+1 oy
704 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,046 puan) tarafından

Kızlar eşim elektrikci ve deprem evleri yapan bir müteahhit tarafından dolandırıldı oda malzeme ve işcilerin maaşını ödemek için faiz ile borç veren birilerinden borç aldı ve üstüne koyduk ca koydular bildiğin tefeci lerin eline düştü yani 2 arabamız ve bir dairemiz vardı hepsi gitti çünkü 1 e on koydukları için önceden herkese göre bir nebze dururmuz iyiydi ama şimdi sıfıra düştük ve en kötü yanı tüm tanıdıklarımız tarafından duyuldu bu olay bende tepki gösterdim eşime dedim önceden sana söyledim faize bulasma diye bana diyor sen benim arkamda durmuyorsun bana destek olmuyorsun ticaret hayatı herşey olabilir 😏ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum 

Ona çok kızgınım bizi bu duruma düşürdugu için bir yandan söz verdik iyi günde kötü günde diye artık yeniden başliyoruz inşallah bu günleri bir daha hiç hatırlamayız

28 Cevaplar

+6 oy
(1,305 puan) tarafından

En başta büyük hata yapmış ama olan olmuş elden ne gelir sırt sırta verin düze çıkın. Benim eşimde Altınlarımızı boş yere kaptırdı sıfır araba parasına borca girdi o dönem çok kızdım ama sırtımı dönmedim el birliğiyle düze çıktık 5 yılda evimiz arabımız her şeyimiz oldu

(3,046 puan) tarafından

Benim de bir yüzüğüm ve küpem vardı onlar da gitti ve gerçekten çok zoruna gidiyor insanin darısı bizim başımıza inşallah 🥺

-Reklam-
+3 oy
(290 puan) tarafından

Geçmiş olsun çok zor bir durum inşallah biran önce düzlüğe çıkarsınız.Esinw kızgın olmakta haklısın ama işte ticaret bazen eksiler veya artılar olabiliyor yeri geldiğinde eşine kız ama bence oda psikolojik olarak atlatana kadar üstüne gitme.emin ol onun da zoruna gitmiştir böyle eksiye düşmek kendini zaten suçlu hissediyordur ama üzerine gidersen hırçınlaşır iyce huzurunuz kaçar 

(3,046 puan) tarafından

Zaten bende üstüne gitmekten korkuyorum bunalıma girmesin diye

+3 oy
(1,261 puan) tarafından

Harama bulaştığın an helal olana da etkı ediyor böyle bilir böyle inanırım. Arkadaşım faiz işlerine girip yiyecek almıyoruz sadece ev eşyası vs alıyoruz diyordu cok saçma şekilde 😏 

Olan olmuş pişman olmuştur eşin arkasında dur oda böyle olsun istemezdi. Asla kimseye kötüleme benı dinlemedı falan deme kısmetımız böyle de ve destek ol. Eşinin psıkolojisi bozulur kı emınım şimdıden kendinde değildir bence. İyi günde kötü günde sözünü boşa vermedınız. Zamanla tekrar alırsınız inşallah 

(3,046 puan) tarafından

Başta öyle dedim k. Babama falan ama artik dediğin gibi yapacam soranlara nasibimiz buymuş dıyecem haram girdi mi bir eve alt üst oluyor herşey

+3 oy
(2,728 puan) tarafından

Benim eşimde çiftçi her sene eker.bende her sene başı uyararım bak su yok kurarlık var ona göre davran diye.sene sonu o dizlerini döver.çok şükür öyle büyük kayıplarımız yok ama bütün mahsül Allah korusa yansa kendisini sqtsa ödeyemez.o yüzden ne yaparım bilemiyorum Rabbim dara düşürmesin.sizede ödeme kolaylığı versin inşallah

(3,046 puan) tarafından

Amin inşallah 

+3 oy
(1,429 puan) tarafından

Olan olmuş canım oda böyle olsun diye yapmamış ticaret bu batmakta var çıkmakta benim eşim bir ev bir arabayı kumarda yedi keşke ticaret yapıp batsaydı elinden tutar yanında olurdum vallahi üzücü ama herşeyde imtihan

