0 oy
476 göst.
Diğer kategorisinde (10 puan) tarafından

Ne ailem Yakınım da ne bir arkadaş ne biri bir nefes hiç kimse yok tıkıldım kaldım bu evde herkes tatilde orda burda ben açık cezaevinde sanki :(

16 Cevaplar

+1 oy
(1,680 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Senin olduğun yeri daha az önce aştım ben. Birkaç gün oldu.

Seni o kadar iyi tanıyorum ki anlatamam…

Evet her yer elinin altında, çıksan çıkarsın. Gezsen gezersin. Yürüsen illa ki bir yere varacaksın. Ama o sıkıntı da seninle geliyorsa bu yürüyüş külfetten başka bir şey olmuyor.

Ben etrafımda gördüğüm tüm insanlardan daha olumlu, gamsız bir pollyannayımdır. Ki ben haftada en az 50 60 yeni kişiyle tanışan biriyim.

Bu öyle bir mesele ki aslında insanın başına gelmeden anlaması çok da mümkün değil.

Depresyon çeşit çeşittir. Bu psikolojik bir hastalık. Bir durum bünyeye aşırı yükleme yapıyorsa mutlaka bir sonucu oluyor.

Benim ömrüm dinlenme nedir bilmeden geçti mesela, ben durmak nedir bilmem.

9 yaşımda medreseye girdim, daha adet bile olmadan yapılması gereken tüm temel ilimleri öğrendim. Aldığım ilimlere bakınca 14 yaşında hoca çıkmam gerek normalde ama yaşım gereği reddetttim. 10 sene boyunca devamlı rahle başındaydım. Sadece haftasonları evdeydim. Mükemmel bir deneyimdi.

10. Senem tekamül senesiydi, ablamla 11 aylık İstanbul’a gurbete gittik. Hoca çıktığımda 18i yeni bitirmiştim. Antalya’dan İstanbul’a hicret ettik ailecek.

Pandemiye kadar 60 ile 150 arası kadar çocuk-genç-yaşlı okuttum. Aynı zamanda sohbetlere de gidiyordum.

Pandemide eve tıkıldık ama yine durmadım. Evde kendi dersimi yaptım, ailemle sohbetler yaptık, çok az dinlendim.

Pandemi bitince babam öldü, o buhrandayken erkek kardeşim 6 aylığına doğuya askere gitti, o gelmeden ben nişanlandım.

Zaten 3 ay sonra da düğünüm oldu evlendim, yurtdışına gelin gittim.

Evlenir evlenmez hamile kaldım, oğlumu hipertansiyon ve preeklampsi sebebiyle erken doğurdum. Gebeyken neredeyse uçağım düşüyordu, doğumda da ölüm tehlikesi geçirdim.

Oğlum daha 2,5 aylıktı ben kıza hamile kaldım. Tüm gebelikte bir oğlan çocuğuna tek başıma baktım. Düşük tansiyonla.

Kızım doğdu, eşim dizinden ameliyat oldu 2 ay yattı ve ben onunla birlikte iki çocuğa bakıyorum 7 aydır. Aynı zamanda ev temizleyip devamlı yemek yapmam gerek. Çamaşırı ütüsünü saymıyorum.

Bir insan daha yaşadıklarını sindiremeden ona aşırı yük binerse psikolojisi bir yerde teklemeye başlıyor.

Hayattan zevk almak neredeyse imkansız hale geliyor.

Kalkıp hazırlan, dışarı çık, gez toz eğlen ama döneceğin yer yine aynı döngü.

Değişen bir şey olmadıktan sonra kendini imar etmek için atılan her adım sahtekarlık gibi oluyor.

Allah dağına göre kar verir, ben buna çok inanıyorum. Asla ama asla da pişman değilim ve Allahın izniyle olacağımı da düşünmüyorum.

Bu hayat benim. Bunu fark etmeden uyanmam mümkün değildi.

Şimdi her şeyde önce kendimi düşünüyorum çünkü buna mecburum.

(10 puan) tarafından

Çok güzel özetlemişsin beni çıkayım gezeyim de yarın gene aynı aynı şeyler oluyo bir insan arıyor bir dert ortağı hergun aynı şeyi yapmaktan sıkıldım bunaldım. Çevremde beni seviyormuş gibi yapan insanlar var bıktım sahtekarlarlıklarından öyle işte.    Ne bileyim nasıl düzelicez.    Belki bir gün. Belki

(1,680 puan) tarafından
+1

Düzelecek bir mesele yok aslında, bozuk değiliz ki.

