0 oy
865 göst.
Diğer kategorisinde (2,256 puan) tarafından

Evet kızlar eşim topladı valizini memleketine gitmek için. Eşim uzman çavuş ve memuriyet geçişi yapıp memleketi Alaşehire gitmek istiyor. Bende başından beri istemediğimi, uzak mesafe olup tatlı tatlı gecinelim istedim ama eşim anlamadı. Komutanını arayip tutanak tutturup meslekten men ettirecekmis kendini. Garantisi olmayan bı memuriyet geçişiyle beni Alaşehire getirmeye çalışıyorlar. Bu zorbalık değil de ne? Kaynıma anlattı sonrada babamı arayıp durumu anlatacakmis. Kızlar ben kaynanam yüzünden gitmek istemiyorum şahsen. Sanırım boşanıcaz hayırlısı. Derdimi size anlatayım istedim.

21 Cevaplar

+1 oy
(4,240 puan) tarafından

Eşinizi seviyor iyi geçiniyorsanız, sırf ailesi için boşanma saçma olur. En fazla mesafenizi koyup, yan yana gelmezsiniz. Çocuklarınıza yazık olur diğer türlü.

(2,829 puan) tarafından

Defalarca kez bu yoldan geldim ayaklarim kanadı  belkide...ama hep senin bu düşündüğüne yordum hikayemi 

-Reklam-
+1 oy
(4,944 puan) tarafından

Meslek değiştirmek istemesine bir şey diyemem ama şehir değişimi ortak alınması gereken bir karar. Bu konuda seni umursamaması büyük haksızlık. Zor bir durum ama dediğin gibi bu bir baskı gibi olmuş. Peki olduğunuz yerde neden memuriyet istemiyor?

(2,256 puan) tarafından

Amaç memuriyet geçişiyle memlekete gitmek ve beni de götürmek. Ben memuriyet geçişine razıydım hep ama ikimizinde memleketine değil. Artık durumun son raddesine geldik ve evi terketti. Ben birşey kaybetmem

(4,944 puan) tarafından

Evlilik sürecinde her iki aileyle de yakın olmamak ortak kararınızsa ve şimdi bu karardan vazgeçip eşini çocuklarını terk ediyorsa eşin çok haksız. Hakkınızda hayırlısı.  Yanlış yere yorumu yazmışım. 

+1 oy
(698 puan) tarafından

Adam yıllarca uzman Çavuşluk gibi zor bir işi yapmış şimdi memuriyet gibi bir hakkı var annesinin olduğu ile gitmek istiyor yıllardır ailesinden ayrı bambaşka bir şehirde oturuyor onun onca fedakarligini şimdi ailenle aynı şehirde oturmak istemiyorum diyerek görmezden geliyorsan adam çok haklı bence sonuçta annesiyle aynı evde oturmayacaksin 

Bence güzellikle kabul et huzurunu bozma durduk yere yarın kaynananla kavga edersen o zaman bosanirsin belki de iyi anlasacaksin on yargili olma 

(2,256 puan) tarafından

Tatlım benim memuriyet geçişi yapmasıyla bı sıkıntım yok ki. O fedakarligi bende ailemi geride bırakıp gurbet ellere gelerek yaptım. Benim eşimin köyü, anası düğünden sonra değere bindi. Nişanlıyken vs bu konudan bana bahsetseydi benim ondan ayrilacagimi bildiği için hiç konuşmadı bu konulari. Benim kaynanam sinsi, herşeye karışan, eşimi dolduran bı tip ve o yüzden ona yakın olmak istemiyorum. Annem bu yüzden içine ata ata kanser oldu bende öyle olmak istemem 

(698 puan) tarafından

O zaman en başından tepkini koy eşin seni seviyorsa kaybetmek istemez merak etme köy güzel ama dediğin sartlarda insan yaşayamaz 

(2,256 puan) tarafından

Ben 3 senedir tepkimi koydum ama nafile. Eşim beni sevse karısını, kızını terketmez şuan. Ben belki köyde yaşayabilirim ama sırf kaynanam var diye istemiyorum. Yakınında olmak istemiyorum 

(698 puan) tarafından

Köyde evin ayrı değil mi takma kaynanani okul vb köyde kızın için daha iyi olur 

(2,256 puan) tarafından

Hayır aynı bina da olcaz (Allah korusun). Kadın karışmak için uzaktan bile yetiyor diyeyim sen anla

0 oy
(2,005 puan) tarafından

Yanlış yapıyorsun. Bunun için yuvanı bozmaya değer mi? Hayatta her şey istediğimiz gıbı olmuyor keşke olsa. Bir süre eşin, ailen için sabredemez misin?

