+1 oy
285 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (512 puan) tarafından

3.5 ve 1.5 yaşında iki erkek evlat annesiyim artık avazım çıktığı kadar bağırmak sonra da gülmek ardından ağlamak istiyorum. Nasıl zormuş anne olmak nasıl fedakarlıklar gerekiyormuş valla maaş bağlansa en büyük hakkımız. Bu işin mesaisi yok oturması yok yemek yemesi yok lavaboya gitmesi yok duşa girmesi yok uyuması hiççç yok :( son 10 gündür 4.30 la gözümüzü açıyoruz ve akşam saat 22.00'a kadar hiç durmadan prdan oraya ordan konsola ordan buzdolabına ordan kapı kollarına asılmalar dur yapma etme durun çocuklar demekten yoruldum ben evi nasıl temizliyorum nasıl yemek yapıyorum kendime hayret ediyorum büyük oğlum bugün ankastrenin üstüne çıkmış yavrum yapma seni taşımayabilir oğlum dur diyorum hayır anne sus diyor bana.büyük olan komidinin üstünde zıplarken komidin ile beraber düştü küçüğü arabasına binip araba üstünde zıplıyor her defasında arkaya doğru düşüyor ama akıllanmıyor:) konsol üstünde şamdanlarım bayramlık şekerliğim hepsi kırıldı canları sağolsun ama valla yıldım ağrımayan yerim yok sabahın köründe kalkıyorum gün boyunca ayaktayım asla oturmak yok ya yatıcam ya ayakta ordan oraya koşturucam artık oturmak ve sessizlik içinde kendimi dinlemek istiyorum. Bu hafta çok badireler atlattık hem eşyaların kırılması çocukların sürekli bir yerden düşmesi üstüne 2 gün önce küçük oğlumun boğazına şeker kaçtı sakinliğimi koruyup manevra hareketi yaptım geri çıkarmadı ama yuttu enazından nefes aldı sonrasında elim ayağım boşaldı çok kötü oldum ya görmesem ya farketmeseydim dedim oturup kendimi suçladım işin kısası hayat zor çocuk büyütmek hepsinden zor Allahım sakinlik versin valla yoksa gidişatım iyi değil bünyem kaldırmıyor onlara surun yapmayın etmeyin demekten beynimin hatta tüm vücuduma ağrılar giriyor gece uyuyp sabah kalkarken sanki bedenimi kamyon ezmiş gibi oluyorum:((

10 Cevaplar

+1 oy
(2,225 puan) tarafından

İşin bir diğer zor kısmı bitmek bilmeyen ev işleri. Mutfak işi başlı başına bir meslek bence. Mesela çocukları biri parka çıkardı diyelim. Dinlenme gibi bir şansın olmuyor ki? Ev de yapman gereken bin tane de is oluyor. 

(512 puan) tarafından

Çocuklar uyudu ben o ara hem size yazıyorum hem mutfağı topladım çamaşır topladım ayrıca serdim oyuncakları topladım eşime meyve tabağı yaptım ve pertim çıktı asla dinlenmek yok duşa girsem eşim hadi Çocuklar durmuyor der ama kendi bir lavabo ihtiyacını karşılamaya gitse çocuklara bak gelmesinler der ee hani benim ihtiyaçlarım. Çok kalabalık evde büyüdüm ben annem bana derdi ki kızım size bakmaya fırsat bulamazdık çamaşır yıkar yemek yapar ekmek yapar bağ bahçeye giderdik emzirir emzirir koyardık sizi yerinize ayaklandığınızda laf söz dinlerdiniz şimdiki çocuklar bir farklı der

-Reklam-
0 oy
(6,937 puan) tarafından

Her türlü geçiyor cnm o yüzden sabır etmek gerekir

(512 puan) tarafından

İnşallah canım elbette geçecek ama biz annelere zaman bazen hiç geçmiyor gibi geliyor 

(6,937 puan) tarafından

Ben kızım doğunca öyle agladim bir bakmisim kızım iki yaşında ben hamileyim insan yıpranıyor ama sonra bakiyorum uzulsek bile geciyor

(512 puan) tarafından

Allah kolaylık versin cümlemize dediğin gibi öyle yada böyle zor yada kolay bir şekilde zaman geçecek 

0 oy
(188 puan) tarafından

Seni cok iyi anliyorum benimde suan 7ve 4yasinda ki ogullarim oyleler bazen sabir diyorum bazen sabrinda kalmiyor seni cok iyi anliyorum bazen annem kucugu evine  goturuyor oyle dinleniyorum banada gecicek diyorlar anne olarak ev yemek cok zor oluyor Allah yardimcin olsun 

(512 puan) tarafından

Amin cümlemizin 7 ve 4te böyleyse kendimi düşünemiyorum sakinlik nedir bilmiyorlar büyük oğlum çok uysaldı ne olduysa 3 aydır çocuğa bir enerji geldi gitmek bilmiyor. İşe dönmek ve insan yüzü görmek huzurla çalışmak istiyorum ama işe ara vereli 5 yıl oldu başvuru yaptığım yerler geri dönüş yapmadı çalıştığım süre zarfında herkes yanında çalışayım istiyordu şimdi istemiyorlar:) eşimle hergğn bunun tartışması oluyor inanki çok yoruluyorum sen insan yüzü görüyorsun oturuyorsun masa başında çalışıyorsun benim ne gecem ne gündüzüm yok kendime vakit ayıramıyorum diyorum oda bende yoruluyorum diyor herkes kendine göre haklı

(188 puan) tarafından

Evet erkeklerinde kendiine gore hakli yonleri var ama 2 erkeek cocugu cok zor bizim bide bu sene ilkokuldu ekstra o zorladi kucuk de karalama filan yapti cok zor bazen 1 saat bi bakan olsa da dinlensem diyosun 

(512 puan) tarafından

Bende bu sene için oğlumu kreşe yazdırdım bakalım bizi nasıl günler bekliyor 

0 oy
(4,146 puan) tarafından

Şu an iki çocuklu anneleri  bordo bereli ilan ediyorum ben valla :) kızım tek şu an yeminle baş edemiyorum şu ağlamaları bitmedi gitti saçımı yolasım geliyor artık, adım atsam arkamda, otursam kucağımda, uzansam yanımda, bazen çok bunalıyorum , seni çok iyi anlıyorum valla

(512 puan) tarafından

Sürekli dibimizdeler rabbim eksiklerini göstermesin inan lavaboya gidemiyorum gittiğim gibi büyüğü anne çiş diyor çişi geldiğinden değil öbürü tabureyi alır musluğu açmaya çalışır ay anlatılmıyor valla yaşanması gerekiyor çok bunalıyorum bazen mutfağa geçip kahve yapayım diyorum dibimdeler yine yemek yapsam öyle kii mutfaktan çok korkarım kaza bela sıcak su sıcak yemek üstlerine düşer falan diye çok güzeller ama çok yoruyorlar bazen yeter artık ya bir durun diye bağırıyorum büyüğü ozan dur dur yapma anne kızar diyor usulca odaya geçip yaramazlığa devam ediyorlar 

0 oy
(1,509 puan) tarafından

Babam bugün bir akrabayla konuşurken adam dediki bizim de bir kızımız olaydi 3 oğlu var 

Neyse babam dediki bir adamın 2 oğlu varmış 10 sene sonra bir kizi olmuş sonra adama demişler işte kız çocuğu nasıl vs diye 

Adam demiski yıllardır evde ayı besliyormusum kız doğduktan sonra anladım demiş 😅

(512 puan) tarafından

😀 yani tabir birebir aynı gibi bende eşime bazen valla bir hayvanat bahçesine gidelim kim laf dinliyor bakalım benimkilerde sıkıntı var diyorum çokta seviyorum canları başları sağolsun ama valla ben benden geçtim saçlarıma aklar düştü 30umda bedenim çöktü

(1,509 puan) tarafından

Valla benimde var bir tane az önce diyorki ağlarsan seni ağlatanların vururum gelde düşme simdi🤭🤭

(512 puan) tarafından

Yaaaa 🫠 herşey onlar için iyi olsunlarda ne yapalım şöyle zamanın huzurla oturup kahvemi yudumlayacağım zamanı iple çekiyorum:)

0 oy
tarafından

Benim oğlum çok sakin büyümüşte küçülmüş o yüzden bunun kızı erkeği yok bence yaramaz çocuk hep yaramaz 😁 Allah kolaylık versin inşallah canım benim 

(512 puan) tarafından

Kızı erkeği yok elbette canım işin şakası o benim büyük olanda çok sakin çok uysaldı ne olduysa küçüğü ayaklarında oldu kardeş abiden ders değil abi kardeşten ders alıyor gibi oldu 3 aydır bir enerjisi var büyüğün bitmedi gitti buzdolabına tırmanıyor oğlum yapma basamakta yok nereye çıkıyorsun diyorum inanki tırmanıyor hayret içerisinde izliyorum bazen gülüyor bazen ağlıyorum:) aileme ziyarete gittim 1 ay diye 14 günün sonunda kendimi evde buldum durmuyorlardı  ne dışarısı oluyor ne evin içi dışarı da olsa başka yerde olsa eşime ödül olan yine bana oluyor:)

