+1 oy
481 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,310 puan) tarafından

Depremden bu yana kaynanamla oturuyorum gerçekten o kadar kötü bisey ki anlatamam yani sadece bugünden bahsedecem bu genellikle böyle oluyor ama en başta şunu söyleyeyim 2 tane çocuğum var birisi bir buçuk birisi 4 buçuk yaşında küçük olan hiç durmaz sürekli miz miz buyuk olan desen onu sürekli ağlatıyor sürekli kavga halindeler neyse bugün sabah kalktım 2 çocukla ekmek almaya gittim geldim kahvaltıyı hazırladım kaynanam benden önce kalkar ama benim kalkıp gidip ekmek almamı kahvaltıyı hazirlamami bekler evi toparladım sildim banyo tuvalet yıkadım kendi her zamanki gibi komşu da kahve de keyifte 1 buçuk yasindakini beşiğe koyup ev siliyorum laf anlamiyor diye neyse akşam üzeri oldu yemek yapmak için hamur yogurdum yemeği yaptım onlar akşam ezanından sonra yiyor yemeği bende çocuklar acıktı diye yedik kendi kayinbabami bekledi bizde gittik eşimle süt aldık yoğurt yapmak için geldim ben sütü ocağa koydum bide çay suyu koydum sütü pişiriyordum kendiler sofradan kalktı kaynanam sadece kendinin yediği bulaşığı aldı makineye koydu diğerlerini ellemedi bende küçük çocuk yanımda çekti sandalyeyi yanımda duruyor süt tasmasın diye bekliyorum o sırada oğluma bakıyorum düşmesin diye çay kalmamış kavanozda onu dolduruyorum şeker dolduruyorum bulaşık yıkıyorum bide çocuk yere su dökmüş gelen üstüne basıyor gidiyor su dökülmüş silin diyor bi yandan misafir geldi eşim çayı çoğalt diyor sanki ben onların hizmetliisiyim ya en sonunda kaynanam geldi aaaa çocuk yere nane mi dökmüş demiş ama ben o telaşla duymadım yani kan tere batmisim bu sıcakta tam üstümü değiştirmeye gidiyorum eşim bi bağırdı sana diyo kadın niye cevap vermiyon diye bende noldu dedim odaya bi geldi eşim suratının hali ne niye cevap vermiyon da falan demeye başladı bende duymadım anlamadım dedim başladı işte senin ağzının kırarım diyor bide bana sen kimsin dedim ben sizin hizmetciniz miyim ilk önce siz insan gibi davranacaksıniz bana dedim şimdi ben haksız mıyım şimdi de kızlar yaptığım belki ayıp ama mutfaktan sesi geliyodu kaynanamin bende benim odamın kapisina gidip dinledim 3 günden beri bu burada diyor pis pasaklı diyor bana dediği şey ne biliyor musunuz çay tepsisi allahim onlara öyle bir gelin versin ki evinde yemek bile yemeye mideleri tutmasın inşallah bu kadar diyorum 

17 Cevaplar

+7 oy
(4,876 puan) tarafından

Kocan az yesin de anasına hizmetçi tutsun oh ne iyi yaaaa bı de ağzını kiracakmis o elini gtunden sokup bogazindan cikartirlar hyar herif

(1,310 puan) tarafından

Daha bide anası pis pasaklı yaptı beni iyi mi 

(4,876 puan) tarafından

Kendine baksın o Fink Fink gezecegine evinin işini yapsın. 

-Reklam-
+4 oy
(5,141 puan) tarafından

Yatmadan önce son bi başlık okuyayım dedim okumaz olaydım. Ne biçim insanlar var.

(1,310 puan) tarafından

Ve ben bu hayatı yaşıyorum düşün sorsan ben şu an çok suçluyum Haa bu arada asla çocuklara bakmaz bi tas çorba icirmisligi bile yok

+3 oy
(6,798 puan) tarafından

İyi sabır versin begenmiyorsa ev bulsun defolup gitsin okurken sinir oldum ya öyle yaşanır mı bacım 

(1,310 puan) tarafından

Evleri ayirqcaz diyor eşim bakalım olacak mı olmazsa ilk işim o zTen 

(6,798 puan) tarafından

Ev ev üstüne ben uzakken daralıyorum müdahale etmesinden beraber olsak katil olurum herhalde benimki de aynı böyle bencil

(1,310 puan) tarafından

Müdahale de laf mi bacım düşün bi çay tepsisi için bana pis pasaklı dedi iki çocukla sagolsun anca bunları yapıyor diyeceğine yazıklar olsun gerçekten 

(6,798 puan) tarafından

Yapma yarın yemek kalksın açsa yapsın boşver 

(1,310 puan) tarafından

Yapmiycam zaten sabah ilk işim de sormak 3 gündür ne tezgahın üstünde olan diycem

+3 oy
(152 puan) tarafından

Seni gidemez sanıyorlar herhalde seni kaybetmeye korksun eşin 

(1,310 puan) tarafından

Eşim bir tek anasini kaybetmeye korkar geri kalan kimse umurunda bile degil 

+2 oy
(4,678 puan) tarafından

Sende acima vur yuzune, tek kendi yedigini topluyorsun ayip degil mi, nen yemegi tek kendime mi yapiyorum mesela de. Sabahtan aksama kdr is goruyorum, bi destek mi cikiyorsun, 2 bebetle perisan oldum, annelik mi yapiyorsun de. Benim isyan edesim geldi bu nedir

(1,310 puan) tarafından

Yarin dieyecem zaten hepsini zamanını bekliyorum 

+2 oy
(4,235 puan) tarafından

Ailen yok mu canım senin?

(1,310 puan) tarafından

Var canım çok şükür Allah başımdan eksik etmesin ben onlara bisey yansıtmıyorum

(4,235 puan) tarafından
+2

Yansıt canım . Eşin de seni kaybetme korkusu yok . Ne de olsa ne yapsak desek de ailesine de anlatmıyor sesi de çıkmıyor diye iyice hadsizleimişler. 

+2 oy
(575 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Birkac gün sadece kendine ve çocuklara yetecek kadar az bir sey yemek yapsana al odanıza götür orada yiyin kendi bulasiklarinizi yıkayın napacak bakalim ya da ailene git bir süre gelme, kaynanan yapsın evin işini yemegi, kıymetini anlasınlar 

(1,310 puan) tarafından

Daha yeni geldim annemlerden başka şehirde onlar hem bisey yansıtmıyorum onlara ama böyle giderse gitcem 

(575 puan) tarafından
+2

Bence yansıt. eşin ve ailesi azıcık ayağını denk alsın ailenin desteğini görsünler bi

+2 oy
(552 puan) tarafından

Canım senin kaynanan bildiğini yapıyor ve sesini etmiyor o yüzden rahat, e sende onların dediğini yapıyorsun sonra ofkeleniyorsun böyle olunca hep agresif olan senmissin gibi oluyor. Bildiğini yapcan sesini etmicen, yani kaynanam kendi bulasigini tek mi makinaya attı sende diğerlerine ellemicektin, sadece eşinin çayını yapcaktin sonra bulasiklara karismayip odana gitcektin çocukların uykusu geldi veya durmadı vs bahane ile. Ama eşinin yanında iken kaynananın dediklerini yao işleri yap o yokken daha rahat ol. Sen tüm yükü kendine yüklemissin her işe koşacağım diye yapma kendine bunu rahatına bak biraz bildiğini yap sesini etme. Kaynanan sana birşey dese duymamazlıktan gel ama eşin evde yokken gel gibi

(552 puan) tarafından

İşte eşin orda iken duymamazlik yapma, eşin yokken bildiğini yap kaynanani takma. Mesela sen odayı süpürunce koltukların altını da yap mi dedi yapma duymamis gibi sadece usttten yap. Ayrıca senij işini begenmiyorsa kendi yapsın ona söyle mesela eğer deseki güzel yapmamissin de ki o zaman kendin yap, ama eşinin yanında saygılı ol ona eşim yokken öyle ol

(1,310 puan) tarafından

Ben onu yapamıyorum işte canım o anki ruh halim neyse direk belli ediyorum elimde değil yani 

(552 puan) tarafından

İşte ikili yapman lazım maalesef çünkü kaynanan fena, böyle olmadığın için hep suçlu taraf seni gösteriyor kaynanan. Ha eşin yokken  yine belli et öfkeni cevabını ver ama eşin evdeyken öyle yapma, bide tuk yükü kendine yükleme eşin yokken bırak kaynanan yapsın veya patlasın çatlasın 

(1,310 puan) tarafından
+2

Yapmıyor canım benn mesela evi supurmeyeyim 10 gün süpürge değmez ee benimde 2 tane küçük çocuk mikrop kaparlar diye mecbur yapıyorum 