(2,256 puan) tarafından

Bana ilçe de kalalım diyor ama ben biliyorum ki eninde sonunda beni köye kaynanamın yanına alacak bı bahaneler bulup. O yüzden baştan istemiyorum 

(2,005 puan) tarafından

Sen biraz evham yapıyorsun bence. Adam çiftçilik işine girmeyecekse köye yerleşmez. Mantıklı değil. İlçe ya da il merkezinde işe girse köyden mi git gel yapacak? O kadar mı a***** Ayrıca kaynananın size zarar vermesi kısmen senin elinde. Sonunuz hayr olsun

(2,256 puan) tarafından

Hayır canım hem memur olurum hemde bağlara bakarim diyor. Bu da ilçeden köye git gel maddi manevi zor olur. Bu sefer bana başlar haydi köye gidelim diye. Kaynanam sinsi ve ben o sınırı koysam da o yine de kocamı benden gizli doldurur

(2,005 puan) tarafından

Her gun köyden şehre gidecek işe ama haftada bı gun şehirden köye gitmek zor gelecek o yüzden köye yerleşecek öyle mi? sen daha ıyı bilirsin.

(2,256 puan) tarafından

Amaç önce beni şehire yerleşicez diye kandırıp sonra köye çekmek. 

0 oy
(516 puan) tarafından

O senin için orda duruyorsa şimdi sıra sende sende onun için gitmelisin üstelik onun iş hayatı mutlu olmadığı bir işte çalışmayı kimse istemez kayınvalidenle aynı eve gitmiyorsun sanırım hepimiz aynı şehirde farklı evlerdeyiz kapını kapatınca herkes dışarda sen eşine destek ol çalışıyorsan eğer işini bahane edip gitmeme ihtimalinde vardı yani buda seçenek

(2,256 puan) tarafından

Aynı evde hatta aynı şehirde bile değiliz ama teeee oradan yetiyor yönetmesi. Diyeceğim bu kadar canım sen gerisini anla işte.

(516 puan) tarafından

Hepimizin öyle yani benimde fırsat versem yatak odama karışcak öyle biri ama fırsatı sen vermeyecen eşinin yanında olcan 

0 oy
tarafından

Bir şeylerin mecbur bırakmak ve şartlanmak gerçekten çok zor Allah yardımcın olsun sanırım ben de mutlu olmadığım bir yerde yaşamak istemezdim yani ben kendi memleketimden sonra gelin gittiğim yere asla alışamadım ve hiç sevmedim 4 yıl zor katlandım eşim sonunda benim memleketime gelip yerleşti ona bu konuda gerçekten minnettarım çünkü insan sevmediği istemediği bir ortamda yaşamayı kabullenemiyor umarım eşini de seni bu konuda zorlamaktan vazgeçer

(2,256 puan) tarafından

Bak biz Kütahya'dayız evet başta sevmiyordum ama çevre edince alistim. Ben ne kendi aileme ne de onun ailesine yakın olmak istiyorum. Çünkü zamanla o yakınlığın b*ku cikiyor 

tarafından

İnşallah bu konuda anlayış gösterir eşin insan huzurlu olduğu alıştığı yerden gitmek istemiyor

0 oy
(2,290 puan) tarafından

Kaynanayi Allah bildiği gibi yapsın!.

(2,256 puan) tarafından

Hep onun başının altından çıkıyor. Ben lohusayken arkadaşıma evlatlarım yanimda olsun isterim demiş. Eşimi dolduruşa getirdigi açık ve net değil mi

(2,290 puan) tarafından

Kesinlikle öyle Yanına kalmaz sen merak etme

(2,256 puan) tarafından

Allah'a havale ediyorum...

0 oy
(1,106 puan) tarafından

Bence deneye bilirsin izin vermezsez kimse karisamaz yakinda olsaz bile.

(2,256 puan) tarafından

Ya canım kadın tabagimdaki yemeğe bile karışıyor oraya gidince neler neler yapmaz...

