0 oy
879 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (67 puan) tarafından

Arkadaşlar inanır mısınız komşum hırsız çıktı şok içerisindeyim kendime internetten gözlük siparişi vermiştim ve gözlük teslim edildi deyip bana üç gün boyunca ulaşmadı ben de kurye hatası olduğunu düşünüp müşteri hizmetlerini aradım ve bana kargocu üç gün önce kargoyu teslim ettiğini fakat benim komşumun ismi ile benim ismim aynı olduğu için karıştırıp komşuma verdiğini söyledi ben de okay dedim bir sorayım ama içimden diyorum ki ya yanlışlıkla başkasının kargosunu alsan üç gün boyunca evinde bekletir misin çalar kapıyı verirsin gittim kapısına genç bir kız 20 yaşlarında dedim ki benim kargom dedim üç gün önce sana teslim edilmiş herhalde isimlerimiz aynı olduğu için kıza hayır dedi öyle bir şey yok ben kargo falan almadım ben de dedim ki emin misin bak kutunun üzerine Boyner yazıyor ve içinde bir gözlük var hiç görmedim böyle bir kargo almadın mı kız kesinlikle böyle bir kargo almadığını kendi kargosunu sadece aldığını söyledi ben de okay dedim eve döndüm kuryeciyi tekrar aradım bu sırada kız evden aceleyle çıkıp gitti ve kuruye ye durumu anlattım dedim teslim ettiğiniz kişi almadığın söylüyor adam dedi ki ben 1 saat içerisinde geleceğim oraya neyse adam geldi gelirken yolda da kızı aramış demiş hani ben sana teslim ettim sende olması gerekiyor diye kız da o para benden hayatta çıkmaz senden çıkar sen suçlu olursun demiş adam da sinirlenmiş çıkmış gelmiş evde annesi vardı ben de kapıya çıktım kurye  kadına dedi ki hanımefendi dedi kızınız üç gün önce bir gözlük siparişi verdi mi yani bir gözlük  teslim aldı mı evet dedi kızım üç gün önce bir kargo aldı alışveriş yapmış gözlük de aldı dedi hayırdır falan yaptı sonra orada hemen zaten ben çaktım olayı kargocu siparişi yanlış teslim ettiğini gözlüğün aslında bana ait olduğunu söyledi kadın da bir kızımı arıyım       dedi 

Telefonu ben aldım dedim ki canım ben sana sabah kaç defa sordum böyle bir kargo almadığını söyledin gözlükten haberin yoktu ne oldu şimdi annen gözlüğü aldığını söylüyor kız da bana dedi ki ya ablacığım kusura bakma ben karistirmisim ben sandım ki bana gözlük hediye geldi ben şok ne demek hediye geldi yani dedim  işte ben yurtdışından alışveriş yaptım gözlük de bana hediye olarak yolladığını sandım dedi tabi bu yalana ne ben ne kurye ne de annesi inandı kadın çok mahcup oldu ve ben uzatmak istemedim sadece dedim ki gözlüğü alabilir miyim gözlük bana geldi ve kesinlikle ne bir fatura bir koli ne bir gözlük kılıfı hiçbir şekilde yok hepsi çöpe atılmış sadece gözlük var ve gözlükte sapık kırık kadına dedim ki ablacığım dedim bu gözü kırık kızın tekrar ara sor bakalım geldiğinde mi kırık yoksa bir şey mi oldu kız da abla geldiğinde koli paramparçaydı zaten içinde kırılmış olabilir kuryenin suçu dedi. Gerçekten ben utandım ama kızda hiç utanma yoktu bildiğin kargomu çalıp üzerine yatmaya çalışmış annesi söylemeseydi ben asla bu kargoyu bulamazdım şimdi gözü kırık elimde kaldı iade de edemiyorum çünkü kılıfı yok ne yapacağım bilmiyorum

20 Cevaplar

+3 oy
önce (6,248 puan) tarafından

Kızın kırdığı belli anneside madem mahçup olmuş ödeyecek o zaman annesine diyeceksin istiyorum parası şikayet ederim sizi kargocuda zaten şahit siz bilirsiniz diyeceksin  en olsam bu şekilde yaparım hem parasını alırsın hemde korkudan bir daha kimsenin malına göz koymaz 

önce (6,095 puan) tarafından

Bence de yaa üç kuruşta olsa böylelerinde kalmamalı.

önce (67 puan) tarafından

Gerçekten bilmiyorum kadınla konuşmaya giderken bende evde gidip kavga edicem diye çıktım ama bi üzüldüm kadına yanında küçük kızı da vardı herhalde yanlışıklık oldu diyip uzatmadım ama kızla karşılaştığım yerde konulucam kesinlikle

-Reklam-
+2 oy
önce (1,858 puan) tarafından

Kurye hatası adınız aynı olsa bile kimlik ya da kargo kodu olmadan vermemesi lazımdi kızın da yaptığı çok ayıp resmen hırsızlık.

