0 oy
349 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (38 puan) tarafından

15.5 aylık bi kızım 24 günlük bi oğlum var 3 gündür tek başıma bakıyorum annem memlekete döndü yardımcı olacak başka kimsem yok ve çok zorlanıyorum uyuma uyanma saatleri çakışıyor oğlum ağlıyor kızım uyuyamıyor azıcık sütüm vardı 3 günde o da azaldı hem emzirip hem mama veriyordum ogluma şimdi iyice gitti emiyor ama bisey gelmiyor mama yediriyorum gazını çıkartamıyor 1 saat uğraşıyoruz ağlıyor devamlı kızıma vakit ayıramıyorum evin içinde kendi kendine dolaşıyor annem babam varken ilgileniyolardi şimdi yanliz kaldı ve çok üzülüyorum kızlar morale ihtiyacım var :(

13 Cevaplar

+3 oy
(438 puan) tarafından

Selamün aleyküm güzel kardeşim kızım doğdunda oğlum tam 1 yaşındaydı hastaneden geldim yanımda hiç kimse yoktu eşimin işe gitmesi gerketi oğlum kucak istiyordu kıskanıyordu oğlumu çıkar çıkmaz kucağıma aldım canım yana yana aklıma geldikçe diyorum anne olmak güçlü olmak mış şimdi kızım oğlum büyüdüler sanki yaşadıklarım dün gibi zamn ne çabuk geçti diyorum şuan yeni doğum yaptın için böyle düşünmen çok normal ben oturup ağlamıştım kendimi çaresiz hissetmiştim sonra düzen bı oluştu evini *** götürür diyen herkes 2 çocukla nasıl yapıyorsun yetiştiriyorsun demeye başladı onlara sımsıkı sarıl kapını kapatınca ailenden başka kimse olmuyor yanında senin kimseye ihtiyacın yok annesin güçlüsün sen ❤️ailen sürekli yanında olursa da kendinj daha çok yetersiz hissedersin onlar gittiklerinde o yüzden sen evlatlarına yetersin sağlıkla büyüt inşallah ❤️❤️❤️

(38 puan) tarafından

Verdiğin moral için teşekkür ederim ❤

(438 puan) tarafından

Rica ederim kardeşim sağlıkla büyüt ❤️☺️

-Reklam-
0 oy
(21,087 puan) tarafından

Allah büyüktür göz açıp kapayıncaya kadar büyürler bende senle aynı durumda olcam bir kaç ay sonra o düzene de alışırsın İnan zaman çok hızlı geçiyor bir bakmışsın ufaklık büyümüş büyüğü uslanmis yıpratma kendini ailemden çok uzaktayım hiç destek olanim da yok 

(38 puan) tarafından

Insallah teşekkürler 

0 oy
(6,831 puan) tarafından

Benim oğlum olduğunda kızım 18 aylıktı senin gibiydim ama benim yanımda hiç kimse yoktu ailem kayınvalidem yakın olmama rağmen kimse öyle gelip gitmiyordu her şeyi tek başıma yapıyor onu uyku saatlerini bir tutmaya çalış elimden geldiği kadar küçüğünü uyut büyü ile ilgilenmeye çalış olmuyorsa bile kendini üzme kendini yetersiz hissetme biraz daha zaman şu an kızım 4 yaşında oğlum iki buçuk yaşında sürekli kavga ediyorlar ama saniyeler sonra birbiriyle  oyun oynuyorlar İnan bana geçecek zaman çok çabuk ilerliyor gaz konusuna gelince bebeğinin ayağını sıcak tut bebekler ayağından üşürse gaz olur emzirirken ya da mama verirken dikkat et duş pozisyonları var genelde çocukları ben de bunu sonradan öğrendim onu Google'dan ya da YouTube'dan bakıp öğrenebilirsin İnan bana her şey geçiyor zaman geçiyor o kadar çabuk büyüyorlar ki öp kokla sev. Hatta büyüdükçünü sevsin dokunsun okşasın çünkü kıskançlık bağ oluşmasın diye söylüyorum Allah bağışlasın bence sen çok iyi bir annesin

(38 puan) tarafından

Teşekkür ederim :)

0 oy
(4,697 puan) tarafından

Çok normal. Ikisi daha bebek. Öyle oluyor.  Benim kızım 3 yaşına 3 ay vardı kardeşi doğduğunda. Eğer 7 24 yardımcın yoksa ideal yaş aralığı 3.5 4 yaş en az. Bende bunu 2nci cocugum doğduğunda anladım:) tabi suan yapacak bir şey yok. 

(38 puan) tarafından

Aynen öyle teşekkürler  :)

0 oy
(3,393 puan) tarafından

Canım bu çocukları biz dünyaya getiriyoruz yani zorluklarını bile bile hemde . Anne baba bir yere kadar yanlarımızda oluyor. Alışacaksın zamanla herşey düzene girer yorgunluk, uykusuzluk illaki seni tüketir yeri geldiğinde ama su akar yolunu bulur inşallah düzenleri çabuk oturur 

0 oy
(842 puan) tarafından

Canim ben 35 haftalık sezeryan doğum yaptım ve kızım ben doğum yaptığımda 4 yaşındaydı eşim çalışıyordu kayinvalidem rahatsızdır sadece hastanede başımda bekledi o kadar eve gelince 1 tek yardım almadım yemek yaptım ev temizledim evim sobalı kovayı değiştirdim kızım gece deli uyuyordu ve en az 13 14 kiloydum kucakladı ve şimdi kızım 4 yaşına yakinladi küçüğüm ise 8 aylık oldu ve benim oğlumda komikti kaç çeşit damla denedim kendim neler yedim içtim azalsın diye fayda vermedi ve süt sarıldığımız vardı 2 kere hastanede yattık erken doğduğu için kuvezde kaldı 5 gün kolumdan bile tutup bebeğime götüren olmadı kendim gittim saatlerce ayakta oğlumu 15 dakika görmek için bekledim anlayacağın günler çok çabuk geçiyor biraz zorlanıyoruz ama geçiyor geriye sadece anılar kalıyor Allah yardımcın olsun kolay gelsin