0 oy
tarafından

Benimde duzenim kurulu isim istanbuldaydi çocuklarımi aldı gitti Urfa'ya 3 ay zor dayandım arkalarına gittim hepsi kayinbabam içindi sonra kaynanamda yanımıza yerleşti herşey bom b.ok oldu sonuç köyde çıkan kavgalardan eşim hastalandı çocuklarımın psikolojisi alt üst hala toparlamaya çalışıyorum 

Rabbime şükür şuan herkesten Uzak farklı şehirdeyiz ama insan unutamıyor eğer çocuğun yoksa asla kabul etme derim ama varsa onun için ortak bı yol bulmaya çalış Allah gönlüne göre versin inşallah 

(2,256 puan) tarafından

Benimde bı tanıdığım buna benzer konudan boşanma derecesine geldiler. Ondan sonra başka bi şehre taşınınca herşey normale dönmüş. Kızım var artık ortak yolu bulmaya çalışacağız

tarafından

Allah yardımcın olsun hayat bu herşey bizim için iyi düşün 

(2,256 puan) tarafından

Rabbim de böyle imtihan ediyor işte 🤷🏻‍♀️

0 oy
(6,798 puan) tarafından

Eşini seviyorsan bu yüzden boşanmak olmaz ama sana şu konuda katılıyorum sana sormadan şehir değiştirmek doğru değil eşinle açık bir şekilde neden gitmek istemediğini eğerki giderseniz ne gibi durumdan korktuğunu anlattınmı 

(2,256 puan) tarafından

Ben annesi yüzünden gelmek istemediğimi diyemiyorum çünkü konu daha kötüye varır diye. Bana memuriyet geçişi yapayım ama memleketime gitmeyiz demişti. Şimdi ne oldu da fikri değişti memlekete gidelim diyor?

(6,798 puan) tarafından

Zaten boşanmaya karar vermişsin daha kötüsü ne olabilir 

(2,256 puan) tarafından

Babamla konuşmuş. Babam eve git eşinden özür dile sonra güzelce oturup konusun Orta yolu bulun demiş. Tavsiyelerde bulunmuş ama benim içimden hiç birşey gelmiyor

0 oy
(23,266 puan) tarafından

Böyle bir kararı tek başına vermesi de ayrı bencillik 

(2,256 puan) tarafından

Köyde ev vs var hatta bağlar fln var. Köyüm diye can atıp gidenler sonradan pişman oluyor. Öyle bir kazık yesinler ki bir daha akıllarına gelmesin inşallah 😄

(23,266 puan) tarafından

Bizimkinin köyüde aynı bağlar bahçeler her zıkkım var ama ben zaten ailemi 15 saatlik yolda bırakmış gelmişim birde ananın dibine mi yerleseyim köy hayatı sevmiyorum tavuk inek horoz sinek böcek ben korkarım yapamam bide yakın diye sabah akşam kaynana bizde ya da bizi oraya ister ne iş olsa yaptırır şimdi bile köyde abi abla varken eşimi çağırıyor bir işinde 

(2,256 puan) tarafından

Aslında sorun köy hayatında yaşayıp yaşamamak değil. Varsa kaynana, kayınpeder, elti, görümce ile yaşamak.

(23,266 puan) tarafından

Ben yaşayamam canım köy bilmem İstanbul'dan gelmişim bide onlar üstüne Bonus hiç olmaz 

(2,256 puan) tarafından

Bende yaşayamam yani köy hayatı çok farklı. Bursa'nın göbeğinde doğdum büyüdüm bende. Yetişemem köy hayatına, biz şehirden devam 😄

0 oy
(354 puan) tarafından

Çok üzüldüm çocuk varmı hayırlısı 

(2,256 puan) tarafından

15 aylık bı kızım var :(

(354 puan) tarafından

Allah bağışlasın iyi günler göstersin benimde kızım var 5 aylık 

(2,256 puan) tarafından

Allah bağışlasın, sağlıcakla büyüsün inşallah kuzucuk

0 oy
(209 puan) tarafından

Bence açık açık konuş neden gitmek istemediğini anlat bir orta yol bulmaya çalış baktın olmuyor o zaman gerekirse boşanırım yine de gitmem orda huzurum daha bozulacak en azından başından bitsin de..Biraz acitasyon yap biraz da gözdağı ver 😀

Olmuyorsa zorlama 

(2,256 puan) tarafından

Canım ben boşanma konusunu da dedim önceden. Benden boşan öyle git köyüne dedim. Ben bunu dediğim halde hala doldurusa gelip köyümde köyüm diyene ne yapılır? 

(209 puan) tarafından

Vur k.ıçına tekmeyi gitsin anasının yanına 😀

(2,256 puan) tarafından

Anasının yanına da gitmemiş. Karakolda arkadaşının yanindaymis 😄 gidememiş zavallı 😒

0 oy
(1,629 puan) tarafından

Kendi aileniz olsa koşa koşa gidersiniz. Bu ne bencillik. Eşiniz ailesini özlüyor belki de

(2,256 puan) tarafından

Ben kendi aileme de yakın olmak istemiyorum bunu başından beri diyorum. Sartlarimin arasinda bu da vardı. Madem ailesini özlüyor başında mesleği bırakıp yerleşseydi ailesinin yanına. Ben evlendigimden beri bu konu yüzünden mutsuzum. Detayı bilmeden yargılama!!!