Öğreniyoruz, büyüyoruz, daha güçlü hale geliyoruz.

Beni ben yapan şeylere karşı kinim öfkem yok elhamdülillah, sadece idrak edene kadar biraz canım çıkıyor buna da sıkılıyorum o kadar.

Kalbime yük etmek istemiyorum. Müslümanın derdi birdir, o da Allahın rızasıdır.

Rabbim benden bunları yaşatarak razı olacaksa benim başım gözüm üstüne. Lütfu da hoş, kahrı da hoş. 

-Reklam-
+2 oy
(5,690 puan) tarafından

Ben bu psikolojiyi anlayamıyorum. 

Eve neden tıkılısın? Çıkma diyen mi var? Varsa kim bu, eşin mi?

Evden çıkmak için başka bir ev mi gerek? Sokağa çık, parka git, çarşıya git, termosa çayını al bebeğin varsa onunla yürü. 

Ben bu tarz insanların tembel ve mutsuzluğa meyilli olduklarını düşünüyorum. Eminim tatile gitsen de mutsuz olursun.

(1,964 puan) tarafından

ya haklısın da şehir değiştirdiyse uyumda zorlanmış olabilir belki... ben ilk zamanlar arkadaşım yok, kimseyi tanımıyorum, gidecek yer yok vs. diyordum. sonra bu şehrin dinamiğine göre kendimi eylendirecek şeyler buldum tabi. belki benzer süreçtir diye düşündüm.

misal birini yarım saat beklemem gerekse mecbur ya bi mekana oturmam gerekiyor, ya boş boş yürümem gerekiyor ya da dükkan gezmem gerekiyor. ben mağaza gezmeyi sevmem, boş boş caddede yürümek de tuhaf geliyor. bi yere oturup bekliyorum. benim memleketim olsa mis gibi bi oraya git bi buraya ama burası bi tuhaf 

(10 puan) tarafından
+1

Neden tembel olayım ? Beni tanımadan ne de güzel hakkımda yorum yapıyorsun yanı diyebilirsin şunu yap bunu yap ama tembelmişim de tatile gitsem orada da mutsuz olur musum da  ben esenyurtta yaşıyorum adım attığım yer uyusturucu silahlı insanlar ben bilmiyor muyum gidip gezmeyi bazen gerçekten diyecek bişey bulamıyorum size siz insanları yargılamaktan onların moralini bozmaktan başka bir işe yaramaz mısınız ? 

tarafından

Evde kaldıkça nasıl depresyona girildiğini de çabalamadan çıkılamayacağını da gördüm maalesef. Depresyona girdikten sonra çabalamak zor tabi o zaman da destek alıyoruz ama eğer henüz girmediyse kendini bırakmamalı. Ben kendimi kapata kapata balkona çıkıp çamaşır bile asamadığım seviyeye düşmüştüm. Çevrem destek olmasa da eşim çok uğraştı ama ben yine de kendim çabalamaya başlayınca çıktım. Şu an yine gidecek pek yerim yok ama artım bir hafta evden çıkmasam da mutlu yaşayabiliyorum çok şükür. 

Burda evet çok zor durum Allah yardımcın olsun desek o çok zor çok kötü bir haldeyim diye düşünmeye devam edecek. Ben hâlâ düşündükçe diyorum keşke buraya girseydim ben yazdıkça beni sarsan biri illaki olurdu. Az da olsa kafama girerdi belki. Zaten sürekli post açardım heralde 10 20 kere söylenen şey bilinçaltımda kalırdı. 

(5,690 puan) tarafından
+1

@Merhaba ben sen Esenyurt'ta yaşamak hapse atılmak demek o zaman? Hiç mi toplu taşıma yok bu semtte yapmayın. Sandım ki Yozgat'ta bir köydesiniz. İstanbul yahu. Sokağa çıkamayacak kadar güvensiz bir yerde aile kalamaz zaten. Eminim tek kadın da siz değilsinizdir. Ben hala kolayınıza bu geliyor diye düşünüyorum. 

