+2 oy
956 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (73 puan) tarafından

Arkadaşlar size bir kaç ay önce yaşadığım korkunç bi olayı anlatıcam bugün anlatmamın sebebini anlıcaksınız 

Ben 3 yıllık evliyim ve eşim halamın oğlu olur bir de 20 aylık kızım var yani kaynanam halam olur

Ocaktan beri maddi olarak zorluk yaşıyoruz çünkü eşim bi kaç iş değiştirdi ve 2 ay falan ramazanın başından beri de çalışmıyordu tabi ki de evde maddi olarak zorluk yaşıyorduk ramazan sonuçta para pul olmayınca bi de bebek birikmiş paramız da yok ben uzun süre anlayışla karşıladım eşimin durumunu ama bir yerden sonra başka iş bak biraz daha dayan iş bulunca çık falan desemde eşim evde yatarak iş aramayı tercih ediyordu ve gece asla uyumayıp gündüz akşama kadar uyuyordu bu sürede kayınpederim bizim iki ay kiramızı falan ödedi faturaları falan biraz da alışveriş falan yaptı  ama ben artık başkalarının minnetiylegeçinmek istemiyordum . 10 bin 15 bin bile olsa razıydım git çalış diyordum ama eşim türlü sebebler bahane ederek işe gitmiyordu. Bir gün kaynanam bize gelmişti ve gerçekten dolapta hiç bişey yoktu hani desen bi kurufasulye bulgur o bile yoktu . Halama dedim hala böyle gitmez gayet iyi maaşlı güzel işler var arayıp görüşmeye çağırıyorlar oğlun gitmiyor gitse işe alırlar kesin falan diyorum . Bana söylediği şey sen 1 2 hafta annenlere git oğlum da bize gelsin ben onu evde işe yollarım . Dedim hala bu çocuk mu okula yolluyorsun ayrıca ben niye gidiyorum bende geleyim size kalalım 2 hafta .yani sen bilirsin öyle de olur tabi ama biraz uzaklaşın dedi bana . Çok uzatmak istemedim kapattım konuyu. Bu böyle giderken bir gün evde kavga patlak verdi işte tartıştık o bana bağırdı ben bağırdım çıktı gitti evden . 1 saat sonra kaynanam beni aradı telefonu açtım ama bana nasıl bağırıyor. İşte sen ne hakla benim oğlumu evden kovarsın yiyorsun içiyorsun geziyorsun cebinde para bol bide doymuyorsun oğlumu evden kovuyorsun. Şoka girdim telefonda alıp kapattım direk oraya gittim . Eşim evde yoktu çıkıp gitmiş konuşmaya gitmiştim dedim durumu anlatayım ben evden kovmadım kimseyindiye. Ama kaynanam sinirden patlıcak haldeydi kayınpederimde orda o da sinirli bana demediklerini bırakmadılar. Yok ben aç gözlüymüşüm doymuyormuşum. Oğlunun psikolojisi bozmuşum o yüzden işe gitmiyormuş . Hatta şey diyor benim oğlum sana geldiğin ak pak dı sen kirlettin onu. Şoka girdim ağlıyorum . Kayınpederim ordan bağırıyor ağlama yalandan falan evden çıkıp gitmek istedim izin vermediler . O sırada şansa kuzenim halamı ziyarete gelmiş eşi ile . Ali abi içeri geldi oturdu baktı ben ağlıyorum dedi hayırdır noldu hala bi sıkıntı mı var falan diye . Halam başladı sen bunu bilmiyorsun oğlumu yedi bitirdi hep bu bide annesi yaptı mahvettiler çocuğumu . Kansızlar şerefsizler. Ve ben sürekli ağlıyorum kuzenimin eşi bana bi bardak su getirdi halam bağırıyor ordan niye su veriyorsun ona verme içmesin falan diye . Kuzenim halama dedi ki hala bi sus anlayayım noldu. Bu hala bağırıyor oğlumu evden kovmuş geceleri eve almıyormuş( hepsi yalan) yok işte madem aç durumu yok bak yiyip yiyip kilo almış evlendiğinde kaç kiloydu şimdi kaç kilo . Ve gerçekten ben evlendiğimde 68 kiloydum doğumdan sonra 90 kiloya çıktım tiroid kanseri teşhisi konulmuştu ameliyat olmuştum ve kilo veremiyordum. Aldı bunu vurdu yüzüme . Daha neler diyor ama . Sen kocanın yatağına bile girmiyorsun . Kadınlık yapmıyorsun eşşek gibi yapacaksın vursa üç da öldürsede yapacaksın diyor bana . Yani hangi bir şeyi söylesem bilmiyorum kendi kızı da var o da kuzenim olur ve aramız çok iyi birlimizin evin gidip geliriz . Diyor ki bi daha kızımın evinde görmiyim seni. Kayınpederim de az değil o da diyor ki ben bunlara şu kadar para verdim bu kadar alışveriş yaptım doymuyor bu kız . Verdiğim parayı iki günde yiyor falan diyor . Sonra kuzenim baktı işin içinde çıkılmıyor kalk dedi seni babanlara götürücem. Halam ordan bağırıyor gidişin olsun dönüşün olmasın. Eşimi bu sırada sürekli arıyordum ama asla açmıyordu . Allahtan kuzenim oradaydı herşeye şahit oldu yoksa anlatsam kimse inanmazdı bana. Şimdi diceksiniz ki bu kadın senden neden nefret ediyor . Sebebi şu kendi babamı sevmiyor öz abisini yani mal mülk kavgası yüzünden uzun süredir konulmuyorlardı  tüm sebeb bu. 

