+2 oy
224 göst.
Diğer kategorisinde (187 puan) tarafından

Kızlar Şimdi benim 14 aylık bir kızım var 12 + 2'de günlük hamileyim 2 gebeliğim o kadar çok öyle baskı alıyorum ki herkesten işte Niye yaptın bebeğim daha küçüktü yapamazsın olmayacak işte yıpranacak sana mahvolacaksın gibi baskıları çok alıyorum ben de çok üzülüyorum Ne yapmalıyım en iyi Ben de istemiyordum onun Adem olmuş olacağı buymuş demek ki hep yoluma bakıyorum ama çevremdeki aldığım baskılar öyle beni kınaya getiriyor artık lütfen bana bir akıl verin ne yapmalıyım gerçekten çok zorluk yaşayacak mıyım Hani Kendimi böyle kandırıyorum işte tek seferde acı çekeceğim ileride hayatımı yaşayacağım diyorum ama çevremdekiler o kadar baskı veriyor ki ne yapacağımı bilmiyorum

16 Cevaplar

+3 oy
tarafından

İsteyerek yaptim pisman degilim bakacak,buyutecek,yorulacak olan benim cok sukur oldu Rabbim verdi diyeceksin baska da konusmayacaksin yorum yapanlara da sizi dinliyorum ama fikrinizle ilgilenmiyorum kendi kararimi verip uygularim bu benim hayatim diyeceksin canim sen kararli kesin ve keskin durmazsan aklina eseni konusan cok olur.

(187 puan) tarafından

Bilmiyorum ki canım yani ne desem aynı Ne yapsam Aynı yani yoldan biri geçse hamilesin dese Aynı kelimeyi kuracak ne yapacağımı bilmiyorum artık senin dediğini de yaptım herkese cevabını da veriyorum Ama herkese dedi sürekli sürekli sürekli böyle konuşmak çok yorucu oluyor Ne yapacağımı bilmiyorum

tarafından

Bu surecte cok kimseyle gorusme daha iyi ya da hic kafaya takma canim milletin agzi torba degil maalesef

(187 puan) tarafından

Aynen canım öyle En iyisi bir köşeye çekilip evimde oturma

(4,125 puan) tarafından

Ve ileride çocuk bakımında zorlandığın kısımları asla ve asla bu insanların yanında konuşma. zorlanıyor musun dediklerinde hayır çok rahatım boşuna gözümü korkutmuşsunuz de. 

asla dert yanma. 

tarafından
+1

Hee bi de aralarinda boyle yilan dilli haset alayci olanlar varsa şey de bircok kisi cocuk bakmayı bilmiyor kendi beceriksizliklerinden zorlaniyorlar ama ben duzene koydum ve rahatim de. Kudursunlar zorbayi zorbalamak lazim bazen.

-Reklam-
0 oy
(19,873 puan) tarafından

Bakma onların laflarına sen bende de tam tersi istemiyorum dediğim zaman niye istemiyosun aralarında fazla yaş olmayacak daha iyi işte beraber büyürler diyen bir tayfa var aşırı rahatsız oluyorum bakacak olan benim ama karar vermeye çalışan onlar hiç bir zaman beni ilgilendirmez diye düşünemiyolar laf anlatmaya çalışma onlara boştan ne dersen de susmuyolar çünkü 🤷🏻‍♀️

(187 puan) tarafından
+1

Aynen canım Yani Bazen diyorum ki benim kararım İstemeden oldu Madem oldu bakacağım diyorum Sonuçta ikisi de benim evladım ikisi de benim canımdan bir parça diyorum ama yine aynı yine aynı gerçekten en son hani çekip gideceğim kimseyle konuşmayacağım

(19,873 puan) tarafından

Öyle kişilerden uzak dur boşver her şeyi çok biliyorlar en iyi anne onlar ya en güzel çocuk bakan ve düşünen onlar çünkü 😏

0 oy
(562 puan) tarafından

Ben baskı olarak görmüyorum bunu  14 aylık çocuğun var daha 1 yaşında eskiden cehalet vardı kadın gerçekten bilmiyordu korunma nedir ne kullanacak her sene bir tane doguruyordu şimdi yıl olmuş kaç istemeden oldu diyecek çağda yaşamadığını düşünüyorum 

Biri bir şey derse de ben çocuklarımın arasında yaş farkı olsun istemiyorum ikiz gibi birlikte anasinifina ve de 1. Sınıfa yollayacam aşırı rahat edecem de yani 

Eğer sen ay bilmeden istemeden oldu dersen millet sana korunma yollarını anlatır da anlatır 

Evet zor ama bence çocuk düşünen araya yaş farkı koymasın ikiz gibi büyütsün düşünsene ikisini aynı anda anasinifina veriyorsun ve sanki tek çocuk annesi gibi oluyorsun  ilk yillar zor ama ileriki yillarda oh iyi ki diyeceginden emin ol 

Tabi üçüncüsü dördüncüsü de olmazsa:))

(187 puan) tarafından

Yok canım ben ikinciden sonra zaten kurulmayı düşünüyordum ilk gebeliğimde aslında korunacaktım ama kilomu zayıf olduğu için hangi doktora gittiysem tedavi önermedi Ben de bu yüzden tedavi görmemiştim ama Prezervatifi kullanıyordum olmadı demek ki doktorun dediği gibi prezervatif etiket etmemişiz moralleriniz için teşekkür ederim

0 oy
tarafından

Ağzı olan konuşur. Şimdiden çocuktan soğutmaya başlamışlar kendilerine sorsan en az 3 çocukları vardır böyle diyenlerin. Gelipte rızkına ortak cikmayacaklar bı sütünü mamasını alıp gelmeyecekler dertleri onları ne yormuş. Konuşma kız moralini bozanla. İlerde evlatların yanında olacak Allah'ın izniyle bölgesinin adını bile hatırlamayacaksın.  Evladinla sorgulanacaksın boylesiyle degilki sıkma canını.

(187 puan) tarafından

Ben de öyle yapıyorum canım Ama gel gör ki susmuyorlar bir köşeye çekiliyorsun bu sefer kaçıyorlar diyorlar susuyorsun saygısız derler konuşursun saygısız derler Hiç bilmiyorum ne yapacağım

tarafından

Şimdi hamilesin ya bide daha fazla etkileniyosundur. Ama onları ilgilendiren bı durum yok. Mesafeni sen koyacaksin canınızı sıkıyorlarsa cevabını vereceksin. Yada sen diyemiyosan eşine anlat o koysun measfeyi.

0 oy
(4,876 puan) tarafından

Yani tek kelime aslında sa-na-ne!

(187 puan) tarafından

Sana ne deyince de olmuyor Canım bu sefer daha çok baskı artıyor en iyisi susuz köşemde oturmak

(4,876 puan) tarafından

Valla bı yerden sonra niye hep ben dinliyorum ben susuyorum biraz da onlar sussun seviyesine geliyorsun. Kimisi susmayı izole etmek değil onay ve yüz verme olarak algiliyo

0 oy
(2,728 puan) tarafından

Ben anlamıyorum bu insanlar neden böyle benimde oğlum 2 yaşına girdi isteyerek hamile kaldım herkesten bir sürü laf yedim hani bakacak olan benim o uykusuzluğu acıyı çekecek olan benim ben koşturacağım millete ne doğum yaptım 1 ay oldu herkes bayılıyor seviyor dedim lafımı vurdum herkese o kadar laf ettiniz niye seviyorsunuz diye 😅 tamam beni düşündüler ama fazlası beni geriyordu onu bilmiyorlar ve artık girmiş bebek o rahme ne yapalım aldıralım mı aldırsan bu sefer ona bin tane laf ederlerdi günaha girdin ikisini bir büyütürdün biraz zorluk çeker sonra kendine gelirdin felan derlerdi emin ol o yüzden kimseye bakıpta moralini bozma bu hayat senin 

(187 puan) tarafından

Aynen canım Ben de aynı kelimeleri kullandım Bu sefer de iyi bakamadım ne yani Ne yapsan yaranamıyorsun

0 oy
(9,079 puan) tarafından

cevre hakli  da kimene yani ceremesini cekecek olan sensin. eziyetini ben cekecem sizene de gec

(187 puan) tarafından

Ben de öyle diyorum ama olmuyor Ne desem fayda yok o Neyse oturup köşede oturmak

0 oy
(4,053 puan) tarafından

Yapacak bir şey yok. İkiz üçüz çocuğu olanlar ne yapsın o zaman. Memleketi terki diyar eylesin o zaman. Ama evet zor olacak o da bir gerçek. 