önce (84 puan) tarafından
+1

Aynen bende bunu yazacaktım kurye hatası isim karışıklıği bile olsa kod geliyor artık o kodu bosamı yolluyorlar 

Evet kurye hatası kız kendi sipariş kodunu verince benimkini istememiş bide kız özellikle o da benim diyince adam da bırakmış 

+1 oy
önce (16,833 puan) tarafından

İnsanlar ne kadar kolay yalan söyler oldu hayret ediyorum bazen komşumun kargosu kapıya bırakılıyor çalınır falan da benden bilir diye ödüm kopuyor kadına kapıya bırakmışlar diye haber veriyorum eve alır mısın diyor alıyorum eve gelir gelmez de kapı sesini duyduğum gibi veriyorum kargosunu oda benimkileri aynı şekilde alır verir ne insanlar var

önce (440 puan) tarafından
+1

Benim yan komşum taşındı 

Bana veda ederken dedi ki abla bana kargo gelecek sen alırmısın dedi.

Tabi kızım dedim.

Dün geldi aldım.

Hemen mesaj attım 

Kızım dedim kargon geldi aldım 

Musait oldugunda gel al dedim 

Az önce mesaj attı 

Tamam ablam gelirim alırım 

Hakkını helal et dedi 

Yahu ne biçim evlatlar yetiştiriliyor  böyle 

Annesine üzüldüm çok kıza değil 

Hakkını sonuna kadar ara.

+1 oy
önce (3,494 puan) tarafından

bundan sonra siparişlere not düş, benden başkasına bırakılmasın diye. eşinin iş yeri sabitse oraya falan söyle.

20 yaşında küçük değil yaşı, cahil diyemezsin. 

+1 oy
önce (90 puan) tarafından

Kuryedede suç var benide aramadan kod almadan markete birakiyor belki birisi alacak bu yüzden şikayet ettim benim görüşüm alınmadan kimseye vermeyin onlarda işini iyi yapmıyor artık 

Evet kesinlikle ve ben sistemde bebeğim uyuyor diye kapıya bırak şeçeneğini işaretlemiştim

+1 oy
önce (22,780 puan) tarafından

Herşeyde haklısında okay ne kız 😁😁😁

0 oy
önce (440 puan) tarafından

Bir yaşıma daha girdim 

Hiç olurmu öyle şey hayret bişey yani 

Akıl tutulması yaşıyorum 

Diyecek kelime bulamadım 

Birazdan dönerim 

0 oy
önce (4,419 puan) tarafından

Annesine üzüldüm. Yoksa o kizin pesini birakma derdim. Alttan alttan hem benim.malimin uzerine yattin, sahidimde var kurye, hemde kirmissin der canını sıkardım galiba. Gordugum yerde gormezden gel.

Kızın utamazlığı karşısında şok oldum kendi kargosu temü alışverişiymiş işte onun yanında hediye gönderilmiş sanmış yersen tabi

0 oy
önce (6,750 puan) tarafından

Eee yuh artık milletin iyice ar damari çatlamış ben olsam sikayette bulunurdum 

İade işlemi istedim kabul edilmez ise kızla konuşurum gerekirse

0 oy
önce (497 puan) tarafından

Yani üç gündür neredeydin bir kargoyu bir komşu aldı mı kurye hemen mesaj atar falanca isimli kişiye teslim almadım ettik diye sen de aynı günün aksami ya da ertesi gün gider alırsın 

Kargonuz teslim edildi mesajından hemen sonra ben teslim edilmediğini fark ettiğimde kapıya bırakılmadığını müşteri hizmetlerini aradım ve bana bazen gün içerisinde yetiştiremeyip 24 saat beklenmem söylendi ben de o yüzden ertesi günü tekrar bekledim ve artık 3. Gün günü sabaha tekrar aradım dedim dün de dağıtıma çıkarılmadı Nerede sonra ortaya çıktı ki aslında adam üç gün önce kargoyu komşuya teslim etmiş

önce (497 puan) tarafından

Allah gerçekten düşmanımin başına vermesin 

0 oy
önce (181 puan) tarafından

Çok kötü bir durum ya 

0 oy
önce (1,335 puan) tarafından

Kurye kızın telefon numarasını nereden biliyormuş?

önce (4,095 puan) tarafından

Bende okurken buraya takıldım 

Onun da siparişi varmış işte sistemden aratıyorlar ya geliyoruz evdemisiniz diye herhalde o şekilde adam da suç ona kalmasın diye teyit için aramış demekki

0 oy
önce (185 puan) tarafından

Ben de iç giyim sipariş vermiştim kurye üst kata vermiş aceleyle gittim ki kadın kargoyu açmış bakmış üstelik isim benzerliği dahi yok. Bazı insanlar gerçekten çok kötü