O gece babamlara gittim ertesi gün eşim geldi eve ama ben hem çok sinirli öfkeliyim ve kesinlikle boşanıcam bu kafadayım. Kendisiyşe görüşmedim babamla biraz konuştular kalktı gitti ben 1,5 ay babamlarada kaldım eşim 2 3 günde bir gelir konuşmaya ben konuşmak istemiyordum konuşunca da kavga ediyorduk. Yani bana dediği şey şu ben anneme böyle şeyler anlatmadım eve almadı kovdu bilmem ne kendisi sinirle söylemiş . Yuvamız yıkılmasın kızımız var küçük sineye çek diyor ya nasıl çekeyim ya nasıl yapayım neler yaptılar dediler bana . En son babam kızım halanın seninle kişisel bi problemi yok onun derdi benim ben senin yerine tüm o laflarları kendime alıyorum dedi eşimde bende ailem adına özür diyorum dedi ama tabi ne kayananm ne kayınpederim bir kere gelip gitmediler aramadılar bizimkilerde sakın siz aramayın dedim öyle eşimle konuştuk eve döndüm . Bazı konular hakkında anlaştık eşimle dedim ben bunları sırf yuvam için sineye çekerim ama bir daha onlarla hiç bi şekilde denk düşmek istemiyorum ne kendi evimde ne başka bir yerde kabul etti. Bugün bunu anlatma sebebim ise bugün aşure günü ve kayınpederim o zamandan beri beni ilk defa aradı açmadım eşim açtı zorladı hatrım için konuş falan diye kırmadım konuştum diyorki kizim Muharrem ayın mübarek olsun sana 500 lira attım harçlık yaparsın. Dedim ki asla kabul etmiyorum istemiyorum bugün verisiniz yarın doymuyor derdiniz aç gözlü dersiniz 2 günde yedi bitirdi dersiniz diyip kapattım eşim çok bozuldu Allah razı olsun diyip kapatabilirdin diyor .ama ben ona baştan demiştim tek şartım beni onlarla denk düşürme diye sen zorladın dedim. Şimdi ikimizde birlimizle konuşmuyoruz. Sizce yanlış mı yaptım . Adama bunları söylediğim için. 

Biraz uzun oldu ama içimden atıp anlatmak istedim. 

29 Cevaplar

+5 oy
(22,267 puan) tarafından

Sonuna kadar okudum kesinlikle haklısın boşver eşinde ailesinin tarafındaysa yine aynı şekilde git ders olsun ama söylenen sözler gerçekten çok ağır kolay kolay yenilir yutulur değil eşin ise girmiştir inşallah da en azından o konudan rahatsindir

(73 puan) tarafından

Sineye çektim ise sırf o kadının istediği olmasın yuvam dağılmasın diye beni yıldırmaya çalışıyor eşim de bu olaylardan sonra girdi işe çalışıyor allahtan 

(22,267 puan) tarafından

İyi bari o konudan yüzün gülsün 

-Reklam-
+5 oy
(5,090 puan) tarafından

üşenmedim okudum. haklısın. 

gelip ayaklarına kadar özür dilemezlerse affetme. 

halan olacak bir de kan bağın var. 

