+1 oy
358 göst.
Diğer kategorisinde (83 puan) tarafından

Kızlar 1 oğlum var 4 yasında Allah'ıma sukur Allah sagliklı uzun omur nasıp etsin bütün çocuklara oğlumda dahil .. şimdi ben 2. İstiyorum bir yanda da istemiyorum hayatımı nasıl etkiler ikisi anlasırmi zorlanırmıyım oğlumda 2 sene kaynanamın yardımı oldu oyle böyle büyüdü fazla zorlanmadım 2. De zorlanırmıyım ya bir yandan da diyorum tek çocuk olmaz dünyanın hali belli olmaz tek kalmasın arkadaş olur sırdaş olur dayanacak bir dalı olur cok kararsızım bakacak durumum sukur var ama ooo doğum psikolojisi dikişler sancılar cıkmıyo aklımdan esim de istiyor bütün ev işleri oğlumun bakımı eee okula başlaması hepsi bana kalıyor esimde yardım edermi bilmiyorum oda inşaata calişiyo eve zor atıyo kendisini bide ev işi cocukla uğraşırmi bilmiyorum bende cok zorlanırmıyıö tavsiye fikirlere acıgim

16 Cevaplar

0 oy
(1,787 puan) tarafından

Inşaatta çalışan birinden bence çok da yardım beklememek lazım canım, bence çok zor olur. Ama tabiiki iyi tart hiç. Sonra zorluk cekme. Yardımcı olacak mı kaynanan bu sefer ? Eğer olmayacaksa epey zorlanirsin. 

(83 puan) tarafından

Aynn ya zaten aksama kadr pert oluyor kaynanam başka yerde yasıyor he gelir 1ay bakar gider sonra bana kalır cocugun okula başlaması doğum hepsi bir araya giriyor ama nasipte varsa olur istiyoruz da cesaret yok oğlum ıcın olsun diyorum ama doğum dan sonra sey der anne kardeşimi al rahatsız ediyo benı derse varya :)) hayırlısı bklim

(1,787 puan) tarafından

Istediğin zaman bakarsın, Max 2 yıl çekersin bence. Düşünüyorsan çok da erteleme derim

(83 puan) tarafından

Aynn cnm hayırlısı;))

-Reklam-
0 oy
(2,225 puan) tarafından

2. Çocukla pert olmuş vaziyetteyim. Eşim çok yardımcı ama yine de olmuyor. Çok zorlanıyorum cok

(83 puan) tarafından

Yapma mı diyorsun 🤣🤣🤣 cayacam haaa :))))

(2,225 puan) tarafından

Yaparsın yapmak istemeyen net olur. Aklına bile gelmez 2. Cocuk. Ama senin gibi ikilemde olanlar mutlaka yapar:) bende ikilemdeydim çünkü 

(83 puan) tarafından

Oyle olck galiba hepimiz için hayırlısı:)

0 oy
(516 puan) tarafından

İlk bir yıl zor geçebilir ama sonra biraz hayatın düzene girer evet tempolu yorucu geçiyor ama inan gülüşüp oynadıkları an sende mutlu oluyorsun. Benimkilerin arasında 3 yaş var senin 5 yaş olacak büyüğün ana okula başlar küçükle evde iyi kötü vakit geçer 

(83 puan) tarafından

Bende oyle hesaplıyorum sonra da anne al kardeşimi rahatsız edıyo derse 🤣🤣 kalp krızı gecırırım oğlum ıcın kardes istiyorum sonra kovarsa sasırırım:))))

(516 puan) tarafından

Sinirlenince o kovmalar çok oluyor tabi benimki kardeşimi doktorlara geri verelim diyor sinirlenince ama sakin ise oynarlar 😂😂

(83 puan) tarafından

Olsun ya hep oynayacak diye bir kural yok arada sinir de olur:)))

0 oy
(874 puan) tarafından

İlkinde fazla zorlanmadim kaynanam yardim etti . İkincisinde tek kaldım zorlandım . Lohusalik  çok etkiledi depresyona girdim. Suan 1 yaşını geçti çok şükür.  Daha düşünmüyorum yeter bana . 

