0 oy
204 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (83 puan) tarafından

Kizim 2 yaşinda. Sendromlari var. Her şeye hayir diyor. Çok inatci. Komşumuzun da ayni yasta kızı var. Annesi ona "kızım yanimda oyna" diyor kiz tipis tipis donuyor cok sakin. Bizimkide yerlere yatip aglama huyu var. Kosturuyor marketin yolunu ezberledi. Yanimda hic durmuyor. Cok ilgileniyorum evde kitap okuyorum, oyun oynuyorum. Ama yinede sürekli kendi istedigi olsun diye benimle cok iddialasiyor. Hic o kiz gibi sessiz sakin degil. Aksama kadar kiziyla bahcede oturup sakin sakin kahve iciyorlar. Biz ise kosturuyoruz o parktan bu parka. Eksik yaptigim bir sey mi var?. Bunalima girdim kendime 2 dk zaman ayiramiyorum. Mesleki kurslarim var 2 dk bakamiyorum. Iş te bulamiyorum bu ara cok depresyondayim. Bu kiz ne zaman uslu kendine kendine 30 dk oynayabilen bir cocuk olcak. Aksama kadar temizlik yapiyorum. Evide cok dagitiyor. Cok yoruldum agliyorum

9 Cevaplar

+2 oy
(1,965 puan) tarafından

ay kızma ama güldüm :))

kız her çocuk farklıdır :) benim kazık kadar 35 yaşında ablam hala kendi kendine vakit geçirmiyor, küçükken de öyleymiş sürekli birilerini meşgul ediyo ;) kimseyi bulamasa telefonla arıyor. bunun yaşı yok ki karakterle ilgili :)

bide senin yanlış yaptığın bişey de olmayabilir. ikizlerim var ikisi de kız biri sakin biri arsız. sakin olanı da arsızlaştırmaya çalışıyor hatta. ikisi de benim çocuğum aynı davranıyorum ama huyları çok farklı. sakin olan uyurken ötekini tutmakta çok zorlanıyorum 1 dakika gözümü ayırsam uyuyanın tepesine çıkıyor  sürekli ilgi istiyo. kardeşi olmasa aynı dediğin gibi kendini yerlere atarak tepinir eminim. bence yaratılış meselesi

-Reklam-
+1 oy
tarafından

Ağlama niye ağlıyorsun canim hepimiz o yollardan geçtik canları sağolsun yeterki ev dağılsın temizlik olsun tek derdimiz nice insanlar var o görüntüyü bekleyen Rabbım onların da kucağını tez zamanda doldursun inşallah 🤲 öyle bir geçiyor ki bakıyorsun ahhh çekip birdaha o günleri gelmiyor malesef o yüzden tadını çıkar kendini üzme lütfen 

(83 puan) tarafından

Kapinin onünde kahvesini icen kadinlari gorunce sinirleniyorum. Onlarjnda cocuklari var ama mis gibi çomelip oynuyorlar, biz kosturuyoruz ama 

+1 oy
tarafından

Ah çiçeğim 3 yaş dan merhaba ölmedim ayaktayım 🫣♥️ ağlama hepimiz böyleyiz gel sarilalim

(83 puan) tarafından

3 yaştada mı böyle... cok zor cok. Adapte olamadim annelik bana çok agir geldi. Cok zor. Kendimi çok özluyorum. Bazen gece yataga girince saatlerce cocuklugumu dusunuyorum. Ozgur hayatimi, mutlu gunlerimi. Cocukla mutluyum ama yoruldum. Artik sadece guler yuzlu bir hizmetci gibi hissediyorum. Kendi benligim yok... kendini mutlu eden bir kadin yok.

tarafından

Bende iki tane 🫣 bu üç yasa birde 15 aylık bir erkek bebe zor bebeğim inan ki zor bazen bende zıvanadan cikiyorum hele ki bu bir aydır ağlama krizleri beni benden aldı 

0 oy
(5,507 puan) tarafından

3 yasinda hala oyle biz hatayi  ok ilgilenmekle yaptik bastan salacaktik kendi halie kendi kendine oynamayi ogrenecekti ilgili anne olalim aktivite yapalim birlikte vakit gecirelim diye cocugu kendimize bagladik resmen 3 yasinda hala tek basina oyna diye yalvariyorum illa biri yaninda olacak biriyle birlikte oynayacak is guc yaparken eslik etsin hem ogrensin hem eglensin diyorum biraz yapip sikiliyo tv aciyo napiyim 

(937 puan) tarafından

Ayy gerçekten bunlar doğru mu acaba? Oyun oynayacak anne gel oyun oyna diyo. Arabası kayboluyor anne kalk, bulalım diyo. Hep anne anne. Biz alıştırdık belki. 

