0 oy
297 göst.
Para & Ekonomi kategorisinde (81 puan) tarafından

Arkadaşlar asgari ücretle çalışan bilir üç kişiyiz zor geçiniyoruz her şeyin fiyatı artıyor her şeye zam geliyor asgari ücret sabit arttırdığında da minimum bir seviye oluyor 

Biz zor geçiniyoruz sizler nasılsınız neden bu şekilde bir yol izleniyor

15 Cevaplar

+3 oy
(18,448 puan) tarafından

Bence asgarî ücret yeteri kadar artıyor ama bazı fırsatçılar yediğimiz içtiğimiz şeyin fiyatını arttırdığı için geçim zor oluyor. 

(3,020 puan) tarafından
+7

Fırsatçılar gerek yok zaten yaşadığım ülkede benzin 50 tl üzerine çıktıysa bu esnafın suçu degil 

(1,870 puan) tarafından
+3

Asgari ücret arttıkça o adamın maliyeti de artıyor ya

(1,870 puan) tarafından
+3

Bir de asgari ücret ne zaman artsa hemmen ertesi ay elektirik doğalgaz hepsine zam geliyor. Kastettiğin fırsatçılık bu sanırım

(5,474 puan) tarafından
+1

Yani şu yorumu yapan birinin temel matematik bildiğinden şüphe ederim ben. Fırsatçılar elbette var ama en temel besin ekmek üzerinden örnek vereyim, bir ekmek fırınında 3-4 kişi asgari ücretle çalışıyorsa o fırının sahibi asgari ücrete zam gelince farkı nasıl öder? Ürüne zam yapmadan maaş zammı nerden gelir?

Biz de bakıcımıza asgari ücret veriyoruz. Asgari ücrete zam gelir ama benim maaşıma gelmezse ben nasıl öderim? Aynı hesap.

Bazı fırsatçılar için değil sözüm. Esnafı suçlamayın tamamıyla. Suçlu, suçlular belli. 

-Reklam-
+2 oy
(22,689 puan) tarafından

Paraları başkla şekilde değerlendirmeyi tercih ediyor yetkililer. Yazlık saray , kışlık saray, umreye ütücü, hizmetçi götürmek , makam araçları, özel uçaklar gibi hizmetlerde değerlendirmeyi daha doğru buluyorlar. Yangın için yeterli helikopter yangın uçağı, yüksek asgari ucret, emekli maaşına yeterince zam falan bunlar gelecek planlari arasında yok malesef . 

(1,870 puan) tarafından

👏👏👏👏👏👏

+1 oy
tarafından

Artsa ne olacak canım yine ayni aksine fiyatlar daha çok uçar Rabbım yardımcınız olsun inşallah diyecek çok şey var da neyse 😏

0 oy
(543 puan) tarafından

Asgari ücret ne kadar 

(81 puan) tarafından

22bin 104 lira

(543 puan) tarafından

Çok azmış  offf rabbım yardım etsın inşallah. 

0 oy
(6,540 puan) tarafından

Allah yardimciniz olsun. Tek maasla cok zor gecinmek. 

Sizde calisabilirsiniz. 

Biz sukur 2 kisi calisiyoruz daha iyi durumdayiz.

0 oy
(2,788 puan) tarafından

İnan bana artmaması daha hayırlı. Onu bizden fitil fitil alıyorlar zaten. Yanlış anlamayın bu devirde asgari ucretle cakisilmaz. Zaten artık hizmet sektörü bile asgari vermiyor. Cocukkariniz büyükse sizde çalışabilirsiniz. 

Bizim evimiz arabamız var iyi kotu, kızım 1.5 yaşında ben 20 haftalık hamileyim. Ben çalışıyorum yani. Çalışamıyorum bahanesi bana komik geliyor. Tek maaş gecinilmesi imkansız.

0 oy
(4,764 puan) tarafından

Allah yardımcınız olsun imkanın varsa eşine çalısarak destek ol yoksa zor dostum bide kiradaysanız neye yetecek

0 oy
(2,001 puan) tarafından

Asgari ücret artmasin diye dua ediyorum resmen.Cunku asgari ücret arttıkça herşeyin fiyatı yükseliyor alanada faydasi olmuyor zamlar olunca umarım artmaz sabit kalır 

0 oy
(1,747 puan) tarafından

Asgarî ücret artsa ne olacak ki yine değişen birşey olmuyor bi ara benim eşim de asgarî ücretle çalışıyordu ev kendimize ait olmasına rağmen yetmiyordu kira da oturanlara Rabb'im yardım etsin valla çok zor eşim ayrılıp kendi işini yapmaya başlayınca rahatladık 

0 oy
(14,758 puan) tarafından

Gözünüz doysun. Aç değilsiniz açıkta değilsiniz. Neyinize yetmiyor asgari ücret. Ürünlerin fiyatları gayet makul sen müsrüfçülük yapıyordur. (İroni)

Bizi bu duruma getirenlere hakkım helal değildir. İnsan boğazından kısıp Bi söyler almaya çalışır mı? Yapıyoruz işte. Elimize koca tomar para geçiyor ama hepsi borca gidiyor (ineklerin yemi, samanı..)

(1,870 puan) tarafından

Bacım 2 saniyelik bir sürede sövdüm. Hakkını helal et 😂

(14,758 puan) tarafından

Helal olsun canım ama ülkedeki koyunlar böyle düşünüyor 😊

(1,870 puan) tarafından

Kesinlikle haklısın. 👏👏👏

0 oy
(5,151 puan) tarafından

Asgari ücret artınca 

Fiyatlar da artırıyor zaten bisey degismiyor aslında 

0 oy
(50 puan) tarafından

Canım evden ek işle meşgul olmak istiyorsan bana ulaş bilgilendireyim https://www.instagram.com/ilknr.dpa?igsh=Nmw3cHBzeWozbndi

0 oy
(5,679 puan) tarafından

Olay asgari ucret degil. Olay enflasyonu dusurmek, uretimi arttirmak vs. detaya girmeyecegim, anlayan anladi. Kendimizden ornek veriyim, esnaf olarak sunu diyebilirim ki asgari ucret arttigi an bizde zam yapmak durumunda kaliyoruz. Cunku aldigim malzemeden tut, elektrik, su, maas ve ssk hepsi artiyo. Yani bu silsile. Yani yonetenler bunu dengeleyemedikleri icin artmasi sana hic bi fayda saglamayacak. Sahsen cok artmasi taraftari degilim. Yonetenler ulkemiz ekonomisini dusunmek yerine baska seyler dusundukleri icin malesef kimse duze cikamiyor tam olarak.

0 oy
tarafından

Asgari ucret artarsa basimizdaki akbabalar audilerle gezemez hic olur mu oyle sey 

0 oy
(181 puan) tarafından

Market uçmuş Pazar desen yine öyle 

İlgili sorular

+2 oy
20 cevap 779 göst.
24 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Amerikanbebesi (4,156 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 520 göst.
10 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde anneadayi_96 (978 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 909 göst.
3 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Papatya0000 (159 puan) tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 552 göst.
27 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde Papatya0000 (159 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,337 soru

24,043,178 cevap

329,245 kullanıcı

...