0 oy
113 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (45 puan) tarafından

Kanım düşmüş. 27.haftamdayım. Evde keçiboynuzu pekmezi var

4 Cevaplar

0 oy
(3,442 puan) tarafından

Canım kansızlık varsa özellikle hamilelikte ve sonrasında emzirme döneminde sadece keçi boynuzu pekmezi ile toparlayamazsın. Eltime de aynı şeyi söyledim iyiyim falan diyordu. Doğuma yakın o kadar kanı düştü ki damardan ilaçla 2 defada toparladılar. Takviye kullanman şart.

(45 puan) tarafından

Evet evet alıcam inşallah ne derece onu bilmiyorum. Bugün tahlil vermiştim e nabızdan gördüm. Evde keçiboynuzu vardı hemen bi almak istedim ilaç yazdırana kadar. E nabızı güncellemişler rakam göremiyorum yaa

(3,442 puan) tarafından

E nabız güncellemesini bende hiç sevmedim. Takviye ile beraber pekmez olur bak 😂

(45 puan) tarafından

Hiç hiç sevmedim 😂 ne güzeldi diğeri. 

(3,442 puan) tarafından

Daha iyi yapıcaz diye batırmışlar bana kalırsa 😂

-Reklam-
0 oy
(1,877 puan) tarafından

Ben hamileyken doktorum başından beri bunu veriyordu bana 

image

(1,877 puan) tarafından

Yok canım bende yapmadı ama hamileliğin başından beri kullanmalıydın anlamadım neden vermedi doktorun 

(45 puan) tarafından

Kan düşüşü şimdi oldu,sanırım önceden olmadığı için vermedi. Demir,d vitamini ve b12 ye devam et demişti

(1,877 puan) tarafından

Devam etmedin mi  doktorun verdiklerine insan bazen de unutuyor ya mide bulantısı da olduysa 

(45 puan) tarafından

Aslında biraz gevşeklik ettim bazen de unuttum evet,o mu etkilemiştir kan düşüşünü

(1,877 puan) tarafından

Ee tabi bebişte senden besleniyor iyice düşmüştür 

0 oy
(4,359 puan) tarafından

Pekmez, kansızlık tedavisinde kullanılmaz. İşe yaraması için günde litre litre içmen lazım. Bu da mümkün değil. Onun yerine günde 5kilo et, 5kilo ıspanak yesen de aynı etki. 

İlaç kullanın

(45 puan) tarafından

Yok tabii ki ilaç kullanacağım da o gün yeni kan vermiştim,tahlil sonucumu akşam e nabızda görünce evdeki pekmeze hemen bir sarılasım geldi o da keçiboynuzu idi. 😄 Bu haftaya kadar olmamıştı kan düşüşü. Yoksa ilaç kullanmayayım her şeyi bitkisel halledeyim kafasında değilim. 

0 oy
(18,465 puan) tarafından

Keçiboynuzu yapar mı bilmem. Ama benim ilk iki hamileligim kışa denk gelmişti. Normalde de çok üşüyen biriyim hamilelikte daha çok üşürdüm. Son ayın sağlık ocağında genel olarak tahlil verdim. Aile hekimi bana kan ilaçlarını kullanıyor musun dedi. Aha valla kızacak dedim kesin çünkü kullanmiyordum bulantı yapıyordu diye pekmez icerdim bardakla çok severim. Yok hocam içemiyorum onun yerine pekmez içiyorum dedim. Adam şaşırdı maşallah maşallah dedi kulağını çekip masaya vurdu nazar etmiyim şimdi seni dedi. Hamilelige göre kan değerlerin çok iyi dedi 😁

Tabi bu herkeste aynı etki verir mi bilmem

(45 puan) tarafından

Evet dediğiniz gibi herkeste aynı etkiyi yapmaz,kimisine bir doz bile yetmiyor ikinci doz ilacı alması gerekiyor. Şifa olsun hepimize 🌸

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 159 göst.
28 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Serap2020. (637 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 86 göst.
0 oy
2 cevap 122 göst.
0 oy
9 cevap 342 göst.
21 Haziran 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler