0 oy
231 göst.
Diğer kategorisinde (6,372 puan) tarafından

5 yas dyecem çnkü Eylül de basıyor yarım dönem anaokula gönderdik kardeşi oldu 7 aylık yaz tatile.grdigimzde beri hiç durmuyor kardeşine parmağını ve ayak parmağını ağzına gözüne sokuyor sabah bebek ayak parmağını emmiş kızın kafasini top gbi evirip çeviryor  sepet beşiği var içine gryor emzik ve biberonu agizna.koyiyor kalemlerini hepsini döküyor toplamiyor suyla islatyor oyuncaklarını döküyor asla toplamiyor dyor banane sen topla kahvaltı yapmıyor eline veryorum küçük ısiryor yalan dan kakam.geldi cisim geldi sırf yememek için kaçıyor yemek zamanı kaşığı tutmiyor tutsada kasiklarla oynuyor bırakıyor artık basım agryor stresden misafirlge gidemiyoruz hele dışarı adım atar atmaz markete koşuyor en pahalı ne elini ona atyor a 101 evim altinda koşuyor deli gbi ben kosuyorim o koşuyor az demin havai fişek patlamış iki kere camdan baktı snra havai fişek durunca ağlamaya başladı yok yine patlasın gorecem illaki ayaklarını yere vura vura herşeye ağlıyor elini ayağını yere vuryor bağırması var hele blmiyorum telefonumu alıyor YouTube izliyor short şeyler ben izleme dyorum ver deyince telefinu fırlatıyor bdaha eşim verme dedi yarın saklayacam telefinu geçen gün kalemi popsuna sokuyor adam byle ypyormus dyor acaba izlediklerindenmi kaynaklanıyor sklyorim dyor sürekli okdr parka falan goturyorim oynamiyorki marketlere saldryor yolda çiçek görse ağlıyor nye kopramadim dye blmiyorum baş edemiyorum lütfen yardım edin lütfen 

6 Cevaplar

+1 oy
(3,715 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Adam böyle yapıyor deyip kalemi poposuna sokuyor diyormuş zaten, E demek ki izlediği şeylerden etkilenmesi aşikar. Ve bir otoritenizin olması lazım. Siz telefonu alınca fırlatması normal değil. Büyüdükleri için bu yaşlarda küçük ergenlere dönüşebiliyorlar.

Ama nedense daha çok kardeş kıskançlığı yaşadığını düşünüyorum. Tamamen sizlerin dikkatini çekmeye çalıyor. 

(6,372 puan) tarafından

Onunlada ilgilenyorim mesela bebek emzdryroim.yada yemek ypyorim namaz kiloyorim dyor gel oyna benimle resimler çiziyorum boya dyorim beraber yapalım kalemi daha eline almadan yalandan parmağım aciyor yapmam.etmem yoruldum daha hiç yapmadan blmem ne olacak 

(3,715 puan) tarafından

Kızınızı uyutmadan önce bir yarım saat sadece ikiniz olacak şekilde onunla konuşup, sohbet edin. Sarılın, öpün, sevdiğinizi söyleyin ve sonra yatırın. Bir hafta boyunca deneyin, nasıl olacak.

Ama kesinlikle telefon bağını koparın. Beraber çizgi film izlenir ama YouTube kısa videolar onun yaş grubu değil. 

(6,372 puan) tarafından

Çok haklısın ben dyorim YouTube kısa izledim şifre bile koydum onu bile açtı gerçekten sürekli sariliyoriz babasida öyle zaten bebeği emzdryroim dyor sen beni artık sevmiyormusun yedi yirmi dört saat bunu syliyor kalemi tutmuyor kaşığı tutmiyor yemek ye dyorim biz masa ya otyroiz sandalyeye kendini kaydryor uzatıyor kendisini resmen daha izlemesin dediğin gibi yaş grubu degl telefonu sakliyorim bı bakiyorim elinde hep alıyor tableti de var ama süreli mesela yarım saat falan istemiyor telefonumu zorla istyor 

(3,715 puan) tarafından

Üzüldüm açıkçası. Kendide dile getiriyormuş. Siz mümkün olduğuca sadece ikinizin olduğu anlar yaratmaya çalışın bir süre. Dediğim şekilde akşam uyumadan yarım saat önce konuşmak gibi, bakkala ikiniz beraber gidip ekmek almak gibi. Kardeşi öğlen uyudu diyelim, yemek yapmak yerine onunla yarım saat boyama yapmak gibi şeyler yapın. Zamanla düzelir diye düşünüyorum. 

(6,372 puan) tarafından

Yapsa keşke saklanmac oyna oyuncak oyna dyor etkinlik yapmiyorki hiç braz bile yapmadan kaçıyor 

(3,715 puan) tarafından

Boyama yapmayı örnek olarak söyledim. Kızınızın istediği bir şeyi yapın tabiki. Sırf kızım için her gün evde yakalamaca oynuyoruz. Kan ter içinde kalıyorum ama enerjilerini atmaları için iyi oluyor. 