(73 puan) tarafından

Öleceklerini bilseler bile özür dilemezler şey sanıyorlar bayramda gelirler zamanla konu kapanır ama benim kinim asla geçmez 

(5,090 puan) tarafından

herkes tartışabilir. ama bel altı vurmak, yaptığı iyiliği yüze vurmak, hastalıktan vurmak çok terbiyesizce olan şeyler. üstelik asıl suçlu kendi oğullarıyken. 

tartışmanın da bir adabı vardır. 

(73 puan) tarafından

Kesinlikle ben doğum yaptığım zaman bile sütüm olmadığı için mama veriyordum bir gün misafirlikteyken eşiminde benimle birlikte doğum yapmış bi akrabası vardı tatlı dağıtılıyordu bana uzattılar bi tabak aldım tam yiyordum kaynanam gelip elimden aldı eşimin dediğim akrabasına verdi işte neymiş ben mama veriyormuşum zaten emzirmiyormuşum ama o emziriyormuş o yesin miş

(8,298 puan) tarafından

Ayyy gudubet karı ne münasebet elden tatlı almak ya valla yüzüne bile bakılmaz böyle insanlarin

+2 oy
(74 puan) tarafından

Haklısın ve kesinlikle geri adım atma onu diyen yarın başka bir tartışmada başka şey de söyler en iyisini yapmışsın 

(73 puan) tarafından

Yani anlatmadığım o kadar şey var ki o kadar iftira atıllar ki kayınpederim herkese bunun  için tarla sattım kredi çektim falan diyormuş bide 

(74 puan) tarafından

Asla yüz vermeye gelmez böylelerine maalesef hep akrabalar böyle yapıyor

+2 oy
(26,853 puan) tarafından

Sonuna kadar haklısın hiç bi suçun yokken topa tutmuşlar seni koca koca insanlar oğullarınıj evine aldığının lafını yapıyolar dertleri kiminle ise ona söylemeye cesaretleri yok senden çıkarmışlar bu dünya böyle işte iyilik yaparsın sesini çıkarmazsın durduk yere başına bir sürü şey gelir eşinle konuş hiç darılmasın ve yanında olsun sen birşey yapmamışsınki 

(73 puan) tarafından
+1

Aynen öyle dediğiniz gibi

+1 oy
(6,740 puan) tarafından

Sonuna kadar okudum  haklısın lafını yapacağı hakaret edip yüzüne vuracağı parayı ne yapacak sın eşin herşeyi bildiği halde seni onlarla yüz göz etmemeli sen sonuna kadar haklısın ve haksız olduğun bir durum hiç görmedim onlar büyük diye kendini ezdirecek hâlin yok beni yanlış anlama ve yargılmak için demiyorum ama zaten akraba ile evlenerek büyük hata yapmışsın ileride kendi çocuğunda aynı hataya düşmesin sakın 

(73 puan) tarafından

Evleneceğimiz zamanlar babamla halamın arası çok iyiydi mal mülk yüzünden kavga ettiler benim babam asla eşime yansıtmadı damattan önce yeğenim benim dedi ama halam beni görmek bile istemiyor tüm bunların bu yüzden yapıyor  ve üstüne sürekli akrabaları arayıp anlatıyor bunları en son bi akrabamız dayanamamış yeter artık senin ne olduğunu biliyoruz diyip kapatmış 

(6,740 puan) tarafından

Valla hiç kafana takma zaten hastamıyşın sonra iyileşeyim derken daha kötü olursun milleti sevindirme önce kendini düşün sonra evladını sen iyi ol ki evladında iyi olsun

0 oy
(665 puan) tarafından

Gerçekten akraba evliliği çok kötü insanin öz halası da böyle yapıyorsa düşünemiyorum galiba kayinpederin de amcan ay kaynanan halansa kocası nasıl amcan oluyor kafam çok karıştı 

Ben de troid var ama hamilelik beni hormonel olarak mahvetti 50 kilodan 70 i gördüm tıpkı senin gibi seni çok iyi anlıyorum ama kanser de olmuşsun inşallah iyilesmissindir 

Kocan sürekli çalışıp sonra nasılsa anne babam veriyor diyerek tembelliğe mi döndü ayrıca geceleri uyumuyor sadece gündüz uyuyor da tuhaf bir durum 

Kayınvaliden kocanla yatak sırlarını kocan soylemediyse kafasindan uydurmaz sürekli gorumcene gidiyormuş dün yüzde yüz görümcen gizliden annesine lafını alıp taşıyor eğer kocan demediyse 

Bir de kavga anında böyle laflar olabiliyor sonuçta evine geri dönüp affetmissin bence Barış ama samimiyet kurma kocan da iş bulup çalışsın 

Her şeyi geçtim kocan çalışmıyor babası üç kuruş verip doyumsuzsun diyor 

(73 puan) tarafından

Allahtan iyileştim sürekli ilaç kullanıyorum artık ve aynen dediğin gibi kirayı faturaları ödeyen varken çalışmak istemiyordu bunalımdayım diyordu uyuyamıyordu eşim yatakodası olayını anlattı asla diyemem ölür de anlatmaz öyle biri değiş ve öyle sorunlarımız da hiç olmadı . Görümcemi de bilmiyorum Allah’a biliyor eğer yüzüme gülüp arkadan konuşuyorsa Allah’a havale ediyorum eşiyle birlikte haftasonlsrı gelip bizde kalır misafir ederim hep bi küsur etmedim hiç .

(665 puan) tarafından

Bence gorumcenle konuş söyle annene abin dememiş nerden biliyor sorunlarımızı 

0 oy
(354 puan) tarafından

Evet sen haklısın zor yaşadıkların eşin iş buldumu

(73 puan) tarafından

Buldu şuan bir sıkıntı yok Allah’a şükür 

(354 puan) tarafından

İyi bari işsizlik zor

0 oy
(1,880 puan) tarafından

Yanlış mı? Az bile yapmışsın. Sakın geri basma iki güne aynı konuma düşürürler seni. Saygısız insanla mesafeni koruyacaksın.  Sağlığın da daha iyiye gitmiştir umarım. 

(73 puan) tarafından
+1

Teşekkür ederim şuan daha iyiyim

(1,880 puan) tarafından

Maşallah canım. Daha iyi olursun inşallah. Aman diyeyim bu insanlara kafanı takma. Evlatlarımız için kendimize dikkat etmemiz lazım. 

0 oy
(1,876 puan) tarafından

Büyük konuşmak istemiyorum tövbe ama bosanirdim çocuğun olsun nolacak öyle aileden öyle sorumsuz eş ise ne beklersin ki birde akraba hangisi birine sasirayim 

0 oy
(209 puan) tarafından

Ne olursa olsun akraba evliliği uzak dursun aman aman. 

0 oy
tarafından

KIZIM SEN ÇOK HAKLISIN 

YAZILARINI OKUDUM 

MESAFELİ OL 

ÜZÜLME 

ÇOCUĞUNA SARIL VE UYU 

BEN SENİN O AYAKLARININ ALTINI ÖPERİM 

SAKIN VAZGECME 

GEÇMİŞ OLSUN İYİLEŞ İNŞALLAH DUALARIMIZ SENİNLE 

(73 puan) tarafından

Allah razı olsun🙏🏻 bundan sonra onların tek kuruşuna ne tenezül ederim ne de kendimi ezdiririm

tarafından

Hah şöyle yav 

Olması gereken o 

İşte duymak istediğim buydu

Helal olsun kız sana

İyi geceler 

(73 puan) tarafından

İyi geceler ❤️

0 oy
(5,879 puan) tarafından

Ay sanki kiz kardesim anlatiyo. Neredeyse benzer olaylar, laflar duydu yasadi(akrabalik yok bizde ama) evden gitti yine dondu suan iyiler ama kocasi da ayni senin kocan gibi konus bilmem ne diyo. Velhasil donduysen illa goruseceksin. Bunu kardesime de diyorum ve adamlarda degismez kabul ettiysen bazi seylere mesafe koyacaksin baska caresi yok. He kesin cozum var o da bosanmak.