(187 puan) tarafından

Aynen öyle ben de bu kelimeyi kullanıyorum Bu sefer de şey diyorlar Onlar yaptı diye sen de mi yapacaksan onların Hayatına bak şuna bak Yani milleti tanımadıkları ile bile sanıyorlar O yüzden en iyisi susuzluk köşene oturmak

0 oy
(23,050 puan) tarafından

Sen kazara oldu bende istemiyorum dersen tabi baskı görürsün yaş aralıkları az olsun beraber büyüsünler istedik o yüzden yaptık eşimle yaptım eşimle bakacağım size ne demeyi öğrenmezsen daha çok görürsün 

0 oy
(1,505 puan) tarafından

Araları tam 11,5 ay olan iki bebeğim var, çok da memnunum.

Tabi ki aşırı zor bir süreç ama öyle ya da böyle geçecek. Şaka değil.

Oğlumu doğurduğum günü hatırlıyorum dün gibi ama üstünden 1 sene 6 ay geçmiş.

Oğlum bir yaşına basmadan kızım doğdu mesela, ne ara büyüdü de 7 aylık oldu bu çocuk?

Çok mu zor? Evet.

Çok mu güzel? Evet.

Tek çocuk hiç çocuk derlerdi ama yalan bence, 4 yaşındaki yeğenim tek çocuk ve şu an anne babasını kendine hapsetmiş durumda. Ablam bu durum için hiç büyümüyor demişti. Yani bir yerden sonra feraha ermiyorsun, her şekilde başka başka pürüzler çıkıyor.

İki çocuk olunca ama arkadaş oluyorlar. Kıskançlık da var tabi ama bu ailenin sevgiyi doğru şekilde dağıtamamasından ileri geliyor çoğu zaman.

Bir zaman sonra “kardeş” ne demek onu anlayacaksın. Onları izledikçe, onlar birbirleriyle oynadıkça, birlikte yürüyüp koştukça güZelliği aşikar olacak.

Düzeni oturtana kadar anam ağlayacak ama bir kere oturduktan sonra her şey emin ol daha iyi olacak.

0 oy
(18,558 puan) tarafından

Bende kızım 1 yaşındayken hamile kaldım şuan 17 aylık bende 25 haftalık hamileyim isteyerek olmadı bende bazı baskılar gördüm görümcem özellikle neyse bunuda yapın başka yapmazsınız bile dedi herkese de cevabını verdim isteyerek olmadığı halde istedik yaptık ebeveynleri olarak varmı bunda bir sakınca ya da sizden destek bekliyor muyuz hayır ? Ee o zaman sorun ne diyordum fırsat verme kimseye görümcem de hadsiz normalde severim ama çocuk konusunda bencil davranıyor baya kendi çocuğu olmuyor tedavileride olmuyor artık istemiyorum çocuk diyor biri hamile kalınca da feci yargılıyor bana bundan başka yapmayın diyor ne alaka buna sen niye karar veriyorsun bakabildikten sonra istediğim kadar yaparım kime ne

0 oy
(3,410 puan) tarafından

Çocuk senin vücut senin bakacak olan sensin. Sana baskı kuranlara halt yemek düşüyor. Evet illaki zorlanırsın yalan söyleyemem. Çocuklarım arası 1.5 yaş benimde. Belli bir seviyeye gelene kadar baya zordu ama ortalama küçük 2 yaşına geldiği zaman herşey daha kolaylaşıyor. Şuan oğlum 4 kızım 2.5 yaşında 34 haftalık hamileyim. Ben öleyim o zaman 😂