(6,372 puan) tarafından

Artık bizde oyuncak saati yapalım belki oyuncaktan snra etkinlik yapar en azidnan telefonu unutur yaaa 

-Reklam-
0 oy
(4,064 puan) tarafından

Canım o kıskanıyor yada oyuncak bebek sanıyor bebekle az ilgilenin bence zor ama Allah kolaylık versin 

(6,372 puan) tarafından

Yok gerçek oyuncak ayrımı blyor bence yaa ben herzman dyorim onunda canı acıyor gerçek günah yapma dye onuda geçtim herşeye ağlıyor bagryor çağırıyor ne yolda ne evde huzur vermiyor dışarda huzur vermiyor iki saat yuruyor havaya bakıyor resmen yaprak koparıyor elinden duşse agliyor o derece 

0 oy
(298 puan) tarafından

Benim büyük oğlumda 5 yaşında oda kardeşi olunça böyle şeyler yapmaya  başlamıştı sonra kıskançlık olduğu fark ettik baya ilgilendim onla oyunlar oynadım falan baya zorladı beni ama çık çok şükür 1 ay içerisinde düzeldi 

(6,372 puan) tarafından

Yani parka gotyorim. Boyama yap dyorim yapmıyor beraber yapalım dyorim yok dyor dışarda da huzur vermiuor hep bagryor hep ağlıyor hep hep 

(298 puan) tarafından

Valla bende çektim aynı şeyleri hatta oturup ağlıyodum neden böyle olduğunu kıskanıyomuş meğerse telefonlada çok oynuyodu hatta kekeleme başladı 1ayda onla uğraştım ayy ne günlerdi ya ama ilgilen her şeyi beraber yapmaya çalışın sakın kızmayın kızdıkça dahada kötü. Oluyolar iyiçe inada yapıyolar ağlıyosa bırakın ağlasın hiç ilgilenmeyin takı kendi susana kadar öyle öyle geçiçek inşallah kids youtube varya onu indirin ne izlerse onla izlesin ben öyle yaptım şükür düzeldi onlara  bozuyo çoçukların piskolojisini

(6,372 puan) tarafından

Cnm benim telefonumda YouTube kıds. Var Tv'de var izlemiyor açma deyip bagryor cağryor ila normal YouTube izliyor geçen bişey izliyordu kadın çocuğuna sigarayı gtunde sondururüm dyordu yaa bune terbiyesisz şeyler m.al.slak hep byle şeyler daha yarın son o YouTube öyle yapyor kıskanma payida var deidigin gbi uzun cümleleri yok bide okula gdyordu yaa eve gelir gelmez telefonu alırdı artık deli etti bizi kıyafetini beğenmiyor çıkar başka gyceem yemeği beğenmiyorum sırf yememek için. Tadı güzel değil deyip kalkiuor hicbisey yemiyor kafayı yedim artik

(298 puan) tarafından

Ozaman bi piskiatriye götür canım nasıl alışırsa öyle gider 

(6,372 puan) tarafından

Geçen sene götürdüm dedi telefon vermemmlisin bide ful kreş yada anaokulu anaokula da bu dönem gtti

0 oy
(209 puan) tarafından

Telefonu yasakla belli bir düzelme olmazsa Bir psikolog görse iyi olacak canım kusura bakma ama hiç normal 

(6,372 puan) tarafından

Cnm artık vermeyecem saklayacam geçen sene götürdüm psikolog dedi telefondan oliyor bide kreş yada anaokulu yüzde yüz öneririm gönderdim yarım döner huyu çok değişmiş öyle byle degl herseye agliylr herşeye bagryor etkinlik yapmıyor dışarda musafirlkte hep bişey istyor hep agliyor 

(209 puan) tarafından
+1

E maden verme dedi niye verdin.. Bir oterite koy gerekirse cezalandır o seni değil sen onu yönet 

(6,372 puan) tarafından

Cnm bir iki ay vermemistik hep babası yüzünden hep ağlıyordu baş edemiyroduk kızıyorsun olmuyor kizmiyon olmuyor hep ağlıyor hep bagryor  dediğin gbi o beni yonlendyro yaa daha sabah uyanır uyanmaz bişey aç deyip bagryor cağryor hep bna aç hep ben dyor ya artık evin reisi olmuş resmen 

(209 puan) tarafından

Önünü önle yoksa gerçekten işin zor. Ağlasın zırlasın böyle yaparak kazanacağını biliyor asıl böyle yaptığın için cezalısın alamazsın de. Herşey senin elinde 

0 oy
(9,080 puan) tarafından

e klasik kardesininkiskanionilgi beklio. ama bu allahin belasi shorts lar kayan videolar zaten insana kafayi yedirtio. youtubeu sildim ben youtube kids yukledik hepimiz. shorts kalmadi yani shorts cikmio kidsde

(6,372 puan) tarafından

Ya bazen acil bişey oldumu yemek falan bakiyorim benim kızım hep saçma seyyler izliyor

(9,080 puan) tarafından

ben googla a youtube yaziyorum google uzerinden giriyorum normal youtuba .😂 uygulama olarak kids yuklu

0 oy
(15,909 puan) tarafından

Sizin izlediğiniz şeyler neler ki YouTube da böyle çıkıyor 

Bu zamana kadar kendim izliyorum hiç böyle video denk gelmedi 

İzliyorsa engel olamıyorsan YouTube da izlediklerini değiştir 

Dua sohbet sayfaları var onlerı beğen diğerleri çıkmaz karşına 

(6,372 puan) tarafından

İnanki hiç izlemiyorim kendisi izlemiş kendisi hep abone olmuş beğenmiş belki 1 milyon beğeni abone varsa alıyor basıyor okdr engeloyorim hep anasayfada ben hiç izlemiyorim dün baktım ne izliyorim birisi usuruyor.kufur edyor yemeği dokuyo daha vermiyecem yaa ben hiç izlemem.ki YouTube yi

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 288 göst.
11 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde vellenizanim (1,131 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 387 göst.
+1 oy
3 cevap 187 göst.
5 gün önce Diğer kategorisinde Hatice061987 (2,333 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,902 soru

24,131,282 cevap

334,060 kullanıcı

...