0 oy
(1,566 puan) tarafından

Canım bende var 4 oğlan sen düşün halimi valla büyüdükçe değişik şeyler çıkıyor bence küçükken daha rahhatti valla evde didisiyolar kıskançlık oluyor yani okula başladıkları zaman bı tık rahat oluyor oda yoruluyorlar diye bence canları sağ olsun napalim 

Kız dusunsene büyüdüler evlendiler ev bosaldi ay Allah'ım o daha zor bana 🙂

(1,651 puan) tarafından

Benimde 3 oğlum geliyor hayrlisiyla  biri beş diğeri bir buçuk yaşım geçmeden kız olur belki dedim ama nasip olmadı hayrlisi  buyurler giderler  aglama durumları olmasa evi uiksalar umrumda olmayacak  gönüllerini edememek canımı sıkiyor hele büyük hiç buyuimuyor çok hassas banda çok düşkün

(1,651 puan) tarafından

Benimde ikincide kalbinde hava mi birşey delik var dediler doğuma kapanmış kardiyoloji ye gttik doğumdan sonra birşeyi yoktu 

(1,566 puan) tarafından

Valla yalan yok dk erkek diyince iki gün ağladım sonra babamın adını koymaya karar verdim sonra doğurdum şuan anneliği daha iyi anlıyorum kizlar diğer 3u peş peşe oldu genctimde suan36 yasindayim çok şükür onları verene hangi yastalarsa tadını çıkarın valla çabuk buyuyolar

(188 puan) tarafından

Bu koyulan teshis gecmezmis ama normal insanlardada sonradan farkediliyormus tek duam saglikli olmasi 40gun gecmek bilmez insan ister istemez uzuluyor kafaya takiyor bende hastaneden gelince bi duygu bosalmasi yasamistim anneme bebek erkekmis diye sonrasinda bu teshis koyulunca sadece tek duam saglikli olmasi perinatoloji doktoru soyledi doen sedromu diyemem dedi ama suphe kaliyor insanin icinde amniyosentez riskli diye fetal dna yaptirdik 

(1,566 puan) tarafından

İnş öyle değildir 

0 oy
(293 puan) tarafından

Anne olmak çok güzel ama dediğin gibi bir okadar da zor canım benimde 2kizim var biri 5yasinda biri 7aylik ama bunun kızı erkeği yok bence cunki 5yasindaki kızım o koltuğun tepesinden bu koltuğun tepesine aşırı hipersktif enerjik bir çocuk ve kardeşi geldiğinden beri çok şey değişti ne laftan anlıyor ne sözden bende bazen kafayı yemek üzere gibi oluyorum ama benim annem ablamlar felan sagolsunlar çok destekcimler o konuda ama açıkçası yetmiyor en çok eş desteği önemli bende o desteği hiç bir zaman göremedim görmüyorum:(

(512 puan) tarafından

@Eso9090 çalışmakta yorucu kimsenin işini hafife aldığımdan değil ama herşey zor evde diye oturup yatıyor muyuz ki inan çocuklar uyuyunca bile iş yapıyoruz

(1,651 puan) tarafından

Canım üstüne salmak derken nasıl diyo babalar annesi seni istiyor sende yapacaksın o bilincte değilse  tek çocukta bende çok eyvallah etmezdim ama smdi kusura bakmasın  goruyor halimi şimdi hamileyim ama hamile değilkende sorumluluk aldı mecbur kaldı büyük oğlum boşluğa düştü ben çok etkinlik park oyun hiç boş durmazdik ama yapamaz oldum  o konuda beni eleştiremez ev konusunda hatta kızar yapma der ama kendide çok yapmaz  yinede buna şükür çünkü ilk de sıfir sorumluluk vardı ben eyvallah etmem ayağı yapmıştım ve bu erkeklerin işine geliyor senin kirilman uzulmen çokta gormezler gurbetteysen hele eşin destek olmayacakta kim olaacak delirr insan vala durmayan cocuk çok zor sürekli ilgi isteyen konuşan soru soran 

(1,651 puan) tarafından

Ben fabrikada çalıştım yıllarca çalışmak kolay emin olun annelikten  zor bir bölümde erkeklerin arkasını dönüp kaçtığı yerde çalıştım qma annelik hepsinden ağır hem beden hem vicdan   

