0 oy
400 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (1,769 puan) tarafından

Kızlar biliyorsunuz 1 senedr meme kanseri tedavisi görüyorm. Bi göğsüm alındı ama çok şükür iyim. Tedavim hala devam ediyor. 5 sene hormon hapı ve iğnesi kullanacağım. Yani menopoza girdm. 5 sene adet görmeyeceğim. Bi kızım var 3 yaşında. 31 yaşına gireceğim Bir ay sonra. Amcamın eşi hamile 34 yaşında. Kızım 13 oğlu 12 yaşında. Dedm çocuklar büyüdükten sonra saçmalık  üçüncü çocuk. Kardeşi olmalı Bi tane flan dedi kaynanam. Rabbım süpriz bir şekilde nasip etmediği sürece ikinci çocuğum olsn diye uğraşmam bana bi kızım yeter. Onun ve benm sağlığım olsn da çocukta hiç gözüm yok dedim. Öyle deme diyor görümcem ileride istersn kızın da ister diyor. Birbirini tutarlarmış anne babaya bişey olduğunda çocuk tek kalmazmış. Köylümüz vardı kızı kendini astı oğlu biçer kazasında vefat etti. Bi kızı daha vardı. Şimdi o kız tek kaldı. Bu örneği verdim . Aman kızım senin sağlığın yerinde olsn diyeceğine daha da benden çocuk bekliyor. İlk başlarda Tedavim tamamlanr olur diye düşünüyordm. Ama doktorum önermedi . Ve gerçekten Tedavi sürecm çok zordu Rabbım kimseye yaşatmasın. O yüzden vazgeçtim çocuktan. Kardeşi olmasa da olur düşüncesindeym artk. Sizce gerçekten de gerekli mi bi Kardeş.

19 Cevaplar

+10 oy
önce (5,193 puan) tarafından

Senin çocuğunun öncelikli ihtiyacı kardeş değil bence. Sağlıklı bir anne onun ihtiyacı. Önce senin sağlığın. 

önce (1,769 puan) tarafından

Evet şuan önceliğim o. Sadece kaynanamın sürekli bu konuyu dile getirmesi sinir bozucu. Kendisi 5 kız 1 erkek 6 kardeş ler. 2 si ile konuşur 3 ile konuşmaz. Bir kızda aynı baba dan anne farklı. Yolda görse tanımaz. Kaynanam kendi kardeşlerine sahip çıkmaz . Daha da bi kardeşi olmalı diyor.

önce (5,193 puan) tarafından

İnsanların sürekli bu konuyu dile getirmesi o konunun doğru olduğunu göstermez ki. Bana da sürekli soruluyor ve baskı oluyor ikinci konusunda. Umurumda olmuyor. 

-Reklam-
+1 oy
önce (1,832 puan) tarafından

Kardeşiyle kanlı bıçaklı olan çok. Kardeş olayı kumar. Bence gerek yok

Bence de

+1 oy
önce (2,500 puan) tarafından

Kardes fikri tartışılır ama sen istesen de şuan sağlığın buna müsait değil. O yüzden böyle şeylerle kafanı meşgul etme, boşuna üzme 

Yok şükür öyle düşünmüyorum. 

0 oy
önce (2,530 puan) tarafından

Normalde evet gerekli derdim büyüyünce hepimiz kardeşimizi arıyoruz derdimizi paylaşıyoruz destek oluyoruz birbirimize ama senin konu farklı çünkü sağlık sorunun varmış o yüzden böyle şeyleri düşünme bence sadece kızınla ilgilen yeter 

Öyle yapıyorum. Sağlığım olsn tek çocuk yeter

0 oy
önce (567 puan) tarafından

Ben 4 kardeşim 2 abim ve bir kardeşim var . Keşke tek çocuk olsaydım miras bana kalirdi sadece diyorum bazen 😄 . 

İnsanlar diyor o zaman herseye tek sen koşmak zorunda kalırsın.  Ailenin derdi olsa seni çağırırlar sürekli, vefat etseler cenazede tek başıma kalırım diye de düşünüyorum.  

Görümcem de hep öyle der tek olsam miras bana kalırdı diye 😅

0 oy
önce (125 puan) tarafından

Kardeş gerekli inan ki yarın bir size birşey olursa birbirlerine dayanak olurlar.. 

Kızın büyüdüğünde herkesin kardeşi var, kardeşleriyle birşeyler yaparken o tek başına kalacak..

Bir pedagog yada rehber öğretmene bile sorabilirsin. Benim kızımda tek çocuk öğretmene söylemediğim halde kızınız tek çocuk mu bir kardeşe çok ihtiyacı var kendini belli ediyor demişti. düşük yaptım ama sırf kızım istiyor diye bende istiyorum.. Anne kardeşim olsun diyor yoksa işim olmaz 😀

önce (30 puan) tarafından
+1

Ben ruh sağlığı alanında çalışıyorum. Kardeş gereklidir diye kimse bir şey diyemez bizim alanda. Aksine ilk çocuk yalnız kalmasın, ileride dayanak olsun gibi nedenlerle çocuk yapılmasına karşıyız. Çünkü o çocuğa bir rol ve sorumluluk yükleyerek dünyaya getirmek doğru değil. İlk çocuğu yaparken daha farklı düşünceler oluyor. İkinciyi çoğu zaman isteyerek değil de mecburiyet hissederek yaptığınızda daha gebelikte bunu hissetmeye başlıyor ve karaktere yansıyor. İlk çocuk kıskanacak diye yeterince ilgi görmeyen, kucağa alınmaya bile cekinilen, ilki kadar ilgi görmeyen ama bunu da acemi olmama bahanesine siginilan çocuklar dünyaya getiriliyor. Ayrıca çoğu zaman ilk çocuğa ahilik ablalık rolü yüklenip birden daha olgun ve sorumluluk sahibi olması bekleniyor. Birden fazla çocuk sahibi olmak istemek doğaldır ama bunu ilk çocuğa bağlayarak yapmamak gerekir. Eğer anne maddi ya da manevi başka çocuklara bakacak durumda hissetmiyorsa sırf çocuk kardessiz kalmasın diye çocuk yapmamalı. Çünkü çoğu zaman psikolojik olarak dağılmış, suçluluk duygusu ile sürekli vicdan azabı hisseden annelerle karşılaşıyoruz. Maddi kaynaklar da iyi ayarlanmadigi zaman evlilikler de olumsuz etkileniyor. 

