+2 oy
355 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (394 puan) tarafından

Kizlar içimi dökmek istiyorum bu posta. Şu an çok sinirliyim ve içimi dökeceğim kimse yok. 

Eşim babasının ona benim tezmilige dikkat etmediğimi, evimize geldiğinde tezgahın uzerinde tabak tencere olduğunu falan söylemiş. Ve oğlum duvarın bir köşesinin boyasını sökmuş(evi yeni aldık) onu gördüğünde içinin gittigini söylemiş. Daha önce de tezgahta tencere durduğu için bana sitem etmişlerdi. O zamanda yemek yaptığımı sizin üstüne geldiginizi söylemiştim. 

Bu arada kaynanamin temizlik takıntısı var. İki görümcem de küçükken korktukları için onun gibi sürekli temizlik yapıyorlar. Bende kafayı temizlikle bozmak isteyemiyorum. Onların yaptığı aşırıya kaçıyor. Hastalık gibi. 22 aylık oğlumla vakit geçirmeyi seviyorum. Sürekli elimde bir bezle temizlik yapacağıma oğlumun en güzel anlarında yanında olurum diye düşünüyorum. Çocuk olmadan önce bende onlar gibi olacaktim neredeyse. Ama çocuk olduktan sonra aşırı derece de olan o temizliği bıraktım ve bana sürekli sen önceden çok iyi temizlik yapardın deyip duruyorlar. 

Eşime de kızdım. O evde yemek pişiyor tezgahın üstünde tabakta olur tencerede olur deseydin diye. Hasta da olabilirim ya da o an yapmak istemedim. ben onların bıraktığı tabağa karismiyorsan onlar da benimkine karışmasın dedim. Ah keşke benim yüzüme söylerlerdi verirdim cevabımı ama eşime şikayet etmişler. Uygun dille beni uyarması gerekiyormuş. Hayır sizene benim evimden. Neymiş gorumcem sürekli elinde bezle geziyormus. Gezer tabi kız sizin kiraciniz bir laf diyeceksiniz diye diken üstünde duruyor. Ayrıca çocuk bu yedi yirmi dört etrafında olamam. Ben yemek yaparken duvarı çizmiş. Canı sağ olsun. Ne yapayım yaptı diye doveyim mi. Acayip sinir oldum. Daha önce de söylemiştim ben kimseye karismiyorum kimse de bana karışmasın diye. Temizlikten kafayı yemişler. 

Çok uzun oldu hakkınızı helal edin. İçimi döktüm birazda olsa rahatlarim dedim.

13 Cevaplar

0 oy
(3,106 puan) tarafından

Tepki vermelisin bu ev benim eşime beni bu konuda şikayet etmekten vazgeçin isteyen pak yaşar isteyen pislikte yaşar ki orası benim evim de yada eşin bu şekilde cevap vermeli bir kere ağzının payını verin 

(394 puan) tarafından

Konusu ne zaman açılsa cevap veriyoruz ama her seferinde böyle arkamdan eşime sikayet ediyorlar 

(9,079 puan) tarafından

hayir begenmeyen gelsin temizlesin madem. sana bedava temizlikci gelmis olacak evine. esin desin sen de . biz kendimize gire temiziz. ama begenmiyorsaniz pis giruyorsaniz gelin temizleyin nasil temizliyirsaniz. sen oyurur kahveni icersin. onlar amele gibi temizlikcilik yapsin gelip senin evini temizlesinler. bunda kitu bisey yokki. 

benim evim bana gore temiz ama siz pis goruyorsaniz gelin temizleyin ben temizlemeyi. dememki de . alin bezinizi kovanizi gelin temizlik yaomak isteyene kapim acik banada hava hos de yani bedavadan temizlikci gelecek evine aslinda cok guzel bence

(394 puan) tarafından

Ya valla siler supururum biseyi yok evin ama sorun şu bence gorumcelerim ayıptır söylemesi girdikleri tuvalete kadar söylerler gün içerisinde içtikleri suyu dahi bilirler öyle bir ilişkileri var. Bende de tam tersi söylemem ne gerek var. Günlük yaptığım temizliği anlatmadigim için herhalde temizlemiyorum saniyorlar

-Reklam-
0 oy
(3,400 puan) tarafından

Yahu onlara ne evinin temizliği ve düzeninden ya bazen yemek sonrası insan uzanmak ister biraz dinlenip sonra mutfağını temizlemek ister bundan kime ne üstelik zaman o kadar hızlı geçiyor ki çocuklarımızın ne ara büyüğünden bile haberimiz olmuyor tabikide çocuklarla vakit geçirmek herşeyden önce gelir  iş elbette yapılır yapılması da gerekiyor ama öncelik her zaman çocuk çünkü bu günler asla geri gelmeyecek güzellikle anlamıyorsa anladıkları dilden anlat anlarlar 

(394 puan) tarafından

Anlamiyorlar eşime de söyledim o tencere orda duracak istedikleri kadar soylensinler

