+1 oy
215 göst.
Diğer kategorisinde (1,443 puan) tarafından

Merhaba kızlar. Kızım 4 yaşında anaokuluna yazdırdım. Tuvaletini kendisi yapabiliyor, pijamasini falan cekebiliyor ama tuvaletini temizleyemiyor. Özellikle kaka yapinca tiksiniyor hiç silemez. Silmeden de tuvaletten kalkmaz. Şimdi anaokulunda da yardımcı olmazlar heralde. Nasıl ögretebilirim temizlenmeyi?

6 Cevaplar

+1 oy
(17,177 puan) tarafından

Ver eline ıslak mendili sile sile öğrenir. Benim kizim kendi temizliğini yapabilmesine rağmen okulda hiç kaka yapmadı. Kokarsa utanırım diyor. Tutabilir yani okulda kakayı. Etrafimdaki çoğu çocuk okulda kaka yapmaktan çekiniyor. 

(4,832 puan) tarafından

aynı fikirdeyim. hala ben yapamam ev dışında bir yerde. okulda falan çişe bile gitmezdim çocukken 😂😂

(1,825 puan) tarafından

Bende öyleyim 26 yaşındayım mecbur kalmadığım ev dışında bir yerde yapamam

(1,443 puan) tarafından

Aynen kızım da başka yerde kaka yapmaz evde yapcam der. Alışır inşallah 

-Reklam-
0 oy
(209 puan) tarafından

Bende bunu düşünüyorum. Bazen silmeyle bile temizlenmiyor yıkıyordum orda nasıl yapacak benim kide 4 buçuk yaşında 

(9,080 puan) tarafından

ikinizede cevaben olsun buraya yazim tam net sekilde taharet alabilmesi yani yikayabilmesi elini kullanipda temizleyebilmesi sonra tivalet kagidiyla kurulayip kalkabilmesi 7 yas civari gerceklesio. yani benim kiz herseyi cok ondecrn yapr masallhi var  tahareti anca 7 yasta tam kavrayabildi. 3 yastan beri kendi tuvalete gider siler eder kakasinida siler ama kuru peceteyle nekadar silinsin ben kaka yapinca beni cagir yikim

diyodum.  4 yasta 5 yasta klozetin muslugu acio su poposunu yada onunu nekadar temizlersa anca oyle elini kullanmadan suyu acip yikamaya basladi .anasinifina gdincede sildi  okulda uzak kaliomus musluk acamamisto.5 yas 6 yas anasinifina gtti.sadece sil yeterli dedim gunde okuldan gelince banyo yapariz zaten dedim. 7 ysta anca tahareti tam olarak elini kullanarak yapti

(1,443 puan) tarafından

Ya silse yeterli gelince yıkarız, çamaşırını değiştiririz ama silmez bile tiksinir. Küçüğü arada siliyor heves edince ama kakadan tiksiniyor ağlıyor silemem diye 

0 oy
(25,338 puan) tarafından

En zor şey bu olmalı bende 6 yaşındaki oğluma öğretmeye çalışıyorum halen ben siliyorum 🥲

(9,080 puan) tarafından

az kalmis benim kiz tam olarak elini falan kullanarak yimayip

kurulayim tam olarak taharet almaya 7 yas civari basladi.  4 yastan beri sadece silerek yapiodu

(25,338 puan) tarafından

Zorlanıyolar yapmak istemiyorlar anlatıyoruz ama tiksiniyoda inşallah öğrencek ama okan hep sorunsuzdu bu konuda ortanca biraz sinirli gergin bi çocuk 😄😄😄 temizle bari su dök oraya dök şuraya dök diyorum anne sen cifi getir istersen tuvaleti yıkayım ben sana diyor ay kahkaha attım ya 😄😄😄😄

0 oy
tarafından

Canım benim ki 5 yaşında  ve erkek

Evde

Kendisi gidiyor 

Taharet muslugunu açıyor 

Elini deyince ögürüyor

Yıkıyor 

Peçete veriyorum kuruluyor 

Üstünü giyiyor.

Ama dışarıda isek beni çağırıyor anaokuluna gidiyordu

Okulda öğretmenler abla wc gitcek diyorlar 

Ben kendim götürüyorum 

İnşallah bu yıl 1 e gitcek 

Evde okul açılmadan üstüne düşüp eğitecem 

Mecburum.

0 oy
(14,890 puan) tarafından

Bende alaturka tuvalete nasıl alıştıracagımı düşünüyorum kreşe göndermeyi düşünüyorum ama tuvaleti gelirse alaturkada yapamaz

(1,443 puan) tarafından

Kreşler klozettir ya

0 oy
(3,655 puan) tarafından

Yardımcı öğretmenler temizliyor diye biliyorum benim çalıştığım anakolunda yardımcı öğretmen silerdii mesela kaka yaptıkları zaman . Ayrıyetten daha çok ufak benim kızım 6 buçuk yaşında olmasına rağmen tiksinir bazen kendi siler bazen de beni çağırır . Heee ama sen göster öğretmeye devam et ama onun tek başına yapmasını bekleme daha çok ufak 

(1,443 puan) tarafından

Yok tek başına yapmasini da beklemiyorum da ağlar kötü hisseder kendini diye endişelendim. Sorayım bakalım belki yardımcı olurlar

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 715 göst.
3 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Linkin (23,016 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 728 göst.
3 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Annemnerdeeee (1,856 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 171 göst.
24 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Asabii (816 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 326 göst.
17 Mayıs 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Fairytalee (2,621 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,609 soru

24,100,958 cevap

332,406 kullanıcı

...