0 oy
(2,788 puan) tarafından

Çevreyi bırak kendi ailemden bile aynı baskıyı görüyorum. Kızım 19.5 aylık. 19 haftalık hamileyim. Bakacak olan benim. Bende isteyerek gebe kalmadım çok ağladım ama ne yapayım. İçimde bir küçük insan büyüyor. Bu safsatalarla kendimi ve onu uzemem. Kendini dusunmuyorsan karnındakini düşüneceksin. Stres yapmayacaksın düşünmeyeceksin. Evet çok zor olacak ama bir çocuğa bakarken de hiç kolay değildi o günleri hatırla bir 😂 ikinin kolay olacağını kimse söylemez zaten

Ayrıca şunu da söylemek istiyorum. Tek çocuk varken oyuncak sensin. Sadece senden ve babasından ibaret dünyası. Oyun oynarken, ilişkilerini gelistirirken, her zaman her yerde sen olacaksın arkadaşı. Ama iki çocuğun varken sen sadece hakemsin, o kar arasindaki koprusun, bağı kuran kişisin. Onlar birbiriyle oynayacak, ilişkilerini birbirleriyle geliştirecek ve önceliği hep kardeşi olacak. Herkes istediğini söyleyebilir ama bir çocuğu sizden daha iyi kimse düşünemez. Çocuğa yazık oldu evet, evet kendinize de yazık ettiniz, evet hayatınızdan iki sene kafadan gidecek. Ama birde güzelliğini düşünün. Onlara doğuştan bir arkadaş verdiniz. Hayatınıza bir bag kattiniz. Daliniz budaklandi, kökünüz genişledi. Şu dünyada bir çocuk büyütmek, onunla büyümek en güzel şeylerden biri. Eşim tek çocuk. Yanlız büyümüş, paylaşmayı bilmez, çocuk sevgisini kendi çocuğunda öğrendi. O kadar çok arkadaşı var ki çok sevilir, ama o yine de yanlız büyüdüm der. Bende ilk çocuğumda çok cahillik çektim. Herşeyi 0dan başlayıp unutup tekrar öğrenerek bir çocuk büyütmek istemezdim, Allah'ta sanırım gönlüme göre verdi. Siz de öyle düşünün. 

0 oy
(14,758 puan) tarafından

Net olarak "Sana ne? Sen mi bakıvercen? " diye cevap verirdim. Çok yerinde bir düşünce seninki. Ben 2 yaş olmadan çok istedim eşim istemedi. Suanda 3 yaş ve yeni bastan başlamak gözümükorkutuyor o yüzden Rabbım isteyene versin gerçekten zor rahata alısıp bastan baslamak daha yakıcı 

0 oy
(723 puan) tarafından

Benim sezaryen bebeğim bir buçuk yaşında ve Allah nasip ederse cuma günü sabah sezeryan olacağım yine. Allah nasip etmiş plansız oldu  benim de olsun dedim tâbi ki Zor olacak ikiz bebek gibi bizde bunları buluyoruz ama kabul ettik Allah'tan geldi bu , inanki annem kız kardeşim bile bana dedi ne yapacaksın doğuracak misin onlara bakıp tabi ki dedim ben yapayım  aldırmayım mu  bu cana nasıl kıyarım,bana da hala bile insanlar diyor nasıl yapacaksın çok zor olsun diyorum beraber büyürler sanki biz bilmiyoruz zor 🤣 takmıycan. He diyip geç çoğuna cevap bile vermeye tenezzül etmiyorum asla stres yapacağın bir konu değil 

0 oy
(1,610 puan) tarafından

Uckurunada kimseyi karıştırma onlara neymişs ki ya bana cicuk yap baskısı biktimm olmuyor napimm

İlgili sorular

+4 oy
16 cevap 430 göst.
0 oy
6 cevap 237 göst.
24 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde bodur (7 puan) tarafından soruldu
+2 oy
6 cevap 258 göst.

Kategoriler

1,467,286 soru

24,042,461 cevap

329,187 kullanıcı