0 oy
145 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (290 puan) tarafından

2 buçuk yaşında kızım var .Şimdi de 8 aylık hamileyim .Tek başıma büyüttüm kimseden yardım almadan ne  maddi ne manevi .Babası aldı ne lazımsa .Tabi kimsenin birseyinde gözüm yok .Birileri de yardım etsin demiyorum.Ama bazen çok kötü oluyorum .Mesela diyolar bunu dedesi aldı ,bunu nenesi aldı vs gibisinden.Biz de öyle bişey olmadı  .İnsan bi içsel yalnızlıga kapılıyor .Yardım edenim yok hiç bir şekilde .Görmeye etmeye biz gideriz yine de büyüklerimiz deriz .Sanki bu dünyada çocuğumdan ve eşimden başka kimsem yok .Bu his çok kötü  .Hamilelik sendromu filan da  değil ha  cidden öyle .Sırf 2.çocugumu da kızım yalnız hissetmesin büyüdüğünde diye düşündüm.Hatta Allah bakabilme gücü verirse 3.bir evlatta isterim .Yeterki birbirlerine bağlı olsunlar .Yalnızlık hissetmesinler .Ben çocukluğumda beri o yalnızlığı çekiyorum .O yüzden bu minik aileme çok bağlıyım.Acaba kızım da  geniş bir ailede büyüsü daha mı ozguvenli olurdu onu da düşünüyorum.Ona baktıgimda üzülüyorum çok yalnız büyüyo gibi geliyor.biraz temkinli herkese karşı .Ürkek bir ceylan gibi .Elimden geleni de yapıyorum her ortama sokuyorum açılsın kimseden çekinmesin ,özgüvenli olsun diye ama pek değişen birşey de olmuyor.Uzun bir yazı oldu kusura bakmayın içimi dökmek istedim:)

3 Cevaplar

+1 oy
(3,503 puan) tarafından

Ah canım ahh seni çok iyi anlıyorum benim de söz de ailem var ama sadece söz de icraat gelince hiç birisi yok ve bu beni çok üzüyor mesela eşimin ailesine bakıyorum evlatları için çırpınıyorlar ister istemez gözüm kalıyor ve üzülüyorum ama kayınvalidem yardım eder destek olur ama emin ol insanın kendi ailesi gibi olmuyor hiç kimse neden diyorum bazen benim annem de böyle değil babam da böyle değil diye . Evlat sevgisi yok torun sevgileri yok o yüzden alıştım böyle yaşamaya sağlık olsun önemli olan o 

(290 puan) tarafından

En azindan çocuğun için iyi birşey bu  .Bn kendim için istemiyorum zaten bişey en azından torunlarını görsünler isterdim ama yapacak bişey yok .herkes kendi telaşına düşmüş 

-Reklam-
+1 oy
tarafından

Öncelikle kızını yorumlaman için daha çok erken. Korkularını kendi geçmişini onun hayatıyla bağdaştırma bu düşünceye alışma. Evet kimsenin küçüğü kızı kardeşi akrabası ailesi gibi hissedememek üzücü bir his maalesef. Eşimizle çocuğumuzla bağlı olabilmemiz de büyük şükür sebebi. Rabbim sağlık sıhhat afiyet versin. Seni anlıyorum farklı olayları birleştirmemen için biraz farklı açıdan bakman iyi olur. Benim daha bir tane ama senin gibi düşünüyorum nasipse ailemiz büyür hepimizi bir arada tutabilmek için de elimden geleni yaparım inşallah. 

Bu arada evet herkes kendi çocuğuna kendi bakmak zorunda ama bu düşüncelerle aile bağları çok koptu. Güzel bir aile akraba olabilmek, zorda kaldığımızda bir birimize yardım edebilmek, gerektiğinde zorlandığımızda yorulduğumuzda anne abla teyze hala çocuğa birlikte bakabilmek normal şeylerdi maalesef zaman değiştikçe her şey değişti. 

(290 puan) tarafından

Bazı çocuklar canavar gibiler ,gözü açık ozguvenliler büyük ailede büyüdükleri için .tabiki de sukredecek çok şeyim var elhamdülillah bu günümüze .Kendim için değilde işte çocuğum için düşünüyorum çoğu şeyi .Bnde sonradan yüze kakarlar diye çok şey yapmıyorum .Herkes herşey  çok garip ahir zamanda 

tarafından

Her şey kararında güzel. Özgüvenin tek sebebi kalabalık aile değil yani emin ol dediğin şekilde olsa da çok hoşnut olmazdın. Daha küçük inşallah büyüdükçe özgüvenli saygılı sevgili bir insan olur

0 oy
(7,466 puan) tarafından

Bende tek büyüttüm şu sıralar çok düşünüyorum acaba arada kızımı bırakabilecegim annem yada kaynanam olsaydı yakınımda kızım nasıl bir çocuk olurdu. Şu haliyle beni o kadar çok zorluyor ki ben ikinci çocuğu düşünmüyorum okula başlayana kadar. Eşim hep vicdanimla oynuyor kardeşi olsa böyle olmaz onunla oynar sana bulaşmaz vs diye ama benim kızımın mizacı belli zor bir çocuk yani doğdu doğali. Bi anne olarak kardeşi olunca hersey daha zor olacak bunu hissediyorum. Özgüven konusuna gelince. Bende sürekli dışarı çıkardım her yere götürdüm çocuklarla bir araya getirdim ekrandan uzak tuttum. Konuşması gelişimi gayet iyi özgüvenli bir çocuk ama bazen fazla özgüvenli oluyor oda iyi değil. 

(290 puan) tarafından

Bilmiyorum fazla özgüven nasıldır ama bize gücü yeter yani .dışarı da daha farklı .bn de yaşımdan ötürü ikinciyi erken düşündüm enerji de lazım büyütürken.Allahnhayirli ömürler versin hepsine 

İlgili sorular

+1 oy
21 cevap 483 göst.
0 oy
16 cevap 429 göst.
21 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ozgis--9 (19 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 126 göst.
9 Ocak 2022 Diğer kategorisinde nurdandde (240 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,305 soru

24,042,768 cevap