Ayıp gerçekten

önce (488 puan) tarafından

Bizimde bir kere kapının önüne orta   büyüklükte bir koli bırakmış kargocu ya bastım karşı komşuya sordum onunda değilmiş bizim apartmandan bile değil kargo yani ,sonra yöneticiyi çağırdım teslim ettim dedim sitede kiminse bulun verin diye biraz ağırda birseydi yönetici alıp gitti sonra teslim ettiler sanırım kargoyu yani yanlışlık olurda içinede açıp bakmazsın dimi ,birde bize çok oluyor komşular evde olmayınca birinci kat hep evdeyiz diye bize bırakıyor kargocular evlerine gidip teslim ediyorum ,geçen unutmuş komşu çıktım ellerine teslim ettim , kargoyu unutmuştum diyor üst komşumuz :D haberim olmadan alt kat komşular evdeyse 1 bırakın diyorlar bizimde  ,bana da huzursuzluk veriyor öyle şeyler milletin malına zarar gelir diye ,komşular gelmezlerse götürüp evlerine veriyorum 

önce (185 puan) tarafından

Valla Allah komşunun da hayırlısını versin göz göre göre nasıl cesaret ediyorlar aklım almıyor 

0 oy
önce (236 puan) tarafından

Suç kizdada var tabiki başkasının kargosuna bile bile nasıl sahip çıkarsın kargocuda suçlu kod gönderiyorlar telefonla aramıyorsun kod sormuyorsun böyle seymi olur bende bir kere kargo bekliyorum diyorum ki gelmedi gelmedi halbuki binanın kapı girişine bırakmış çekmiş gitmiş iki saat orda kalmış komşum söyledi seninmiydi diye biri çalıp gitse nasıl bulucam bana iki saat sonra mesaj attı Kargon kapının önünde diye kargocular böyle şeyleri çok yapiyorlar

Evet işte kuryecinin yaptığı hata da bu o kişi de kargo bekliyor ben de ikimizin ismi de aynı kuryeci özellikle bu ikisi de size mi ait deyince evet diyor

önce (236 puan) tarafından

Orda o kızın çok hatası var sonuçta kendine kaç tane kargo gelicegini yada kendisi ne anladığını iyi biliyor bile bile almış oda kargoyu Allah iyi insanlarla karsilastirsin

Amin gerçekten

0 oy
önce (3,917 puan) tarafından

Ben kuryeyi suç buldum nolursq olsun seni aramalıydı yada isim aynı olsada soy isim farklı illaki kapı numarası farklı geçmiş olsun kadından parasını iste yada başının gözünün sadakası olsun ne diyim

0 oy
önce (1,168 puan) tarafından

Kuryecı de hatalı kım olsa veriyor. Benim siparişim hep Trendyoldan olur sadece yan komşuma bırak dıye söyledim her seferınde ama bir ara aramızda 3 ev olan komşuya vermiş ve o komşu asla kımse ile muhattap olmaz birde kadın sonra bir şeyde demedı bana. Ertesi gün başka siparişim geldı söyledim bıraktım dedı ama tekrarı olursa şikayet ederim dedim daha da vermedi başkasına

0 oy
önce (108 puan) tarafından

Bnce kargoyu merak edip açmış sonra da yanlışlıkla kırmış. Muhtemelen kırınca ne yapacağını şaşırdı. Ses etmezsem ispatlayamazlar diye düşündü galiba. Aslında en başka üstüne çökme fikri yoktu bence

Gerçekten bene kıza inanmak isterdim ama başkasının kargosunu benm diye almak bide üstüne açmak çocuk değil ki ama merak etsin. kaç yaşında kız kırmaya gelene kadar bir sürü hata yanlış yapmış zaten . Yani şahsen benm aklıma gelmez acaba komşum ne almış dur benim diyip alayım da içine bakayım .

0 oy
önce (1,697 puan) tarafından

Aman aman fiyatlı değilse çok istine düşme parasını alacak gibiysen uğraş kadınla ama aksi biriyse sittin sene vermez o parayı anneden de değil aslında o yalancı kızından almak lazım 

0 oy
önce (334 puan) tarafından

Paranı istememen saçma olmuş 

Hem kargoyu çalıyor hemde zarar gelmiş şekilde geri veriyor

Parayı nasıl istiyim ki ben utanıyorum konuşurken  bi de ben yapmadım diyorlar elimden ne gelir 

önce (334 puan) tarafından

Şahit var sonuçta kargocu şahit yani ve gözlük onların evinden çıkmış daha ne kanıt olsun

0 oy
önce (365 puan) tarafından

Çok utanç verici ya. Allah başa vermesin. Bide bu okay kelimesine neden bu kadar takılmışlar ya kime ne?

+1

Gerçekten utanç verici amin sağolasın.

Bugün gerçekten buna ayrı bi şok oldum burda bişey anlatıyorum onu yanlış yazmışsın bunu yanlış yazmışsın . Kendimi anlatmaya çalıştıkça daha da dalga geçiyorlar. 

önce (365 puan) tarafından

Umursama kim ne karışır konuşmana yazmama boosverrr❤️

önce (667 puan) tarafından

Boşver cnm sen.hrpimiz çoğu şeyi yanlış yazıyoruz klavye yüzünden açıklama dahi yapma 

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 844 göst.
10 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 191 göst.
26 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Mutsuzanne (55 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 847 göst.
8 Eylül 2022 Diğer kategorisinde G.ll0 (1,572 puan) tarafından soruldu
0 oy
60 cevap 1,580 göst.