(83 puan) tarafından

Bencede yeterli saglikla buyusunler nikte de belli antidepresan :)))

0 oy
(30 puan) tarafından

Ben çocuğumu desteksiz büyüttüm. Ayrıca çalışıyorum, işe döndüm. Çok zor oluyor şu anda. Çalışmadığım dönemde maddi olarak zorlandık. Zaten gene çocuğum iyi olsun diye çalışıyorum yoksa bir şekilde gecinilir. Kendime hiç vakit kalmıyor sürekli koşturma. İkinciyi düşünmüyorum. Bu şekilde bile zor. İkisine yetemem. Kardessiz kalmasın gibi bir mantik beslemiyorum. Çocuk yaparsam ancak tekrar Bebek sevmek, o hamileliği yaşamak vs için olmalı. Ama gücüm enerjim yok. Zaman çok kötü. Tek çocuk için bile bir sürü endişe var. Nasıl büyüyecek nasıl koruyacağız nasıl okuyacak yetebilecek miyiz vs. İkincisi bütün bunları ikiye katlamak demek. Tüm kaynaklarımı ona harcayayim rahat içinde büyüsün. İnşallah kardeşe ihtiyaç hissettirmeyecek dostları, eşi falan olur diye dua ediyorum. Eşim kardesi ile 2 yıldır görüşmüyor. Zor zamanlari oldu hep birlikte atlattık kardeşi yoktu. Yarardan çok zarar verdi eşim sinir stres hastalık sahibi oldu. Asla bilemiyoruz ne olacak. Zaten o çocuk sağlıklı olacak mı Allah korusun bir engeli vs olsa ilk çocuğa ömür boyunca bir sorumluluk kalacak. Böyle şeyleri düşününce Allah çocuğuma sağlık versin gerisi hallolur diyorum. 

(83 puan) tarafından

Hakkımızda hayırlısı diyelim ben her türlü maddi acıdan bir de olsa iki de olsa cok guzel gelecek hazırlarım Allahını izniyle ama soyle diyim bize bişey olsa manevi acıdan tek ne olck arkadas ne yapabilir dost ne yapabilir kardeşi olması Baska ya.  He saglilkli mi Allah korusun engelli mi diyorsun doktor var teknoloji cok ileri testler yapıyorsun egerki bir sıkıntı olmasa saglilkli gebelik olabilir niye olmasın sıkıntı varsa yapmazsın olur biter 

0 oy
(3,098 puan) tarafından

Maddi manevi hazır ol yap kız bende 3. İstiyorum bakalım 🤣❤️

(83 puan) tarafından

Ayy hakkımızda hayırlısı:)))

0 oy
(1,788 puan) tarafından

Eğer düşünüyorsan geç kalmadan yap bı şekilde büyür oğlun ilk okula basladan olsun bı tık büyüsün bekledikçe rahata alışıyorsun daha zor geliyor. Benim oğlumla kızım arası 6 yaş ilkokula baslayacagi zaman doğdu kızım ve çok çok zor oldu ikisi de ilgi zamanıydı çünkü oğluma yeteri kadar vakit ayiramadim kızım da erken doğmuştu biraz ekstradan ilgi vermek zorundaydım

(83 puan) tarafından

Evet ya hepsini düşünüyorm açıkçası biraz rahata alıştım ondan ikilemde kalıyorum:)

0 oy
(345 puan) tarafından

Ben şu an ilk bebeğime gebeyim canım, biz 3 kardestik, hep anneme derdim keşke 4. Yu de yapsaydın diye :) eşim 8 kardeş bir toplanıyorlar ne kadar güzel oluyor çok hoşuma gidiyor. Allah nasip ederse ben 3 tane istiyorum ama 4. Den emin değilim:D ben gurbete gelin geldim, kayınvalidemler kendilerine zor bakıyor. Eşim asla ev işinden çocuk bakımından anlamaz. Dualarla buyuturum artık diyorum:D büyütmesi zor oluyordur ama bir yasa geldiklerinde kalabalık aile en büyük zenginliğiniz olur bence. Bence 2. Çocuğu yap, zor olacak ama güzel olacak öyle düşün 