(10 puan) tarafından

Ya ağzından güzel bir laf çıksın yada lütfen sen bana akıl verme olur mu zaten ben kendimle cebelleşiyorum buraya kafam dağıtayım diye geldim beni iyice sinir ettin. Bide bana negatif biri demeye çalışıyorsun

+1 oy
(4,706 puan) tarafından

Bende aynıyım canım. Ama senin için sıkılmış, daralmissin. Cik dışarıya markete git hic yoktan, otur bir parkta. Bu bile iyi geliyor inan. Evde yesllik yetistirmeni oneririm mesela. Toprakla çiçekle saksiyla ugrasmakniyi geliyor. Plan yap eşinle 

(10 puan) tarafından
+1

Saol  önerilerin için deniycem ❤️

+1 oy
tarafından

Merhabalar güzellik 

Ben 2 yıl öncesine kadar istanbul tuzladaydım 

Sakaryaya taşınalı 2 yıl oluyor nerdeyse 

Esenyurt tarafını ben fazla bilmem 

Çünkü hiç gelmedim oraya

Bilmedigim icinde yorum yapmak istemedim 

Hobilerin nedir?

Elinden el işi dantel kanavice ne gelir örgü falan vs.

Peki ne biliyim kuaföre gitsen saçlarında değişiklik yapsan ?

Yada alışverişe cıksanmı acaba?

Istanbulda otursaydım yine 

Gelir alırdım seni 

Gezer tozar eğlenirdik 

Hem tanışmış olurduk 

Hem vakit gecerdi 

Dertlesirdik 

Çünkü burda benimde hiç akrabam yok 

Konu komşu yok 

Ailem kaçarak evlendigim icin bana kırgınlar engellemisler beni.

Sadece oğlumun okulu var 

Rehabilitasyonu var oraya gelip gidiyorum 

Ikimizede değişiklik iyi olurdu.

(10 puan) tarafından

Düşünmen yeterli canım sağol

0 oy
(3,318 puan) tarafından

Canım çevrende yaşıtın varsa kahveye davet et bu şekilde arkadaş edinmiş olursun eve niye tıkılı kalıyorsun çık gez ye iç eğlen 

(5,289 puan) tarafından

Ay valla ben bi çıktım da iki çocuk ağzımdan burnumdan getirdi 

Aksine 600 lira parami da düşürdüm sinirden ağladım 

(10 puan) tarafından

Kimle olayım bilmiyorum ki şimdi herkes çıkarcı olmuş bakalım belki çalışmaya başladıktan sonra bulurum arkadaş 

(5,289 puan) tarafından

Bu devirde arkadas filan boş iş canım 

Kimseye güven olmuyor artık 

Ailen bile yabancı olmuş 

Elin insanina nasıl guveneceksin

(10 puan) tarafından

Çık doğru çok  

0 oy
(5,289 puan) tarafından

Al benden de o kadar 

Kene yüzünden de bi nevi korkuyorum 

Ama çarşının içinde 4 duvar arasindayim 

Çocuklar yoruyor 

Bi de eşimin dirdirini çekiyorum boş boş konusmasini 

Bende çok bunaldim 

Bi de 600 liramı düşürdüm para yatırmaya giderken 

Kac gündür ona da canim sıkkın 

(10 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun üzülme canına bissy gelmesin de 

(5,289 puan) tarafından

Öyle tabi de yine de üzülüyor insan 

0 oy
(4,747 puan) tarafından

Sen ben misin acaba sürekli evdeyim psikolojim bozuldu herşeye ağlıyorum ailem uzakta yakında bir arkadaşım bir çevrem yok sürekli tek başıma sıkıntıdan patliyorum kafamı dağıtacak birşeyler arıyorum kitap okuyorum şarkı dinliyorum ama yanında biri varmış gibi olmuyor çok yalnızım ve bu durum beni çok bunaltip yıpratıyor eşim gececi sabah geldi uyuyor birazdan yemek yiyecek ve kalkıp işe gidecek ertesi günün sabahında gelecek koca evde tek başıma 

(10 puan) tarafından

Olabiliriz valla bende öyle ev es çocuk kimsem yok bazen oh ne rahat diyorum bazen çok bunalıyorum 

(4,706 puan) tarafından

Hanimlar, cocukta yoksa kurslar aciyirya belediyeler oraya gitmenizi oneririm. Hem faydali olur hemde cevre edinirsiniz, edinmesenizde orada arkadssliklar kursrsiniz. Kuran kurslarina gidilebilir, yani yalnizlik zor bilirim. Ama birakmayin kendinizi. 

(4,747 puan) tarafından

Canım çocuğum var ama işte mesela gidemiyorum öyle yerlere ya belki de insanlar artık eskisi gibi gelmiyor bana o yüzden fazla samimiyet kuramıyorum çok takıldığım zaman bir arkadaşım vardı ondan da yakın zamanda darbe yiyince bir daha insanlar fazla yaklaşmamaya karar verdim kendimce Ama bu yalnızlık da beni üzüyor ailemden uzakta evde sıkılıyorum ne doğru düzgün derdimi anlatacak bir arkadaşım var ne de başka bir şey kendi ailemi anlatsam bile suçlu çıkıyorum yani o yüzden hani onlar da değil aslında mesela ama demek ki sırdaşım yokmuş Her insan sorunlar yaşıyor maalesef biz de bazı sorunlar yaşıyoruz ama içimizi halletmeye çalışıyoruz diyelim böyle

(4,706 puan) tarafından

Allah yardimcon olsun cnm, bazen parka oturunca yanima teyzeler geliuor yarim saat sohbet bile iyi geliyor. Hic degilse gir bir parkta otur, birakma kendini

0 oy
(1,877 puan) tarafından

E çok dışarı at kendini bacim, çocuk varsa onu da al gezin tozun . Ben her gün her yere çıkıp dolanirim ben de tekim komşularım da yok şimdi oğlumla çıkıyorum bazen akşam 9/10 gibi eve geliyorum

0 oy
(860 puan) tarafından

Mutlu olmak için sıkilmamasi için hep birilerine bağımlı mi yasamaliyiz. Tek başına kendin koca bir dunyasin zaten ye iç gez farklı şeyler yap eşin varsa cocugun varsa onlarla güzel şeyler yap illa birileri mi olması gerekir tadını çıkar hayatın daha doğrusu an,'ın.

(10 puan) tarafından

Siz gerçek anlamda kendinizi yalnız hissetmrmişsiniz demekki

(860 puan) tarafından

Neden benim de ailem yanımda degil gurbetteyim arkadassimda yok eşim ve çocuğumdan başka kimse yok. Oturup da bütün gün sürekli buna üzülmek istemem yalnizligi çok ta hissettim ama yapacak birşey yok sürekli birilerini de arayamam ki .

0 oy
tarafından

İnan maddıyat olarak sorun yoksa yapma kendine bunu cık kahvaltıya yemeğe çık yanı evden şuan bende o durumdaym ama ben maddı olarak şuan zor dönem geçiriyorum yoksa inan kımseyın olmaması en ıyısı en yakın adresıme ablalarım var arkadaslarm var ama uzak seviyorum başımı alıp gıdeyım dıyorm

(10 puan) tarafından

Maddi olarak eh işte.  Şükür diyelim fakat ben de sosyal anksiyete var tek başıma gidip bir yerde oturamam ki ;(

0 oy
(354 puan) tarafından

Bende öyle ya kendimi çok yalnız hissediyorum 

(10 puan) tarafından

Nasıl çözülür bu durum inan bilmiyorum 

0 oy
(4,019 puan) tarafından

Bende sıcaktan çıkamıyorum iki çocuk var napcam bilmiyorum

0 oy
tarafından

Etrafında aile destek merkezi falan yok mu kursa falan giderdin

(10 puan) tarafından

Çocuk bakıyorum canım biraz büyüsün iş arıycam

0 oy
(3,999 puan) tarafından

Ben ailem yanındayım ne oluyor hiç mutlu değilim iki çocukla yine evdeyim yine aynı şeyler..

Huzursuzluk desen avar ama altan alıyım 

Inşallah  10 gün sonra evime gidecemm

(10 puan) tarafından

Öyle de değil işte yani biraz mesafe olsun ama uzak olmak gerçekten çok zor 

(3,999 puan) tarafından

Yok ben ankaradan istanbula geldim sene 1 geliyomm

0 oy
(23,650 puan) tarafından

Canım deme öyle şükretmek lazım her halimize 

0 oy
(572 puan) tarafından

Ben eşim yoksa bile alıp çocuğu geziyorum oh mis