(38 puan) tarafından

Sağol teşekkür ederim:)

0 oy
tarafından

Boşuna demiyorlar cennet annelerin ayakları altında 

Tabi kolay değil canım benim 

Uykusuzluk yorgunluk 

Allah yar ve yardımcın olsun 

Seni tanımasam da görmesemde senin ne kadar iyi bir anne olduğunu hissedebiliyorum 

(38 puan) tarafından

Ya çok teşekkür ederim:)

0 oy
(1,745 puan) tarafından

Kızım doğduğunda oğlum daha 1 yaşında bile değildi, benim annemler ve kayınvalidemler aynı şehirde olmamıza rağmen herkesin kendi hayatı var diye çok yardımcı olamadılar.

Allah razı olsun, lohusalık nedir yaşamadım ama annemlere gidince çok rahat ediyordum.

Çok zor evet ama alışıyorsun. O düzen de oturuyor bir zaman sonra merak etme.

Mesela ne ara kız 7 aylık oldu haberim yok benim halbuki her anında da yanındaydım.

Sancıları, doğumu, dikişleri daha dün gibi hatırlıyorum. Ama şimdi bak, az kaldı yaşını dolduracak.

Yapamayacak olsaydın Allah bu karı senin dağına yağdırmazdı.

(38 puan) tarafından

Aynen öyle bugünleri özlerim büyüdüklerinde:)

0 oy
(3,456 puan) tarafından

Kızım doğduğunda oğlum 18 aylıktı ve aşırı hareketli bi çocuktu. Hamileliğim burnumdan gelmişti. Mecburen salonda gözetimsiz bırakıp kızımı emzirip uyutmaya çalışıyodum veya ağlamıyorsa beşiğinde bırakıp çıkıyordum. Ben ne yaşıyorum dedim sürekli kendi kendime. Allah'a dua ettim bana güç kuvvet versin diye. Çünkü böyle günlerde en çok ihtiyacımız olan şeylerden biri güçlü kalabilmek. Çok defalar kucağımda kızımı emzirirken dizimde oğlumu uyutmaya çalışmışlığım var. Kendime ait zamanı geçtim tuvalete gidemediğim zamanlar oldu. Ama hepsi kısa süreliğine gerçekten. Bütün bu zorluklar kısa sürede geçiyor. Şuan oğlum 4 kızım 2.5 yaşında. Birbirlerine arkadaş oldular. Birçok şeyi oğlum öğretti kardeşine. Kızım abisinden görüp heveslenip zamanından erken atıldı birçok şeye. Şuan yine hamileyim doğuma son 3 haftam kaldı. Ama biliyorum ki Rabbim nasip ettiyse kalkarım altından bi şekilde elhamdülillah. Allah bize altından kalkamayacağımız yükler vermez. Çocuklarım olduktan sonra aslında ne kadar dirayetli ve güçlü olabildiğimi gördüm. 

0 oy
(5,094 puan) tarafından

Ikisiyle birlikte ilgilenmeyi denesene bakalim olacak mi kucuk aglayinca hemen onunla ilgilenip hep onun ihtiyaclarini gidermeye odaklanirsan buyuk boslukta kalabilir mesela emecek mi gel sevelim de buyuge gazi mi cikacak dans edin sen bi yandan gazini cikar kizin bi yandan oynasin alti degisirken bez falan getirsin snei anliyorum zor bi donem ama krizi yonetmen lazim kizini gorevlendir sana yardimci olsun hem kendini ise yarar hissedecek hem ilgisiz hissetmeyecek hem de sana destek olacak bi dene bakalim 

0 oy
(410 puan) tarafından

Kızın da küçük ilgiye muhtaç şuan sende ikisine yetemiyorum diye üzülüyorsun yalnız küçük çocuk bakmak gerçekten zor ama kendini üzme elimden geleni yapıyosun Allah kolaylık versin insallh❤️

0 oy
(25,403 puan) tarafından

Biliyorum biraz zor bi süreç ama geçecek keşke annenler dönmeseydi kalsaydı ya

0 oy
(918 puan) tarafından

Bende gaz sancısı için eczaneden damla aldım sizde alın araştırın iyi geldi uykuları düzeldi sancıdan ağlamıyor şükür 

(38 puan) tarafından

Doktor günde 1 çay kasigi kimyon çayı verebileceğimi söyledi verdigimden beri kendisi çıkartabiliyor gazını çok şükür arada zorlanıyor o zamanda masaj yapıyorum cikartiyor sende deneyebilirsin istersen

(918 puan) tarafından

Teşekkürler bende deneyeyim

(38 puan) tarafından

1. Tatli kaşığı Tane kimyonu 2 su bardağı sıcak su içine koyup ocakta kısık ateşte 10 15dk kaynatın soğumaya bırakıp süzün sizde icebilirsiniz günde 1 fincan sütten de geciyomus bebeğe 

(918 puan) tarafından

Allah razı olsun 

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 163 göst.
0 oy
5 cevap 335 göst.
10 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Laz53 (1,421 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 131 göst.
0 oy
17 cevap 616 göst.