0 oy
(4,015 puan) tarafından

Sen yine sineye çekmiş sın

Takdir ediyorum seni 

Kimse kolay kolay yutmaz bunları 

Eşin sizi barıştırma kafasında 

Ondan bozuldu belli ki

Asla yüz verme

O kadar şey söylemiş sana

Sen bir şey demeden sadece ağlamış sın

Onlarda cesaret bulmuş 

Hiç oralı olma

Parasını da geri yolla 

Millete lafını eder 

(73 puan) tarafından

Ederler tabi verdikleri parayı 5 e 10 a katlayıp millete anlatıyorlar 

0 oy
(410 puan) tarafından

Valla haklısın o kadar lafa iyi ki vurmussun yüzüne de. İnsanın halası böyle yaparsa başkası ne yapmaz. Allah yardım etsjn insallh

0 oy
(1,548 puan) tarafından

Dibine kadar haklısın sen orda iyi durmuşsun benim halam olucak bide kaynanam bana o lafları edecek ağzına ederdim onun hiç kimse sustirumazdı beni oğlun önce adam olsun evine baksın harcarım istediğim gibi  eşek gibi çalışıp bakmak zorunda kocamın parasını yemeyip kimin parasını yicem yatağımdan sanane utanmaz arlanmaz seni derdim aslada konuşmazdım cenazelerini bile gitmem öyle insanın eşinde o lafları bildiği halde ne hala alttan almanı istiyor ailesini, az buz bi laflar etmemişler bi kadının harcamasına yatağına karışmak nedir terbiyesiz ahlaksız cadı seni 

(73 puan) tarafından

Yüksek ihtimalle eşim orda olmadığı için yumuşatarak anlatmışlardır biz bişey demedik vs .diye ben anlatınca da eski konuları açmayalım

0 oy
(8,298 puan) tarafından

Ben olsam o telefonu dahi acmazdim yüzsüzlere bak üç kuruşla göz boyuyorlar önce insan gibi bir özür dilemeleri gerekir . Yerinde olsam hiç muhatap olmam . Bugün teli aç diye ısrar eden yarın kapiyi aç der . 

(73 puan) tarafından

Evime gelicek yüzleri yoktur inşallah 

0 oy
(6,747 puan) tarafından

Hepsini okudum ben olsam ben de senin gibi terslerdim

tarafından

Geldin mi giii yorum atmaya 😁

(6,747 puan) tarafından

Niye ne oldu ki😀

tarafından

Birşey olmadı senin bu zıt ama tatlı yorumların hoşuma gidiyor 😁 😁 

(6,747 puan) tarafından

İlk defa biri yorumlarımı beğeniyor 🤣

0 oy
(496 puan) tarafından

Çok iyi yapmışsın valla

0 oy
(2,318 puan) tarafından

Valla öyle bir güzel akıcı bir şekilde yazmışsın ki, sanki çok heyecanlı bir roman okumuş gibi oldum...

Sen bunca olan olaydan sonra  zaten kayinpederinin telefonunu dahi acmamaliydin.  O yüzden açıp ona o cümleyi söylediğin için pisman. Olma. Haketmis sonuna kadar. ASLA AMA ASLA YENİLİR YUTULUR SEYLER YAPMAMIŞLAR. OMUR BOYUNCA BUNLARI UNUTMAYACAKSIN. Asla affedilmez. Bak çok net ne olursa olsun yaptıkları affedilmez. Umarım Esin cidden duzelir bir işe girer ve kimseye de muhtaç olmazsiniz

(73 puan) tarafından

Teşekkür ederim 🙏 

Gerçekten bir gün unutabileceğimi hiç sanmıyorum insanın hastalığını bile sanki çok yediğimden bu hale gelmişim gibi davrandılar hakkım helal olmasın 

(2,318 puan) tarafından

Allaha havale et cnm 

0 oy
(4,523 puan) tarafından

Sonuna kadar okudum. Kuzeniyle evlenene Allah akıl fikir versin . 

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 627 göst.
0 oy
5 cevap 546 göst.
17 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Zhlfrk (7,617 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 469 göst.
12 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 342 göst.

Kategoriler