(5,507 puan) tarafından

Aynen oyle 5 dk oturuyorum mesela 40 kere sesleniyo anne anne anne 

0 oy
(17,350 puan) tarafından

Yani ne desem yalan olur ijki kizim var büyük hala gece masal anlat, benimle oyna, hadi şunu yapalım bunu yapalım diye beni daraltıyor. Küçük kızım hep kendi kendine oynar, parkta yada misafirlikte uyumludur. Sanki bu birazda çocuğun karakteriyle alakali bir durum. 

(4,858 puan) tarafından

Biraz değil bayağı öyle.  Benimde ilk kızım ilgi manyağı sohbet edelim oynayalım sürekli ilgi ister, yalnız kalmayı hiç sevmez yemek yerken bile başında durmamı istiyor. Ikinci kızım suan çok kucak istese de karakter olarak ilk kızım kadar bunaltıcı yapışık değil.  Daha 1 yaşında 

0 oy
(9,080 puan) tarafından

kizsa 4 yas erkekse 6 gibi anca. belki 6 yaş bile kurtarmayabilir erkeklerin insana donusmesi cok asiri zor. kizlar 4 yasdan so ra 5 e dogru insanlaşıyor😃

0 oy
(6,542 puan) tarafından

Ahh canim o tarz cocuklar cok az da olsa var :) insan imreniyo kesin o cocugun uykusu da duzgundur. Bizim ki gibi olanlarin uyku sorunu da oluyo bizde vardi yani. 

Benim bebegim de senin ki gibiydi. Fazlasi var eskigi yok. Mahallede adimiz cikmisti cok hareketli ,parkta bile oynamaz saga ,sola kosar,yola cikar. Millet parkta cocuk sallayip sohbet eder biz pesinde kosariz. 

3.5 yasinda eskisi kadar olmasa da hala cok hareketli evde 5 dk kendi kendine oynamaz. Beni oturarak gorsun hemen tepeme tirmanir. Sadece tehlikenin farkinda bazi seyleri anlayabiliyo. Yani en azindan yolda arabalarin carpabileceginin farkinda parka gidene kadar elimden tutuyo. Eskiden bilincsizce saga-sola kosardi. Ayy bilemiyorum bazi cocuklar cok yorucu ,bazilari cok rahat buyuyo.

(83 puan) tarafından

Ayyy aynnen, koltugun kol dayama yerinde baykus gibi duruyorum. Oyle dinleniyprum. Yoksa beni otururken gorse kafama cikiyor :D :D saclarimdan asilip asagiya indiriyor. At yapiyor vs. Daha nelee nelerrr

0 oy
(4,681 puan) tarafından

Canım herkesin çocuğu aynı olur mu, sen diğer kadınlarla aynı mısın? Kardeş kardeşe bile benzemezken çocukları niye tek tip olmasını bekliyorsunuz ki. Benim kızımda aynı bir aşağı ineriz peşinden saniye ayrılmam. En az 4 park değiştiririz , yol üstündeki marketlere uğrarız. Kızım 3 yaşında hala aynı. Sen biraz sakin ol.

(83 puan) tarafından

Ay ama evde de boyle surekli pacamdan asilip anne at ol, anne bulask yikayacagim, anne cay icelim, bebekcilik oynayalim. Saclarimdan asiliyor. Zaten oturmada oturmuyorum hemen emmeye... 😀😀

(4,681 puan) tarafından

Aynısını canım. Oturduğumu bir görsün . Anne kalk, anne hadi, anne onu getir bunu getir, anne şunu al bunu ver. Geçen gün oyun oynuyorduk ağzıma bir vurdu alt üst dudağım patladı. İki hafta sızladı zonkladı ne yemek yedim doğru dürüst ne uyuyabildim. Bizim çocuklarda böyle. Genelde babadan gelirmiş yaramazlık geni. Benim eşim de çok yaramazmış küçükken . Adam 40 yaşında hâlâ mahalledekiler anlatıyor senin eşin çok yaramamzdı . Bir mahalle ağlardı onun yaramazlığından diye.

0 oy
(4,858 puan) tarafından

3 yaşa  dogru genelde kendi oynamaya başlıyorlar

İlgili sorular

+2 oy
29 cevap 898 göst.
+1 oy
7 cevap 460 göst.
5 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Yumurtabitmis (3,883 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 481 göst.
3 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Meryemmozer (308 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 244 göst.
15 Ekim 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde Citipiti (5,313 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,427 soru

24,154,315 cevap

335,058 kullanıcı

...