(3,046 puan) tarafından

İşte oda söylüyor karı kıza mı yedirdim kumara mı yedirdim ama oda bile bile Faize bulaştı 

(1,429 puan) tarafından

Evet faize bulaşmış olması kötü oda haram ama en azından sizi daha iyi yaşatmak için yapmış

+3 oy
(2,656 puan) tarafından

Adam kazık yemiş ve kendince çözüm aramış. Daha kötüsü bizim basimiza geldi . Annem yaptı böyle bir şey sonra iflas ettik alacaklılar tefeciler kapımıza dayandı tehdit etti falan. Kardeşimin hayatı bitti.10 sene boşa çalıştı. Hayatımız mahvoldu sonra annem vefat etti. Çok sıkıntı yaşadık ama yaşanan onca stres annemi kanser yaptı. Siz siz olun eşinize destek olun. Biz annemi kurtaramadik. Sağlığınız yerindeyse her şey geri gelir 

(3,046 puan) tarafından

İşte bende eşime birşey olmasından korkuyorum en çok 😔

(2,656 puan) tarafından

Sen destek ol elinden tut saglikliyiz sükür mal mülk yerine gelir de canım. Benim annemin o hastalık sürecini görsen 2 saniye bile kafana takmazsin inan bu durumu. Adam kumarda kaybetmemiş sonuçta. Şe refsizler her yerde. Allah ev araba en güzelinden tekrar nasip etsin inşallah 

(3,046 puan) tarafından

Âmin cnm sağolasun Allah annene rahmet eylesin mekanı cennet olsun

+3 oy
(1,912 puan) tarafından

Allah tez vakitte ferahlık versin. Sen eşine destek ol. İşçilerine ve tedarikçilerine olan borcunu ödemek için gerilmeyecek bir yola girmiş ama eşinin nıyetı iyi belli ki. Başkası olsa bi şekilde öderimm deyip dururdu. Borcu içln kendını heba etmiş yanı ben öyle anladım

(3,046 puan) tarafından

Evet bizden başka kimse mağdur olmadı ama bizde baya sarsıldık

+3 oy
(187 puan) tarafından

Hayat bu, nasibinde varsa seni yine buluryine senin olur asla eşimi suçlamam hep ona destek olurum çünkü bizim birbirimizden başkamız yok allah canını sağ etsin giden mal geri geliyor can gelmiyor

(3,046 puan) tarafından

Bende öyle düşünüyordum ama insanın başına gelince çok farkli hissediyor

(187 puan) tarafından

Öyle canım benim evim de yangın çıktı evde eşim tekti yangın ilerleyince fark edildi eşim ölümden döndü şimdi onu suçlayamam giden mal oldu can sağlığı olsun dedim giden anılarına üzülüyorsun çok şeye üzülüyorsun anlıyorum ama mutluluk sebebim üzülme sebebimden daha ağır basıyordu eşim yanımdaydı o her şeye bedel sedim

+3 oy
(267 puan) tarafından

Rabbim yardımcınız olsun inşaallah çok geçmiş olsun 

(3,046 puan) tarafından

Amin canım sağolasın

+3 oy
(1,429 puan) tarafından

Eşin faize bulasmaya mecbur kalmış ama. Bir çıkış yolu olarak son çare borç almış. Ticaret hayatında böyle şeyler olabilir. Bence üstüne gitmeyin adam bunalıma girebilir. Baştan yaparsınız inşallah 

(3,046 puan) tarafından

İnşallah çocuklarımız için ayakta durmak zorundayız

(1,429 puan) tarafından

Para mal mülk geçici. Önemli olan ailenize sahip çıkmak. Hepsi yeniden olur inşallah. Şimdi sen başına kakip adamı bunalıma sokarsan ilerde iyi olduğunuz zaman da o senin başına kakar. Kötü zamanında yanimda olmadin uzerime geldin der evliliğiniz zarar görür. O yüzden olabildiğince destek olmaya çalış. Bu zamanlar geçecek ama bu zamanlarda birbirinize yapmış olduğunuz davranışlar hiçbir zaman geçmez. Hep içinizde kalır 