(512 puan) tarafından

Bende yıllarca çalıştım tamam masaüstü ama binlerce insan ile muhattap oluyordum gün sonunda yorulur uyuyunca dinlenirdim bunda oda mümkün değil hem bedenen hem ruhen yoruluyor insan

(293 puan) tarafından
+1

Kesinlikle öyle en azından insan çalışınca eve geliyo dinleniyo dediğiniz gibi anne olmak öyle bisey değil hiç birseyle kiyaslanamaz iste mesain bitiyor ama annelik öyle mi mesai 7.24 devam ediyor hem bedenen çözüyoruz hem ruhen psikolojik olarak çözüyoruz çok güzel bir duygu ama çok da zor en çok da eşlerin desteği çok önemli oluyo iste bu sırada cunki onlar bize karşı ne kadar iyiyse bizim çocuklarımıza karşı tahammulumuz daha coktuksek olabiliyo mesela eşimle aram kötüyse bunu istemsizce çocuklarıma yansitabiliyorum tabiki sinirimi çıkartmak gibi bisey değil ama mesela enerjik Bi şekilde oyun oynayamiyorum kendimi işe veriyorum sessizce kenara çekiliyorum gibi ama diğer türlü eşimle iyiysem daha pozitif oluyorum 

0 oy
(1,651 puan) tarafından

İki erkek ve 3 en hamile bı ana oladak hepsini okumaya yüreğim el vermedi iki defa ağlama seansı geçirdimse bugün:) eşim. Nöbetçi olunc hele ayrı aksam kesin o dışarı çıkılacak ve kaos la donulecek ev ortami zaten bi savaş bir buçuk benm küçük de hiç anlamiyor inatlasiyoe aşırı vurma ısırma huyu var büyük hiç büyümüyor yavrum hassas  zaten aglastk bugün oyununu hep bozuyor kucuk  çok zor napacam bilmiyorum sonra olduğu kadar takma diyorum can sağlığı olsun gerisi olduğu kadr bırak diyorum kendi kendime 4 ay sonra bebe gelecek napacam diyorum  gurbetlik ayrı  kimse yok cocik çoğaldıkça arkadaş da olmuyor kimse onu da öğrendim 

(512 puan) tarafından

Annelik her evrede zor canım benim küçüğümde çok fena abisinin oyununu bozardı ısırırdı abisi iteklerdi çocuk olan evde herşey oluyor anlayabiliyorum seni Allah kolaylık versin 

0 oy
(4,792 puan) tarafından

Sabret bacım büyük olan kreşe başladımı gerisi geliyor.sonra günler su gibi akıp gidiyor 

Benim en büyük 8.sınıfa geçti daha dün gibi kreşe götürüp koyduğum . Okul sezonu başlayınca hayat çok hızlı akıyor

Şuan onların kanlarının çok hızlı aktığı zamanlar isteselerde duramazlar. Oyalayck başka bişeyler bulsan . Benim görümcem in de 2 oğlu var onlarda seninkilerle aynı yaşta

Kitap okuyor sürekli yaşlarına uygun okadar çok kitap almışki ilk zamanlar dinlemiyor gibi gözüküyor sonra sonra alışıyorlar. 

Aşırı hareketliler hiç 1 sn durmazlar sadece kitap zamanı duruyorlar maşallah çok güzel alışmışlar 

(512 puan) tarafından

İnşallah canım bu sene kreşe yazdırdım büyük olanı zaman nasıl geçeçek bilemiyorum. Bizde de kitap var canım okuduğum oldu daha doğrusu okumaya çalışıyordum biri sayfayı karıştırmaya çalışır diğeri tepeme çıkar bende bıraktım açıkçası evde hiç olmadığı kadar boya kalem var ama küçüğü asla izin vermez bende bir yerlerine batırır korkusuyla kaldırdım oyun hamuru aldık küçük ağzına aldı anlayacağın tek çocuğu düşünerek yola çıkamıyorum birinden birine ters düşen bişi oluyor illaki evde sayısız oyuncak var asla yüzüne bakmazlar evde tırmanacak kıracak yer arıyorlar diyebilirim:)

İlgili sorular

+2 oy
23 cevap 677 göst.
0 oy
11 cevap 491 göst.
29 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde Mifamilia (126 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 582 göst.
12 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde Visalilal (121 puan) tarafından soruldu
0 oy
40 cevap 1,258 göst.
27 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde meva1 (1,438 puan) tarafından soruldu