0 oy
140 göst.
Diğer kategorisinde (66 puan) tarafından

Ikı normal doğum yaptım bu da normal olsun ıstıyorum fakat tuplerı de bağlatmak ıstıyorum o yüzden sezeryan düşünüyorum ama çok korkuyorum her ıkısını de olan varmı acaba. Bır de sezeryan sonrası kımı gördüysem karnı gobegı hala bebek var gıbı kocaman oluyo ama normal doğumda öyle olmuyo neden acaba öyle mı kalıyo hep en çok ta bu konudan dolayı kararsız kaldım. 

8 Cevaplar

+1 oy
(491 puan) tarafından

O göbek konusu yapısal daha çok kendine en uygun hangisi ise onu tercih et tüpleri laparoskopi ilede bağlıyorlar nasıl olsa 

(66 puan) tarafından

Bana kalırsa tabıkı normal daha rahat benm ıcın ben sırf bağlatmak ıcın dıyodum sezeryanı ama laparoskopi ile yapıldıgını bılmıyodum 

(491 puan) tarafından

Doktoruna konuş

-Reklam-
0 oy
(5,077 puan) tarafından

Sezeryan olup göbeği kalmayan da var normal olup kalan da var. Gerçi kalsa da kısmen daha küçük oluyor gibi.

(66 puan) tarafından

Her ne kadar öyle olsa da sezeryan da daha çok kalındıgı soylenıyo ya bıde dumduz bı insanın sezeryan sonrası gobeklendıgını gördükten sonra zaten çok sasırmıstım 

0 oy
tarafından

İkisini de denemiş biri olarak tabiki normal diyorum haa göbek kısmına gelince benim sezeryan göbeğim kalmadı ama zayıfım diğer doğumlarda da kalmadı bu arada 4 doğum yaptım 3 normal bir sezryan ama sezaryen bana göre zordu 

(66 puan) tarafından

Kuzenım çok zayıd dümdüz böyle ufak bı çıkıntı dahı yok göbek kısmında onda bıle göbek kaldı :) çok sasırdım yanı ama tabı bence de en ıyısı normal 

0 oy
(30,101 puan) tarafından

Normal dogum kesinlikle sezeryan cok zor sonrasi gecmek bilmiyor sıkıntılari 

(66 puan) tarafından

Yıllar sonra bıle o kesılem yerın acıdıgını soylemıstı annem oylemı acaba herkeste 

0 oy
(18,448 puan) tarafından

Dini bakımdan tüpleri bağlatmak caiz değildir o yüzden bana kalsa normal doğum. Onu da geçtim ben her zaman normal doğumdan yanayım. 10 kere de dogursam 10 kere normal seçerim ben. 

(66 puan) tarafından

Benden normalden yanayım ama sırf tüplerı bağlatmak ıcın düşündüm sezeryanı. Bır düğer merak ettıgımde buydu caiz degıl dedınız ya çok duyuyorum çevremde de fakat anlayamadıgım şey şu dıger korunma yöntemleriyle bunun arasında ne fark vr da sadece bu durum yanlıs kabul edılıyo. Çnkü d. Kontrol hapı kondom iğne vs de kullansak o bebeğe engel olmuş oluyoruz başlatsak ta yıne aynı sekılde ayeıca tekrar baglanılan tüpler acılabılıyo veya atıyorum sprıal ile yada başka sekılde ölene kadar korunan larda var yanı neden sadece bağlatmak gunah

(18,448 puan) tarafından

Burdaki konu korunmanin caiz olmaması değil. Konu sağlık sorunu olmadığın halde tüplerine müdahale ettirmen. O yüzden caiz değil. Şey gibi düşün. Sağlık sorunun olmadan burun estetiği olmak mesela. 

(66 puan) tarafından

Bence çok saçma ne alaka yanı düşünüyorum ama anlam veremıyorum. Burdakı asıl konu korunmak ve korunmanın hıc bır türlüsü sorun degılken sadece tuplerı bağlatmak sorun oluyo en çok duyduğum da kendını kısırlastırıyosun dıyolar. Tuplerı müdahele ettırme sebebı korunmak bence gayet doğal ve normal ama bunu nasıl sebepsız yere burun estetıgı olmakla bır tutulabılır kı yanı onun gbı bısı dıye örnek saçma bence

(18,448 puan) tarafından

Ne demek istediğimi anlamadın sanırım. Kendi isteğinle sağlık sorunu olmadan vücuduna müdahale ettirmen caiz değil. Konu bu konu korunmak değil. Burun estetiği de caiz değil ya keyfi olarak aaa benim burnum kemerli estetik yapayım da güzel dursun diye yaptırmak caiz değil. O yüzden onu örnek verdim. Sen kendi kafana koymuşsun tüplerini bağlamaya o yüzden de saçma diyorsun. 