(245 puan) tarafından

Ben de hamileyken 3.04 çocuk diyordum millet bir doğur görürüm diyordu hiç de bir şey olmaz yine de istiyorum diyordum şimdi kızım iki yaşında bir tane yeter diyorum :ddd

(345 puan) tarafından

:D ayy bakalım insallah fikrim çok değişmez 

0 oy
(1,738 puan) tarafından

Bak altta bir post var çocuklarıma yetemiyorum diye o bile bir cevap 

(4,347 puan) tarafından

Onun biri daha 3 aydır 1 yaşına girmiş biri 24 günlük o çok aceleci davranmış daha biri emerken diğerini doğurmak. Sonuçta bir sürü korunma yöntemi var kimse cahil değil. Ama 5 yaş ideal bence yaa

(1,738 puan) tarafından

Bence ikinci çocuk ister istemez maddi manevi bölünmek 

(4,347 puan) tarafından

Maddi olarak yeterli hissediyorsa 2 çocuk ideal bence. Ben maddi olarak 5 tane de üst üste getirsem zor gelmez ama işe manevi olarak bakarsan kardeş de şart bence. Tabi bu benim görüşüm. Bana göre 2 ideal

(1,738 puan) tarafından

Valla ben oğlumu koleje göndermek istiyorum aktivitelere kurslara göndermek  istiyorum buna iki çocukla gücüm yetmez bu devirde Türkiye de her kardeşi olan da mutlu değil zaten en iyisi artı eksi olunca benim görüşümde bu şekilde oluyor 

(4,347 puan) tarafından

İnşallah istediği hayatı yaşatırsın 🙏🏻

0 oy
(828 puan) tarafından

Karar vermekte zorlanmadigin zaman düşün bence. Demek ki tam hazır değilsin.

(83 puan) tarafından

Hayırlısı olsun beee yapacaz son karar:)))

0 oy
(3,232 puan) tarafından

Kendinizi hazır hissetseniz emin olurdunuz

(83 puan) tarafından

Yapacaz be olsun kesin karar :))))

0 oy
(3,471 puan) tarafından

Valla çok şey söylerim ama üşendim yazmaya 😁 YAPMAAA ❌❌ çocuğun biraz daha büyüsün bence

(83 puan) tarafından

Karar verildi afedersin korunmayı bıraktık bklım gunu bekliyorum regl olmasam bir ay yine buyucek:))

0 oy
(441 puan) tarafından

Canım benim eşimde inşaatta çalışıyor yardım etmedi 3 çocuk büyüttüm şimdi son olsun diyor 4 istiyor tabi hiç korunmadim olursa nasip olmazsa vardır bir hayır diyorum bu arada çocuklarımın arasında biri 3 buçuk yıl biri 4 yıl var korunmadim hiç son beşik 5 yaşında 

(83 puan) tarafından

Sen buyutmüşsün 3 ve 4 buyuk cesaret Allah sizlere bağışlasın Bende tam karar verdim 2. Yapıcm:))

0 oy
(2,626 puan) tarafından

Ben yaptım. Eşimin işi değişti ve iş şartlari zor. Bana yardım edemiyor malesef. Yatmadan makineye bulaşık dizer anca o kadar. Kafayı yemek üzereyim gören Halime aciyor. Bu arada oğlum hiç mutlu değil yani kardeşi olduğu için sürekli vuruyor. Bebek olan abisinin arabalarını aldığı için büyük oğlum gece uykusundan araba diye kalkıyor psikolojisi bozuldu. Arkadaş falan gibi de değiller kuma gibiler. Küçük oğlumu çok çok seviyorum. İyi ki yapmışım ama hayatım kaydı 😁 ama 2.sezaryenim çok daha kolay geçti. Senin büyükmus oğlun çok zorlanmazsin diye düşünüyorum benimkilerin arası Tam 2 yas

(83 puan) tarafından

Erken davrandın biraz ilki hayla bebek ondan zorlanıyorsun hayırlısı diyelim biraz daha buyusunlrr beraber oynarlar sende rahat edersin inşallah:)

0 oy
(210 puan) tarafından

Benim kızım da 4 yaşındayken ikinci çocuğa hamile kaldım, Haziran'da doğum yaptım. Ama benim kızım kardeşi çok olsun istiyordu kuzenlerinin kardeşi vardı kendisi de sıkılıyordu özeniyordu onlara. Neyse doğum yaptım ben hastanedeyken geldi gördü kardeşini biz dedik tamam kabullendi hemen dedik..eve geldik kızım bir değişti pir değişti. Bir de doğum zor geçti kurban Bayramıydı doktor yoktu doğumda bebeğin köprücük kemiği kırıldı. Oda ikide bir kucağına almak istiyordu biz de dikkatli bir şekilde bir iki kere bacağına koyduk. Ondan sonra kızım agresif olmaya başladı. ma bebekle ile ilgilenirken asla onu ihmal etmedik,kaynanam sürekli alıp dışarı çıkarırdı. Bebek iki buçuk aylık oldu kızım okula başladı başlarda okulda biraz Zorluk çıkardı sürekli aklı bendeydi acaba evde bebek ile ne yapıyorum diye..her okuldan aldığımda bana sorardı. Sonra sağ olsun öğretmeni de ilgiliydi şansa öğretmeni de benim karşı bina da oturuyor. Akşamları balkondan el sallardı öğretmenine maksimum 4 ay çektim okula alıştığı sürede inanın o kadar kolay oldu. Bebek 4 aylık olunca artık kardeşini kabullenmiş oldu seviyordu zaten sevgisi dahabda arttı.  Oğlum şimdi bir yaşında kızım da 24 gün sonra 6 yaşında olacak. Kardeşim de kardeşim der. Sadece dediğim gibi ilk 4 aya kadar zorlandım. Ama eşim çok yardımcı oldu..bir de benim kaynanam da bir alt katımda oturuyordu bazen bebekle o ilgilenirdi ben kızımla ilgilenirdim. İnanın ablam şuan doğum yapmak üzere gün sayıyor kızı da 7 buçuk yaşında inanın başlarda kızı çok mutluydu bu aralar onunda bir telaş bir korku sarmış ya bebeği benden daha çok severlere diye. Bence kendinizi tam hazır hissettiğiniz dönemde yapın. 

(83 puan) tarafından

Zorlanmadan da olmaz ki ama en azından alıştı artık hayırlısı olsun inşallah bende yapcm korunmayı bıraktık bklım nasipte varsa olur :))

0 oy
(22,680 puan) tarafından

Kendine güveniyorsan doğur. Ama zor olacagi bir gerçek. Benimkilerin arasında 3 yaş var. Gerçekten fittiriyorum bazen. Hatta çok zaman diyeyim. Günde üç beş kez kadar. Ama pişman mısın diye sorarsan değilim 😁 3. Çocuk ister miyim. Hayır. Ama ben kardeşi olmasını istediğim için yaptım. Karar senin. Zorlanacaksin ama güzellikleri de olacak 

(83 puan) tarafından

Ah bacım baciii zorluklar cekmeden olur mu artık 3 sene boyunca rahat yok onu kesin biliyom da olsun ya kardeş iyidir yapcm :))

(22,680 puan) tarafından

Hıh işte aynı ben 😁

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 190 göst.
+2 oy
9 cevap 153 göst.
+1 oy
4 cevap 337 göst.
14 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Defneee (896 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 380 göst.