(1,429 puan) tarafından

Bir de adam kumarda yememiş, karı kızla yememiş. Ticaret yaparken işi ters gitmis. Başkalarını mağdur etmemek için kendini harcamış. Başka çare bulamamış ki bu duruma düşmek zorunda kalmış. O yüzden üzerine gitmezdim ben

+3 oy
(5,063 puan) tarafından

Tefeciye gitmese iyiymiş ama yapacak bir şey yok eksi bakiyeye düşmemişsin bi de bu açıdan bak sıfırdan herşey yapılır yeniden ekstra borç yok sağlığınız yerinde ve bir aradasınız bu bile şükür sebebi 

(3,046 puan) tarafından

Aynen onun olması bile önemli bizim için ama kaybettiklerimize üzülmememk elde değil

+3 oy
(5,819 puan) tarafından

Esin panikledigi icin cozum yolu aramis kendince. Benim kayinpederimde benzer bi duruma dustu ama sonradan yeniden duze cikti. Insaniz yapmaz dedigimiz herseyi yapmak durumuna dusebiliyoruz. Bundan sonrasinda dikkatli olmasi lazim esas. Ustune gitmen olani degistirmeyecegi icin bundan sonra nasil toparlarsiniz onu dusunmek gerek.

(3,046 puan) tarafından

Aynen zor zamanları iyi yönetmek önemli

+3 oy
tarafından

Hayatta herşey insan için var tepki değil destek veririm

+3 oy
(598 puan) tarafından

Eşin tekrar yapar merak etme mesleği güzel hem bunda da hayır var en azindan bir daire bir araba gitti ileride bu ders olur daha çoğu gitmez 

(3,046 puan) tarafından

Oda diyor benim için hayat dersi oldu ama bu dönemlerden geçmek çok zor

(598 puan) tarafından

Şuan oturduğunuz ev kira mi

(3,046 puan) tarafından

Hayır bir sene oldu taşınalı daha yarısının ödemesi duruyor ondan satılamadı  yoksa burası da giedecekti

+2 oy
(17,168 puan) tarafından

Kumar oynamadığı , içki içmediği, karıya kıza para yediremediği sürece yanında olurdum. Benim eşim evlendiğimizde belediyede çalışıyordu. Evlendikten 1 sene sonra işten çıkarıldı. Boşver kendi işini yaparsın ben hep yanındayım dedim. 14 senelik evliyiz. Hala söyler, sen o gün destek olmasan ben biterdim diye. 

(3,046 puan) tarafından

Ama çok zoruma gidiyor sorgusuz sualsiz yanındayım diyemiyorum 😟

+2 oy
tarafından

Tanıdıkların duysa ne olacak çok yanlış bir yönden bakıyorsun. eşin de dolandırılmış büyük ihtimalle çaresizlikten faize düşmüş ona kızmamalısın. Zaten kızsan ne değişecek Hatalı tek tarafı faiz olması diğeri onun elinde olan bir şey değil. Zaten kaderde bu varsa faize girmese de başına gelirdi. Hayatta ne olacağımız hiç bir zaman belli değil evet zor ama Rabbim rızka kefildir. 

Ben olsam faiz haram olduğu için eşimden bir daha girmeyeceğine söz vermesini ister önümüze bakardım. Ki bizde cahilken kredi çekmiştik çok şükür bıraktık bir daha kredi kartına dahi yaklaşmamaya niyetlendik. Rabbim size de helal bol kazançlar versin

(3,046 puan) tarafından

Amin bende söz verirdim ama inanmıyorum bir daha bulasmayacagına kuzenlerim daha üzerine koyup aileme şöylemmiş sizin damat evi satmış antalya ya kaçmış ablamlar demiş öyle bir şey yok evde duruyor eşi de evde

tarafından
+1

Siz doğru şekilde anlatın aileye. Ne olacak ayıp değil utanılacak çekinilecek bir şey değil insanları boş ver onlar yüzünden öfkelenme. Üzülmen normal ama başkaları duydu diye olması yanlış. Eşine de inanmıyorum deme daha çok bozulur bulaşacağını görürsen sözünü helal paranın kıymetini hatırlat bir daha hataya düşmez inşallah. 