(552 puan) tarafından

Tamam üstten yap içini rahat etme kadının 

+2 oy
(22,527 puan) tarafından

Okurken sinir krizi geçirdim resmen kendimi senin yerine koyarak okudum Allah ıslah etsin onları nasıl bu kadar acımasız olabilirler iki çocukla o kadar koşturuyosun bir de azar işitiyosun bence bir kaç gün ailene git arayıp sorma eşini de kıymet bilmiyo belli ki annesinden boşanmadan evlenen bir erkek örneği gibi duruyor 

(1,310 puan) tarafından
+1

Evet canim 6 yıllık evliyiz daha bi kere beni savunduğunu görmedim ve o kadar nankörler ki düşün bi çay tepsisi için bana pis pasaklı dedi 2 çocukla Allah razı olsun elinden geleni yapıyor diyeceğine 

(22,527 puan) tarafından
+1

Allah ıslah etsin ne diyeyim ki kötü insanlar her yerde ve her zaman var olmaya devam ediyorlar 

+1 oy
(1,494 puan) tarafından

Yani canım bilemedim eşin çıkarmı o evden ama yerinde olsam çocuklardan küçüğünü al yanına git bir süreliğine ailene köle olarak gelmemişsin ya yinede yok ezsinlee dersende sen bılırsın ama uzaklaşmaya hatta çıkmaya ihtiyacın var. 

(1,310 puan) tarafından
+1

Sadece küçüğü değil ikisini de onlara bırakmam da canim ama eğer böyle devam ederse gitcem zaten 

(1,494 puan) tarafından
+1

Bence konu çok iyi yerdeyken eşinde hazır böyleyken sabah uyan hepsine söyle söyleyeceğini çekinme alttanda alma memnun değilseniz alın oğlunuzu de ailenide ara zırıltı çıkar baya bi cazgır ol eşinide engelle eş.şek gibi peşine düşerler barışma içinde ya benden ya da ailenden ayrılırsın de bide yapamam dersende kaynanan sana napıyorsa eşin gelmeden eşin gelince nasılsa sende aynı öyle ol saf birşey sanmış belli ki seni kurnaz ol yani onlar senin gibisinide bulamaz emin ol yani napsan onlara yararsın

(1,310 puan) tarafından

Öyle yapcam sabah beni suçlu çıkarmaya çalışacak biliyorum ama ben ondan önce duyduğum laflari diycem 

+1 oy
(1,917 puan) tarafından

Ben o kocayı nasıl 32 yerinden bıçaklıyorum ama varya edepsiz dağ ayısı ağzını kırarım gelde kır o ellerini damarından ayırarak keserim keser ben nasıl sinir oldum ya kızım ne bu hayat çekişmesi ya ailen sana sahip çıkıyorsa gir ailenin yanına kafa dinle biraz 

(1,310 puan) tarafından

Daha yeni geldim canım çok şükür arkamdalar ama ben bisey yansıtmıyorun

(1,917 puan) tarafından
+1

Yani bilemiyorum ben böyle hayat yaşamak istemezdim ailem sahip çıkıyor dediğin için söylüyorum yani evi başlarına yıkar çıkardım o evden yapmadım da değil onu da yaptım hani gaza getirmek değil amacım ben sinirlerine hakim olamayan biriyim de kendini de bu kadar kullandırtma 

+1 oy
(685 puan) tarafından

Ya şuan o kadına ve eşine o kadar sinirlendim ki çocuk nane dökmüşse sen topla ya sen yokken işini kim yapıyordu şimdi seni hizmeti gibi görüyor bemde 4 yıl kaynanamla yaşadım aynı senin anlattığın gibi biriydi o yüzden aşırı sinirlendim Allah yardımcın olsun tez zamanda kendi evine geçersin inşallah 

(1,310 puan) tarafından

Asla elini sürmez mesela diyelim ki ikimizinde çamaşırı asılı telde kendinin ki kurumuşsa alır benimkine elini bile sürmez çocukların oyuncakları yerde olur ayağıyla iter 

(685 puan) tarafından

Çok şey söylemek geçiyor içimden ama ağzımı bozmuyacam inşallah bir an önce huzurlu bir yuvan olur kardeşim Allah yardımcın olsun 

(1,310 puan) tarafından

Sağol bacım Allah razı olsun 

+1 oy
(19,557 puan) tarafından

Nankorler hiç bir işe elini surmezler sonra sen pis pasaklı olursun çok yakin zamanda bende o lafı duydum ve sırf kullanmadığım balkon ve 7.kattaki evimin camları kirli diye kendim 25 haftalık hamileyim 1.5 yaşında bide çocuğum var sen düşün eşime soyledim gelmesinler bidaha diye o günden beri eşimde çok kırıldı o sözlerine evde işlere yardımcı oluyor 