(66 puan) tarafından

Kafama koysaydım eğer doktoruma sezeryanı görüşürdüm gün ayarlardım. Daha doktorla bıle gorusmedım zaten kararsız kaldıgım ıcın de post actım fıkır edınmek ıstedım. Ben daha bekarken annem sezeryan oldu mecburi. O zaman baglattı ona çok tepkı verdıler kısırlastırdın bılmem ne. O zamandan berıdıe bu konuyu anlamıs degılım. Dedıgın gbı begenmeyıp burnumu yaptırsam beğenmiyorum dıye dudak dolgusu yaptırsam estetık olsam bu vücuda müdaheleye gırer ama hala dıyorum ve düşünüyorum kı korunmak ıcın bağlanmak neden gereksız bır müdahele olsun. Sonuç olarak amaç nıyet ve sebep belli yani. Daha da detaya gırersek spiral ve ilaçlar da hormonları değiştiriyo senınde dedıgın gbı keyfı olarak bırsey yapmıyorum amacım korunmak nıyetım ve sebebım bellı yani. Bilemedim herkesın dusuncesı farklı tabı ama ben dedıgım gıbı küçük kardesımden sonra annem baglattıgnda gelen tepkılsrden berı düşüncem bu yonde

0 oy
(4,054 puan) tarafından

Sezaryenle göbeğin alakası yok. Bünye olarak göbekten kilo alıyorsan göbek kalır. Ben sezaryen oldum hiç göbeğim yok dümdüz.

(66 puan) tarafından

Ne bıleyım hep sezeryan sonrası kocaman göbekler görünce çok sasırdım

0 oy
(5,474 puan) tarafından

Sezaryen tamamen nerede ve nasıl bir doktorla olacağına bağlı bence. Ben sezaryen olmadım ama arkadaşım ilkinde 26 saat sancı suni alıp vajinal doğum yaptı, ikincide de 10 saat suni verdiler sancıyı tolere edemedi bebek stres oldu acil sezaryene aldılar. Sezaryen hiçbir şeymiş, bilsem ilkinde de sezaryen olurdum diyor. Ama o iyi bir hastanede iyi bir doktorla oldu. Her doktor aynı olmuyor diye biliyorum. Bazıları içeride parça bile unutuyormuş :/

(66 puan) tarafından

Doktorum çok şükür kı ıyı ama her doğum da farklı oluyo demekkı ya bılemedım kı. İlk soğudum asırı kolaydı çok ıyıydı ıkıncı zordu smdı ise sezeryan düşünüyorum ama sezeryan dıyınce delımısın der gbı bakıyooar

(5,474 puan) tarafından

Kardeşim de Acıbadem Hastanesi'nde sezaryen doğum yaptı o da iyiydi gayet. Ben vajinal doğum yaptım ondan daha kötüydüm 😂😂 Ama benim bebeğim şişmandı ben direttim 

(66 puan) tarafından

Ay kendın bıle bıle seçmişsin kötü olmayıı. Kılolu bebıs normal olurmu oldurmussun ama

(5,474 puan) tarafından

Doktor 4 kiloya kadar yapabilirsin demişti, ben de en fazla 4000 gram kusür bekliyordum 4200 geldi. Bilsem yine merakımdan ilk doğumu vajinal isterdim ben 😂😂 O sancı süreci o ıkınma o yorulmayı ömür boyu merak eder dururdum yoksa 😂😂

(66 puan) tarafından

Meraka bak ya :) ama sahsı düşüncem normal en guzelı ya yıne normal ıstıyorum ama işte sırf baglatsammı dıye sezeryan dusundum

0 oy
(1,663 puan) tarafından

Göbek işi kişiden kişiye değişir. Benim doğumdan hemen sonra söndü biraz sarkık şekilde tabi. Bir iki ay içinde o sarkık hali de geçti hamilelik öncesi haline döndü. Dümdüz olmadı tabiki çünkü benım göbeğim zaten hep vardı o haline döndü.

(66 puan) tarafından

Sezeryan sonrası daha çok kalıyo gıtmıyo gbı çok duymuştum bıde gorduklerımde oyleydı o yüzden cekındım acıkdası

(1,663 puan) tarafından

Evet öyle diyorlar sezeryen göbeği, sezeryen göbeği diye. Belki de doğum sonrası konulan kum torbasının etkisi de olabilir benimkinin hemen geçmesinin.

(66 puan) tarafından

Hmm anladm canm

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 272 göst.
31 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Nur89 (402 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 138 göst.
30 Mayıs 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mucizelerim (94 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 81 göst.
16 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Manolyam (3,331 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 145 göst.
21 Aralık 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,342 soru

24,043,264 cevap

329,251 kullanıcı

...