Evet gerekli ama sağlığım buna el vermiyor maalesef 

önce (125 puan) tarafından

Bunu tedavin bitince düşünürsün canım Allah önce sana şifa versin ❤️ Herşeyin başı sağlık 

önce (395 puan) tarafından

Valla helal olsun çok güzel acıklamıssın 

Tebrik ederim seni.

0 oy
önce (496 puan) tarafından

Sen kendini düşün yapmissin bir çocuk zaten millet çocuk doğur demeyi bilir ama o çocuğa sen bakacaksın sen ilgileneceksin canım isterse dogurur istemezse de dogurmazsin sen iyileşme aşamasındasin sağlıklı beslenmen özel olarak ilgilenilmen gerekiyor 

Çok şükür bi tane var o bana yeter 

0 oy
önce (16,774 puan) tarafından

Kadın illa ki çocuk yapacaksın dememiş ki öyle deme ilerde olur belki demiş alınganlık yapmışsın sanki bence bu dönemde kendini ve çocuğunu düşün sadece o onu demiş bu bunu demiş olaylarına hiç girme 

Ama sürekli gerekli bi kardeş diyor. Önce sen iyileş olmazsa olmasn demiyor . Onum niyeti bi erkek torun 

0 oy
önce (2,772 puan) tarafından

Yani olrsa iyi olur ama sağlık problemi atlatmışsın halada tedavi görüyorsun riske atmaya gerek yok allah var olan çocuğuna uzun ömür versin 

0 oy
önce (1,072 puan) tarafından

Öncelik senin sağlığın canım sen iyi olmadan nasıl bi bebek olabilir ki bebeğin tek ihtiyacı bu kardeşi olmasımı sen tedavi görüyormuşsun hormonların normal değil bu şartlarda ne çocuğu senin bi kardeş derdine değilde nasıl sağlığımı toparlarım derdine düşmen lazım Rabbim şifa versin çocuk sonraki düşünce, insan kardeşi olsun diyeceğine senin sağlığın yerinde olsun Allah verir demeleri lazımdı çok bilmiş ukalalar nolucak

0 oy
önce (53,616 puan) tarafından

gerekli değil dugunumde ne kuzenlerim nede abim kimse kosturmadi en yakın arkadadim yoldas oldu 

0 oy
önce (22,766 puan) tarafından

Önce sağlık olsun takma kafana zaman ne getirir ne gösterir belki sürpriz olur herşeyin hayırlısı 

0 oy
önce (482 puan) tarafından

Senin sağlığın daha önemli canım şimdi kardeşi olacak diye ikinci çocuk yapıp kendini yipratmaninda sağlık acisindan da belki yipratici olabilir şuan en çok anneye ihtiyaçi var çocuğun o yüzden bence anlamı yok bir sürü birbiri ile küs olan el gibi olan kardeslerde var yani önemli olan tek çocuğunu en iyi şekilde yetistir mutlu bir şekilde 

Bu arada benim oğlum da tek yani kardeşi olmayacak bazı sebeplerden dolayı Allah bana sağlık versin diyorum her şekilde  ben ona yeterim ömrüm boyunca diye düşünüyorum  önemli olan çocuğun mutlu yetişmesi bana göre 

0 oy
önce (6,885 puan) tarafından

Önce senin sağlığın cnm sağlığın yerinde olunca emin ol ikinci çocuğunda olur yaşın daha genç cnm

0 oy
önce (1,350 puan) tarafından

Rabbim hayırla şifa nasip etsin öncelikle tabiki önce siz onemlisiniz ilerde kızınız kardeş isteyebilir doğal olarak belki olursa Allah bilir yani ama olmadı diye uzulememek gerek öyle şeyler yaşanıyor ki düşman arama ananda doğurur diye bi laf vardır mesela.onemli olan sağlıklı hayırlı evlat olsun bence gerisi Allah'ın taktiri😊

0 oy
önce (102 puan) tarafından

Eşim iyiyse sana destek çıkıyorsa ikinci kardeş fikri evet 

0 oy
önce (395 puan) tarafından

Canım ilk önce sağlık önde gelir.

Sonrasında kardeş düşünürsün 

0 oy
önce (4,711 puan) tarafından

Canım zaten tedavi sonrasında zor bu sürecin annemde göğüs kanseri yaşadıkları ne ayrı zor ki malesef menopaza girmek zorundasın çünkü girmezse. İlaçlar bir işe yaramıyor emin ol kızım içinde senin için de önce sen olmalısın ki o kızının tutunacak dalı olsun 

0 oy
önce (2,599 puan) tarafından

Bu kadar kendi derdim varken dusunmezxin

İlgili sorular

+2 oy
23 cevap 776 göst.
+1 oy
13 cevap 762 göst.
12 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Sevilremzi (220 puan) tarafından soruldu
+1 oy
26 cevap 786 göst.
18 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Butterffly- (568 puan) tarafından soruldu