(1,310 puan) tarafından

Benim eşim onlara kırılmaz bile canım sende temiz ol o zaman der kadının bana iki tane çocuğu var diyip yardım edeceğine dediğine bak 

0 oy
(1,783 puan) tarafından

Artık kaynanana iş buyuracaksın canım. Sen sütü bırakamıyorsan. Çocuk su döktü kurular mısın diceksın. Sen evi süpüreceksen sofrayı toplamadan süpürgeyi al eline de ki ben süpürgeye başlıyorum sofrayı toplar mısın. Bişi derse de yaptıklarını yapacaklarını sıralican hep. Yaptıgın her şeyi gözlerine sokacan. Madur edebiyatı yapacan. Zaten birbirinizin gözünde kararmışsınız. Kaybedecek bir şeyin yok. Yaptığın her işi gözlerine sok ve yorul da yoruldum şu beklesin bunu sonra yaparım de 😅👍

(1,310 puan) tarafından

Yapmıyor canım çocuklara bak desem bakamam ben kimsenin çocuğuna diyor 

(1,783 puan) tarafından

Kimsenın çocuğu niye senınle aynı evde yaşıyor de? Birlikte yaşıyorsanız mecburdur bakmaya.  Elin kızını hizmetçi gıbı kullanacaklar ve hiçbir şeye el atmayacaklar oldu. Valla dişli olup yaptıracak ya da sen de yapmayacan. Eşine de Allah feraset versin de anlar bazı şeyleri ınsallah 

(1,310 puan) tarafından

Benim esim anlamaz canım bütün algıları kapalı ailesine karşı 

0 oy
(1,582 puan) tarafından

Ailen yok mu senin. 1.5 sene kaldım delirmek üzereydim. Böyle bir şey yaşansa duymadım diye kavga çıkarır için rahat oldu mu kaynana der babamın evine giderdim

(1,310 puan) tarafından

Var canım ama onlara yansıtmıyorum başka sorunları da var benimle de ugrasmasinlar diye 

0 oy
tarafından

Yani onu niye böyle alistirsin. Her işe niye koşup kendini paraliyosun aha gördün değmiyor işte. Bide beğenmeyip pis diyor. Sen pissen o cokmu temiz begenmiyorsa yapacak. Bide beddua ediyor karşılık bulacakta sanki. Ay insanın ne kadar zoruna gidiyor. Hizmetçi almışlar seni. Eşin eskidendemi hep böyleydi. Sen el kızsın yazık degilmi ya hem iki çocuk ev işi bakkal market git gel. Süt al gel yourdunu yap. Kendi dedikodudan dedikoduya koşsun. Ay sinir krizi geçirecem. Kız az topla kendini ailene anlat bı yardım iste kendini bu kadar kimsesiz gösterme. 

0 oy
(2,582 puan) tarafından

Ben olurken o kadr işten başımdan ter döküldü neden bu kadr kendini kullandiriyorsun hizmetçi misin kendine değer ver kalk kendi çocukların kahvaltini yap gerisini onlar ypsin her işe el atma onun evi sonuçta öyle yapki gitmenizi istesin eşinde ev tutsun istemiyorsa anasına hizmetçi tutsun sen her işe kostuvun için kaynana şimdi gitmenizi de istemez

(1,310 puan) tarafından

Dilden ayy bende istiyorum evleri ayırmak diyor ama içten istemediğinin bende farkındayım çünkü depremden sonra o kadar rahatladı ki bide bana diyor depresyona girmişsin sen 

(2,582 puan) tarafından

Esin şimdi bakıyor babası bazı şeyleri alıyor kendisi herşeyi almıyor sende evin hizmetçisi olmuşsun annasina babasına bakiyon onun içinde hava hoş olmuş her gün bahset ev ayirmaktan bunaldım biraz vede ev işini yapma hep çocuklarla ilgilen bazen parka götür baya bir değiş eski halini köşe bırak yemek çay herşey kalsın değerinde anlaşılır yeminle aynı şey başıma geldi derlerse çocuk durmuyor vaktim yok de 

(1,310 puan) tarafından

1 aya kadar ayiracaklarmis canım bakalım 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 365 göst.
28 Haziran 2025 Aile & Aşk kategorisinde aksakrumeeysaaa1991. (14 puan) tarafından soruldu
+2 oy
7 cevap 241 göst.
+11 oy
13 cevap 459 göst.
+1 oy
1 cevap 158 göst.

Kategoriler

1,469,556 soru

24,073,757 cevap

330,816 kullanıcı

...