0 oy
tarafından

Övündükleri sey bir hastalik canim ciddi anlamda hastalar ve haberleri yok sen de gayet bilincli akillica karar vermişsin o tencereyi kaldirma birak cocugun,huzurun ve sagligin temizlikten daha onemli asla umursama he diyip gec kendi dogrularini uygula begenmeyen gelmesin. Titiz olanin da sonu kotu oluyor Allah yardimcilari olsun.

tarafından

Haha aynen ben temizligi sizin kadar guzel yapamam annecim keske gelip arasira benim evi bi paklasan de hele bakalim daha bir kelime etmezler :D

(394 puan) tarafından

Kendi evini kendi temizlemiyor ki kızlarına yaptırıyor :) 

(9,079 puan) tarafından

sanada kizini yollasin iste. benim eve de gelsinler ben beceremiyorum de . kotu bise degil bu onlari kullanmak seni  duskun gostermez be. beceremiyorum gelin benimkinide yapin de

tarafından

Ya da sey de ellerim yara oluyor kuruyor,tirnaklarim kiriliyor deterjanla cok ugrasinca siz aliskinsiniz benimkini de yapiverin de :)

(9,079 puan) tarafından

haha bu da iyimis:) zaten iki kere boyle lafla dovsen onlari. bidaha sana bise demezler snein ev bizden bile temiz piril pirilain derler senden icin

0 oy
(4,062 puan) tarafından

ya isterse evini bk götürsün kime ne. kime yaranacaksın. yapınca el üstünde mi tutacaklar seni. 

eşine de ayıp yani kendi cevap verememiş bi de gelip sana söylemiş

(9,079 puan) tarafından
+1

ben olsam sey derdim ben temizledim ama siz begenmiyirsaniz alin kovanizi bezinizi gelin temizleyin. bana hava his yani bedavadan gundelikci almis olacagim evime . hergun gelio utu camasir bulasik yemek yaosinlar gitsinler . aksamda gelip toplasin mutfagi tertemiz yapsin gtsin evine kaynana. gindelikci gibi gelain madem

(394 puan) tarafından

Kendi evini kızlarına yaptırıyor benimkine mi gelecek :)

(9,079 puan) tarafından

kizlarini yollasin ozaman . madem senin pis goruyor lafla deglya icraate gecsin temizlesin yada temizletsin madem.

(4,062 puan) tarafından

beğenmiyorsa artık kendi mi gelir, kızını mı yollar, gündelikçi mi tutar kendi bileceği iş😂😂

(394 puan) tarafından

Kızları gibi herhalde sürekli arayıp elimde bezle bakın ben temizlik yapıyorum diye hicazet vermem lazim

0 oy
(879 puan) tarafından

Onlar ne karisiyormus ki ?! Tencere de olur tabakta olur hersey olur . Mesafeni koy en iyisi 

(394 puan) tarafından

Herhalde ev temiz olsun diye yemekte pisirmeyecegiz 

0 oy
(9,079 puan) tarafından

seni begenmeyen temizligini gelsin senin evinide temizlesin essek gibi begenmiosa gelip temizlik yaosin sende kim begenmiosa. herkesin evi kendine temiz. sen kendine temizsin . senin evin baskasini ilgilendirmezki. soyle benim temizligimi begenmeyen gelip evimde temizlik yapabilir ben oturur kahvemi icerim siz begenmediginiz yerleri piril piril yapabilirsiniz de

(394 puan) tarafından

Çok şükür evim temiz ben ailemden önce hayatı sevdiklerimizle geçirmenin önceliğimiz olduğunu öğrendim. Annem hep der ev temizlenir ama bu zamanlar bir daha gelmeyecek. Biz öyle gördük ama eşimin ailesi tam tersi temizlik iş iş iş... Başka bir şey yok

(9,079 puan) tarafından

iste tamam . boyle konu olunca esin desin gel anne temizle anahtari sana birakip cikalim biz gezmeye cikalim sen evi istedigin gibi temizle topla. bedavadan temizlikci sonucta. iki kere boyle bozsaniz zaten bidaha karisamaz. agzina laf vermeyelim demekle degil agzinin payini vermekle rahata kavusursunuz

0 oy
(1,650 puan) tarafından

Amaannn boşver. Saçma dediğin gibi senin evin neyın uyarısını yaptırıyorlar? İşini temiz yapmıyorsam anlarım. Hijyen önemli ama tezgahta tencere olur bulaşık olur bir saat sonra yıkamak isterim belki kime ne? 

(394 puan) tarafından

Ya hijyen ayrı takintilik ayrı. Çok evim temiz. Ama istiyorlar ki elimde bezle gezip onları ariyayim bakın ben temizlik yapıyorum diye gözlerine sokmam lazim

0 oy
(221 puan) tarafından

Onlar laf edecek dıye bişeyler yaparsan onlar kazanır sn değişmiş olursun 

Sn kendi bildiğini yap onlarda bı yerden sonra dururlar herhalde durmazlarsada boşver senin hayatın senin evin istedi kadar söylensin 

Bnd evimi hergün siler supururum gecen kaynana seninde temizliği begenmıodum dedi hiçbişey demedim bn onlar için temizlemiyorumki begense nolcak sanki çokta tın 

Ona sorsan kendi kızı hür pak ama lafa gelıncede yapma kızım n ıs yapıon dinlen der 

Evimde gelıp görsen tertemiz gergin toz alırım supurup silerim daha n olsun 

Fırını temizledim dun yeni gibi aynı 

Neyse Kendimi anlatmaya başladım bn kacar:)

(394 puan) tarafından

Haha :) inancın olsun yazdıklarının aynısı benim içinde geçerli lafta yapmayin kaynananız mi var size iş yaptıran diyip kendini övüyor ama şikayetlerinden de geri kalmıyor hayır bı de tezgahta tencere görmek istemiyorum diyince kayınbaba :) o ne alakaysa

(221 puan) tarafından

Kayınbabam yok ama olsaydı böyle seyler deseydı daha sinir olurdum herhalde erkek adam sanane sn n anlarsın işten güçten yemekten 

0 oy
(3,399 puan) tarafından

Temizlik imandan, titizlik şeytandan diye bir laf var. Şöyle titizim böyle titizim diye gezen insanların bu davranışının altında psikolojik bazı sebepler yattığını düşünüyorum. Ablamda çocukları alerjik astım, evde toz olmaması gerek diye diye okb oldu çıktı. Tabi pandemi de üstüne tuz biber oldu. İlaç kullanmaya başladı da biraz gevşetti yani. Seninkiler bayaaa bi saçmalamış. Gelip yiyosa yüzüne karşı deselermiş ya? 

(394 puan) tarafından

Bı kez yüzüme dediler insanlığın çok iyi de eskisi gibi temizlik yapmıyorsun diye bende çocuğum oldu benim için o önemli deyip kestirip atmıştım ama arada devam ediyorlar

(3,399 puan) tarafından

Temizlikten söyleniyolarsa gelip kendileri temizlesin madem. Ya da gelmesinler. Çözümü kolay 😂

0 oy
(18,473 puan) tarafından

Banada pasaklı kaynanam yakın zamanda aynı şeyleri söyledi ama arkamdan yüzüme söylese biliyor alır cevabını.. ki çok titiz temiz biri de değil benimde 1.5 yaş kızım var ve 25 haftalık hamileyim riskli gebelik eşime söyle onlara arkamdan konuşacaklarsa evime gelmesinler diye ki en yakın zamanda kaynanama da soyliycem bunları dağınıklık olabilir yerine göre ev kirli de olabilir illa konuşmak mi gerek ki benim evim temizdi cam halı diyor kadın ev 7.katta halı yıkamaya vermiycekmisim kendim yikiycakmisim 

0 oy
(1,444 puan) tarafından

Ev senin evin istediğin gibi kullanırsın ama bende pek anlam veremiyorum sürekli mutfak tezgahının üstünün  dağınık olmasını hasta olursun cocugun hasta olur acil işin vardır o ayrı tabi ama diğer türlüsü hiç hoş gelmiyor banada arkadaşım var çok severim kendisini aşırı iyi güzel kalbi var her evine gittiğimde çok iyi ağırlar beni ama tezgahını bildim bileli hep dağınık ve kirliler var ki onda yıllardır bulaşık makinesi var ben daha 2 ay önce aldım aynı cocuk sayısına sahibizde onunda eşinin ailesi hep konuşur şöyle dağınık böyle dağınık diye 

(394 puan) tarafından

Yok öyle bir dağınıklık değil mesela yemek yapmisimdir tenceresiyle ocakta duruyor ya da yemeği yaparken üzerine gelmiştir. Kirlilerim hiçbir zaman tezgahın üstünde Durmaz dediğin gibi yapamayacak kadar hastaysam o ayrı. Yemek yapıyorum kapı çalıyor oyle denk geliyordur. 

(1,444 puan) tarafından

O zaman saçmalıyorlar havadamı kalacak onlar 

0 oy
(4,375 puan) tarafından

Babaannem temizlik imandan titizlik şeytandan gelir derdi eskilerin lafıymış 

Sınırlarını ya şimdiden çizersin yada ömrünü vah vah ile geçirirsin

0 oy
(14,750 puan) tarafından

Senin kaymana benim evde gelse demektir 1 bardak su içmeyecek 😄 boşver canım herkesin Bi bahanesi vardır bu hayatta başkasının lafını etmek için

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 384 göst.
21 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde 2516 (2,142 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 392 göst.
0 oy
15 cevap 655 göst.
14 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde HarbiBarbie (13 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,042 soru

24,038,583 cevap

329,042 kullanıcı

...