(1,629 puan) tarafından

Sen o düşüncede olabilirsin ama eşim belki uzak durmak istemiyor ailesinden. Sen öyle istiyorsun diye uzak tutamazsın ki ama . 

(2,256 puan) tarafından

Neredeyse 20 yıldır ailesinden uzakta yaşıyor. Evlenince mi aklina geldi ailesine yakın olmak? Herkes ailesine yakın olmak ister, bende bile bile gurbet ellere geldim. Ne sevgiliyken ne de nişanlıyken hiç bahsini geçirmedi ne olduysa düğünden sonra değere bindi herşey. O zaman bende aileme yakın olmak istiyorum deyip Bursa'ya gideyim

0 oy
(570 puan) tarafından

Ay yok kız deli misin git kendi gözüyle görmedikçe anlamaz bak ben başka bir ilçede yaşıyordum eşim askerdi yanına gidemedim sonra gittim bile isteye kaynanamın karşı dairesi tuttum 2 sene oturdum eşim herşeyi gözüyle gördü şimdi çok güzel bir yerde oturuyoruz taşındık Allah nasip ederse kısa sürede yurtdışına yerleşyorum onlardan uzak ben tek kelime etmedim hem kocamla aramı iyi tuttum hem öbür tarafla hiç bozmadım hem de istediğim oldu 

(2,256 puan) tarafından

Benim eşim herşeyi tozpembe sanıyor. Oraya gidersek bile tozpembe olacak sanıyor ama yanılıyor. Kadın daha kendi dogurduklariyla gecinemiyor kaldı ki benimle gecinecek pehh 😒

0 oy
(3,679 puan) tarafından

Benim anlamadığım neden eşine şunu diyemiyorsun annen yüzünden gitmek istemiyorum gidersek ikimiz için kötü olur diye ?? Sen bunu söylemezsem o seni keyfiiii gitmiyor diye düşünüp seni suçlu bulacak neyden korkuyorsun onu söylemek için ? Bence söylemelisinn

(2,256 puan) tarafından

Valla sırf iş kötüye sarmasın daha çok anacı olmasin diye diyemiyorum. Başka başka nedenler söylüyorum ama alttan alttan da imayı veriyorum. Gerçi desem bile benimki anlamıyor kaz kafalı 

0 oy
(373 puan) tarafından

Canım evin ayrı olursa bence bunun için boşanmayı düşünmek saçma bana göre 

0 oy
(5,378 puan) tarafından

Peki gidince seni neyin karsiladigini yasayip gormeden neden direk bosanmak aklina geliyo esini seviyosan heleki cocugun da varsa ben olsam yapacak bisey yok giderdim belki esin sana destek olacak kimseye ezdirmeyecek surekli gorusmek istemeyecek bilemezsin bence yuvani yikmadan bi dene 

0 oy
tarafından

Canım esinin sana şehir dışı fikrini sorması gerekirdi burda eşin yanlış yapmış 

İş konusu kendisi bilir 

Tercih onundur 

Kayın validenin yanına gitmemekte haklısın 

Kendince sebeplerin var 

Tüm yorumlarını okudum 

Eşin seni seviyorsa fedakarlık yapması gerekir 

(2,256 puan) tarafından

Babama anlatmış bu konuyu. O da ya ilçe degistir ya da birimini demiş. Ailem hep yapıcı konuşmuş. Ama onun ailesi hiç bir zaman yapıcı olmadı. Hep memlekete gelsin diye doldurdular. Başından beri bizim kavga konumuz hep budur 

tarafından

Ya işte büyüklerin yaptıkları yanlışlar 

Biz cocuklar ödüyoruz 

0 oy
(3,893 puan) tarafından

Rabb'im yar ve yardımcınız olsun inşallah kardeşim umarım boşanmaya varmadan eşinin aklı başına gelir 

(2,256 puan) tarafından

Ben geleceğini pek sanmıyorum ama Allah büyüktür ..

(3,893 puan) tarafından

Allah büyüktür tabi ki de o ol der hemen olu verir sıkma canını kardeşim bol bol dua et 

(2,256 puan) tarafından

Allah'a havale ediyorum. Gözyaşlarımda bogulsunlar sebep olanlar.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 375 göst.
5 Mart 2022 Diğer kategorisinde nisa_42 (1,045 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 1,193 göst.
+5 oy
6 cevap 442 göst.
0 oy
3 cevap 146 göst.
1 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Asabii (835 puan) tarafından soruldu

Kategoriler