+1 oy
tarafından

Geçmiş olsun. Bende eşimi faiz konusunda sürekli uyaririm. Babamın sonu gozlerimle gördüğüm için haramin etkisini yaşayanlar daha iyi bilir. Boğazdan haram gectimi sağlıkta gidiyor elden. Ama olan olmuş sağlığınıza bişe olmamış çok şükür cana gelecegine mala gelsin. Çalışırsanız Allah nasip eder yine buda imtihan olmuş. Yokluk korkutmasin gözünüzü ben çok yaşadım atlattım. Allah sağlık ve helal kazanç nasip etsin.

(3,046 puan) tarafından

Amin canım sağolasun

+1 oy
(6,824 puan) tarafından

Biz  5 yıl önce 2 milyon zarar ettik fabrikamızı kapattık eşimin ailesiyle ortaktik olmadı hatta işçilerin parasını ekstra verdik düşün cnm 5 yıl öncenin 2 milyonu çok fazla tam 4 yıl sonra Rabbim yardım etti yine Elhamdülillah kaldırdı bizi Rabb'im. Zamanla herşey düzeliyor haramsiz faizsiz olunca buna kalben inanıyorum. Ticaret işi bu batarsin kalkarsın duzelir inşallah . Eşinin yanında ol. İnsanları takma olabilir yani.

İmtihan dünyası bu illaki gecicek buda Rabbim yardımcın olsun 🌸

(3,046 puan) tarafından

Sağol canım darısı bize olsun bizde bir an önce toparlanalım helal iyle

(6,824 puan) tarafından

Allah'ın izniyle olacak Rabbim kimseyi darda bırakmaz inşallah 

+1 oy
(2,369 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun . 

Rabbim boşuna faize haram dememiş. Büyük günahlardandır. Elinizdekinden de olmuşsunuz böylelikle . Umarım bir an önce haramsız bir şekilde toparlanırsınız. Eşin bol bol tövbe etsin. Hayırlı rızık istesin

(3,046 puan) tarafından

Sağol canım Allah razı olsun

+1 oy
(117 puan) tarafından

Evlendik hemen hamile kaldım o süreçte çalışmayı bıraktım tek maaş gayet güzel geciniyorduk ev kendimizin onunda büyük faydası vardı kira derdimiz yoktu sonra eşim abisi ile ufak çaplı ortak Bi iş yaptı düğün takilarimla aldığım araba satıldı ortaklık için ortak Bi araç alındı elimizde o zaman için güzel para kalmıştı bize ama biraz dükkan için biraz ev ihtiyaclari  için derken oda çöp oldu sonra anlasamadilar açtıkları dükkanı kapattılar daha ilk kapattılari gün dedim abin arabayı satalım diye başlar ne yapcaz arabasiz ? Başlamaz onlardada birikim yok tek araba alamaz diye ama Malesef benim dediğim oldu daha dükkanı bosaltirken dedi abisi arabayida satalım diye eşim geldi söyledi hiç olumsuz bisey demedim Aman dedim takma satsın bakalım dedim ben arkandayım çalışırım bende dedim bağlarız benim maasi araba kredisine alırız dedim o gün iş aramaya başladım şuan arabamizin kredisi biteli cok oldu arsa aldık üstüne onunda 5 aylık Bi kredisi kaldı hepsi geçti gitti ki en başta o ortaklığı ne kayinvalidem ne ben istedik ama Bi kere bile yüzüne vurmadım vurmamda para gelirken iyide kesildiği zaman yada gelmeyince mı kotu oluyor her zaman her şekilde arkasındayım 

(3,046 puan) tarafından

Haklısın galiba iyi olduğumuzda halimizden memnun sak kötü olunca da laf etmememek lazım

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 275 göst.
22 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Hicrannn (1,372 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 313 göst.
0 oy
16 cevap 869 göst.
14 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Hicrannn (1,372 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 415 göst.
1 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu