çoktan başarmış olacağı için 1. Sınıfın verdiği zorluğa daha çabuk adapte olacak. Çekingenliği, ortamın verdiği güveni, izin almayı öğrenmek, küçük kaslarını geliştirip kalem tutmayı başaran çocuk her şekilde daha şanslı olacak 1. sınıfta. 

(600 puan) tarafından

Kızım öyle içe kapanık bir çocuk değil maşallah herşeyi desteksiz kendisi yapabiliyor ben anasınıfı dan sıkılacak diye düşünüyorum bilmiyorum henüz net karar da vermedik bakalım okulla görüşücem 

(5,448 puan) tarafından

Benim oğlum Kasım 2021 doğumlu. Üstün zeka belirtileri olmasına rağmen 2022 doğumlu çocuklarla birlikte başlatmayı düşünüyorum. 2021'i yaşamadı neredeyse bu çocuk. Gelişimsel becerileri 2022 doğumlular gibi. Doktorunun önerisi de böyle ama o gün gelsişimdr bakalım diye dedi. 

0 oy
(680 puan) tarafından

Kayıt yaptırdık 5 yaş ,19 kasimli

(600 puan) tarafından

Anaokuluna mı canım 

(680 puan) tarafından

Evet canım 

0 oy
(293 puan) tarafından

Kizlar benim kızım 24eylul 2020 doğumlu okullar eylülün başında açılıyor benim kızım da okul açıldıktan 2hafta sonra tam 5yasini dolduruyor bu durumda anasinifina kayıt ettirebilir miyim hiç anlamıyorum da açıkçası 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 114 göst.
30 Haziran 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Heidi nin koylusu (3,522 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 116 göst.
0 oy
23 cevap 559 göst.
0 oy
2 cevap 77 göst.

Kategoriler

1,466,954 soru

24,037,466 cevap

329,000 kullanıcı

...